Motion modvirker stress

Rate this post

motion-og-arbejde

Motion er for de fleste en fritidsbeskæftigelse, og en god måde, at koble af på. Det er godt for krop og sind, at løbe sig en rask tur eller på anden måde få pulsen op. Mange lever dog en meget stresset hverdag, hvor motion ofte nedprioriteres, men motion er faktisk en af de allerbedste metoder til at undgå netop stress.

Kan motion bidrage til mere arbejdsglæde?

Begrebet work-life balance bliver mere og mere udbredt herhjemme. Det går i al sin enkelthed ud på, at man som medarbejder har friere rammer i forhold til at tilpasse sit arbejdsliv, så det bedst komplementerer privatlivet, og ikke omvendt. At få privatlivet til at harmonere har nemlig en stor effekt på ens jobpræstationer, og virksomhederne får således mere ud af deres medarbejdere ved at give dem mere frihed. Et af de firmaer, der praktiserer work-life balance, er Abakion, som primært beskæftiger sig med Microsoft Dynamics Nav, det, som før i tiden hed Navision. Her er der frie rammer for medarbejderne til selv at strukturere deres arbejdstid, så de kan få privatlivet til at hænge bedre sammen.

Mange bruger friheden til at undgå stress og jag om morgenen, men mange bruger også den ekstra frihed til at få dyrket motion. Det er ofte svært at finde energien, når man kommer hjem efter en lang arbejdsdag, og om morgenen er det heller ikke let, hvis man skal have børnene spist af og ud af døren til tiden. Mere tid til det, der gør en glad, er således med til at skabe øget effektivitet og arbejdsglæde.

Motion nedsætter stressniveauet

Virksomheder som Abakion, giver ikke frie rammer fordi de er flinke – det er de helt sikkert også, men det er ikke derfor – det er fordi, at jo gladere vi er på jobbet, desto bedre trives vi, og det har en helt klar indflydelse på effektiviteten.

Hvordan man vælger at formøble sin ekstra frihed er selvfølgelig helt op til én selv, men at bruge noget af den på motion vil helt sikkert være gavnligt – både på jobbet og privat. Motion er nemlig med til at sænke kroppens produktion af stresshormoner, og kan således bidrage til, at forebygge stress. Det er faktisk en af de allerbedste og mest effektive måder, at behandle stress på. Men selvom motion kan være yderst gavnligt for dit arbejdsliv, er det ikke nok bare at løbe eller cykle en tur hvis man mærker, der er noget galt. Stress er en alvorlig sygdom, der skal tages hånd om, og det kræver først og fremmest, at man ved hvad man skal være opmærksom på, og at man ikke bare er opmærksom på sig selv, men også på andre. Det kan nemlig være svært at vurdere, om man selv er stresset eller bare en smule presset – for det er ikke det samme.

Vi kan alle håndtere stress i perioder, men hvis du begynder at sove dårligt om natten, have hovedpine eller mavesmerter, er det måske et tegn på, at du har været stresset for længe, og så er det vigtigt at handle og tale med sin arbejdsplads.

Del artiklen:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *