Savner du inspiration til din crosstrainer træning? Vi hjælper dig med at få motivationen tilbage med vores interval crosstrainer program.

 

Der findes et hav af crosstrainer programmer både på selve din crosstrainer og på nettet. 

 

Hvilket type crosstrainer program du ønsker afhænger selvfølgelig af hvordan du bedst kan lide at træne, vi har derfor valgt at give dig nogle forskellige muligheder herunder.

 

Crosstrainer program til nybegynderen der lige er startet

 

Er du lige startet med at træne på din crosstrainer, så er det vigtigste at du kommer op på den og får bevæget dig. Så til at starte med så kan et tidsinterval på hvad du kan holde til uden at køre dig selv helt død. 

 

Du skal altså gå efter at et tid hvor du ikke er helt død efter, da det er vigtigt at du har overskud og lyst til at komme op og igang 2-3 dage efter første træning.

 

Start evt. med 20 minutters træning i moderat tempo og øg længden af din træning med 2 minutter hver uge i de næste 10 uger. Når du så rammer uge 10 vil du have bygget tolerance op til at kunne træne på din crosstrainer i dobbelt så lang tid som da du startede, hvilket er super godt.

 

Interval crosstrainer program til den lidt mere øvet

Er du lidt mere øvet eller har brug for lidt mere forskellighed i din træning, så kan et interval crosstrainer program være en god måde at ændre i din træning.

 

Sådan gør du:

 

Start med 5 minutters rolig opvarmning

 

Kør efterfølgende 30 sekunder med 90 procents intensitet efterfulgt af 30 sekunders pause.

 

Øg din træning hver uge med 3 sekunder på de 90 procent, så at du anden uge har 33 sekunder med 90% efterfulgt at 30 sekunders pause. Når du så når uge 10 vil du skulle kunne køre 60 sekunder med høj intensitet efterfulgt at 30 sekunders pause.

 

Find crosstrainer program på youtube

Især i USA er der rigtig mange som laver videoer, hvor de guide dig igennem en træning. Der findes en del crosstrainer programmer, hvor dette er tilfældet. Vi har herunder fundet 2 som vi synes var rigtige gode. 

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *