Endorfinjunkie på genoptræning


CoqRouge
 Share

Recommended Posts

Det lykkedes at klare de 8 km trods trætte lår. Til gengæld var de sidste 3 km ret sure, da mit blodsukker på grund af kalorieunderskud var lavere end godt er. Jeg forsøger at bilde mig selv ind, at den slags hærder - og i går lykkedes det nógenlunde.

I aften står den på nogle få repetitioner med 800 m løb og 2 min pause. Bare der ikke var så p....koldt!

Min yndlingsaversion stak hovedet frem kl. 17.27 i radioen, nærmere bestemt DR P4 KBH, hvor Helle Brønnum Carlsen (som ikke i sig selv er min yndlingsaversion!) i sin egenskab af restaurantanmelder fremturede med det forgyldte vrøvl, at hvis en dessert var velsmagende og intens - ja, så ville man ikke spise så meget. Hun havde til og med nerve til at beskrive sig selv som havende en meget stor, sød tand. Hun aner ikke, hvad hun taler om. Jeg har sagt det før og kommer nok til at sige det igen: Har man en sød tand, hænger tingene således sammen: Velsmagende dessert medfører højere kalorieindtag!!!

Link to comment
Share on other sites

Der er også nogen der siger, at du ikke er en mand før du har prøvet en, sådan er der jo så meget.
:lol: :lol: :lol:
at hvis en dessert var velsmagende og intens - ja, så ville man ikke spise så meget.

Jamen, det er jo kun folk som ikke bryder sig om desserter der kan udtale sådan en gang vrøvl :blink:

Ah, det var skønt at få rørt lattermusklerne her fra morgenstunden af.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er en meget trofast person og meget tilbøjelig til at indgå i længerevarende forhold. Det er nu 19,5 år siden, at jeg under sydlige himmelstrøg erklærede min nuværende hustru min kærlighed. Imidlertid er det ikke mit længstvarende forhold. Bortset fra de selvfølgelige - forældre og den slags nødvendig onder ;) - har jeg f.eks. holdt sølvbryllup med Politiken. I må undskylde, men erfter læsning af lørdagens udgave (15/11-2003) har jeg brug for at få luft - og det bliver så på disse sider!

Èn af flere grunde til, at jeg har valgt Politiken frem for f.eks Tante Berlinger (Sydnorska Dagbladet!) er, at læserbrevene i P. er af højere standard og mere varierede. (Faktisk det samme ræsonnement, der har gjort mig til MOL'er). Dagens udgave fik mig imidlertid i blækhuset - måske skulle jeg overveje Kristeligt Dagblad?? Ungerne ser Børnemelodigrandprix, så der er tid til at udleve lidenskaberne:

Skribent nummer 1 vil have Andere Fjogh til at undskylde thulesagen. Fint med mig - men hvorfor ikke tage det Stockholmske Blodbad med ved samme lejlighed? AFR har ca. det samme personlige ansvar i begge tilfælde!

Skribent nummer 2 harcellerer over, at "vogm med hund" er en kode for, at chaufføren i taxaen skal være etnisk dansker. Det minder mig om sidst, hvor jeg bestilte en vogn til passager (mig) med hund (min trofaste dobermann). Da chaufføren (etnisk dansker) ankom, erklærede han på stedet, at han ikke ville medtage hunden. Jeg gjorde gældende, at jeg havde bestilt osv osv. Han på sin sin side troede, at jeg blot var endnu en racist. Da hunden faktisk var ved at dø og vi var på vej til dyrlægen blev jeg lettere ophidset, og det endte da med, at vi kom med - efter diverse trusler, hvilket jeg normalt ellers ikke dyrker. Historien ender desværre ikke godt - min dejlige hund på 8 år måtte aflives (mavevending).

Skribent nummer 3 mener, at hvis Matador var blevet videreskrevet, ville Agnes være endt på "et kommunalt underbemandet hjem", mens "overklasseløget Maude" ville være endt med "firestjernet pleje på et privat plejehjem". Har manden overhovedet set serien? Så vidt jeg erindrer, har Agnes ved seriens afslutning mere på kontoen end Maude med familie!

Skribent nummer 4 forstår ikke, hvorfor Post Danmark annoncerer. Jeg skal hermed underrette hr. Henning Prins om, at langt størstedelen af Post Danmarks forretningsområder rent faktisk er genstand for almindelig fri konkurrence. Kan vi evt. blive enige om, at annconcering er rimelig i sådanne tilfælde? Tak, det anede mig!

Uden for de almindelige læserbreve har Frank Dahlgaaard et indlæg, hvor han uden smålig skelen til almindelig anerkendte statistiske fremgangsmåder søger at argumentere for, at euroen er roden til alt ondt. Da både FD og jeg formentlig har haft Anders Ølgaard undervejs i studieforløbet, skal jeg blot på standens veje undskylde, at det formentlig udmærkede medlem af Dansk Folkeantiparti ikke har hørt bedre efter under forelæsningerne.

Og nu, da jeg er igang: Kronikken er en dejlig skildring af japanske skikke. Som fhv. udenlandsdansker vil jeg blot gøre opmærksom på, at alle lande/kulturer har deres egne sæder og skikke. Forskellen er i dette tilfælde blot, at i Japan har man gjort en dyd ud af at synliggøre dem. Retorisk: Vi har ikke den slags i Danmark! Nå, ikke! Så prøv at starte en julefrokost med at spise risalamanden (bevidst dansk stavemåde) og se, hvad er sker!

For den læser, der stadig er med, kan jeg oplyse, at jeg i dag har løbet 8 km i tantrisk tempo - der hvor tid og sted ikke længere har betydning. (Oversat: Jeg slæbte mig afsted!)

Edited by CoqRouge
Link to comment
Share on other sites

Jeg vil ikke anbefale Ukristeligt Dagpladder!

For nogle år siden behagede jeg at opfatte mig selv som kvalificeret til at være litteraturanmelder for dagspressen. I min første anmeldelse af en rædselsfuld irsk bog citerere jeg oversætteren for bestandigt at skrive "knæppe" i stedet for "kneppe". Som min redaktør sagde: Den slags skriver vi ikke ved Kristeligt Dagblad.

Det behagede ikke Kristeligt Dagblad og dermed var min karriere der slut.

Morale: Vi gider ikke den avis!

PS: Jeg er stadig med.

Edited by mdk
Link to comment
Share on other sites

I min første anmeldelse af en rædselsfuld irsk bog citedere jeg oversætteren for bestandigt at skrive "knæppe" i stedet for "kneppe". Som min redaktør sagde: Den slags skriver vi ikke ved Kristeligt Dagblad.

Det behagede ikke Kristeligt Dagblad og dermed var min karriere der slut.

Tabuer? - Næh, ikke hos os - det taler vi ikke om! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Tabuer? - Næh, ikke hos os - det taler vi ikke om! :lol:

Det er ikke første gange jeg bor i en periode i udlandet - og hver gang tvinger det jeg oplever i det fremmede mig til at stille nye spørgsmål til tingene hjemme i Danmark. Vi er så homogene at vi glemmer at stille vigtige spørgsmål til os selv...

Jeg tror det bliver rigtigt svært at komme hjem efter denne omgang :o , - og ikke pga. øllene :tongue: .

Jeg kan kun anbefale Weekend-Avisen, - den virker også i udlandet.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan kun anbefale Weekend-Avisen, - den virker også i udlandet.

Men så skal man jo trækkes med Lars Bukdahl og den hale af indignerede læserbreve, han slæber efter sig ... :unsure:

Nå, la os så få Polimiken på bordet, og Berlingeren online på nettet!

Edited by mdk
Link to comment
Share on other sites

Har selv boet nogle år i udlandet. Startede med at abonnere på Politiken Weekly, men fandt ud af, at d'herrer redaktører åbenbart mente, at udlandsdanskeres fornemste interesse i relation til det gamle land måtte være sladderspaltestoffet. Gik derefter over til Weekendavisen, som var lysår bedre.

Læser stadig lejlighedsvis WA, men når man nu er sportsinteresseret, skal man altså have en rigtig avis ved siden af WA og Børsen - specielt efter, at min udmærkede hustru er begyndt at brede sig ud over bagsiden på sidstnævnte! Sjovt nok glemte Børsen i øvrigt at nævne hendes sportsinteresse - det plejer jo ellers at være et fast indslag i alle portrætter, sådan noget a la "X holder sig i form ved hver lørdag morgen at spille 1 times badminton med 3 andre ledere fra netværket".

Link to comment
Share on other sites

Nysgerrig? Hvem, mig?

Nej, overhovedet ikke... :lol:

p.s. Man kan altså ikke se Børsens bagside blandt gratisydelserne på www.borsen.dk... :angry:

OK, den bad jeg selv om. Man skal tilbage til den 29/10. Hint: Hvis jeg i anden sammenhæng på MOL har udtalt mig med nogen autoritet om omega-3, har man nu den virkelige kilde, og det er afsløret, at jeg i dette tilfælde pyntede mig med lånte fjer.

-so much for working under cover!

Link to comment
Share on other sites

Dagens emne: Impedansfedtprocentmålere

Har inden for de seneste dage haft lejlighed til at prøve et par af slagsen, og resultaterne taler for sig selv. Første forsøg var ganske opløftende: Man holder apparatet med begge hænder og skal ikke indtaste nogen form for oplysninger. Resultatet dukker frem på display'et efter ca. 5 sekunder og var i mit tilfælde 9 % - et resultat, som jeg var glad for, men som for tiden er i underkanten af det realistiske. Andet forsøg var en dyr vægt, hvor man skulle indtaste køn, højde og alder. Her viste display'et 20 %. Total nedtur, og selv om jeg efter mine forretningsrejser pt. ligger over normalniveauet, så er 20 % for højt - no way! For sjovs skyld lagde jeg 20 år til min aktuelle og allerede høje alder og gentog processen. Nu var min fedtprocent på magisk vis steget til 30! Alt efter temperament kan resultaterne give anledning til forskellige konklusioner:

1): Impedansfedtprocentmålere er noget bras.

2): Jeg har magre arme og fede ben.

3): Der sker i badevægten ikke en reel måling - der kalkuleres blot efter en standardtabel med vægt, højde og alder.

4): Veltrænede mennesker ude over den første ungdom kan ikke stole på målingerne.

5): Ja, kun fantasien sætter grænser....

Link to comment
Share on other sites

Så er det på tide at gøre status over ugen. Da jeg ikke har kørekort til bananer, vil jeg i stedet tildele ugen et 8-tal.

Jern: 1 x tung og 1 x let/eksplosiv. Gennemført helt efter planen

Special guest star: Håndtræning 3 gange ud over jernflytningen - også som planlagt

Egenvægt: -0,5 kg, således at jeg nu har tabt 1,5 af de 3,5 "rejsekilo"

Løb: 32 km med en enkelt gang intervaltræning og længste tur 10 km - ikke OK!

Målet er, at jeg skal løbe 40 km/uge ved siden af den øvrige træning. Realiteten i denne uge var blot, at mine lår har en anden mening. Squats tager simpelt hen for meget ud, så intervaltræningen blev gennemført i et relativt adstadigt tempo - pulsen var dog så venlig at bevæge sig op over 90 % af maks i nogle minutter, så turen er godkendt. Meget værre var det, at jeg havde planlagt en mediumlang tur - 18 km - til i dag søndag, men stængerne nægtede pure at samarbejde efter torsdagens squats, så jeg kortede af bitter nød ruten ned til 10 km, som blev gennemført i et ringere tempo end det, som jeg håber at kunne holde, når jeg om mange år trækker mig tilbage fra arbejdsmarkedet og vier mit liv til veteransport! Et lille regnestykke vil altså vise, at de manglende 8 km i ugen alle stammer fra, at en mediumlang tur blev til en relativt lang kort tur, hvis I forstår, hvad jeg mener?!

Hvis mønsteret gentager sig i de nærmeste uger, vil jeg indledningsvis droppe squats på den lette dag - jeg kan ganske enkelt ikke acceptere, at 10 km's løb i lavt tempo pludselig er en udfordring!

Ja. ja - jeg ved det godt! - på sin vis er det et luksusproblem at klage over, at man ikke er restitueret til at løbe 18 km, når mange ville sælge deres egen bedstemor for at kunne løbe bare 10 km i træk, men sådan ser tingene nu engang ud fra min kontorstol.

Link to comment
Share on other sites

Mandag = tung dag iflg. mit såkaldte peaking-program. Denne gang skulle der være tale om en "100 % workload", men jeg havde mere i mig i alle øvelser - bortset fra biceps, som alle dage har været mit problembarn. Nu er jeg relativt uinteresseret i BB - men jeg tror, at en kyndig bedømmer ville afvise mine arme med et fnys: "Mangel på balance, består næsten kun af triceps".

Nu er spørgsmålet så, om jeg kan overføre dette overskud til stier og veje i denne uge - det må gerne gå bedre end i den forgangne. Målet er det samme - 1 x intervaltræning, 1 x 18 km samt diverse hyggeture, i alt ca. 40 km.

Link to comment
Share on other sites

Juhuuu, er der nogen? Jeg elsker at få gæster, og på det seneste har jeg vist ikke haft så mange. Har jeg dårlig ånde ? :(

Nå, det leder mig til dagens første emne: Besøgsfrekvenser

Jeg er nok miljøskadet af for mange år på Vor Frue Plads, men jeg kan altså ikke se to talrækker uden at spekulere over sammenhængen. Når man ser oversigten over logs, vil man kunne iagttage a: Antallet af indlæg og b: Antallet af hits. Det ville være logisk at antage en lineær sammenhæng - jo flere indlæg, jo flere hits. Sådan hænger det da rent faktisk også sammen - men hældningskoefficienten er højst forskellig fra logejer til logejer. Nogle scorer omkring 20 hits pr indlæg, de fleste (incl. Deres ydmyge tjener) omkring 10 hits og nogle enkelte omkring 5 hits/indlæg. Hvad er det så, der gør forskellen? Jeg har nogle hypoteser, som jeg vil teste, hvis jeg på et tidspunkt rammes af en "downsizing":

1: Overskriften er vigtig

2: Antal måneder på MOL er vigtig

3: Det er vigtigt at kende nogen rent fysisk (Nej, ikke så fysisk - tænk på noget andet!)

4: Nogle emner er mere søgte end andre - BB frem for vægttab, f.eks.

5: Man skal have en klar profil - spredte tanker fører til færre hits

6: Jeg hører gerne andre forslag

Link to comment
Share on other sites

Dagens andet emne er langt mere konkret end hitfrekvens. Det drejer sig nemlig om Optimal vægt ved løb på 10 km+

Baseret på statistik har man udregnet følgende sammenhæng: Mænd må veje 2 pund (908 g) pr. tomme, som de er høje. Kvinder må veje 1,5 pund pr. tomme. Målinger på eliten viser, at disse regler er overraskende konsistente med de faktisk forekommende forhold. Jeg er præcis 72 tommer høj og må altså veje mellem 65 og 66 kg. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan jeg ville se ud! Baseret på visse, upræcise fedtprocentmålinger ville jeg have en negativ fedt-% ved denne vægt - så muskelmassen er altså også i vejen! Det er vel i og for sig rimeligt - benene kan vel ikke mærke forskel på 1 kilo triceps og et kilo maveflæsk?!

På den mere alvorlige side har jeg konstateret, at der ikke er en mere pålidelig prediktor for min præstation på længere distancer end netop vægten - som rent faktisk for mig er vigtigere end træningsindsatsen!!

Link to comment
Share on other sites

Juhuuu, er der nogen? Jeg elsker at få gæster, og på det seneste har jeg vist ikke haft så mange. Har jeg dårlig ånde ? :(

Nå, det leder mig til dagens første emne: Besøgsfrekvenser

Jeg er nok miljøskadet af for mange år på Vor Frue Plads, men jeg kan altså ikke se to talrækker uden at spekulere over sammenhængen. Når man ser oversigten over logs, vil man kunne iagttage a: Antallet af indlæg og b: Antallet af hits. Det ville være logisk at antage en lineær sammenhæng - jo flere indlæg, jo flere hits. Sådan hænger det da rent faktisk også sammen - men hældningskoefficienten er højst forskellig fra logejer til logejer. Nogle scorer omkring 20 hits pr indlæg, de fleste (incl. Deres ydmyge tjener) omkring 10 hits og nogle enkelte omkring 5 hits/indlæg. Hvad er det så, der gør forskellen? Jeg har nogle hypoteser, som jeg vil teste, hvis jeg på et tidspunkt rammes af en "downsizing":

1: Overskriften er vigtig

2: Antal måneder på MOL er vigtig

3: Det er vigtigt at kende nogen rent fysisk (Nej, ikke så fysisk - tænk på noget andet!)

4: Nogle emner er mere søgte end andre - BB frem for vægttab, f.eks.

5: Man skal have en klar profil - spredte tanker fører til færre hits

6: Jeg hører gerne andre forslag

Hejsa - Interessant log!

Vil bestemt kigge forbi igen! :)

Tror bestemt at personens aktivitet i diverse fora (især andre logs) har stor betydning på loggens besøgstal.

Mads :swim:

Link to comment
Share on other sites

Nu er jeg relativt uinteresseret i BB - men jeg tror, at en kyndig bedømmer ville afvise mine arme med et fnys: "Mangel på balance, består næsten kun af triceps".

Det er vist være lige omvendt for mit vedkommende. :4flex: :lol: Mine biceps synes at vokse lystigt; mine triceps derimod, vokser med minimal hastighed (tror dog, de er vokset en smule på det sidste).

En grund til, at der ikke er så mange "fremmede" indlæg i din log, kunne måske være, at folk bare nyder dine historier? :) Det er i øvrigt en forfriskende anderledes log, du holder dig. :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Endnu en loglæser melder sig :)

Har jeg dårlig ånde ?
Jeg har ikke bemærket noget :tongue:
Nå, det leder mig til dagens første emne: Besøgsfrekvenser

:bigsmile: Jeg har også tænkt lidt over det samme.

Jeg har et par yderligere forslag til vigtige faktorer (i tilfældig rækkefølge):

7: Opdateringsfrekvens. Er der gang i loggen er den mere interessant

8: Indhold. Skriver man KUN sin træning og måske med meget sparsomme kommentarer, så er det ikke helt så spændende som når der er lidt kød på. Nogen har selvfølgelig loggen som "træningslog" og det er også helt ok, andre gør lidt mere ud af at gøre det interessant at følge med i.

9: Resultater, både relativt og absolut. Det relative: Er der ofte nye rekorder eller er det samme vægt måned efter måned. Det absolutte: Er man meget stærk/hurtig/dygtig/ripped abs osv er det mere spændende at læse om personens træningsmetoder mm.

Link to comment
Share on other sites

Dagens andet emne er langt mere konkret end hitfrekvens. Det drejer sig nemlig om Optimal vægt ved løb på 10 km+

Baseret på statistik har man udregnet følgende sammenhæng: Mænd må veje 2 pund (908 g) pr. tomme, som de er høje. Kvinder må veje 1,5 pund pr. tomme. Målinger på eliten viser, at disse regler er overraskende konsistente med de faktisk forekommende forhold. Jeg er præcis 72 tommer høj og må altså veje mellem 65 og 66 kg. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan jeg ville se ud! Baseret på visse, upræcise fedtprocentmålinger ville jeg have en negativ fedt-% ved denne vægt - så muskelmassen er altså også i vejen! Det er vel i og for sig rimeligt - benene kan vel ikke mærke forskel på 1 kilo triceps og et kilo maveflæsk?!

På den mere alvorlige side har jeg konstateret, at der ikke er en mere pålidelig prediktor for min præstation på længere distancer end netop vægten - som rent faktisk for mig er vigtigere end træningsindsatsen!!

Hvor langt ude... Jeg bliver aldrig elite loeber... (ok jeg er fyldt 30, - det havde jeg heller ikke regnet med).

Jeg er nemlig 68 tommer hoej, og en toes, og maa altsaa veje ca. 102 pund, dvs. mindre end 50 kilo!!! Og mig der bare droemmer bare om at komme under 70...

Ok, for at blive en bedre loeber: - ned i vaegt. Det vidste jeg jo godt. :unsure: Det er derfor jeg er her (paa MOL).

Men AMO50 - not in this life. :lol:

Tak for at saette tingene i perspektiv, CoqRouge!

Link to comment
Share on other sites

Når vi nu alle sammen er ved at komme ud af skabet, vil jeg da også melde mig som smuglæser af din log (en meget fornøjet en).

Jeg tror at det i sidste ende handler om interessefællesskab, hvilket jo dækker flere af de ovenstående punkter og at det generelt er de samme Tordenskolds soldater der læser og skriver i ens log. Men du kunne jo lave en gæstebog så de usynlige læsere blev synliggjort?

Jeg er i øvrigt enig med dig mht. undersøgelsen af mørk chokolade, Toms er bedre end de siger. Det allerbedste er sommerfuglene fra Summerbird, har du prøvet dem?

Link to comment
Share on other sites

Selv nøjes jeg med at veje 15 kg for meget ifht. formlen. Mine bedste løberesultater har jeg haft, når jeg "kun" vejede 10-12 kg for meget.

Tak for de mange gode ideer til uafhængige variable i mit multivariate regnestykke om hits. Jeg poster en opdateret version snart.

På den positive side løb jeg i dag 8 km uden at være direkte affældig som følge af bentræning. Det var helt rart at prøve igen!

Også tak for de pæne ord om loggen. Det varmede.

Dette korte og ikke dybt interessante indlæg undskyldes hermed. Konen er hjemme fra forretningsrejse. Need I say More?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share