Når du træner på en crosstrainer forbrænder du i gennemsnit 500-800 kalorier i timen, hvis du træner ved et moderat tempo. Det præcis tal er umuligt at give, da det afhænger af din vægt og intensitet. 

 

Crosstraineren er en af de absolutte bedste træningsmaskiner, da du har en høj forbrænding samtidig med at du kan holde til at være på den længere end de fleste andre træningsmaskiner. 

Skal du ud og købe en ny crosstrainer – Så tjek vores store crosstrainer guide her

Crosstrainer fedtforbrænding – Meget eller lidt?

 

Til forskel for f.eks. i et løbebånd, så giver crosstraineren dig mulighed for at aktivt bruge din overkrop til også at yde noget, så ikke alt belastningen ligger i benene. Dette gør at du i langt længere tid end på et løbebånd, kan opretholde en høj intensitet. Hvilket ender med at betyde en langt højere fedtforbrænding. 

 

Fordele ved en Crosstrainer 

En kæmpe fordel ved en crosstrainer er at den er utrolig skånsom for dine led og knæ. Dette spiller især en rolle for folk som er overvægtige. Her vil man kunne opretholde en høj intensitet i langt længere tid end man eksempelvis ville kunne på et løbebånd. 

 

Utrolig nem at gå til

En crosstrainer er utrolig nem og gå til, det er næsten umuligt at bruge den forkert. 

Skal du have mest muligt ud af din crosstrainer er det dog vigtigt at du fokusere på at bruge din arme konstant under hele træningen. 

 

Ulemper ved en crosstrainer

Den største ulemper der er ved en crosstrainer er de fleste modeller er forholdsvist dyre at anskaffe sig. Hvilket gør at de fleste ender med at tage i motionscenter og bruge crosstraineren der. Dog er de ofte ret eftertragtet, så der er tit kø. 

 

Man kan godt ende med at slappe lidt for meget af på en crosstrainer, da den er så nem og lige til at gå til. Derfor kan med fordel sætte sig et mål om at fastholde en vis intensitet, som man ikke må komme under. På den måde sikre du dig at du hele tiden fastholder en høj forbrænding. 

 

Alternativt kan man selv anskaffe sig en crosstrainer, men her kommer pladsen til at spille en væsentlig rolle, da en crosstrainer fylder ret meget. 

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *