Cykeljakke (Guide)

Det er lettere at motivere sig selv til at være aktiv, når føler dig godt tilpas imens. En god cykeljakke er vejen frem til dette mål. Cykeljakker er nemlig særligt designet til dig, der dyrker motionscykling. De øger både din komfort såvel som din sikkerhed – og så giver de også det helt rigtige look, når du sidder i sadlen.

Tilføj en lækker cykeljakke til dit udvalg af træningstøj og du vil sent fortryde det. En cykeljakke er nemlig både praktisk såvel som behagelig. Det er med andre ord det helt perfekte stykke træningstøj til dig, der er stukket af en gal cykelmyg!

Topliste over cykeljakker fra danske forhandlere

Fri fragt
Forhandler:Billigsport24
Newline Cykeljakke Herre
399 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Billigsport24
Newline Windbreaker Cykeljakke Herre
325 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Billigsport24
Endurance Merida Cykeljakke Herre
399 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Billigsport24
Endurance Merida Cykeljakke Dame
299 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Billigsport24
Craft Velo Convert Cykeljakke Herre
599 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Billigsport24
Craft Siberian Cykeljakke Herre
499 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Billigsport24
Craft Velo Cykeljakke Herre
349 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Billigsport24
Craft Velo Cykeljakke Dame
399 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Billigsport24
Newline Bike Protect Cykeljakke/Trøje Dame
449 kr.
Til Shop

Hvad er en cykeljakke?

En cykeljakke er en jakke specielt designet til dig, der går op i cykling. Som regel er de derfor lavet i åndbart materiale, så du kan få pulsen og svedproduktionen op uden at gå ned på komfort.

Den største forskel på en cykeljakke og en løbejakke er, at en cykeljakke er længere bagtil end fortil. Dette skyldes den foroverbøjede stilling, du befinder dig i på cyklen. Den bevirker nemlig, at din bagdel og lænd blottes og derfor er der ekstra stof til at beskytte og varme dig her.

Hvornår kan jeg bruge en cykeljakke?

Du kan naturligvis fortrinsvist bruge en cykeljakke, når du cykler. Der findes både modeller til brug om sommeren og om vinteren. Cykeljakker til sommerbrug har generelt mere fokus på ventilation, hvorimod cykeljakker til vinterperioden er varmere.

Cykling er dog ikke alt, du kan bruge din cykeljakke til. Også ved andre motionsformer kan den komme i brug. Cykeljakker er i denne forbindelse særligt egnede, når du er ude på en løbetur.

Hvilke fordele er der ved en cykeljakke?

Cykeljakker har flere fordele. For det første er de designet til at blive brugt af en på cykel. Det vil sige, at komforten er helt i top. Derudover har cykeljakker typisk en masse praktiske lommer.

Det er enormt anvendeligt, når du på cykelturen skal have et lille energitilskud. De fleste cykeljakker har nemlig rigeligt med plads til, at du kan fylde lommerne op med snacks og drøne derudaf.

Sidst, men bestemt ikke mindst, har en cykeljakke også en positiv virkning på din sikkerhed på cyklen. Langt de fleste cykeljakker er nemlig monteret med reflekser på strategisk gode steder. På denne måde øger en cykeljakke sandsynligheden for, at bilister ser dig i trafikken og kan således være med til at mindske risikoen for ulykker.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber cykeljakke?

Når du køber din cykeljakke, skal du være særligt opmærksom på pasformen. Det er vigtigt, at din cykeljakke sidder semi-fit til fitted på din krop. På denne måde undgår du, at jakken fanger vinden og skaber unødig vindmodstand. Samtidig er det dog også vigtigt, at du ikke får købt dig en for stram cykeljakke, der hæmmer din bevægelsesfrihed.

Som nævnt er der også mange cykeljakker, der har lommer og reflekser. Er det noget, du er interesseret i, kan det også være værd at kigge efter. Derudover skal du blot finde dig en cykeljakke, som du har lyst til at bruge. Det øger nemlig sandsynligheden for, at du kommer op på cyklen og afsted!

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]