Bagagebærer test – Disse modeller er bedst – Både til for og bag

Når du skal have noget med dig på cyklen, er en bagagebærer lykken. Det rimer næsten og så er det til og med også sandt. En god bagagebærer kan nemlig spare dig mange besværlige cykelture med poser dinglende fra cykelstyret.

Bagagebærere kommer i mange forskellige farver, materialer og udformninger. Derudover kan de også variere meget i pris og maksimal belastning. Der er således nok at tænke på, når du er på jagt efter en bagagebærer.

Hvilke typer bagagebærere findes der?

De fleste typer bagagebærere er lavet i aluminium. Det skyldes, at aluminium er et meget holdbart materiale, der samtidig ikke vejer alverden. Det gør det super egnet til at holde din bagage på plads uden samtidig selv at tilføre for meget vægt til din cykel.

Derudover har bagagebærere som regel en klap, der effektivt lukker sammen om din bagage og holder den fastspændt. Der findes både bagagebærere, der skal monteres forrest og bagerst på din cykel. Desuden har nogle af dem kanter, så de holder ekstra på dine sager.

 • Atran Active
  Atran Active
  Altran Active bagagebæren er en smart og fleksibel bagagebærer, som gør transport af cykelkurve, tasker og poser meget nemmere. Atran Active har det indbyggede AVS system, AVS, der gør transport af din cykelkurv nemmere, da den blot skal klikkes af og på. Bagagebæreren kan anvendes sammen med alle cykelkurve, hvor et AVS-system er monteret. Hvis AVS ikke er monteret, kan et beslag tilkøbes. Bagagebæren kommer i sort, og er en bagagebærer til sadelpinden på din cykel, så du kan transportere din bagage selvom, du ikke har nogen formonteret bagagebærer. Montering er super nem, da beslaget blot skal puttes på sadelpinden. Derefter skal det blot strammes og efterspændes ved hjælp af det indbyggede håndtag. Denne model er perfekt til cykler som mountainbikes, der ofte ikke har beslag i stellet til montering af en traditionel bagagebærer, og kan monteres på sadelpinde med en diameter på mellem Ø25-36 mm. Altran Active har et sporty design, og kan tage en maks. belastning på op til 10 kg. Bagagebæreren har samme brede som en almindelig bagagebærer og denne har desuden praktisk klap, som kan holde dine ting. Bagerst kan der monteres en refleks eller lygte, så du bliver set i trafikken. Bagagebæreret kræver ikke den store vedligeholdelse, men kan med fordel tørres af med en fugtig klud for at fjerne skidt og snavs. Atran leverer altid kvalitetsprodukter, der både er slidstærke og har en høj holdbarhed. Firmaet har mange års erfaring med udvikling af produkter til sine kunder, der aldrig er blevet ladt skuffede. Mærket har base i Nordeuropa, og kan derfor producere produkter, der bliver tilpasset efter klimaet.   Ingen review
  • max belastning på op til 10 kg.
  • kræver ikke den store vedligeholdelse, men kan med fordel tørres af med en fugtig klud for at fjerne skidt og snavs.
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  cykelpartner.dk -33%199 0 199 Læs mere
 • Atran Cargo Jumbo Basket
  Atran Cargo Jumbo Basket
  Atran Cargo Jumbo Basket er en stilrigtig og holdbar forbagagebærer i aluminium med en træbund. Dette frontlad er særligt velegnet til transport af tunge ting og i kombination med store kurve og kasser, der passer ned i rammen på bagagebæren.   Frontladet er 44cm bredt, 35cm langt, og kan bære op til 10 kg ekstra bagage. Derudover leveres Altran Cargo Jumbo Basket med alle de nødvendige stivere, bolte og beslag for monteringen, så du ikke behøver at tage til cykelhandleren for at få det ordnet. Bagagebæren passer til mange forskellige cykeltyper herunder shopping-, turist- og citybikes, som har en hjulstørrelse på 26" eller 28". På forbagagebæren er der et beslag monteret på rørbenene, hvor man kan fastgøre en cykellygte. I forbindelse med montering skal du være opmærksom på, at cyklens forhjul skal være monteret med møtrikker og cyklens forgaffelbro skal være med gennemgående hul, for at denne bagagebærer kan monteres. Der medfølger en udførlig monteringsvejledning til Altran Cargo Jumbo Basket. Atran er kendt for høj kvalitet og har fokus på anvendelse, design og funktionalitet af deres produkter således, at både de praktiske og designmæssige elementer skaber gavn og glæde. Derudover udmærker Atran sig ved at være udviklet og fremstillet i Nordeuropa, hvor man har kendskab til det klima produkterne bliver anvendt under, hvilket giver forlænget levetid og bedre produkter. På cykelpartner.dk har Atran Cargo Jumbo Basket forbagagebæren 4 ud af 5 stjerner, og brugerne skriver bl.a.:  
  • Meget fint lad i alu
  • Fint produkt, der lever fuldt op til forventningerne. Leveret til tiden.
  • Der manglede 4 skruer, hvilket var ret irriterende. Men ellers fin.
  • Super lækkert bagagebærer, der samtidig er let at montere. Jeg har monteret både frontkurve og -bærere, og det her har klart været det letteste at montere.
   
  • Atran er kendt for høj kvalitet
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  cykelpartner.dk -25%299 0 299 Læs mere
 • Atredo Bagagebærer
  Atredo Bagagebærer
  Dette Atredo Bagagebærer er yderst stilren, robust og kan monteres på cyklens sadelpind så du kan få ydeligere komfort når du skal transportere og opbevare dine ting og sager på cyklen.   Bagagebæreren er matsort og lavet i aluminium, hvilket giver den en maksimal bæreevne på op til 9 kg. Bagagebæreren kan benyttes på sadelpinde, der har en diameter mellem 25,4 mm og 31,8 mm. Den er nem at montere på cyklen og har stor funktionalitet. Bagagebæren har en bredde på 115 mm og en længde på 310 mm. Bagagebæreren fastgøres til sadelpinden med de fire medfølgende unbrakobolte, hvorefter den sidder godt og solidt fast på cyklen. Derudover har den et medfølgende beslag, der skal anvendes til montering af ekstra refleks. Vi anbefaler, at du anvender bagagestropper til denne model, og vedligeholdelse kan ske ved, at man ved lejlighed aftørrer bagagebæreren med en fugtig klud for skidt og snavs. Atredo søger at løse hverdagens cykelproblemer og mangler på bedste vis. Dette sker gennem en yderst selektiv produktlinje, hvor kundens behov er absolut centrum. Kunden kan derfor være tryg ved køb af produkter, hvor komfort og funktionalitet bliver bragt til en god pris.   Ingen review
  • Den sidder godt og solidt fast på cyklen
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  cykelpartner.dk -33%139 0 139 Læs mere
 • Basil - Portland carrier high
  Basil - Portland carrier high
  Hvis du ofte har behov for at medbringe lidt ekstra bagage eller bare er træt af sved, der drypper ned af ryggen under din rygsæk, så skulle du overveje Basil – Portland Carrier High Frontbagagebæren. Portland frontbagagebærer fra Basil er både praktisk og har et flot stilrent design, der giver dig mulighed for at transportere op til 10kg ekstra bagage på din cykel. Denne frontbagagebærer passer til cykler med en hjulstørrelse mellem 26" og 28". Det klassiske og rene look egner sig bedst til city- og shoppingcykler, men kan sagtens anvendes på andre cykeltyper, hvis du ønsker det. Portland frontbagagebærer fra Basil kommer med en bagagestrop, der gør det let at fastgøre indkøbsposer, tasker eller små kufferter på bagagebæreren, så de sidder sikkert og ikke falder af under kørsel.  Frontbagagebæren kommer i sort og er lavet i aluminium. Det kan monteres ved hjælp af de medfølgende beslag og komponenter. Bagagebæreren kræver ingen særlig vedligeholdelse, men kan med fordel tørres over med en fugtig klud ved lejlighed. Sørg for at stramme alle skruer efter i ny og næ, så du er sikker på, at alt sidder, som det skal. Basil er det førende mærke inden for strålende og funktionelt cykeltilbehør. De er kendt for at lave brugervenlige kvalitetsprodukter, som følger moden og har et design i høj kvalitet. Denne bagagebærer er bestemt ingen undtagelse, og med sit flotte look vil den få din cykel til at skille sig ud i mængden.     Ingen reviews
  • Basil er det førende mærke inden for strålende og funktionelt cykeltilbehør.
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  cykelpartner.dk -40%449 0 449 Læs mere
 • Classic Bagagebærer
  Classic Bagagebærer
  Leder du efter et slidstærkt og holdbart bagagebære, så skulle du prøve dette Classic Bagagebærer. Det er en meget stærk bagagebærer, lavet i aluminium, og som giver større sikkerhed til transport og opbevaring af ting og sager.   Bagagebæreren er lavet med en klap, så tasker, poser og mindre kasser kan sidde forsvarligt fast. Desuden er der plads til en baglygte eller refleks bagpå. Denne Classic Bagagebærer kan anvendes på mange forskellige cykeltyper, herunder Citybikes, Trekking- og mountainbikes. Det giver den sædvanlige store komfort, du får ved alsidige bagagebærer i god kvalitet. Du behøver derfor aldrig bekymre dig om, hvordan du kommer hjem med dagligvarerne eller andre pakkenelliker. Bagagebæreren passer til cykler med 26”, 27” og 28" hjul, og beslag til montering på cyklens stel følger med, så du slipper for en tur til cykelhandleren. Classic bagagebæren har en bredde på 14 cm, en længde på bagagedelen 39 cm og kan tage en belastning på op til 25 kg. Bagagebæren har et højt kvalitetsniveau, hvor der har været fokus på brug af et robust materiale samt stor funktionalitet og komfort. Bagagebæreren er desuden kompatibel med de fleste cykeltyper, hvilket også giver den en stor alsidighed, så du kan være helt tryg ved køb af denne bagagebærer. På cykelpartner.dk har Classic Bagagebæren 4 ud af 5 stjerner, og brugerne skriver bl.a.:  
  • Super fin bagagebærer i stabil kvalitet. Meget nem og enkel montering. Er man i tvivl er der link til letforståelig vejledning på hjemmesiden. Det tog ca. 5 min så var den monteret. 😊
  • God robust bagagebærer. Nem at montere.
  • God og funktionel bagagebærer, let at montere og indstille.
   
  • Godt, robust bagagebærer. Nem at montere.
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  cykelpartner.dk -23%129 0 129 Læs mere
 • Point bagagebærer Touring
  Point bagagebærer Touring
  Er du på jagt efter en stærk og kvalitetssikret bagagebærer, så er Point Touring bagagebæren noget for dig! Du får du en flot bagagebærer i aluminium, hvor der også er plads til en lygte eller refleks bag på, så du altid bliver set på vejene.   Det helt specielle ved denne bagagebærer er, at der er 2 stivere i hver side samt én ekstra buet stiver, som gør, at bagagebæren kan anvendelse sammen med cykeltasker, der er sideophængt. På bagagebæreren finder du også en klap til at fastholde bagage.   På den nederste del af bagagebæreren kan benet indstilles i højden, så den kan tilpasses til flere forskellige typer af cykler. Denne indstillingsdel er i aluminium og udført med et ben, som giver en bedre stabilitet samt holdbarhed.   Bagagebæren kommer i blank, sort aluminium med en klap i stål til bagage, og beslag til montering på cyklens stel er inkluderet. Bagagebæren kan tage en maks. belastning på hele 25 kg. Bagagebæreren spændes fast på 4 punkter, hvoraf 2 punkter er for neden og 2 punkter er øverst på hver side af cyklens stel, hvor der er gevind ind i stellet. Der medfølger ikke skruer med til montering. Touring fra Point viser solide tendenser med sine specifikationer, hvor brugerens behov og mangler bliver løst på bedste vis. Bagagebæreren kan benyttes til de fleste typer af cykler. Denne bagagebærer fra Point er udført i 10 mm. kraftige rør, og med sin 4 punkt monteringsbeslag er det en særdeles stabil bagagebærer. Den er særligt anvendelig til transport af cykeltasker eller blot som almindelig bagage med en vægt op til maksimalt 25 kg.     Ingen review
   Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
   cykelpartner.dk -15%169 0 169 Læs mere
   bikester.dk -23%159 0 159 Læs mere
   bikester.dk -7%129 0 129 Læs mere

  Hvad er bedst – en bagagebærer foran eller bagpå?

  Bagagebærere kan som nævnt fås i flere typer. Der er bagagebærere, der monteres over dit baghjul og hele tiden er bag dig. Dette gør, at du ikke kan se, om dine ting eventuelt skulle være på vej til at flyve væk eller falde af. Til gengæld giver det dig en bedre balance.

  Argumenterne for en bagagebærer, der monteres foran på din cykel, er naturligvis de stik modsatte. Du kan her se din bagage hele tiden, men får til gengæld måske en følelse af mindre balance – særligt hvis du har tung bagage med. Det er derfor op til dig at vurdere, hvad du helst vil have bagagen på din cykel.

  Hvad koster en bagagebærer?

  Prisen på en bagagebærer kan sagtens variere en hel del. Dog er det som med så meget andet sådan, at pris og kvalitet går hånd i hånd. Den lidt dyrere bagagebærer er således sandsynligvis mere robust og kan bære mere end den lidt billigere model.

  Bagagebærere vil typisk koste alt fra omkring 100 kr. til cirka 500 kr eller mere. Husk derfor at vælge bagagebærer ud fra dine behov, din type af cykel og hvor mange kilo, den kan tåle.

  Findes der kun bagagebærere til bycykler?

  Heldigvis findes der faktisk bagagebærere designet til nærmest enhver type cykel, du kan forestille dig. Der er således også en bagagebærer til dig, der kører mountainbike.

  Kan jeg købe en aftagelig bagagebærer?

  Ja, der findes bestemte modeller af bagagebærere, som du kan ”klikke” af og på din cykel, som det passer dig. Dette kan være en fordel, hvis du f.eks. også bruger din mountainbike til at transportere dig rundt i hverdagen. Derved kan du bruge mountainbiken til dine daglige køreture med bagage og så tage bagagebæreren af, når du skal ud og køre i terrænet.

  Kan jeg selv montere min bagagebærer?

  Som regel kan det sagtens lade sig gøre selv at montere en bagagebærer på en cykel. Ønsker du at gøre det, skal du dog sørge for at få købt det påkrævede udstyr hertil. Det kan være specielle monteringsbolte eller særlige beslag.

  Læs derfor altid grundigt om den bagagebærer, du vælger. Nogle typer er naturligvis lettere at montere end andre. Så længe du har det rigtige udstyr, bør du derfor sagtens kunne montere din bagagebærer selv.

  Casper Christiansen

  Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]