Glucosamin – naturlig lindring af slidgigt – Men virker det?

Glucosamin er et stof, der dannes naturligt i kroppen. Det er vigtigt for dannelsen af ledbrusk - altså brusken mellem dine led. For nogle er det dog ikke nok med kroppens egen produktion af glucosamin. Her må der et kosttilskud til for at undgå eller lindre slidgigt.

Normalt danner kroppen selv den mængde glucosamin, der er nødvendig for, at der kan dannes ny ledbrusk i takt med, at du bruger kroppens led. Producerer du ikke ledbrusk nok eller slider du mere på ledbrusken, end kroppen kan nå at danne nyt, opstår der slidgigt. Det giver voldsomme ledsmerter og ubehag ved bevægelse af de berørte led.

For at hjælpe kroppen med at producere mere ledbrusk og afhjælpe generne ved slidgigt, kan du få glucosamin som kosttilskud. Det fås i pilleform som et sukkerstof, der udvindes af skallen på skaldyr, såsom rejer og hummer.

Glucosamin har været brugt i mange år mod slidgigt-symptomer. Produktet er godkendt som lægemiddel, hvilket vil sige, at dets virkning er dokumenteret. Det er dog vigtigt at forstå, at der selvfølgelig ikke er tale om en decideret mirakelkur. Til gengæld er der tale om et kosttilskud, der skaber en tydelig forbedring for mange mennesker, der døjer med slidgigt.

De 6 mest stillede spørgsmål om glucosamin

1

Hvorfor tager man glucosamin?

Mange tager glucosamin, fordi det afhjælper symptomerne forbundet med slidgigt. Smerten og den formindskede bevægelighed, som mange lider af på grund af deres slidgigt, kan mindskes ved indtag af glucosamin. Undersøgelser på området tyder på, at det er det bedste middel mod slidgigt, man kender indtil videre.

2

Hvad hjælper glucosamin?

Slidgigt fremkommer som følge af kronisk slid på leddene. Denne type gigt kan skyldes høj alder eller et hårdt arbejdsliv. Slidgigt ses derfor ofte hos ældre mennesker eller folk med et hårdt fysisk arbejde. De mange års hårde slid på leddene opslider nemlig brusken mellem dem. Glucosamin fremmer ny produktion af ledbrusk, så gener og smerter ved slidgigt afhjælpes.

3

Hvordan tager du glucosamin?

Glucosamin tages med et glas vand. Den typiske daglige dosis er en kapsel morgen, middag og aften. Alternativt kan du tage alle tre kapsler på en gang. Du behøver ikke at tage glucosamin sammen med et måltid.

4

Er der bivirkninger ved glucosamin?

Der er ikke de store bivirkninger forbundet med at tage glucosamin. Enkelte oplever smerter i maveregionen, sure opstød, diarré, forstoppelse eller kvalme. Allergiske reaktioner kan også fremkomme. Disse er dog typisk små og fremkommer desuden meget sjældent. Alle kan tage glucosamin uanset alder og længden af indtaget. Skulle du opleve bivirkninger, er det dog vigtigt at søge læge.

5

Virker glucosamin?

Det korte svar på ovenstående spørgsmål er ”ja”. De fleste undersøgelser viser, at glucosamin har en særdeles positiv effekt på symptomerne ved slidgigt. Netop derfor er produktet også blevet så populært i de senere årtier. Som nævnt er der naturligvis ikke tale om en mirakuløs helbredelse fra den ene dag til den anden, men snarere en formindskelse af de symptomer, der følger af slidgigt.

6

Hvem kan have særlige fordele af glucosamin?

Hvis du lider af let til moderat slidgigt, er der derfor god grund til at forsøge sig med glucosamin. Husk dog altid at rådføre dig med din læge, før du begynder at tage glucosamin. Derudover er der dog ingenting, der hindrer dig i at opleve en klar forbedring og lindring af dine symptomer på slidgigt. Og så endda med et produkt fra naturens hånd!

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]