Stevia sødemiddel – Bedste stevia sukker og er der bivirkninger ved stevia?

Hvad er stevia

Stevia er et kunstigt sødestof udvundet af planten Stevia rebaudiana. Da det er meget sødere end regelmæssige / naturlige sødestoffer (sædvanligvis sammenlignet med bord sukker-sakkarose), kan det anvendes i så små mængder, der praktisk taget er sødemiddel med nul kalorier.

Hvis renset form fra en plante, der kaldes rebaudioside A (Rebiana handelsnavn), anses det for sikkert af FDA (Food and Drug Administration - US), raffinerede stevia ekstrakter med ekstra kemikalier som Erythritol (alkohol sukker) - Truvia, Pure Via og så videre, er såkaldte ikke-nærende (0 kalorier), men kan have bivirkninger.

Stevia i mange forskellige varianter

Fri fragt
Forhandler:Helsebixen.dk
Mandler m. mørk stevia chokolade (90 g)
20 kr.
Til Shop

Stevia sukker - Forsødere

Med vores tungen kan vi føle 4 forskellige smag - bitter, sur, salt og sød. Der er mange forskellige kemikalier med sød smag. En af de mest kendte og populære søde stof er bordsukker - sakkarose (disakkarid - glukose + fruktose). Sødme af sakkarose er sat som nummer 1, så alle andre sødestoffer vil blive sammenlignet med sukrose, og de vil være mere eller mindre sød derefter sakkarose.

Stevia er 200 gange sødere end tabellen sukker.

Fordele ved stevia

Vægttab

Som nævnt ovenfor, er stevia meget sødere end almindelig bordsukker, så for at få den søde smag, kan stevia anvendes i meget mindre mængder - det betyder færre kalorier.

En teskefuld bordsukker - 4g har 16kcal. Nogle af brusende sodavand (0,33) har 12 teskefulde sukker - 192kcal. Med brug af erstatninger som stevia, kan mængden af ​​kalorier reduceres drastisk i læskedrikke og andre snacks.

Selv kunstige sødestoffer og sukker erstatninger har været i brug i fødevareindustrien i mere end 30 år i læskedrikke som Coca-Cola (første kunstige sødemiddel blev syntetiseret i 1879), og der er ingen beviser for, at de hjalp med at sænke problemer med overvægt eller tage på.

Diabetikere

Mennesker med diabetes kan have fordele ved at bruge stevia som sødemiddel i stedet for bord- eller andet naturligt sukker.

Børn

Nogle børn kan blive hyperaktive, hvis de tager lidt større mængder glukose, især om natten, når det bliver svært for dem at sove, så det kan løses ved at bruge produkter med sødemidler.

Tandpleje

Lavere mængde af sukker i fødevarer kan bedre beskytte tænderne. Tandpastaer bruger kunstige sødestoffer - men ikke stevia.

Sikkerhed

Få ekstrakter fra stevia blade er tilladt, men FDA bekrigede madproducenter om, at hele blade ekstrakter ikke godkendes.

Har du spørgsmål angående stevia? - Så stil dem i kommentar feltet

Rate this post

Del artiklen: