Løbeprogram for begyndere

LøbeprogramProgrammet til dig, der slet ikke er vant til at løbe. Få en overskuelig plan for de næste 16 uger. Programmet er ret simpelt - du løber den samme tur i 2 uger og går derefter videre til næste niveau. Enkelt og effektivt - Lige til at printe ud og hænge op på køleskabet!

Når man skal i gang med at løbetræne, er det vigtigt, at man starter i det små og bygger sin træning gradvist op. Det gælder om at undgå overbelastning og samtidigt kunne mærke, at man hele tiden bliver lidt bedre. Den bedste løbemotivation, er oplevelsen af, "at nu kører det bare". Den fornemmelse kommer først efter adskillige ugers træning, og derfor er det vigtigt, at man i begyndelsen holder sig til et realistisk program.

Principper i Motion-onlines løbeprogram:

  • Det er tilpasset den helt uerfarne løber.
  • Distancerne er holdt korte, så man ikke skal bruge al sin fritid på at løbe.
  • I starten af programmet anvendes der mange pauser, så man undgår at skulle løbe alt for langsomt.
  • Programmet er simpelt – du løber den samme tur i 2 uger og går derefter til et højere niveau.
  • Til at starte med løber man 2 gange om ugen - senere 3 gange.

Løbeprogram til udprintning

Nedenfor finder du et link til en printervenlig udgave af programmet

Sådan gør du
Brug Motion-onlines ruteopmåler til at finde ruter nær dit hjem. Rutelængderne behøver ikke at være helt præcise, men se om du kan ramme indenfor et par hundrede meter. Løb med et ur med sekundvisning, så du kan dosere pauserne og notere din samlede tid for hver tur.

Tempo
Som ny løber kan det være svært at finde det rigtige tempo. De første 3-4 uger skal du blot fokusere på at gennemføre programmet i et roligt tempo. Fra uge 5 og fremefter skal du prøve at ramme et tempo, hvor du tydeligt kan mærke, at du bliver forpustet. De første 5-10 minutter på en tur fungerer som opvarmning og skal altid være i et roligt tempo.

Grej
Inden du går i gang, bør du anskaffe dig et par fornuftige løbesko. Et ur med sekundvisning hjælper dig til at holde styr på træningen. Hvis du ikke har lyst til at gå op i sekunder, kan du godt droppe uret og i stedet følge programmet efter din subjektive tidsfornemmelse. Det behøver ikke at være raketvidenskab.

Videre
Når du har gennemført de 16 uger er du klar til at sætte dig et specialiseret mål. Det kan f.eks. være at blive hurtig på en 5 eller 10 km, eller at løbe langt – f.eks. halvmaraton eller maraton. Det bedste mål du kan sætte dig vil dog nok være, at du fortsat skal have det rart med nogle løbeture, der lige præcis har det tempo og den længde der passer til dig.

Downloads:

Download this file (loebeprogram.pdf) loebeprogram.pdf  [Løbeprogram for begyndere]  

 

God træning!

Skrevet af Morten Zacho, cand. scient. 13. juni 2008.

Kommentarer  

#81 Frederik Hjorth 11-03-2014 14:39
Citerer Ib Christoffersen:
Jeg har gennemført ovenstående løbeprogram med konditionsmæssig succes. Men jeg har fået en hælesporer der er så stor at orthopædkirugen sagde at det jo ikke er alle mennesker der er egnet til at løbe. Nu bruger jeg skoindlæg der er udmålt på et gangbånd. Jeg kan gå, men tør ikke løbe. Er der en eller anden form for løb light der kan gennemføres med hælesporer?


Det har jeg også haft problemer med. Du kan få det til at forsvinde ved at lave udstrækningsøve lser. Jeg bruger denne guide (https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CEsQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.sygehuslillebaelt.dk%2Fdwn59947&ei=0hEfU-uBGqSO5ASugYGwAw&usg=AFQjCNFrwGF2q6O03iuejECzAqFqET_J4Q&sig2=3MlmuFU_BdzlALuGJI38tA&bvm=bv.62788935,d.bGE)
Citater
#80 Ib Christoffersen 05-03-2014 21:34
Jeg har gennemført ovenstående løbeprogram med konditionsmæssi g succes. Men jeg har fået en hælesporer der er så stor at orthopædkirugen sagde at det jo ikke er alle mennesker der er egnet til at løbe. Nu bruger jeg skoindlæg der er udmålt på et gangbånd. Jeg kan gå, men tør ikke løbe. Er der en eller anden form for løb light der kan gennemføres med hælesporer?
Citater
#79 Helle 09-03-2013 16:43
Fedt at i har lavet skemaer til at printe ud - så undgår man ikke at se dem og minde sig selv om, at man skal ud at løbe - vil rigtig gerne i gang, men har svært ved at skulle starte op. Jeg har også kigget på dette løbeprogram, som også kunne være fedt at starte på:
http://dittræningsprogram.dk/loebeprogram-begynder/
Citater
#78 Signe 23-02-2013 16:41
Rigtig fedt start program for nye løbere. Jeg har brugt motion-onlines program sammen med denne løbeguide for begyndere http://projektmotion.dk/2013/02/22/lobeguide-for-begyndere/ .. Nu løber jeg bare stille derudaf og venter på bedre vejr! :)
Citater
#77 Krabben 21-03-2012 20:52
Synes det er et lækkert lille program.
Jeg har dog modificeret det en anelse.
Start ruten er på 3 km,
Dernæst 3,5 og så 4 km i 4 uger
Desuden føler jeg at der efter 3 uger var for meget gang og for lidt løb, så jeg har dels justeret intervaller til 3 minutters løb og 1 minuts gang, og givet mig selv lov til bare at løbe videre hvis det føles rart. Er netop igang på 3,5 km i det der så er min uge 3.
Mit mål er at skære yderligere i gåpauser.

Når nu det er så relativt korte distancer er der vel ikke den stor fare for voldsom overbelastning af sener og knogler ?
Citater
#76 Niels B 14-11-2011 16:43
Tak for din fine artikel, Morten. Jeg løber selv en del, og arbejder med et andet løbeprogram 10 km (link fjernet, admin)- så jeg er nok lige nået skridtet videre end det du skrive. Alligevel synes jeg der er mange ting jeg kan bruge. Jeg arbejder netop nu med de mål du skriver om - at jeg vil være endnu hurtigere på de 10 km :-)
Citater
#75 Kirstine1982 19-08-2011 13:33
Jeg ku heller ikke finde printerudgaven, men fandt den omsider under linket til facebook :-)
Citater
#74 JytteD 10-08-2011 14:46
Hej!
Jeg vil takke motion-online for dette fantastiske program! Jeg har før prøvet at komme ind i en rytme - uden succes. Men nu er jeg igang med tredje uge, og har aldrig før følt mig så motiveret! Held og lykke til alle der er igang, eller overvejer det - jeg kan kun anbefale det!!
Citater
#73 STC 01-06-2011 18:38
Hej!
Hvis man lider af astma, hvad vil i så forslå at man løb? Jeg er eliteidræts udover, så jeg kan ikke komme udenom løb. Jeg har meget svært ved lange løbeture, da det er her jeg får anfald, men interval passer godt til mit astma. Nogle ideer?
Citater
#72 hans719 11-04-2011 10:14
hvor kan man gå tilcrossfit?

ps jeg er 13 år
Citater
#71 Aner 08-04-2011 16:03
Hvor er så link til printervænlig version ???????????
Citater
#70 xxEm 14-03-2011 12:03
Er det ureslisktik at løbe tirsdag, torsdag og lørdag ? jeg arbejder mandag og kan ikke finde tid til at løbe den dag nemlig. Jeg er nybegynder og vil starte fra bunden.

Pige 17 år.
Citater
#69 FodboldStjernen 02-01-2011 01:39
Hej jeg har valgt at begynde 2011 med at løbe den rute men har lavet to ting om

den ene er at jeg løber alle ugerne 3 gange(midst):-)
den anden er jeg har tænkt mig at løbe Mandag, Onsdag, og Fredag. :-)

PS. er en dreng på 14 år ;-)
Citater
#68 krøniken 26-10-2010 19:23
jeg vil heller gå tur, i stadfor at løbe, jeg syndes at det er for hårdt at løbe. hvis der er nogen der vil gå tur sammen med mig, så kan i skrive til mig. jeg går i 20 minutter eller i en time, hver weekend.
Citater
#67 CN 21-06-2010 12:59
Synes det er et rigtig godt program, lidt hårdt fordi konditionen er ringe, men det går da fremad..:-) Jeg har så valgt at løbe på løbebånd, fordi så er der ingen undskyldning, hvis det regner.. Jeg har dog et problem, min højre læg gør sindsygt ondt når jeg løber, hvilket får mig til at stoppe op pga. smerten.. Men det er kun hver anden gang, den gør det.. Det hjælper ikke at løbe udenfor.. Nogle der har gode ideer til hvad man kan gøre? Jeg har overvejet om jeg skal droppe løb og bruge cross træner istedet?!
Citater
#66 DforDefekt 10-06-2010 18:01
Jubiii! Denne guide/program er FANTASTISK!

Jeg har i dag lige gennemført 5 km, uden pauser for første gang, og jeg er i uge 10. Har den hængende på mit køleskab så jeg kan se hvor langt jeg er nået hver dag.

Skal siges jeg absolut ikke er den sporty type, og jeg startede fra absolut nul, men er blevet ganske hooked.

Mus: du skal ikke give op men bare tage det stille og roligt. Husk det vigtigste er at man kommer ud :-)
Citater
#65 Mus 21-04-2010 22:45
Pyhh... Har lige løbet de 3,5 km, som står på programmet. Nej, hvor faldt jeg bare helt af på den. Jeg var så sikker på, at jeg var klar til det. De to overstående, altså 2,5 og 3 km. har jeg klaret fint, som tiden gik, og var så sikker på også at klare 3,5 km. Det gik så ikke som forventet. Nej hvor er jeg skuffet og har lyst til bare at give op!!
Citater
#64 Pernille. 22-03-2010 03:12
Hej.
Jeg er en pige på 17 som har været i gang med styrketræning og det hele, men lige før jul faldt jeg meget af på den igen. Jeg er blevet så dovn og blevet så ked af den delle jeg har kæmpe så længe for at få væk, er kommet igen. Og mine tanker er bare hvordan kommer jeg nogensinde i gang igen? Jeg føler det er så umuligt som noget kan være..
Nogen der har et godt råd til at komme igang igen? Og fortsætte med den træning?
Citater
#63 Simon Waagø 08-03-2010 21:50
Har læst en del indlæg og vil først og fremmest sige "Super fedt" at så mange starter med at løbe;-) Der er en del overvægtige der har spurgt mht. interval løb/gå, og hvordan man skal forholde sig til ømhed (specielt omkring skinnebenet). Et rigtig godt råd vil også være at kombinere træningen med at cykle. Her skal kroppen ikke bære sin egen vægt, og belastningen af knæleddenede og senerne omkring skinnebenet belastes i langt mindre grad. Mange bruger cyklen som transportmiddel , men det er også et rigtig godt redskab til at komme i form. Rådet omkring cykling kan også bruges for dem der ønsker at træne mere end 2-3 gange om ugen, og samtidig vil undgå overbelastning/ skader. Det skal dog siges at man i de fleste tilfælde vil skulle cykle i lidt længere tid for at forbrænde det samme som ved en løbetur, men cykler man f. eks. steder med nogle bakker, vil pulsen ofte være ligeså høj.
Andre alternativer der skåner sener og led kunne være rulleskøjter eller svømning.
Håber det kan bruges;-)
God Træning til alle;-)
Citater
#62 Eva :D 20-02-2010 18:25
Hej! Jeg vil lige minde jer om at ridning er rigtig god motion. Det er faktisk bedre end at løbe :D Men jeg løber også det er så dejlig afslappende :-) Jeg løber normalt kun 5 kilometer men er også kun et barn så jeg har ikke så lange ben :D Og min bmi er på 15.4!
Citater
#61 Silke 21-01-2010 12:44
Jeg gik igang med løbeprogrammet for begyndere i August - og er nu midt i uge 3 i fortsætter delen. Det var svært i starten - og dybt deprimerende at erkende, hvor elendig form jeg var i.... suk..... men kombineret med en dygtig træner på SATS, masser af mavemuskel træning og fokus på mad/drikke løber jeg nu de 7 km i god stil, vejer 12 kg mindre og har det fantastisk meget bedre. Så dem af jer der tvivler: det kan lykkes - det kræver meget, men er GULD værd....
Citater
#60 Camilla xD 04-01-2010 21:29
Jeg er 13 år, vejer 69 kg og er 170 cm høj.
Hvad vil jeg ca. tabe for at løbe ruten 2-3 gange om ugen?

- Tak for et fedt løbeprogram! (:
Citater
#59 Anna17 07-12-2009 23:05
hey.
Fedt at det er kommet et program til os som aldrig har løbet efter andet end bolden i idrætstimerne. Jeg har en delle på maveskindet, som jeg ikke længere kan kalde hvalpefedt, da jeg er 17. Så den og bagdelen skal der gøres bugt med. Der røg 8 kg på i mit år i usa, så de skal væk nu!
Er det ikke hårdt at hele tiden skulle holde pauser først? Forbrænder man mere på den måde eller hvordan ? I løbetræningen.
Mit mål er at komme i form (er i værre tilstand end elendig!) og så senere kan de overskydne kilo rasle af.
Jeg er efterhånden blevet i tvivl om hvad "den normale" vægt er for os unge på 17.
17år, 165 cm, 57 kilo (ved det)
Lige en sidste ting, er der ikke en løbegruppe eller sådan? Synes det er så trist at løbe alene, og kan ikk få andre jeg kender med på den. !?
tak
Citater
#58 LeneB 07-12-2009 02:16
@ Lea: på http://www.motionslob.dk/programmer.htm findes et program som særligt er målrettet overvægtige.. Jeg ved ikke, om det er bedre end det, der er her, men du kan da se, om det virker mere tiltalende for dig :-)
Rigtig god fornøjelse og held og lykke...

Fra Lene,
som aldrig har løbet andre steder hen end efter bussen men som er kommet i gang og i næste uge løber 10 km for første gang.. :-)
Citater
#57 Lea P 01-12-2009 19:18
Hej..
Jeg er en overvægtig pige - 176cm og 112kg. Jeg kæmper med at komme overvægten til livs og kunne rigtig godt tænkte mig at begynde at løbe for at få lidt gang i hele processen. Jeg er blot i tvivl om det et for hårdt med min overvægt...Nogl e gode råd eller erfaringer...?
Citater
#56 NC. 11-11-2009 15:00
24 år, 76 kg og 1.80 høj. Er begyndt at løbe 3 gange om ugen, ca 3,5 - 4,5 km hver gang. tager omkring 25 min. spiser samtidig fornuftigt, går meget op i kalorier etc. hvis jeg fortsætter dette lad os sige en måneds tid. Hvad vil man kunne tabe af kg? på forhånd tak
Citater
#55 Bettinajohansen 01-11-2009 14:43
Hej
Gläder mig til at starte pä programmet. Da jeg er en pige pä 20, som er 178 og vejer 74, jeg er af spinkelbygning. Jeg er lige flyttet til Tyskland for to mäneder siden som au.pair og der er sket en masse koständringer, derfor har jeg taget ca 6-7 kg pä. Önsker virkelig at tabe disse kilo og komme ned pä de 65 kg igen. De ekstra kilo har isär sat sig pä maven, bagdelen og taljen. Det gör mig deprimerende og derfor häber jeg at du kan give mig nogle räd til hvordan jeg kan tabe mig de 7-8 kg.
Citater
#54 Kim Olsen 23-10-2009 11:21
Hej TineNielsen
Det lyder umiddelbart som om du har en spiseforstyrrel se, mennesker skal have en BMI mellem 18 og 25, og din ligger på 14! http://www.slankesiden.dk/index.php?menuID=9&id=254
Citater
#53 Nynne 21-10-2009 17:41
Pelle1 - nå så du er også en baglænstype ho ho - det er meget nemt - det du gør er at du bare sådan skriver det af - baglæns - og så kan du jo snyde dig selv. Det har jeg selv gjort hi hi - og det virker
Citater
#52 TineNielsen 21-10-2009 17:39
Det ser godt ud - jeg er en pige på 17 som vejer 45 kg og er 178 høj - og min vægt skal bare ned! Håber og drømmer om at dette program kan få de 5 kg af som sidder som en stor delle på maven....
Citater
#51 Pelle1 21-10-2009 17:36
Hej
Jeg føler det er meget svært at følge dette program. Jeg vejer 143,5 kg (ja du læste rigtigt) og er 173 cm høj og gør alting i livet baglæns. Dette betyder for mig at dette begynderprogram er meget hårdt, jeg skal jo starte i uge 16 og skal tilmed løbe/gå baglæns... hvad gør jeg ? nogle der kan hjælpe ?
Citater
#50 Søren L. Andersen 20-10-2009 22:36
Hej - Jeg er 45 og har som led i et selvbestaltet genoptræningspr ogram efter 5 års svimmelhed trænet Crosstrainer i ca. 3 måneder og er p.t. oppe på omkring 3 x 45-60 minutter ugentligt. Da jeg så dit program fik jeg mod på at udfordre mig selv med lidt løbetræning som alternativ træningsform. Men har du løbeprogrammet i redigérbart format, eksempelvis Word? Jeg kunne nemlig godt tænke mig at tilpasse dagene efter min egne behov/mulighede r (alt imens jeg selvfølgelig sørger for at der er mindst én hviledag mellem hvert træningspas), inden jeg begynder på programmet.
Citater
#49 Morten Z 19-10-2009 10:14
hjtyujb -> Du er jo normalvægtig ift. din alder, så det er ikke fordi at du skal tabe dig generelt, men løbetræning kan hjælpe til at kiloene kommer til at sidde de rigtige steder. Hvis du spiser sundt og træner regelnæssigt, så skal du nok regne med, at om par måneder vil der være en tydelig forskel.
Citater
#48 hjtyujb 18-10-2009 22:19
Hej.
Jeg er en pige på 15 år, som så har fået en stor delle på maven som man jo så kalder hvalpefedt eller sådan noget?
Tror i jeg kan komme af med den på få uger hvis jeg følger dette træningsprogram ? Jeg vejer ca. 55,6 og er 165 høj. Please hjælp mig!!
MVH teenageren (:
Citater
#47 Morten Z 14-10-2009 13:56
MetteLL -> Du kan især kigge på underlag og sko. Hvis du har mulighed for det, så løb på blødt underlag (stier o.lign.) fremfor fortov og asfalt. Sørg også for at der er tilstrækkelig dæmpning i dine løbesko. Du kan også prøve at varme ldidt mere skånsomt op ved at gå 5 minutter først inden du slår over i løb. Endelig kan det blive nødvendigt at holde en uges pause - og så køre videre i programmet.
Citater
#46 MetteLL 14-10-2009 01:55
Super program, Jeg har nu taget hul på tredje uge og har stadig gejsten;-) Men ak ak, har fået ondt i mine knæ, især i starten af turen gør det ondt. Er der noget som jeg skal være særligt opmærksom på? Vil jo frygtelig gerne fortsætte den gode stil.

Jeg er vist nogenlunde normal i størrelse, men har en dårlig form efter to graviditeter, og jeg har fulgt programmet meget punktligt.
Citater
#45 Marianne J 01-10-2009 14:38
Jeg synes også, at det her program er godt.
Det er 18 år siden, jeg har løbet, men har længe gerne villet i gang igen.
Har løbet 2 gange i denne uge. Kan dog ikke løbe 2 minutter, men det er nok også ok, når man tager alder og vægt i betragtning.
Citater
#44 Morten Z 19-09-2009 20:29
Melanie B -> Det er jo fint med alternativer, men jeg kan ikke forstå at du synes, at dette program er uoverskueligt?
I Forsvarets program skal du helt hen til uge 12 før du skal løbe en almindelig tur uden opmålte pauser. Dertil er turene forskellige næsten hver gang, så jeg synes snarere at Forsvarets program er anelse mere komplekst.
Citater
#43 Melanie B 18-09-2009 12:55
Hejsa ..

Til alle jer som også sytnes at dette program evt er lidt uoverskueligt pga. løbelængden osv.
Så er forsvaret's løbe- og styrke-træning altså rigtig god til begyndere.
Jeg begyndte her i Mandags med dem, og har virkelig lyst til at fortsætte (kan så lige sige jeg har prøvet 2-3 andre jeg ikke så så meget frem til at løbe)

Den tager simpelthen rigtig godt udgangspunkt i at man er begynder, eller skal genoptræne en skade.
Men hvis I er interesseret så sender jeg lige linket med.

De findes her: http://forsvaretsuddannelser.dk/Traeningsprogram/Pages/default.aspx

Jeg anbefaler virkelig dette program!
Citater
#42 ida: 15-09-2009 00:38
hej hedder ida og er 13år og går til fodbold (sammen med emilie) har virkelig brug for bedre kondi og vil prøve at tage mig sammen til at løbe det her program !!og så vil jeg rigtig gerne tabe mig :D håber virkelig jeg for taget mig sammen !!
Citater
#41 fodboldemilie 13-09-2009 19:05
Hejsa:-)
Jeg er en pige på 13 år der går til fodbold 2 gange om ugen og kan løbe stærkt. Men kan ikke klare en hel kamp (bliver forpustet)og vil derfor gerne i bedre kondi. Jeg er 170 høj og vejer 50,5 så jeg skal ikke tabe mig. (Håber bare at tage nogle muskler på!:D) Tror i dette program vil passe til mig? Og tror i man kan flytte torsdag til onsdag da jeg skal fodboldtræne tirsdag og torsdag!:.
Hilsen Emilie
P.s Syntes det er så flot alle jer der begynder og løbe!
Citater
#40 Melanie B 10-09-2009 19:38
Hi..
Jeg er 15år, men har gerne villet begynde at løbe i lang tid efterhånden. Også fordi min kondi er blevet GIGANT dårlig efter jeg stoppede til ridning for 2-3år siden.

Så jeg fandt et program på iform, men har ikke kunnet tage mig sammen til at starte, og nu har jeg så fundet den her, der ser nem og overskuelig ud.

-Men kan det virkelig passe at man som helt nybegynder skal starte med at løbe 2,5km, og løb,gå på skiftevis 2min ?

;MVH
Citater
#39 Morten Z 10-09-2009 14:23
Snigepige -> et simpelt råd vil være at du følger programmet, men i stedet for løb bruger hurtig gang, således at du veksler mellem rolig gang og hurtig gang. Gør dette op til uge 6. Herefter kan du formodentlig vende tilbage til uge 1 og tage intervallerne som let løb.
Citater
#38 Snigepige 10-09-2009 02:29
Hey...

Jeg er startet op på at løbe lidt for mig selv. Så jeg tænkte jeg lige ville kigge jeres Begynderprogram ud.
Jeg spekulerer på om der er et program herinde for svært overvægtige? jeg er 170 høj og vejer 105, og de to minutters løb ad gangen kan jeg godt skyde en lang hvid pil efter indtil videre. Mit hedder ca 30 sek/3 min hvis jeg skal kunne holde til det i længden. Til gengæld tager jeg en tur hver dag for at bygge rutine og udeholdenhed.
Det længste jeg kan løbe i eet stræk er 1 minut ca, men så kan jeg heller ikke gå bagefter for smerter i skinnebenene (som jeg har hørt man skal passe på med fordi det kan sætte sig til betændelse?)
Så er der nogle tip til tykke ingen-kondi-mig?

På forhånd tak :O)

PS: Jeg ved godt jeg er tyk, så hvis folk helt vildt gerne vil kommentere på det kan jeg kun sige at I ikke kan komme med noget jeg ikke har hørt før ;O)
Citater
#37 Snedker 27-08-2009 18:42
Okay - det her er faktisk en stor ting for mig.

Jeg er 37 år, 187cm og vejer 98 kilo. Ikke nogen voldsom overvægt, men alligevel nok til, at jeg ikke trives.

Gennem de seneste 6-7 år, har jeg hvert år kigget et år tilbage og tænkt: "tænk hvor godt du kunne ha' det, hvis du var gået igang med at løbe ved den her tid sidste år".

Hvor nogle vil grine og sige "ha ha...se lige hende der!", når der kommer en tyk dame løbende i uelegant løb, er mit første tænkesæt "Sejt! Hun gør noget!".

Jeg er vågnet lykkelig om natten, når jeg har haft min tilbagevendende drøm, hvor jeg bare løber og løber den ene kilometer efter den anden, uden at blive træt. Få sekunder efter blegner det lidt.

Men NU skal det være. Jeg gider ikke være 50 år med et væld af skavanker og diabetes 2. Løbetest foretaget, gode sko købt. Ingen undskyldninger. For det er det eneste, der ligger i vejen: undskyldninger, undskyldninger, underkyldninger.

Lige i nuet er jeg super-motiveret . Men jeg ved også det måske ser anderledes ud i morgen. Det sværeste er de 7 skridt og 30 sekunder, det tager at gå ud og tage skoene på. Når først de er på, og døren er lukket, så GØR man det jo bare. Det er det øjeblik..lige inden.

Nå, men min første tur er løbet. 2 kilometer på 17 minutter. Ingen fantom-tid, men jeg har det godt. Jeg intervalløber: går/løber ca. 200 meter.

Mit mål ligenu er at jeg skal kunne løbe de 2 kilometer. Når jeg kan det, bliver ruten 3.2km...og så ta'r vi den derfra.

Har du, eller har du haft det som mig - så bare skriv!

En af mine venner si'r, at løb for ham er narko: han SKAL ud at løbe. Mon jeg kan få det så'n?

/Snedker
Citater
#36 Aida 27-08-2009 01:06
Jeg var den helt uerfarende løber, og nu kan jeg løbe 6km og er blevet helt bidt af det.
Mange tak for en super løbeprogram!!!
Citater
#35 Karen Clausen 24-08-2009 17:45
Nu har jeg været igang i 7 uger. jeg har valgt at lægge en ekstra uge ind med 3 km og 3,5 km da jeg har lidt bøvl med mine skinneben. Men nu kan jeg løbe hele vejen og er begyndt at synes det er sjovt. Det troede jeg ikke jeg ville nå frem til.
Citater
#34 Bettina 18-08-2009 17:44
Jeg er lige startet i dag og været ude på min første løbe/gå tur. de første 1,25 gik som det skulle og tit sidst kunne jeg kun løbe 1 min og gå 3 og så til sidst kunne jeg kun gå. Skal jeg bare blive ved med at prøve med 2/2
Citater
#33 Line P 10-08-2009 18:41
Virkelig godt løbeprogram.. Jeg startede ud med iforms løbeprogram, men jeg synes det var alt for hårdt og uoverskueligt udendørs. Så tuuusind tak. Selv om det virker hårdt med 2/2min så presser man jo også sig selv(;
Citater
#32 QJens 01-08-2009 00:13
Whaaat... Et begynderløbepro gram der starter med løb på 2 minutter! Jeg kan knap nok løbe i 1 minut - AH!
Citater
#31 Mette09 09-07-2009 01:33
Hejsa. Kanon program!!

KÆMPE ønske haves: Et magen til, bare fra 5 km til 10 km!!
Citater
#30 T.Riis 25-06-2009 02:33
@Mette Ja, præcis sådan :-)

@Rune Flot med vægttab, men det kan da umuligt kun være pga. løbeprogrammet? :-)
Citater
#29 MetteHH 13-06-2009 21:43
Hej.
Har lige et spørgsmål - når der under uge 1 og 2 står 2,5 km - gå 2 min, løb 2 min - så skal jeg bare gentage til jeg når de 2, 5 km ikk sandt?
Venligst Mette
Citater
#28 Rune. 24-05-2009 10:20
Jeg er lige begyndt på sidste uge med dette program, er gået fra aldrig at løbe til at løbe 6,5 km. på 31 min og så har jeg tabt mig 10 kg igennem perioden, så til alle jer der er i tvivl:

KOM I GANG :-)

Det er det bedste program jeg har set, kommer til at sevne dig nu skal jeg finde et nyt, der kan få mig til at løbe marathon næste år...!

Rune
Citater
#27 annaeriksen 20-05-2009 00:19
hej jeg har aldrig dyrket nogen form for motion før men jeg vil gerne tabe mig, nu har jeg besluttet mig for, kan jeg bruge dette begynderprogram til dette. eller skal jeg have lavet et personligt program hos en træner.
mvh anna
Citater
#26 Martin Broch 15-05-2009 01:23
Dav.

Jeg syntes programmet ser vildt godt ud.
Men kan det bruges til slankekur?
Jeg spiser sundt, jeg mangler kun at motionere.
Citater
#25 toke 14-05-2009 01:58
Hej jeg synes jeg har set et 10 kilometers løbeprogram herinde, men jeg kan ikke finde det mere. Ved nogen hvor det er blevet af?
Citater
#24 abdul 21-04-2009 12:10
Jeg har mit eget vægttab program.
Går nu til boksning. Og når jeg skal til kamp, så plejer jeg at tabe mig 6-7 kg, på under en måned. hvis jeg overvægttig.
kan det være et ulempe for min krop senere hen ..?
Citater
#23 maalene 01-04-2009 17:47
Okay - tusinde tak..
jeg vil så fortsætte med styrketræning 3 gange om ugen -
men problemet er jo netop at jeg ikke føler jeg ser resultater? .. det gør jo jeg mister lysten ..
(selvom jeg selvfølgelig ikke gør det)
Citater
#22 Betjenten 27-03-2009 22:28
Resultater i forbindels med styrketræning tager tid. Du skal bare holde på med din styrketræning tre gange om ugen. Efter cirka 12 uger skal du have et nyt program med andre og flere øvelser.

Med hensyn til løbetræning, så kan du starte ud med programmet på Motion-online. Det er et godt sted at starte.
Citater
#21 maalene 25-03-2009 13:59
okay.. min situation er således - jeg er en pige på 16 år, som går i 10 klasse..
og mit problem er at jeg har taget en del på det sidste år, efter jeg stoppede med håndbold efter 5 år.
men nu er jeg så småt i gang igen, jeg træner 3 gange om ugen i fitness centeret - men problemet er jeg ikke ser resultater - så nu overvejer jeg at begyndte at løbe 2 gange om ugen også kun træne styrketræning i fitness en gang om ugen? hvordan lyder det?
Citater
#20 Becky 04-03-2009 16:34
Er det her program også lavet til børn på 12-13 år?
Citater
#19 Morten Z 02-03-2009 18:15
Thomas - jeg kan love dig for at det ikke er sakset fra Forsvaret. Hvis de er næsten ens er det meget mærkeligt, men hvis de blot ligner hinanden er det måske ikke så underligt.

Mange eksperter vil kunne finde på at vælge de sammme grundprincipper , nemlig:
Starte med 2 gange pr. uge senere 3 gange pr. uge.
Starte med et par km pr. tur og øge distancen derfra.
Starte med lette intervaller, senere kontinuert.
Citater
#18 Thomas 02-03-2009 16:32
Er det der stort set ikke bare sakset fra forsvaret ? ligner usandsynligt det man sender ud til folk inden de skal ind some værnepligtige.. .
Citater
#17 henriette 28-01-2009 00:07
ved godt det ikk har noget med dette at gøre sån helt, men taber jeg mig ved at gå rundt på min arbejds plad ca. 8-9 km om dagen hvis ikk mere ? og hva kan jeg ellers gøre for at tabe mig er 162 høj og vejer 57 kg men har mange stræk mærker som jeg ikk vil ha flere af, mine lår er alt for støre, for 6 mdr siden ku jeg passe en small i bukser og en bluse i x-small nu ska jeg op i større størelser.. :-)
Citater
#16 Morten Z 27-01-2009 23:36
Hvis du bytter lørdag ud med søndag, så bør du også bytte mandag ud med tirsdag, således at du ikke får to løbedage lige efter hinanden.
Citater
#15 olga 27-01-2009 22:29
kan man godt løbe tirsdag sitedet for mandag, eller søndag istedet for lørdag?
Citater
#14 Mathilde 20-01-2009 10:42
Hej :-) .. Har kigget på programmet, og det ser virkelig godt ud, det er noget som jeg tror der helt sikkert vil virke.. Også fordi det er så simpel og let, det er bare med at komme i gang..
Citater
#13 Line 17-01-2009 00:55
Ser super lækkert og nemt ud - lige til at gå til :-)
Er ved at lægge ruter, nogle forskellige for hvert km antal.. Ved ikke om det er en fordel eller ulempe.. Anyone?
Citater
#12 Lil Meena 15-01-2009 19:12
Jeg tror jeg vil prøve det, pga mit meget lave kondital, men problemet er at jeg ik vil tabe mig jeg prøver at tage på!!
Citater
#11 tykke 04-01-2009 20:56
SPØRGSMÅLET??????????????????
Det er et rigtig godt program, Men kan man godt tabe sig af det???????????? ??????????????? ??????????????? ??????????????? ?????????Vil nemlig rigtig gerne tabe miiq???????
Citater
#10 Mairanne hintze 17-10-2008 00:53
Det er fedt. Jeg har løbet efter det program nu i 4 uger.det er så cool. Jeg har lagt musik ind på min fon, i de antal min som jeg skal løbe.På den måde styrer jeg tiden uden ur og får et quik af musikken.. det er så godt at løbe , bliver simpelhen glad i låget...;-) Marianne .41.
Citater
#9 charlotte 10-09-2008 10:48
Fedt løbeprogram.
Det er stort set det jeg har fulgt, dog uden at kende det.
Jeg løber de 3,5 på ca 30 min, er det ok at vente med at rykke niveauet op til man er blevet hurtigere eller skal man bare fortsætte, vil jo gerne ned i tid

Charlotte
Citater
#8 Paw Offersen 09-09-2008 17:21
Superfedt prog. Hvad må ens puls ligge på når man løber?? Min ligger på omkring 178-198, jeg er 25. Men jeg har ikk problemer med vejrtrækningen overhovedet, den er kun lige let presset ;-)
Citater
#7 Duelund 05-08-2008 22:23
Jeg starter nu ! Har købt fede løbesko og er elendig til at løbe, men dette program motiverer mig, så NU skal det være. Skal lige læse lidt ind i mellem om "hvordan" så jeg ikke får alle mulige skavanker når man ikke har en teknik ;-)
Citater
#6 Dennis 08-07-2008 09:29
Jeg er godt igang med at benytte mig af dette løbeprogram... Og det går rigtig godt!!
Dog løber jeg hele ruten uden at gå :-)
Citater
#5 Britt Petersen 04-07-2008 14:52
Hej
Min mand og jeg har besluttet os for at begynde at løbe, og dette program er meget tiltalende. Så nu startet vi!!
Citater
#4 Morten Z 01-07-2008 14:26
Du skal klikke på linket "Klik her for at få en printer venlig udgave". Der åbner så et nyt vindue med programmet som pdf. Dette giver en knivskarp udskrift af programmet. Huske også at udskrive i "Landscape", så hele siden udnyttes.
Citater
#3 Birgitte Thorsell 01-07-2008 11:00
Et overskueligt og meget tilgængeligt program, som jeg helt sikkert vil benytte som redskab til at vejlede den "nye" motionist. - Der er dog et mindre "problem" idet kvaliteten af printningen er ringe - og som kun blev værre ved forstørrelse.
Kan der evt. gøres noget ved det?
Citater
#2 Kristian 15-06-2008 13:13
Det er godt gået at lægge sådan et program på siden. Synes, det vidner om at MOL gerne vil være et bredt sted. God stil.
Citater
#1 Lisbeth 14-06-2008 15:29
Hej
Lækker, overskueligt og indbydende begynderprogram , jeg ville helt sikkert blive tændt og gå i gang, hvis jeg ikke løb i forvejen.
Citater

Tilføj kommentar

Sikkerhedskode
Opdatér