Sugetabletter

Sugetabletter med nikotin kan være en kæmpe hjælp for dig, der forsøger at stoppe med at ryge. Sugetabletterne stiller hurtigt din nikotintrang, mens du samtidig undgår de skadelige bivirkninger forbundet med rygning. Sugetabletter kan således hjælpe dig til at kvitte smøgerne en gang for alle - eller blot reducere dit forbrug.

Hvis du ønsker at skære ned på din rygning eller stoppe helt, er det højst sandsynligt din nikotintrang, der gør det svært for dig. Nikotin er et af de mest afhængighedsskabende stoffer, der findes i tobak. På grund af dette stof oplever mange rygere abstinenser, når de forsøger at stoppe. Hvis du kan nikke genkendende til dette, er sugetabletter med nikotin forsøget værd.

Oversigt over sugetabletter​

Andre læste også om


1

Hvad er sugetabletter?

Sugetabletter er tabletter, der opløser sig langsomt i din mund og som her frigiver et virksomt stof. Tabletterne i denne artikel er specifikt beregnet til dig, der enten vil skære ned på dit tobaksforbrug eller ønsker at stoppe helt med at ryge. Derfor frigiver disse specifikke sugetabletter nikotin for at lindre din trang til at ryge.

2

Hvordan virker sugetabletter?

For langt de fleste rygere er det - udover den psykologiske del af rygningen - særligt nikotin, der skaber rygetrangen. Sugetabletterne indeholder nikotin og går på denne måde ind og stopper din rygetrang helt uden at involvere skadelig røg.

Når du bruger sugetabletter, frigiver de således nikotin, der absorberes fra hudoverfladen i din mund over i dine blodbaner. På denne måde giver sugetabletter en effektiv og hurtig lindring af din nikotintrang. Efter maksimalt 30 minutter vil tabletten være opløst og din rygetrang vil være væk.

3

Hvordan skal jeg tage sugetabletter?

Du skal som udgangspunkt tage en sugetablet, hver gang du føler rygetrangen komme snigende. Når du tager en sugetablet, skal du placere den i din mund mellem kind og tandkød. Her vil sugetabletten langsomt blive opløst og frigive nikotin. Du må ikke hverken sluge eller tygge tabletten, da nikotinen i så fald mister en del af sin virkning.

Sugetabletterne kommer i forskellige styrke, alt efter hvor meget nikotin de indeholder. Du kan således købe sugetabletter med fra 1 til 4 mg nikotin i. Som hovedregel gælder det, at jo færre cigaretter du ryger, jo mildere tabletter bør du vælge.

4

Hvorfor er det bedre at tage sugetabletter end at ryge?

Når du anvender sugetabletter med nikotin, får du stillet dit behov for dette stof, som du normalt får gennem rygningen. Du slipper dog for de farlige bivirkninger og sygdomme, som tobaksrøg medfører.

Studier har vist, at indtag af små doser nikotin næsten kan fordoble din chance for at stoppe med at ryge permanent. Sugetabletter stiller således din rygetrang, uden at du behøver at inhalere røg eller frygte for de sygdomme, rygning kan forårsage.

5

Kan jeg bruge sugetabletter, hvis jeg stadig ryger?

Det korte svar er ja. Selv hvis du fortsat stadig ryger, kan du drage stor nytte af at tage sugetabletter med nikotin.

Eksempelvis kan de hjælpe dig til at reducere dit tobaksforbrug eller skubbe din rygetrang, hvis tidspunktet ikke tillader rygning. Således kan du undgå at udsætte børn for passiv rygning samt stille din rygetrang i røgfrie zoner og under offentlig transport.

Rate this post

Del artiklen:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *