Test af Fitbit Charge HR – et af tidens bedste aktivitetsarmbånd

Fitbit Charge HRMarkedet vælter med dimser der gerne vil være din personlige aktivitetsmåler. Fitbit Charge HR er en af de allerbedste fordi design, batteritid og funktionalitet gå op i en højere enhed.En af kernefunktionerne ved Fitbit er at den måler puls kontinuerligt. Den gør det ikke lige så præcist som et rigtigt pulsur, men den gør det til gengæld 24 timer i døgnet. Selv om den ind imellem misser nogle målinger, så får du samlet set et rigtig godt billede af dit aktivitetsniveau. Det fantastiske er, at Fitbit klarer at måle din puls uafbrudt i 5 dage på en enkelt opladning.

Da Fitbit måler pulsen hele tiden, så får den også registreret pulsen på tidspunkter hvor du er helt afslappet. Herved får du hver dag et pålideligt for din hvilepuls. Når du kommer i bedre form, så falder din hvilepuls, men den kan også bruges som en indikator på stress eller overtræning. I testperioden oplevede jeg det selv, da der var et par dage med ekstra arbejdspres. På disse dage var min laveste puls en 2-3 slag højere end på de foregående dage.

FitbitUdover puls, så måler Fitbit også skridt, etager, kalorier og distance. Fitbit kan også vise klokken og du kan via app’en programmere alarmer, som virker ved vibration i armbåndet. Da Fitbit også kan måle kvaliteten af din søvn, så er det oplagt, at man faktisk sover med Fitbit på og derfor benytter sig af alarmfunktionen, som giver en lidt blidere vækning end det klassiske vækkeur.

Fitbit Charge HR har også lidt smartwatch i sig, da den kan vibrere ved opkald og vise i displayet hvem der ringer. En ret nyttig funktion hvis man f.eks. har sin telefon på lydløs eller har gemt den væk i tasken mens man cykler.

Fitbit DashboardFitbit er ikke 100 % præcis på nogen af målene. Specielt har den det med at skyde for højt på antallet af skridt. Dette er et generelt problem for dimser, der bliver båret om håndleddet, da det kan være svært for armbåndet at kende forskel på skridt-rystelser og f.eks. børste-tænder-rystelser.

Etage-tællingen er til gengæld overraskende præcis. Går man meget på trapper (eller har mulighed for det), så er det et tal, der er ret interessant at få med.

Omvendt har den lidt svært ved at få de højeste pulsværdier med når man træner hårdt. Dette skyldes at den optiske sensor får problemer når der er rigtig meget bevægelse. Derfor kan Fitbit heller ikke fuldstændig erstatte et pulsur, hvis det er vigtigt for dig at følge din træningsintensitet helt præcist.

Men – man tilgiver Fitbit dens svagheder, fordi den gør det den skal – nemlig giver dig de relevante oplysninger på dit aktivitetsniveau i en overskuelig form og uden at du skal have en masse bøvl med det.

Alt i alt, så kan Fitbit Charge HR absolut anbefales. Det eneste den for alvor mangler er at kunne tracke cykling, men da den måler puls, så kommer dine anstrengelser altid med i regnskabet. Når man går med Fitbit, så er det svært ikke at blive grebet af at følge de forskellige tal. Fitbit har samtidigt nogle hverdagsnyttige funktioner, som at vise klokken og opkald. Batteritiden på 5 dage er også et plus, da dimser der skal oplades hver dag ganske enkelt er irriterende. Da designet i de flestes øjne er ok, så gider man rent faktisk at gå med armbåndet.

Fitbit Charge HR koster ca. 1.200 kr.

Læs mere på Fitbits hjemmeside.

Skrevet af Morten Zacho, cand. scient. 4. april 2015

Del artiklen:

8 thoughts on “Test af Fitbit Charge HR – et af tidens bedste aktivitetsarmbånd

 1. Mit armbånd viser hverken klokkeslet eller puls, jeg er en ældre kvinde på 81 år, som har brug for at motionere og jeg fik forretningen i Helligkorsgade i Kolding til at indstille fitbit, hvordan kan jeg få klokken på og puls,
  Købte armbåndet 14/1-15

 2. Det kan du højst sandsynligt ikke da du nok (kunne jeg forestille mig) har et fitbit flex armbånd?

 3. Testede i hvor præcis HR delen er? Den får, som alt, der måler om håndleddet, tæsk for mangel på pålidelighed, stærkt svingende målinger, og det fremgår ikke af jeres test.

 4. Jeg har brugt den i 14 dage nu og jeg må sgu indrømme, at jeg er ret godt tilfreds. Nej pulsmåleren er ikke så præcis, som et bælte er, men det giver et rigtigt godt fingerpraj.
  Kalorieforbrænding og skridtællerdele n, ligger ret tæt på, hvad jeg ellers har målt.

  Derfor brug den til daglig aktivitet og når du skal højintens træne. Brug en pulsmåler.

  Alt i alt et godt produkt. Har min anbefaling.

 5. Hej.jeg har brug for et armbånd der automatisk selv skifter fra aktivitet til søvn.men det er åbenbart svært at finde.

 6. To start with I would want to say superb blog! I had a
  fast question that I’d prefer to ask when you don’t mind.

  I found myself interested to learn the method that you center
  yourself and clear your feelings before writing. I’ve had a tough
  time clearing my mind in acquiring my ideas out. I do get pleasure from writing nevertheless it just
  looks like the very first ten to fifteen minutes are usually wasted just simply figuring out how to begin. Any ideas or tips?
  Thanks!

  my blog BretSBaratto: http://www.glrd168.com/comment/html/index.php?page=1&id=38519

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *