Billig proteinbar – Se hvilke type der er bedst + Hjemmelavet proteinbar opskrift
En Proteinbar er en supplement snack med et højt indhold af proteiner. Afhængigt af mærke, kan de have forskellige ingredienser, men alle har store mængder protein, omkring 20 g (hvis baren er omkring 60 g, er det mere end 30% af barens vægt).
Fordele ved at bruge proteinbarer
Ligesom med energibarer, er proteinbarer ideelle som hurtig erstatning for et måltid eller noget ernæring, når det ikke er muligt at få et komplet måltid. Da proteinbarer kan have forskellige koncentrationer af andre ingredienser – kulhydrater og fedt, kan de bruges til andre formål.
Restitution efter træning
Forskellige træning vil have forskellig indvirkning på musklerne. Modstands vægttræning vil stresse musklerne og stimulere væksten. Under denne type træning, vil musklerne få mikroskader, der vil være signal til at musklen forsøger at reparere sig bagefter. Denne “reparation” ønsker at bruge aminosyrer fra indtaget protein og genopbygge musklerne. Det er en af de vigtigste grunde til, at det er nødvendigt at indtage protein efter vægttræning (tung vægttræning), som det vigtigste næringsstof for restitution. Dette er grunden til at proteinbarer nogle gange bliver kaldt restitutionsbarer.
De kan ikke være erstatning for et proteinrigt måltid, men for eksempel, hvis der er behov for mere tid til at komme hjem efter træningen, vil proteinbarer være en god snack på vej hjem, indtil måltidet er klar.
Musklers beskyttelse
Ikke alle atleter forsøger at opbygge større muskler, men de fleste af dem vil forsøge at beskytte dem mod nedbrydning (katabolisme), der kan være resultatet af langvarig og hård træning. Hvis fysisk aktivitet er meget lang, et par timer, er nogle sportsfolk nødt til at indtage “fødevare” under aktiviteten. Det er meget svært at indtage et ordentligt måltid, såsom grillet kød og salat, når du kører på cykel under triatlon, så en af de bedste løsninger er proteinbarer. Disse stænger kan også være med større mængder af kulhydrater, så de kan være halvt til energi og halvt til beskyttelse af muskler. Muskler er ikke det eneste væv, der har behov for proteiner, hele kroppen har behov for proteiner konstant, og de skal udskiftes med nye, så tilstrækkeligt indtag af proteiner er vigtigt.
Vægttab og proteinbarer – Low carb proteinbar
Siden undersøgelser viste, at indtagelse af mad rigt på protein kan forlænge mæthedsfornemmelsen, og længere tid mellem måltiderne, indtager nogle folk proteinbarer som en snack. Dette kan være god snack en gang om dagen, især hvis den har lavt fedtindhold og sukker, men det er vigtigt at vide, at disse stænger kan være meget små og velsmagende så det kan være let at tage mere end blot en eller to, og det kan tilføje flere kalorier end nødvendigt under med vægttabsprocessen, og det kan give bagslag.
Typer af proteiner i proteinbarer
To proteiner fra animalske kilder er de mest anvendte proteiner som et kosttilskud – valle og kasein. Proteinbarer kan laves med en af disse to, eller de kan kombineres. En mulig kombination er også at blande 3 slags animalske proteiner – æg, valle og kasein.
Gode nyheder for folk med allergi for mælk er, at proteinbarer også kan laves med risprotein. Samme er for mennesker med laktoseintolerans, hvis der ikke er mælk, er der ingen laktose.
Hjemmelavet proteinbar opskrift – Bedste proteinbar opskrift – Hvordan laver man proteinbar
Proteinbar af græskar cheesecake chokolade
Cirka indhold proteinbar (27 g): 88 • fedt: 5 g • Protein: 4 g • kulhydrater: 9 g • Fiber: 2 g • sukker: 6 g • Natrium: 57 mg • Kolesterol: 5 mg
Ingredienser:
40 g 63% ekstra mørk chokolade
1 dl usødet vanille mandelmælk
1 dl kop græskar puré
1/2 dl fedtfri flødeost, stuetemperatur
1 scoop valleprotein
1/2 scoop Vanille kasein protein
1/2 tsk kanel
1/4 tsk græskar pie krydderi
1 tsk vanille ekstrakt
Fremgangsmåde:
1. Arranger 10 silikone bageforme på en bakke.
2. Placer chokoladen i en lille skål.
3. Put i mandelmælk mikroovnen indtil det næsten koger; ca. 30-45 sekunder. Hæld mandelmælk henover chokoladen rør indtil chokoladen er smeltet og glat.
4. Tag en omkring en 2/3 spsk. af den smeltede chokolade over i bageformene og bruge skeen, til at smøre chokoladen 2/3 op af formene.
5. Sæt bakken i fryseren i 15-20 minutter.
6. Bland resterende ingredienser indtil det er helt glat.
7. Fyld bageformene indtil græskar mixen næsten når toppen af chokoladen.
8. Sæt bakken tilbage i fryseren i 30 min.
9. Brug resten af chokolade mixen til at dække græskar mixen og sæt bakken tilbage i fryseren i 1-2 timer.
Så er der lækre hjemmelavet proteinbarer.
OBS: kan opbevares i køleskabet i op til 10 dage.