Gravanno

Medlemmer
 • Content count

  20
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Gravanno

 1. Overbelastning af knæ. igen igen

  Som AnreasH også siger - styrketræning De er lidt inde på emnet i Viden om - Muskelkraft: http://www.dr.dk/DR2/VidenOm/Programmer/Vi...08/04032008.htm Kan i hvert fald ikke råde dig til at hoppe på cyklen - døjer selv med overbelastning på ydersiden og lidt på forsiden af knæet. Cyklen o.lign. vil kun forværre det.
 2. Fullbody kun som fundament?

  Jeg har selv kørt 2 perioder med 2-split og 2 perioder med fullbody + det også er det jeg kører nu.. Jeg tror det er lidt forskelligt fra person til person hvad der virker bedst. Personligt synes jeg fullbody er bedst - også det jeg stiger bedst i styrke ved at køre.. Dog kan en ulempe ved fullbody være at bindevæv o.lign. ikke får helt så lang tid til restitution og man kan få tendens til skader - tennisalbuer, skulderskade, ømme knæ...(egen erfaring) Så varier i øvelserne... Derudover; hvis du ser i din lokale styrkeløfter klub, så er det jo langt fra folk der mangler muskelmasse - de skal måske bare cutte lidt. Forskellen på disse folk, og dem du måske ser i dit center, er at de ikke er bange for at anstrenge sig! (der er så både dem der kører split og fullbody - men ikke helt så mange rep.) Og til sidst: du siger der er folk der siger at fullbody er til "fundament" - hvad tror de fundamentet består af !? Det er sjovt nok muskelmasse vi snakker om her også, og én af fordelene ved split-træning er så at du har mere tid, ved hvert træningspas, til fokusering på en usymetrisk muskelgruppe (og er du proff., eller bare hard core grum, ja så er det vel godt nok...)
 3. cutte uden muskel tab?

  I dit tilfælde er det jo så ikke sikkert, idet at du har et måltid lagt ind mellem (som det står sidst i artiklen du henviser til)
 4. Valg af kulhydrat-kilde til prot/carb-shake

  Druesukker er en del billigere end maltodextrin og ca. samme GI-værdi...
 5. Everything Is About to Change

  Okay, lidt i stilen af som en styrkeløfter udfører træningen i deres konkurrence-løft så...
 6. Everything Is About to Change

  Når jeg går tråden her hurtigt igennem ser det for mig ud til at I mener at den "nye vej" egentlig bare er at FLÅ vægtene til sig og så være ligeglade med om det ser rigtigt og pænt ud ved udførelsen - egentlig som jeg træner nu... Can it be ??
 7. Hvor mange sæt om ugen ?

  Hvor mange sæt kører I hver især pr. uge og efter hvilket program ?? Personligt kører jeg fullbody 3 gange ugentligt med 45-50 sæt pr. gang....
 8. Hvor mange sæt om ugen ?

  Dødløft x5 Bænkpres x5-6 Benpres x4 Wide grip pulldown x4 Incline DB x3 Skulderpres x4 Shrug x3 Lateral raises x3 Biceps x4 Triceps x4 Leg curl x3 Mave x2
 9. Golf/tennis albue? lægen ved det ikke

  Jeg har selv døjet med det og kan engang imellem også mærke det lidt, men så må man jo bare skrue ned.. Jeg holdte to ugers pause og startede op med to uger hvor jeg løftede mange reps og få sæt. I de to ugers pause fortsatte jeg med bentræning og dødløft. Jeg startede også op på fast mængde fiskeolie hver dag da omega 3 er inflammationshæmmende... Hvis du har haft problemet i længere tid skal du nok holde en lidt længere pause - måske en månede - og så kan du f.eks. også starte op med at træne nogle specifikke håndledsøvelser. Læs eventuel artiklen om tennisalbue fra netdoktor.dk - http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/tennisalbue.htm "Præparater, der indeholder fiskeolie er, af Lægemiddelstyrelsen, registreret og godkendt som middel mod morgenstivhed og ømme led ved betændelsestilstande (inflammatoriske tilstande)". - http://www.alternativebehandlinger.dk/Fiskeolie.htm
 10. Hvad vil i mene om hvis man hver morgen cyklede 2 timers cardiotræning. Mange mener jo at det er her man på tom mave specielt har mulighed for at forbrænde fedtmasse. Resten af dagen kører man så kalorie-overskud (i teorien det man forbrænder om morgenen). Ville man på denne måde både holde fedtmassen på samme niveau samtidig med at man øger muskelmassen ?? Hvis I ikke mener det er måden på det så argumenter venligst...
 11. Cut om morgenen - Gain resten af dagen

  Nu var de tal jeg nævnte også kun for at stille et eksempel op. Det er jo ikke efterforbrændingen jeg er interesseret i. Det vil jeg jo blot opveje ved at øge mit energiindtag. + jeg vil øge energiindtaget i forhold til den faktiske mængde fedt jeg får forbrændt under selve cardio-træningen - denne forøgelse i energiindtaget vil så være det jeg kalder "bulk" hvis du kan følge mig...
 12. Cut om morgenen - Gain resten af dagen

  Den energi du bruger fra glykogenlagerne har vel ikke den store betydning - ifølge linket jeg lå så vil de jo også hurtigt blive fyldt op igen. Jeg mener at hvis du hopper på en motionscykel og cykler i en time og forbrænder præcist 250 kcal af indenfor den time, så vil dit stofskifte samlet set på dagen jo også blive højrere - måske resultere i 500 kcal forbrændt ialt ekstra på én dag... Udfra linket jeg smed så tolker jeg det sådan at cardio-træning på tom mave bedre muliggør forbrænding direkte fra fedt. Og ja jeg overvejer at prøve det over en periode på nogle måneder og holde løbende kontrol med fedtmålinger og vægt samt billeder for at kunne se en eventuel forandring...
 13. Cut om morgenen - Gain resten af dagen

  Men lad os nu sige at jeg cykler med hvad svarer til 90 watt i 2 timer - det vil sige 648 kcal. Og lad os så sige at en god del af dem kommer fra fedt; f.eks. 400 kcal direkte fra fedt. Mit stofskifte vil selfølgelig stige - vi siger at det stiger med 500 kcal/dag. Ved så at ligge ialt 400 kcal (som jeg har brændt af i fedt) og de 500 kcal som mit ligevægtsindtag så er steget vil jeg jo være i kalorieoverskud resten af dagen (overskud på de 400) Det vil sige i praksis at skulle øge energiindtaget hver gang vægten går i stå (når man ikke tager på)
 14. Cut om morgenen - Gain resten af dagen

  Det gør den jo så ikke helt... Der er jo f.eks. en grund til at man deler sit daglige indtag ud over flere måltider. Man forbrænder ikke mere fedtmasse ved cardio på tom mave ?? - vil mene denne artikel, som tidligere har været postet link til herinde, taler til min fordel på dette punkt; http://jp.physoc.org/cgi/content/abstract/564/2/649 Jeg vil jo så heller ikke være i energiunderskud andet en om natten og under cardioen. Det vil sige at jeg kun vil være i energiunderskud ca. lige så lang tid som enhver anden der bulker uden at stå op for at spise om natten.
 15. Omregning imellem kcal og vægttab

  Dine udregninger er korrekte bortset fra at ét gram fedt er ca. 8,6 kalorier (1 kalorie = ca. 4,2 Kj og 1 gram fedt = 36 Kj)
 16. Biceps

  Det lyder godt nok som meget.......gætter på at dokumentationen er teoretisk......
 17. Biceps

  Der skal da ihvert fald laves en seriøs opvarmning først så.......det er jo i bund og grund nogle små muskler vi snakker om her og dermed heller ikke lige så meget bindevæv til at klare belastningen som ved de store øvelser....PLUS det at udførelsen i en isolationsøvelse er meget svær at udføre korrekt med tung vægt... Men hvorfor er det du foreslår 6 reps når manden helt klart går efter masse ? -jeg vil sige han kan tage et par træningsdage i ny og næ hvor han tager 6-8 reps for at øge vægten, men kan ikk se formålet konstant lave reps når vi snakker hypertrofi..... :4flex:
 18. Biceps

  Hmmmm, uprofessionelt ? -du blir ik professionel bodybuilder ved kun at træne arme. Min pointe er egentlig bare at du SAGTENS kan få større arme uden at træne andre dele af kroppen. Folk har det med at når de har læst en masse teori så tror de ikk noget andet virker..... Men du KAN træne arme og få større arme uden at træne kroppens større muskelgrupper for større væksthormon- og tetsteronproduktion. Alt andet er noget fis ! Self. ville det bedste være at træne d store muskelgrupper.... og 6 reps egner sig efter min mening ikk specielt godt mod masse men mere hen mod styrketræning.....og bør specielt ikke bruges i isolationsøvelser da skaderisikoen bliver noget højere.... Og at du kun træner 10-15 min.....hmmm, og hvad så - vi snakker om kun 2 muskelgrupper og så længe du har progression så vil jeg sige at det er UMULIGT at din muskelmasse ikke bliver forøget.....ihvert fald når vi snakker inden for bodybuilding rep-range (bare så ingen begynder at snakke om "hvorfor kan man så ikk bare tage 100 rep med lav vægt og vokse??" )
 19. Biceps

  Start med 4x10 armbøjninger Så vælger du en isoleret øvelse til både biceps og triceps og kører; -biceps 4x12 -triceps 4x12 1 minuts pause mellem hvert sæt !! Og du skal IKKE æde 2-2,5 gram protein pr kg kropsvægt når du kun træner arme.....du kører bare en normal, sund kost efter de normale anbefalinger. Sørg for at du i hvert sæt tar lige præcis så mange kg at du kan løfte den 12. rep...........så skal de arme nok vokse. Træn hver ANDEN dag..........og sørg for at holde nøje øje med din progression - altså at din samlet workload stiger (vægt x reps.) Og hvis du vil kan du træne dødløft 5x5 med tung vægt for at få lidt mere fremgang, men det er ikke nødvendigt hvis du bare vil holde det enkelt og er bestemt på at bruge lidt ekstra tid på det....og tror nu ikk der går 2 måneder før du begynder at se results.