Abilica Premium Pro – en af de absolut bedste cykler du kan købe til hjemmetræning

En træningscykel derhjemme gør at man altid kan få høvlet en effektiv træning af. Jo bedre form du er i, desto mere vigtigt er det at cyklen har nogle bestemte egenskaber og her er Abilica-cyklen det bedste bud vi har set til nu.

Abilica Premium Pro er ekstremt god til hård træning af flere grunde. For det første er der kombinationen af det tunge svinghjul på 22 kg og den magnetiske bremse. Et tungt svinghjul er forudsætning for et jævnt tråd, specielt ved høje belastninger. Almindelige spinningcykler har også tungt svinghjul, men de har friktionsbremser som har direkte kontakt med svinghjulet og dette giver ikke helt samme jævne oplevelse i trådet.

Magnetbremser kan klare meget høj bremsekraft uden at man får fornemmelsen af at hjulet låser. Tilmed er magnetbremsen fuldstændig lydløs. Noget der specielt er vigtigt hvis cyklen skal bruges i en lejlighed. Cyklen har fast-nav, som det kendes fra almindelige spinningcykler.

Displayet er ret simpelt, men viser de vigtigste ting herunder hvor mange watt du træder. Watt-visningen er ret vigtig for folk der er ambitiøse med deres træning, bl.a. fordi at man kan bruge dette til at træne præcist på sin grænse i forskellige tidsintervaller.

Belastningen styres med en vippekontakt på stellet. Den har 16 indstillinger, hvor de hårdeste faktisk er så hårde, at de ikke kan bruges. I praksis er der reelt 12 indstillinger og som det ses på grafen nedenfor, så rammer man 1000 watt på indstilling 12 ved 80 RPM. Dette er ikke noget man gør i længere tid, men det giver mulighed for at køre ekstremt intensive korte intervaller med fokus på power og anaerob kapacitet.

Abilica

Systemet med vippekontakt betyder at belastningen ikke kan sættes ligeså præcist som på andre ergometercykler med elektromagnetisk bremse, men i praksis er vippekontakten faktisk en fordel, fordi du lynhurtigt kan ændre belastning og den præcise belastning kan rammes ved at man tilpasser kadencen.

Andre cykler hvor man sætter belastningen på displayet (f.eks. Kettlers ergometre) skal bruge tid på at ændre bremsekraften og det gør dem knap så egnede til f.eks. HIIT, hvor man arbejder med intervaller ned til 10 sekunder. Bremsen på Abilica-cyklen reagerer nærmest øjeblikkeligt.

Da displayet er passivt (du kan ikke styre belastning herfra) og magnetbremsen også er det (i modsætning til elektromagnetisk bremse), så kan cyklen klare sig uden strømforsyning. Det gør den nem at flytte rundt på og der er færre ting der kan gå i stykker.

Cyklen virker generelt ret solid, hvilket den også skal være, når den lægger op til træning på op til 1000 watt. Den har dog nogle enkelte skønhedsfejl, som ikke burde være der i den prisklasse. Samlestikket fra displayet hænger ubeskyttet under kronrøret. Det ser grimt ud og er et oplagt sted for svedpåvirkning. Måden som sadlen er monteret på gør, at den kan rykkes både meget langt frem og langt tilbage, men det er ganske enkelt klodset design med det påsvejsede rør. Dette er dog mindre ting, som ikke betyder noget for din træning.

Sammenfatning: Denne cykel er exceptionelt god at træne på pga. det jævne og lydløse tråd ved alle belastninger, muligheden for hurtigt at skifte belastning, watt-visningen og indstillingsmuligheder der gør at du altid kan få den optimale arbejdsposition. Hvis du er typen der vil have det bedste, så skal du overveje denne cykel.

Pris: 11.900 kr.