Begrænse ens "tyrenakke"..


JohnJohn
 Share

Recommended Posts

centeret drejer det sig primært at om at yde et stykke hårdt arbejde, og det er det jeg bedømmer folk på i centeret, hvis de ønsker min mening. Det gælder også den anden vej rundt. Man kan sagens være en diskopumper, og så iøvrigt være et godt menneske(hæh  ) og have min respekt der, men bare ikke i centeret.
OK, cool nok :)
Det er hellere ingen skam at være udvidende i sig selv. Det var jeg også selv en gang  Jeg var den arveste diskopumper. 

Been there, dont that ;)

En af de åbenlyse grunde til at vi også diskopumpede på daværende tidspunkt var at det gjorde alle andre. Vi kendte ikke til andet, der var ingen som hver squattede eller dødløftede
Kender det alt for godt, da jeg dog kom i gang med squatten/dødløft fik jeg altid mærlige blikke fra "de uvidende" og jeg kunne ofte høre sætnigner fra hjørnerne såsom "han ødelægger jo ryggen ved det der" (det skal lige siges at jeg trænede i FitnessDK dengang)

Men min ryg er skam intakt endnu ;)

Have we come to a settlement?

Det lader det vist til 

Fedt, jeg trænger også til noget søvn nu :lol:

Edited by typen
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 162
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Og så snakker du om basisøvelser, men anbefaler:"siddende incline frontraises og maveliggende incline frontraises (pinden i sidste hul) er udemærkede måder at isoleret midterste og nederste del af trapz på i og med armene ikke bruges, men dermed træner musklerne omkring skulderbladende og kun i mindre grad går forsiden af skulderen. "

Kan du stave til dis-kre-pans :tongue:

Ja jeg anbefaler disse øvelser til Eruption da han har erkendt at han har et problem med sin holdning og ønsker det afhjulpet ASAP! Har selv i min træningskarriere gjort brug af disse øvelser efter at have mishandlet mine skuldre med bænkrpress - så det er noget der virker hvad angår styrke, udholdenhed og det at styre skulderbladet man skal altså ikke lave øvelserne med henblik på hypertrofi, men for at få en rankere holdning!

Jeg går så også ud fra at du mener at skulderrotationsøvelser og deslignende er spild af tid til folk der har knas med skuldre <_<

Erupt: klø på med disse øvelser men brug en bænk (8-15 reps). Kør dem et par gange om ugen.

Bent over Superman

Bent over Superman 45

Edited by sas
Link to comment
Share on other sites

Cilius: for det første er jeg ikke 30 år :)  For det andet er jeg reserveret :)

For det tredje er faktum det at jeg imodsætning til dig og flere andre herinde ikke tilrettelægger et HST program udfra hvad nu min kæreste synes, og i det hele taget er angst for at løfte vægte. Deri består nok den væsentligste forskel. Jeg har fuld tiltro til at min krop ser ud som den skal når træner HELE kroppen igennem med basisøvelser.

Træning skal skam heller ikke tilrette lægges ud fra hvad din kæreste synes, men hvordan din krop pt. er skruet sammen, og hvordan symmetrien er, såfremt målet er den visuelle fremtoning. Som kropsbygger så vil det være fjollet ikke at fokusere på problem områder, og slække dem som er godt foran resten af kroppen.

Det samme med squat og dødløft, hvis du squatter og dødløfter som en gal, så vil din røv vokse til afsindige størrelser i 99% af tilfældene. Bør man som bodybuilder fortsætte squatten og dødløft i samme stil - eller bør man skifte øvelser/intensitet/reps eller sæt for at imødekomme asymmetri problemet? Jeg hælder stærkt til den sidste.

Btw. shrugs er og bliver ikke en basisøvelse... den involverer trapz, trapz og trapz. Og sidste punkt, så drejer det sig ikke om angst for noget som helst, men en løbende pendang til målet gennem planlægning af program. Hvis du vil være god til squat - træn squat, vil du kunne løbe langt, løb - vil du fremstå symmetrisk og velproportioneret, lyt til Cilius :lol:

Link to comment
Share on other sites

Btw. shrugs er og bliver ikke en basisøvelse... den involverer trapz, trapz og trapz

Nu snakker vi ikke om jane fonda feel the burn shrugs. Vi snakker om dynamiske shrugs ala Bill Starr. Her er der VIRKELIG tale om en basisøvelse, som ikke bare rammer traps, men også biceps, underarme, lænd og bagskulder.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Btw. shrugs er og bliver ikke en basisøvelse... den involverer trapz, trapz og trapz

Nu snakker vi ikke om jane fonda feel the burn shrugs. Vi snakker om dynamiske shrugs ala Bill Starr. Her er der VIRKELIG tale om en basisøvelse, som ikke bare rammer traps, men også biceps, underarme, lænd og bagskulder.

Thomas

Hvis vi snakker dynamiske shrugs ala Bill Star, så kan vi ligeså godt kalde det partiel dødløft med fart... partiel dødløft er en kanon øvelse - specielt til trapz, nedre ryg og underarm. Strækmomentet det placerer på biceps er så kort og ubetydeligt - med mindre du curler den halvvejen - at det vil være at strække den liiiidt for langt. Det samme gør sig IMO gældende for bagskuldern (vi snakker bagerste hoved... right?), hvor det faktiske arbejde er for lidt til nævneværdig effekt. Strækmomentet er samtidig ubetydeligt - det er en MEGET svær muskel at sætte stræk på uden samtidig at fremprovokere skader.

Fitt:

HST er ikke en nødvendighed - bare en genvej :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Cille> i dynamisk shrug nøjes man ikke med at shrugge vægten. Man trækker også i stangen med armene (lidt ala et high pull, men ikke helt). Og når de bøjes, så aktiveres...tadaaaa....biceps. Bill Starr anbefaler faktisk at man eksplodere stangen op til tæt på brysthøjde. Jeg mener dog at det er rigeligt at trække til omkring navlehøjde. Og netop fordi albuerne bøjes, og dermed kommer lidt bagud, så aktiveres også bagskulderen.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Hvis du samtidig kigger lidt til venstre, så ligger du specielt fokus på det nederste af bicepsen :lol: Ser din pointe - hvis du trækker vægtstangen til brystvorterne, så har vi bestemt en nydelig aktivering af biceps. Hvis albuerne samtidig hives godt tilbage og langt op, så bliver bagskulder også nydeligt aktiveret...

Er bicepscurl med voldsomt cheat så også en basisøvelse? :lol:

Link to comment
Share on other sites

cille: Symmetri i forhold til hvad, symmetri er noget der foregår inde i dit hovede (og mit) ;) Men der bliver vi nok aldrig enige :)

Rigtigt nok er shrugs i sin rene form ikke en basis øvelse, det er bare ikke særligt relevant. For hvem er det lige der har ret til at fastslå at man ikke må shrugge på et dødløft som f.eks stærkmænd gør og at trapezen skal trænes som isolationøvelse. Laver man ikke olympisk VL eller stærkmandtræning så man som BB'er ty til isolationsøvelser som shrugs for at træne trapezen ordentligt i kraft af at man inden for den gængse BB verden har et noget mangelfuldt og firkantet udvalg af basisøvelser. Shrugs og dens varianter (øvelsen kan vinkles på mange måder og ramme fibrene forskelligt) bør trænes på ligefod med basisøvelser, alt andet end lige er shrugs en del mere relevant end triceps kickbacks.

Edited by sas
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share