Forskningen hjælper kvinder med store bryster til bedre løb

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Sports-bhOmend eftertragtet i andre kontekster, så er store bryster relativt upraktisk ved løb. En god sports-bh hjælper en del, men ny forskning viser at komforten kan øges markant ved at designe sports-bh’er på en ny måde.

Australske forskere viser i et nyt studie, at brysterne simpelthen skal løftes endnu mere og klemmes mere sammen end traditionelle sports-bh’er gør. Tyve kvinder med relativt store bryster fik analyseret brystbevægelser og løbestil under løb med forskellige typer af sports-bh. I hvert tilfælde angav kvinderne hvor komfortabelt de oplevede løbet.

Resultaterne viste tydeligt, at en ekstra indbygning af kraftige elastikker i bh’en, samt “skub-op”-indlæg på 1 cm tykkelse, resulterede i markant mere behageligt løb.

Forskning i bedre sports-bh'erTidligere forskning har vist, at det er vigtigt at begrænse bysternes op-ned bevægelse og det er nuværende sports-bh’er også gode til. Det nye er, at brysterne skal løftes med indlæg, så den samme op-ned bevægelse bare foregår højere oppe. Dertil skal sports-bh’en klemme brysterne sammen på en mere elastisk måde end tidligere.

Indtil de nye typer af sports-bh’er kommer i handlen, så kan man jo bruge ovenstående resultater som en ledetråd til hvilke kvaliteter man skal gå efter når man køber ny sports-bh. Under alle omstændigheder er det vigtigste at få en sports-bh i den rigtige størrelse. Undersøgelser peger på at op mod 70 % bruger en sports-bh i forkert størrelse

Skrevet af Morten Zacho, cand. scient. 25. august 2010

Reference:
Breast elevation and compression decrease exercise-induced breast discomfort.
McGhee DE, Steele JR.
Med Sci Sports Exerc. 2010 Jul;42(7):1333-8.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Kommentarer

  1. Selvfølgelig bruger vi kvinder med former forkerte bh størrelser. Sportsbh’er i Danmark fås jo kun til “gajoler”. Alt over en d-skål findes ikke, og typisk bruger kvinder en for lille skål. Så kære undertøjsfabrik anter, en god sportsbh med bøjle og skål-størrelse i hvert fald op til G ville være et hit.

  2. Selvfølgelig bruger vi kvinder med former forkerte bh størrelser. Sportsbh’er i Danmark fås jo kun til “gajoler”. Alt over en d-skål findes ikke, og typisk bruger kvinder en for lille skål. Så kære undertøjsfabrik anter, en god sportsbh med bøjle og skål-størrelse i hvert fald op til G ville være et hit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *