Stevia sødemiddel – Bedste stevia sukker og er der bivirkninger ved stevia?

På denne side finder du gennemgang af de forskellige typer af stevia produkter, samt en forklare på hvilke fordele og ulemper der er ved stevia.

icon
<? echo $title; ?>
98 kr.
93/100 Bedømmelse
Natur Drogeriet Stevia sød

Stevia sød 400 gr.
SteviaSød til kaffe, te eller andre varme og kolde drikke. 5 gange sødere end sukker og 0 kalorier.
Erythritol er en sukkeralkohol og indeholder 0 kalorier.

SteviaSød er et sødestof til fødevarer og kan blandt (meget) andet bruges i madlavning og bagning – eller til varme drikke.
15 gram SteviaSød søder cirka som 100 g sukker.

Hvorfor er denne model bedst?

15 gram SteviaSød søder cirka som 100 g sukker

Researched Sources
10
Kilder undersøgt
Reviews Considered
15
Anmeldelser gennemgået
Hours Researching
6
Timers dataindsamling
Products Evaluated
8
Produkter anmeldt

Hvad er stevia

Stevia er et kunstigt sødestof udvundet af planten Stevia rebaudiana. Da det er meget sødere end regelmæssige / naturlige sødestoffer (sædvanligvis sammenlignet med bord sukker-sakkarose), kan det anvendes i så små mængder, der praktisk taget er sødemiddel med nul kalorier.

Hvis renset form fra en plante, der kaldes rebaudioside A (Rebiana handelsnavn), anses det for sikkert af FDA (Food and Drug Administration – US), raffinerede stevia ekstrakter med ekstra kemikalier som Erythritol (alkohol sukker) – Truvia, Pure Via og så videre, er såkaldte ikke-nærende (0 kalorier), men kan have bivirkninger.

 

Stevia i mange forskellige varianter

 • Good Good Stevia Dråber (50 ml)
  Good Good Stevia Dråber (50 ml)
  Good Good Stevia Dråber, er et produkt med stevia, i flydende form. Stevia dråberne er produceret af naturlig stevia ekstrakt, fra stevia bladet. Dråberne er 100% naturlige og indeholder ingen kunstige sødemidler. Værd at vide om Good Good Stevia Dråber - Indeholder omkring 200 serveringer - Økologisk dyrket - Kalorie fri - 100-300 gange sødere end sukker - Et væld af smage
  • Indeholder omkring 200 serveringer
  • Økologisk dyrket
  • Kalorie fri
  • 100-300 gange sødere end sukker
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  Helsebixen.dk 65 0 65 Læs mere
 • SteviaSweet Hermesetas
  SteviaSweet Hermesetas
  SteviaSweet Hermesetas Sødestof på basis af Stevia-ekstrakt. - En tablet søder som en teske sukker (ca. 4 g) - Uden kalorier - Ingen kulhydrater - Egnet for diabetikere - Skånsom mod tænderne Stevia sødemiddel - som sukker
  • Egnet for diabetikere
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  Helsebixen.dk 56.95 0 56.95 Læs mere
 • Pureviva Grøn Stevia Pulver
  Pureviva Grøn Stevia Pulver
  Grøn stevia pulver stammer fra stevia-planten: Stevia rebaudiana (Bertoni) Hemsl. Pulveret er ikke tilsat andre ingredienser, så indholdet er 100% naturligt. Brug Pureviva Grøn Stevia Pulver til f.eks. en hårkur eller ansigtsmaske.
  • Pulveret er ikke tilsat andre ingredienser, så indholdet er 100% naturligt.
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  Helsebixen.dk 99 0 99 Læs mere

Stevia sukker – Forsødere

Med vores tungen kan vi føle 4 forskellige smag – bitter, sur, salt og sød. Der er mange forskellige kemikalier med sød smag. En af de mest kendte og populære søde stof er bordsukker – sakkarose (disakkarid – glukose + fruktose). Sødme af sakkarose er sat som nummer 1, så alle andre sødestoffer vil blive sammenlignet med sukrose, og de vil være mere eller mindre sød derefter sakkarose.

Stevia er 200 gange sødere end tabellen sukker.

Fordele ved stevia

 

Vægttab

Som nævnt ovenfor, er stevia meget sødere end almindelig bordsukker, så for at få den søde smag, kan stevia anvendes i meget mindre mængder – det betyder færre kalorier.

En teskefuld bordsukker – 4g har 16kcal. Nogle af brusende sodavand (0,33) har 12 teskefulde sukker – 192kcal. Med brug af erstatninger som stevia, kan mængden af ​​kalorier reduceres drastisk i læskedrikke og andre snacks.

Selv kunstige sødestoffer og sukker erstatninger har været i brug i fødevareindustrien i mere end 30 år i læskedrikke som Coca-Cola (første kunstige sødemiddel blev syntetiseret i 1879), og der er ingen beviser for, at de hjalp med at sænke problemer med overvægt eller tage på.

Diabetikere

Mennesker med diabetes kan have fordele ved at bruge stevia som sødemiddel i stedet for bord- eller andet naturligt sukker.

Børn

Nogle børn kan blive hyperaktive, hvis de tager lidt større mængder glukose, især om natten, når det bliver svært for dem at sove, så det kan løses ved at bruge produkter med sødemidler.

Tandpleje

Lavere mængde af sukker i fødevarer kan bedre beskytte tænderne. Tandpastaer bruger kunstige sødestoffer – men ikke stevia.

Sikkerhed

Få ekstrakter fra stevia blade er tilladt, men FDA bekrigede madproducenter om, at hele blade ekstrakter ikke godkendes.

Har du spørgsmål angående stevia? – Så stil dem i kommentar feltet

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]

Kommentarer:

Svend Åge Nørby: Hvor kan besstille 2ds/plastglas med 600 gram Original Stevia Sukker - mere tekst: "Indholdet søder som det der svarer til ca. 3 kg. sukker". Sort plastic låg. Om nødvendigt vil jeg gerne sende et billede.