Hvad er yoga godt for?

Hvis du aldrig har prøvet yoga, er der stor chance for, at du ser på det med en vis portion skepsis.

Men yoga er faktisk godt for mange ting, og det kan sagtens være en god træning – om ikke andet så som supplement til din nuværende træning.

Hvad er yoga for noget, og hvad skal jeg bruge det til?

Yoga er en gammel indisk teknik til indøvelse af åndedrætsteknik, kropsstillinger og moralske forskrifter. Mange udøvere af yoga oplever en indre ro samt øget smidighed som følge af de forskellige øvelser. Og det må siges at være to bevendte egenskaber i det daglige.

Indre ro giver dig et større overskud og overblik i hverdagen, hvor mange af os har tendens til at stresse lidt for meget over alt det, der skal nås. Smidighed er godt for muskler og led. Det nedsætter din risiko for skader og kan bevirke til en hurtigere restitution efter en mere tung type træning som f.eks. styrketræning.

Yoga er godt for en hel masse ting, og her kan du se en række eksperters svar på, hvad yoga er godt for.

Yoga er ikke kun for kvinder

Mange mænd har nok et billede af yoga-dyrkere som nogle små feminine skabninger, men faktisk er der også mange mænd, der dyrker yoga – og der burde være endnu flere.

For det første er yoga som sagt med til at forebygge skader, men derudover er det faktisk også en temmelig hård fysisk træning, hvis ikke man er vant til at bruge sine muskler på den måde, yogaøvelserne kræver. Det vil i praksis sige, at man som mand kan få endnu mere ud af sin styrketræning – som er den mest populære træningsform for mænd.

Hvis du stadig er lidt skeptisk overfor konceptet, kan du prøve kræfter med lidt kontor-yoga i løbet af din arbejdsdag. Det tager ikke mange minutter, men resultatet af dine anstrengelser vil komme dig selv tilgode i løbet af nogle uger.

It’s getting hot in here

En af de – måske – lidt mindre udbredte former for yoga, er den såkaldte Bikram yoga, hvor man dyrker traditionel yoga i et meget, meget varmt lokale (cirka 40 grader), og det er naturligvis også derfor, at de fleste kalder ”bikram yoga” for ”hot yoga”.

Bikram yoga er i praksis almindelig yoga, men på grund af varmen vil du – naturligvis – svede mere, hvilket er med til at rense kroppen indefra. Det er med til at blødgøre dine muskler og led, hvilket gør dig endnu mere smidig i træningen og derudover øger det dit energiniveau, din forbrænding og din blodcirkulation. Det er med andre ord en rigtig god form for træning. Men som du nok kan forstå, er det en meget varm fornøjelse, så det er vigtigt at holde sin væskebalance ved lige. Du kan prøve Bikram yoga – eller ”Hot yoga”, om du vil – flere steder i landet. Blandt andet i Århus og København.

Yoga er godt for mange ting. Men vigtigst af alt, er det godt for dig. Så hvis ikke du allerede har prøvet det, synes vi du skal give det et forsøg. Du vil ikke fortryde det.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *