Hvad er tigerbalsam? – Undgå at vælge den forkerte type (Guide)

Tigerbalsam er en effektiv salve bestående af planteingredienser. Salven har været kendt i over 100 år og lindrer muskelsmerter eller smerter som følge af gigt eller forstuvninger. Tigerbalsam indeholder blandt andet cajuput, nellikeolie og mentol, der tilsammen beroliger og lindrer. På denne måde yder tiger-balsam hurtig og behagelig smertelindring.

Denne perle fra Østen har som nævnt været kendt i over 100 år. I alle disse år har tigerbalsam bragt glæde og lindring af ømme kroppe, mens kendskabet til produktet har spredt sig. Også mange danskere bruger tigerbalsam i hverdagen. Produktet findes i Danmark i to hovedvarianter - en rød og en hvid. Derudover findes en masse andre produkter med samme velgørende effekt. Idet tiger-balsam er så populært og effektivt, vokser udvalget nemlig hele tiden.

Udvalg af tigerbalsam online​

-11%
Fri fragt over 499 kr.
Forhandler:Netspiren
Knækbrød med tigernød glutenfri økologisk - 125 gr
32 kr. 36 kr.
Til Shop
Fri fragt over 499 kr.
Forhandler:Easy-Pix.eu
Waveboard MAXOfit® XL Dark Tiger, op til 95kg, med LED hjul
699 kr.
Til Shop

​Ofte stillede spørgsmål omkring tigerbalsam

1

Hvilke typer tigerbalsam findes der?

Som nævnt kommer tiger-balsam i to hovedudgaver; en rød og en hvid. Den røde udgave er den originale og altså den, det hele begyndte med for så længe siden. Den flotte røde farve kommer fra kanelolie, der er meget udbredt i Østen. Den hvide udgave af tigerbalsam er lysere og lidt mildere end den originale røde. Dette betyder dog ikke, at den er mindre effektiv. Til gengæld er den mere velegnet til børn.

Derudover udvides sortimentet hele tiden. Eksempelvis findes der også plastre med tiger-balsam, så lindringen fortsætter, selv når du ikke har tid til at smøre et nyt lag balsam på.

2

Hvordan kan man bruge tiger-balsam?

Tigerbalsam har mange anvendelsesmuligheder. Den røde type kan bruges til både muskelsmerter, forkølelsessymptomer og insektbid. Den hvide kan herudover desuden anvendes ved spændingshovedpine.

Uanset hvad du ønsker at bruge tigerbalsam imod, er anvendelsen såre simpel. Du gnider den blot godt ind på det ramte område to til tre gange dagligt. Det eneste, du skal være opmærksom på, er, at tiger-balsam ikke må anvendes på beskadiget eller irriteret hud samt i området omkring øjnene.

3

Hvem kan bruge tigerbalsam?

Generelt er tigerbalsam velegnet til alle, store som små og unge som gamle. Det anbefales dog, at man ikke smører det på børn under 2 år.

Desuden har særligt mennesker, der er ramt af gigt, stor glæde af at bruge tigerbalsam til at lindre smerterne forbundet hermed.

4

Hvilke bivirkninger er der ved tigerbalsam?

Der er ikke mange bivirkninger i spil, når du anvender tiger-balsam. På grund af de aktive ingredienser i produktet er varmedannelse - eller omvendt måske en let kølig fornemmelse - ved påføring helt normalt. Dette går hurtigt over igen.

Hvis der til gengæld opstår irritation ved anvendelse af tiger-balsam, bør man omgående stoppe med brugen og søge læge. Tiger-balsam kan nemlig forårsage mindre lokale hudirritationer i form af rødme, kløe eller svie. Alvorlige allergiske reaktioner er meget sjældne, men kan også forekomme og i så fald skal man omgående til læge.

For at undgå at opleve nogen af disse situationer, er det en god idé at tjekke for overfølsomhed over for ingredienserne, inden man begynder at bruge tiger-balsam.

Rate this post

Del artiklen: