Dette indhold er sponsoreret.

Cykling i alle dens former er en fantastisk effektiv form for motion. Uanset om du praktiserer mountainbike, landevejscykling eller lignende, så får du pulsen op og styrker dine muskler. Der er dog én ting, man skal være særligt opmærksom på som cyklende motionist, og det er sikkerhed. 

Man befinder sig i trafikken blandt andre trafikanter som biler, fodgængere, lastbiler, osv. Derfor er det vigtigt at have sikkerhedsudstyret i orden, når man begiver sig ud på cyklen – særligt i de mørke vintermåneder. 

Gør dig synlig i vintermørket

Når du færdes i trafikken efter mørkets frembrud, er det utroligt vigtigt, at du sørger for at være synlig for de andre trafikanter. Når man kører på eksempelvis landevejscykel, kan farten hurtigt blive meget høj. Derfor har bilister og lignende ingen mulighed for at se dig på forhånd, hvis du ikke har gjort dig synlig i mørket. 

Det kan du gøre ved eksempelvis at bruge reflekser eller cykellygter. På den måde kan både fodgængere, bilister og andre cyklister se dig komme på behørig afstand. Sørg også for, at din cykel er udstyret med en funktionel ringeklokke, så du kan gøre opmærksom på din tilstedeværelse, hvis det skulle ske, at dit lys ikke bliver lagt mærke til. Du kan finde cykellygter på cykler.dk.

Tag nu den hjelm på

Hvis du som cyklende motionist ikke prioriterer at tage en hjelm på, så gør du noget helt galt. Selvom den kan kradse, stramme, være varm eller se dum ud, så findes der ingen undskyldning for ikke at benytte sig af en cykelhjelm, når du cykler. 

Uanset hvilken form for cykling der er din foretrukne, så kan du komme slemt til skade, hvis du ikke bruger en cykelhjelm. Hvis du kører på landevejscykel, kan du komme til at tage et sving i for høj fart og styrte noget så slemt. Hvis du kører på mountainbike, kan du også nemt komme ud for nogle slemme ulykker, når du færdes på de stejle skrænter i skovene. Pas derfor altid godt på dig selv og dit hoved med en cykelhjelm. 

Heldigvis kan man i dag få mange forskellige cykelhjelme, så det burde være en smal sag at finde en, som, du synes, fungerer for dig. Det er vigtigt, at den sidder, som den skal, så du ikke får den ned over øjnene eller den falder af mens du cykler. Der findes også i dag oppustelige cykelhjelme, som reagerer, når du kommer du for et uheld. Disse er dog primært tiltænkt cyklister i byerne, og du bør ikke vælge denne form for beskyttelse, hvis du er motionscyklist.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *