Ginkgo biloba guide – Læs om fordele og bivirkninger + bedste produkter

Hvad er Ginkgo Biloba?

Ginkgo biloba er et træ som er eneste overlevende art af ginkgoaceae familien fra den tertiære periode - perioden hvor dinosaurerne også levede eller endda før dinosaurer.

Træet kan leve i mere end 1000 år.I dag er ginkgo biloba noget af de mest anvendte urtemedicin i Europa og USA.

Ginkgo biloba produkter behøver ikke recept, og de kan købes som håndkøbslægemiddel eller supplement.

I dag bruges ginkgo oftest i en form for ekstrakt, som et kosttilskud eller urtemedicin og ekstraktet er for det meste fra bladet, men i traditionel kinesisk medicin bruges frø også, men i moderne farmakologi betragtes frø som farligt at bruge.

Hvad bruges ginkgo biloba til?

For det meste er ginkgo biloba brugt i hukommelsesforbedring, behandlinger efter hjerneskader samt forebyggelse og supplement mod Alzheimers.

Hovedfokus for undersøgelserne er på hjernens forbedring af funktioner som hukommelse og tænkning, ved at forbedre det cerebrovaskulære system (hjernens blodcirkulationen).

Da hjernen er en af de to største forbrugere af ilt i kroppen, er det forståeligt, at berøvelse af oxygen vil føre til forskellige slags dysfunktioner af hjernen.

Ginkgo biloba som urtemedicin, bruges oftest til at forhindre alvorlige skader efter enhver form for hjerne hypoxi (berøvelse af ilt).

Hvad gør ginkgo biloba?

Stofferne der var vigtigste kemikalier i ekstraktet anvendt i de fleste af undersøgelserne, var 24% ginkgo-flavonglykosider (flavonoid monoglycosider) og 6% terpenoider.

Nogle af funktionerne i disse kemikalier er hæmning af lipidperoxidation (antioxidant), hæmning af trombocytaggregation (hæmning i dannelsen af blodpropper), anti-blodplade som aktiverer egenskaberne, og forsinker indtræden af hypoxisk glykolysen (hypoxi - nedsat niveau af ilt).

Hvordan virker ginkgo biloba?


Hvordan ginkgo bilobas mekanismer præcist virker vides ikke endnu.Flavonoider er til stede i mere end 70 botaniske familier, og de er ekstremt vigtige for menneskers sundhed som en del af kosten, kosttilskud eller medicin.

Fordi ginkgo bilobas flavonoider har en antioxiderende funktion.

Ginkgo biloba og Antioxidant

En undersøgelse udført med ginkgo biloba ekstrakt forsøgte at se evnen til at hæmme lipidperoxidation når cyclosporin A (CSA) blev brugt på menneskelige levermikrosomer.

Resultaterne viste, at afhængig af koncentrationen, kunne ginkgo biloba inhibere oxidation og beskadigelse af cellemembranen, induceret af CsA - et immunsuppressivt lægemiddel, der normalt bruges til at forhindre afstødning af organer efter transplantation.

Kilde :http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2018556

Den antioxiderende evne gør også, at flavonoider er antitrombotisk. Antitrombotisk: Hindring af dannelse af tromber - blodpropper. Blodpropper er en af de vigtigste årsager til hjerteanfald og slagtilfælde, så forebyggelse er afgørende.

Kilde: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3101704

Virker ginkgo biloba?

Ifølge nogle undersøgelser viste Ginkgo biloba lovende resultater hos nogle patienter med Alzheimers, slagtilfælde, aldring og andre lidelser.

Kilde: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10807109

Forbedrer blodgennemstrømningen i hjernen

Der er også videnskabeligt bevis for forbedring af blodgennemstrømningen i hjernen, som ellers resulterer i sænkning af symptomer som svimmelhed, træthed, manglende evne til at fokusere, hovedpine og mere.

Kilde: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1381419/?page=4

Demens

Kun få studier har vist, at ginkgo biloba ekstrakt (EGb761®) virker bedre end placebo på patienter med Alzheimers demens og 2 andre årsager til demens, men effektiviteten var meget bedre end andet medicin for demens.

ADHD - attention-deficit / hyperactivity disorder hos børn

I pilot-forskning udført på børn med ADHD, viste ginkgo biloba ekstrakt (EGB 761) forbedring af symptomerne og bedre kvalitet i dagligdagen.

* ADHD kan indeholde en masse forskellige symptomer, og det kan være virkelig udfordrende for børn at have god livskvalitet.

Men i øjeblikket er største problem til behandling af ADHD en masse bivirkninger dannet af medicinsk brug. Så der er behov for noget nyt, der kan hjælpe, men med færre bivirkninger.

Kilde: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25163996

Er ginkgo biloba sikkert?

Ginkgo biloba er normalt sikkert. Men nogle mennesker kan opleve bivirkninger. Hvis der er en lidelse eller du er medicineret, er det altid bedre at rådføre sig med lægen, før du tager ginkgo biloba som kosttilskud.

Rate this post

Del artiklen:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *