Bliv klogere mens du træner

Bliv klogere mens du trænerIsær om vinteren er der mange der laver indendørs konditionstræning, hvilket kan være en ret monoton oplevelse. Man kan bruge musik eller tv som adspredelse, men med smartphones og tablets er der kommet nye muligheder for at få dobbelt effekt ud af træningen. Du kan nemlig vælge også at blive klogere mens du træner.

Forekomst af løbeskader

LøbeskaderRigtig mange danskere løber og mange bliver også skadet. De fleste betragter det som et uretfærdigt uheld når skaden opstår, men sagen er, at risikoen for skader ved løb faktisk er langt større end de fleste regner med.

Beregn din træningspuls

Beregn træningspuls Brug denne beregner til at beregne din træningspuls ud fra en given intensitet. Du kan vælge mellem at bruge maxpuls eller pulsreserve. Her finder du også en oversigt over de forskellige pulszoner og hvad du får ud af dem.

Ny løbe-trend: barfodsløb

BarfodsløbFaktisk er det ikke nogen ny løbetrend, men derimod den ældste løbetrend der findes. Da mennesker begyndte at løbe for et par millioner år siden foregik det naturligvis på bare tæer. Det er hvad vores krop er tilpasset til og flere studier peger på, at den moderne løbesko muligvis er en stor misforståelse.

Gåprogram

Gåprogram8 ugers komplet gåprogram. Programmet starter meget let, så ALLE kan være med og gradvist øges distance og hastighed, så du efter 8 uger vil få en mærkbar formforbedring. Gåture som motionsform har en masse fordele - bl.a. er det behageligt og man tænker godt imens - men det giver ikke så meget, hvis man blot slentrer tilfældigt afsted. Derfor er det en god ide at følge et struktureret program som dette her.

Løbeprogram for begyndere

LøbeprogramProgrammet til dig, der slet ikke er vant til at løbe. Få en overskuelig plan for de næste 16 uger. Programmet er ret simpelt - du løber den samme tur i 2 uger og går derefter videre til næste niveau. Enkelt og effektivt - Lige til at printe ud og hænge op på køleskabet!

Løbeprogram for øvede (5-10 km)

LøbeprogramProgrammet er for dig der allerede kan løbe 5-6 km uden at holde pause og gerne vil trænes op til at kunne løbe 10 km i en god tid. Du skal løbe 3 gange om ugen og hver tredje uge bliver programmet lidt hårdere. Planen dækker 12 uger. Et meget enkelt og overskueligt program - lige til at hænge op på køleskabet.

Cirkeltræning online

VideoCirkeltræningNu kan du lave effektiv cirkeltræning direkte fra nettet. Motion-onlines cirkeltræning er effektiv træning der kan gennemføres uden udstyr, blot man har noget fri gulvplads. Der er 5 niveauer gående fra et meget let program på kun 12 minutter op til et benhårdt program på 32 minutter.

Cirkeltræning niveau 1

Niveau 1Cirkeltræning med sværhedsgrad Niveau 1 (det letteste). Programmet består af 4 styrke- og 4 kondistationer. Der arbejdes i 15 sekunder og holdes pause i 15 sekunder. Varighed i alt 12 minutter.

Cirkeltræning niveau 2

Niveau 2Cirkeltræning med sværhedsgrad Niveau 2 (det næst-letteste). Programmet består af 5 styrke- og 5 kondistationer. Der arbejdes i 20 sekunder og holdes pause i 10 sekunder. Varighed i alt 15 minutter.

Cirkeltræning niveau 3

Niveau 3Cirkeltræning med sværhedsgrad Niveau 3 (det mellemste). Programmet består af 6 styrke- og 6 kondistationer. Der arbejdes i 25 sekunder og holdes pause i 10 sekunder. Varighed i alt 21 minutter.

Cirkeltræning niveau 4

Niveau 4Cirkeltræning med sværhedsgrad Niveau 4 (det næst-hårdeste). Programmet består af 7 styrke- og 7 kondistationer. Der arbejdes i 30 sekunder og holdes pause i 10 sekunder. Varighed i alt 28 minutter.

Cirkeltræning niveau 5

Niveau 5Cirkeltræning med sværhedsgrad Niveau 5 (det hårdeste). Programmet består af 8 styrke- og 8 kondistationer. Der arbejdes i 30 sekunder og holdes pause i 10 sekunder. Varighed i alt 32 minutter.

Opvarmning - en forsømt fornøjelse

På trods af at opvarmning har stor betydning for præstationsevnen og skadesrisikoen, er det en træningsfaktor vi ofte forsømmer. Denne artikel fortæller hvorfor opvarmning er vigtigt, samt hvilke retningslinier man bør følge når man varmer op.