Torskelevertran – Hvad er det og burde du tage det om kosttilskud?

Torskelevertran er et kosttilskud med mange gavnlige effekter for kroppen. Eksempelvis er det smækfyldt med Omega-3 fedtsyrer, der er kendt for at sænke blodtrykket og gavne hjerne- samt hjertefunktionen. Torskelevertran findes både som væske og i flydende form, så hele familien kan være med og nyde godt af dets gavnlige virkning på helbredet.

Torskelevertran udvindes ganske enkelt ved, at leveren fra torsk, kuller eller enkelte bestemte hajarter presses. Den olie, dette pres resulterer i, kaldes levertran eller torskelevertran. I flere årtier er det blevet set som et essentielt kosttilskud - og med god grund!


Online udvalg at torskelevertran

Fri fragt
Forhandler:Bulk Powders Danmark
Torskelevertran Softgels 1000 mg 90
49 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Netspiren
Torskelevertran Citrus + D Cod Liver Oil - 474 ml
489 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Netspiren
Torskelevertran Norsk fra Solgar - 100 kapsler
59 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Netspiren
Torskelevertran Citrus + D Cod Liver Oil - 237 ml
260 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Mecindo.dk
Solgar Norsk Torskelevertran - 100 Kapsler
59 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Helsebixen.dk
Torskelevertran m.appelsin Cod liver oil 237 ml.
249 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Helsebixen.dk
Lysi Torskelevertran Omega-3 (240 ml)
84 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Helsebixen.dk
Torskelevertran m.appelsin Cod liver oil 474 ml.
399 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Helsebixen.dk
Torskelevertran m.citrus Cod liver oil 180 Kap.
369 kr.
Til Shop

Ofte stillede spørgsmål omkring torskelevertran

1

Hvad gør torskelevertran?

Torskelevertran består af flere forskellige letfordøjelige fedtstoffer, eksempelvis Omega-3. Torskelevertran indeholder blandt andet masser af Omega-3 fedtsyrerne DHA og EPA. Begge disse bidrager til en normal hjertefunktion og DHA hjælper også til at opretholde en normal hjernefunktion. Altså får to af kroppens måske allervigtigste organer en hjælpende hånd, når du indtager torskelevertran.

Torskelevertran har ligeledes et højt niveau af A- og D-vitamin samt jod, fosfor og E-vitamin. Langt de fleste tager dog torskelevertran for den store mængde Omega-3. Dette skyldes i høj grad, at Omega-3 er vigtigt for opbyggelsen og vedligeholdelsen af cellemembranerne. Derudover har det dog også mange andre fordele. Blandt andet modvirker Omega-3 dårligt kredsløb, højt blodtryk, åreforkalkning samt smerte fra ømme led. Derudover mindsker det også risikoen for blodpropper i hjertet, Alzheimers, depression og kræft.

2

Hvilke former for torskelevertran findes der?

Du kan tage torskelevertran både som væske og som piller. Flydende torskelevertran er et godt alternativ, hvis man har svært ved at sluge piller. Omvendt kan det være, at man ikke bryder sig om smagen af torskelevertran og i så fald er det oplagt at tage det i pilleform.

3

Hvordan tager man torskelevertran?

Hvis man tager sin torskelevertran i pilleform, er det nok bare at gøre dette med et glas vand. Det er ikke nødvendigt at tage dem med et måltid. Det samme gælder for den flydende form. Den normale dosering af flydende levertran er 5-10 ml dagligt, afhængigt af produktet. Forskellige fabrikater kan angive lidt varierende mængder. Derfor skal man altid læse på indpakningen - også ved torskelevertran i pilleform. Desuden gælder der som regel specielle anbefalinger for børn.

Ved to skefulde levertran opnås det niveau af A-vitamin, man skal have dagligt. Dette skal du være opmærksom på, hvis du samtidig tager eksempelvis multivitaminpiller eller andre kosttilskud. Alle kan tage torskelevertran, så længe den maksimale daglige dosis ikke overskrides. Dog bør gravide undgå det, da for meget A-vitamin kan føre til fosterskader.

4

Hvilke bivirkninger er der ved torskelevertran?

Generelt er der ingen bivirkninger ved torskelevertran i sig selv. Problemet opstår først, når du indtager for meget af det. For meget A-vitamin kan nemlig udtørre din hud, medføre hårtab samt forstyrre både lever og milt. For meget D-vitamin kan derimod give problemer med fordøjelsen og påvirke både dit nervesystem og din muskulatur.

Der findes derfor også produkter renset for A- og D-vitamin. Er du i tvivl om, hvorvidt du overskrider den anbefalede dosis, så konsulter din læge.

Rate this post

Del artiklen:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *