Hvor mange kalorier forbrænder man på en crosstrainer og en crosstrainer mere effektiv end andre træningsmaskiner? Vi giver dig svaret i denne artikel

 

Hvor mange kalorier forbrænder man på en Crosstrainer

Det hurtige svar er:

 

Hvis du vejer 70 kg. og træner i moderat tempo i en time, forbrænder du cirka 770 kcal. 

 

Dette er dog et kæmpe cirkatal, da der er mange parametre man skal tage højde for.

 

For det første er det utrolig svært at definere moderat tempo, det er nemlig de færreste der træner i præcis samme tempo i en hele time i streg. Det er helt naturligt at man falder og stiger i ens tempo gennem en træning, alt andet vil også være mærkeligt. 

 

Det næste der kan ændre kalorieforbrænding på en crosstrainer er en vægt. Dette eksempel er tænkt med 70 kg. Men vejer du bare 70,5 kg. så ændre din forbrænding sig. 

 

Forbrænder man flere kalorier på en Crosstrainer, i forhold til andre træningsmaskiner?

 

En Crosstrainer er en rigtig god maskine til at forbrænde mange kalorier. En af de helt store faktorer til dette er at du træner med både over og underkrop. På den måde fordeler du trænings byrden og giver dig selv mulighed for at træne i et højere tempo i længere tid. Hvis du i stedet valgte et løbebånd, ville hele trænings byrden være på dine ben hvilket gør langt hårdere at opretholde i høj intensitet i en længere periode. 

 

En crosstrainer giver dig også mulighed for at kunne slappe af og fokusere på noget andet end det at du træner på crosstraineren. De fleste vil nemlig opleve at de efter en periode kommer ind i en helt hypnotisk rytme, hvor kroppen arbejder mens hoved slapper af. Det giver dig mulighed for samtidig med at du træne, at se dit yndlingsprogram i fjernsynet eller noget i den stil. 

 

En sidste ting der er god ved en crosstrainer er at den er skånsom for dine led. Dette gør at chance for at du får skader er langt mindre end ved eksempelvis løb. Det vigtigste for alle former for træning er du kan være konstant i en længere periode, da er det som giver dig resultater.   

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *