Mandelolie

Mandler er ikke blot en lækker snack, men også leverandører af en helt fantastisk olie. Mandelolie har mange forskellige anvendelsesmuligheder og gavnlige effekter. Den er elsket af mange for sin fugtgivende effekt, men det er langt fra alt, denne olie har at byde på.

Mandelolie udvindes, som navnet mere end antyder, af mandler. Der findes to typer af mandelolie, nemlig en bitter version og en sød version. Dette skyldes det faktum, at mandeltræet kan gro både søde og bitre mandler og olie fra disse svarer så til mandeltypen. Den mest almindelige mandelolie er den søde og typisk er de mandler, man køber til at spise, også søde mandler. Denne artikel omhandler mandelolie lavet af den søde type mandler.

Mandelolie

Mandelolie er velegenet til brug både som kropsplejeolie eller som massageolie, da den besidder den unikke egenskab at den smører huden, uden at trække ind i huden.

Ofte stillede spørgsmål om mandelolie

1

Hvad er mandelolie?

Mandelolie er en olie, der udvindes af tørrede mandler. Denne udvinding kan foretages på flere forskellige måder, men koldpresning, direkte presning eller kemisk udvinding er de mest almindelige metoder. Det endelig produkt - den færdige mandelolie - kan herefter anvendes til en lang række formål.

Mange forskellige produkter udvikles eksempelvis på baggrund af en basisolie og mandelolie er den mest almindelige at bruge her. Eksempler på sådanne produkter kan være babyolie, olier til huden og forskellige slags shampoo.

2

Hvad hjælper mandelolie på?

Mandelolie har mange egenskaber og anvendelser. Olien har en fugtgivende effekt på hud og hår og modvirker således tørhed. Mandelolie er endvidere den mest anvendte æteriske olie i kosmetiske produkter, særligt i olieblandinger mod tørhed samt cremer, sæber og shampoo.

Mandelolie er særligt blevet populær på grund af sin fugtgivende og blødgørende effekt kombineret med det faktum, at olien ikke fedter. Desuden har mandelolie en afførende effekt ved indtag på grund af oliens høje indhold af fedtsyrer.

Nogle af de mange tilhængere af mandelolie mener ydermere, at mandelolie kan anvendes mod rander under øjnene, rynker og skader fra solstråling. Mandelolie kan også anvendes til massage til lindring af anspændthed.

3

Kan jeg anvende mandelolie i madlavningen?

Ja, mandelolie kan også anvendes i madlavningen. Mandelolie egner sig særligt godt til fiskeretter, pesto og vegetarmad samt diverse desserter og kager. Mandelolie er desuden specielt egnet til retter, der i forvejen indeholder mandler eller andre nødder.

Men hvis mandelolien er udvundet ved kemiske metoder eller er tilsat kemikalier, er den ikke egnet til madlavning. Dette står på emballagen, som du derfor altid skal læse meget grundigt.

4

Hvilke forholdsregler er der at tage med mandelolie?

Hvis du er gravid eller ammer, frarådes det at anvende og indtage mandelolie. Effekten af mandelolie på gravide og ammende er nemlig ikke undersøgt tilstrækkeligt endnu. Derudover bør du ikke anvende mandelolie, hvis du har nøddeallergi.

Endvidere er det vigtigt at notere sig, at den bitre version af mandelolie er sundhedsskadelig. Denne version må du hverken indtage eller bruge til kropspleje, massage eller lignende. Bitre mandler indeholder nemlig små mængder af amygdalin. Dette er et giftstof, som rent kemisk er et forstadie til det yderst giftige blåsyre. Men så længe du holder dig til den søde mandelolie, er der masser af gavnlige effekter og glæde at hente.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *