Ankelbind

Hvis du vrider om på anklen, mens du er i ubalance, kan det føre til en række ret smertefulde skader. Alt fra en let til en kraftig forstuvning kan blive det kedelige udfald på dit uheld. Et ankelbind kan dog afhjælpe smerterne forbundet herved og også lette dit ubehag, når du igen begynder at træne. Samtidig kan det støtte op under den daglige træning og være med til at forhindre eller formilde nye forvridning

Fri fragt
Forhandler:BilligFitness?
Ankelbind - Støtte til anklerne (2 stk) - L/XL
89 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:BilligFitness?
Ankelbind - Støtte til anklerne (2 stk) - S/M
89 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Billigsport24
Select Profcare 6100 Ankelbind
179 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Billigsport24
Select Elastik Ankelbind 561
99 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Mecindo.dk
Bamboo Pro Ankelbind Selvvarmende - 1 stk
179 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Netspiren
Bamboo Pro Ankelbind selvvarmende Str. XL
175 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Med24
Bamboo Pro Ankelbind - Flere størrelser
179 kr.
Til Shop

Det estimeres, at omkring 25 % af alle ankelskader stammer fra fodbold. Men uanset om du tilhører denne gruppe af sportsudøvere eller dine skader stammer fra anden fysisk udfoldelse, er der hjælp at hente.

Et ankelbind kan nemlig både lindre og forebygge ankelskader. Ankelbind fås i flere forskellige modeller og typer. Der er derfor intet til hinder for, at du ikke skulle kunne finde et ankelbind, der passer til netop dine behov.

1

Et ankelbind er et hjælpemiddel til støtte og lindring af smerter forbundet med en ankelskade. Når du har forvredet eller skadet din ankel, er det bedst at holde den i ro. Dette kan for mange dog være svært eller direkte umuligt i hverdagen i længere tid af gangen.

Når du igen er i stand til at bevæge dig efter skaden, er det vigtigt at give din ankel ekstra støtte i den første tid. Det forhindrer, at din ankel overbelastes, så du skades yderligere.

2

Hvornår skal jeg bruge et ankelbind?

Du skal bruge et ankelbind, hvis du har skadet din ankel. En af de mest hyppigt observerede typer skader i ankelområdet er forstuvninger. Denne type skade opstår - ligesom så mange andre typer skader - som følge af pludselige og kraftige bevægelser.

Disse bevægelser kan nemlig i værste tilfælde svække ledbåndene i din ankel og føre til skader. Uanset hvilken type skade, du har fået i anklen, er et ankelbind dog et godt hjælpemiddel, der kan støtte op om anklen og gøre dig mobil, så snart smerterne har fortaget sig.

3

Hvordan kan jeg bruge et ankelbind til genoptræning?

For at undgå at dine ledbånd bliver kronisk slappe, bør du altid genoptræne en svag og skadet ankel. Ellers kan resultatet meget vel blive gentagne ankelskader, der forhindrer dig i din træning.

Når du begynder at træne op igen, kan et ankelbind derfor være til stor nytte, idet et ankelbind både støtter og lindrer smerter. Således bliver dit ankelbind hurtigt din nye bedste ven under din genoptræning.

4

Hvilken type ankelbind skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige typer af ankelbind på markedet. Nogle er lavet i elastisk materiale og minder mest af alt om en sok, du trækker på din fod. Andre spænder du rundt om foden med velcro. Dette giver dig mulighed for selv at styre, præcist hvor stramt du vil have dit ankelbind.

Visse modeller af ankelbind har desuden hul til hælen, mens andre ikke har. Det bedste råd er at tjekke udvalget grundigt og herefter forhøre dig hos din læge eller fysioterapeut om, hvilken type ankelbind der passer bedst til dine behov.

5

Hvordan skal jeg bruge et ankelbind?

I princippet skal du efter at have skadet din ankel bruge et ankelbind, hver gang du er i bevægelse. Et ankelbind er diskret og kan bæres under langt det meste tøj.

Derfor er der ingen hindring for, at du kan have det på i din dagligdag såvel som til træning. Det er også din mest effektive vej til hurtigt at blive skadefri igen!

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]