Hvilke muskler træner man på en crosstrainer? I denne artikel gennemgår vi alle de muskler der bliver aktiveret under en crosstrainer træning.

 

Lårmusklerne

 

Dine lårmuskler og især dine forlår er de muskler der der yder mest under en crosstrainer træning, hvilket også er derfor du ofte vil mærke ømhed i netop dine forlår efter en hård træning. 

 

Den store sædemuskel (Bagdel)

Du kommer også til at aktivere din bagdel også kaldet, den store sædemuskel eller gluteus maximus. Denne muskel bliver aktiveret i forbindelse med at du bevæger dine hofter, når du vægten på din krop skifter fra ben til ben. Hvis du træner på en crosstrainer der giver mulighed for at hældning, vil du i højere grad træne denne muskelgruppe. 

 

Triceps og bryst-musklerne

Hvis du benytter håndtagene på din crosstrainer vil du også aktivere din overkrop. Det er faktisk ret vigtigt, da det er det som er med til at adskille crosstraineren fra de fleste andre kredsløbsmaskiner. Når du anvender din overkrop fratager du noget at presset fra dine ben og du har på den måde mulighed for at fastholde en høj intensitet i længere tid. Det giver dig mulighed for at opretholde en høj forbrænding i længere tid end du ville kunne ved eksempelvis løb. 

 

Når du aktivere din overkrop er det triceps og bryst-musklerne du aktivere. Det er dog meget lidt i forhold til isolations øvelser som bænkpress eller dips. Så hvis du ønsker en større triceps eller bryst, så er det altså ikke nok at træne på en crosstrainer, men det er fint supplement. 

 

Biceps og rygmusklerne

Dette er igen muligt hvis du anvender håndtagene på crosstraineren. Da de både giver dig mulighed for at press og trække, får du mulighed for at aktivere en masse muskelgrupper. Når du presser får du aktiveret triceps og bryst, som nævnt ovenfor. Når du trækker aktivere du biceps og rygmusklerne. 

 

For biceps og rygmuskler gælder det samme som for triceps og bryst, ønsker du større og mere markeret muskler, så er det ikke nok at træne på crosstrainer. Den primære grund til dette er at selvom du bruger overkroppen så ligger det primære arbejde i benene og det er altså dem der får mest ud af din crosstrainer træning. 

 

Hjertet

Hjertet er også en muskel som du træner, når du træner på en crosstrainer. Hjertet bliver trænet på alle kredsløbsmaskiner og jo mere du træner hjertet, jo mere udholdende er du. 

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *