Kinabark (Guide)

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

”Kinabark” er i virkeligheden et særdeles misvisende navn for et produkt, der faktisk originalt stammer fra Sydamerika. Her har det længe været brugt som bittermiddel i forskellige sammenhænge. Læs med her og find ud af, hvad du kan bruge kinabark til.

Kinabark er måske ikke noget, du lige har stående på hylden i skabet. Ikke desto mindre er det en spændende ingrediens at have på hylderne. Det skyldes, at kinabark er helt sin egen ingrediens med sin karakteristiske og ret unikke, bitre smag.

Så selvom du måske ikke har hørt om det før, er der god grund til at blive klogere. Hvem ved? Måske bliver du inspireret til at kaste dig ud i forsøget på at lave din egen tonic, som du har gjort bitter med kinabark.

Hvad er kinabark?

Kinabark stammer fra kinatræet, en slægt af træer i krap-familien. Denne type træ stammer fra Sydamerika og det asiatisk klingende navn er derfor resultatet af en fejloversættelse.

Kinabark er netop barken fra dette træ og anvendes på grund af sin helt særlige smag. Fra kinabark udvindes nemlig såkaldte bitterstoffer, der har en meget stærk smag og som derfor anvendes i små mængder til en hel del forskellige formål.

Topliste over bedste produkter

Hvordan kan jeg bruge kinabark?

Kinabark sælges som oftest i tørret tilstand. Ved første øjekast ligner det små stykker af en kanelstang. Lysebrune og aflange. Smagen gør dog, at du umuligt ville kunne tage fejl af kinabark og kanelstænger…

Du kan bruge kinabark til flere forskellige drikke. Traditionelt anvendes kinabark til at tilberede en bitter urtete eller tonicvand. Ønsker du at lave te med kinabark, er det heldigvis ganske enkelt. Anvend blot én tsk. kinabark til en kop kogende vand og lad det trække i 5-10 minutters tid.

Generelt anbefaldes det, at du bruger kinabark sparsomt i starten, når du blot er i gang med at vænne dig til smagen. Sød eventuelt din te med en smule honning eller sukker i begyndelsen.

Hvordan kan jeg bruge kinabark til at lave tonic?

Den klassiske drink gin and tonic er blevet en klassiker af en årsag: Den smager simpelthen godt. Noget, der vil gøre den endnu mere lækker, er dog en hjemmelavet tonic, smagt til med bitter kinabark!

Der findes mange forskellige bud på, hvordan denne tonic skal laves. Som regel inkluderer det en kogeproces af en masse ingredienser, der herefter sies igennem et filter og bliver til en lækker drik med den velkendte, bitre smag.

Kinabark er perfekt til denne proces! Sammen med eksempelvis citrongræs, vand, citrusfrugter, allehånde, sukker og citronsyre kan du hurtigt gøre kinabark til stjernen i din hjemmelavede tonic! Prøv også med et strejf af stjerneanis, hvis det falder i din smag.

Hvor kan jeg købe kinabark?

Start med at lede efter kinabark i dit lokale supermarked, såfremt det er velassorteret. Har de ikke kinebark stående på hylderne, er en helsekostbutik et godt sted at lede. Her kan du sikkert også få råd om, hvordan du bruger kinabark til forskellige drikke.

Et andet godt sted at lede efter den slags tips er internettet. Her kan du finde opskrifter på te, tonicvand og meget, meget mere med kinabark. Internettet bugner også med forskellige online butikker, der sælger kinabark. Se dig godt omkring derinde – der kan være penge at spare.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *