Pekannødder – Er der overhovedet sunde? Få svaret her

Nødder er en sund måde at få dækket lækkersulten på. Men udover deres lækre smag har især pekannødder også meget andet godt at byde på, særligt sundhedsmæssigt. Den lille nød med det høje fedtindhold er en superhelt i forhold til at sænke kolesteroltallet og gør desuden underværker for huden. Et regelmæssigt indtag af pekannødder kan således gavne din sundhed på flere forskellige måder, idet de er propfyldte med vitaminer og mineraler.

Pekannødder stammer fra USA, som er verdens største eksportør af denne lille nød. De var oprindeligt en vigtig bestanddel af indianernes kost - og med god grund. Der er nemlig mange sundhedsmæssige fordele at hente ved et regelmæssigt indtag af pekannødder.

Pekannødden er beslægtet med valnødden og minder også om denne af udseende med sin rillede overflade. Smagen er mild og sød, hvilket især skyldes, at 80 procent af pekannødder er fedt. Dette gør pekannødden til den nød i verden, der har det højeste fedtindhold af alle. Men lad ikke dette afskrække dig! Nok er pekannødden ikke ligefrem fedtfattig, men den er til gengæld rig på den sunde slags fedt.

Online udvalg af pekannødder​

Fri fragt
Forhandler:Helsebixen.dk
Urtekram Pekannødder Ø (50 g)
29 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Helsebixen.dk
Pureviva Pekannødder Ø (250 g)
159 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Mecindo.dk
Biogan Økologiske Pekannødder - 100 G
59 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Mecindo.dk
Urtekram Pekannødder Ø - 50 Gram
29 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Netspiren
Pekannødder Økologiske fra Biogan - 100 gram
58 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Med24
Nøddebazaren pekannødder - 140 g.
59 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Med24
Biogan Pekannødder Ø - 100 g
63 kr.
Til Shop

Ofte stillede spørgsmål om pekannødder

1

Hvilke sundhedsmæssige fordele er der ved at spise pekannødder?

Forskning har påvist, at pekannødder medvirker til at bekæmpe det usunde kolesterol i blodet og i stedet fremme det sunde kolesterol. Dette skyldes det høje indhold af monoumættede fedtsyrer, der virker kolesterolsænkende.

Pekannødder kan desuden højne den generelle sundhed i blodårene. Derudover medvirker pekannødder til at stabilisere dit blodsukker og gavner desuden din hud med sin høje fedtprocent samt mineralet zink. Både huden og cellemembranerne kan samtidig også nyde godt af pekannødders høje indhold af E-vitamin.

2

Hvad indeholder pekannødder?

Pekannødder er decideret nogle små vitaminbomber. De velsmagende nødder indeholder nemlig over 19 forskellige mineraler og vitaminer. Pekannødder leverer således en fantastisk kombination af både A-, B-, C-, D-, E-, K-vitamin og en lang række mineraler. Heriblandt kan nævnes calcium, kalium, magnesium og zink.

I forhold til antioxidantkapacitet er pekannødder desuden rangeret blandt de 20 bedste fødevarer. Desuden er pekannødder en god kilde til oliesyre. Nogle studier har påvist en sammenhæng mellem oliesyre og undertrykkelse af et gen, der menes at medføre brystkræft. Selvom der stadig hersker tvivl på området, er dette blot endnu en god grund til at spise flere pekannødder.

3

Hvordan kan jeg spise pekannødder?

Pekannødder kan sniges ind i din daglige kost på mange forskellige måder. I det søde køkken kan pekannødden anvendes i konfekt, kager og desserter. Skal vi derimod lidt mere over i den sunde ende af skalaen, er pekannødder også velegnede i salater eller som en sund og velsmagende snack. Pekannødder kan også spises ristede og saltede, præcist som jordnødder.

Med sin milde og ret neutrale smag kan pekannødder også anvendes i mange forskellige retter uden at gøre det samlede indtryk til noget rod. Så mangel på anvendelsesmuligheder af pekannødden kan aldrig blive en valid undskyldning for ikke at spise den! Der er derfor ikke andet for end at komme i gang i køkkenet og prøve dig frem for at finde nye og lækre måder at få mere pekannød i din daglige kost.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *