holsting

Medlemmer
  • Posts

    329
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by holsting

  1. Til dig Moos vil jeg bare sige at dit indlæg bærer præg af frustration. Jeg vil ikke kommetere dit indlæg yderligere da du ikke ved hvad du taler om. :blink:

    :cool: Det jeg mener med at løftet ikke kan bruges er vel i stævnesammenhæng. At der er nogen der mener det, er det vel lidt fejl placeret (stævnesammenhæng).

    Personligt ville jeg ikke gennemføre et løft , Specielt ikke i dødløft, da det unødige maxløft bare bliver noteret ned i den lille bog der hedder slidtage der bare bliver lagt på kontoen. Det løft skulle være foretaget ved et stævne.

    Og Troels, jeg synes det er flot du har rykket de 290 ,men efter min mening er det et spild at gennemføre et sådan et løft uden for konkurrence. Maxløft i dødløft foregår kun til stævner. Men alt er vel en smagssag. Du er nået langt og jeg har ventet spændt på hvad du kunne løfte denne gang efter din grundige grundtræning. Men kom igen :bigsmile:

  2. Tænk, gad vide om det var en du har på msn som læste ptpouls logbog og så henvisningen til dig og så skyndte dig at skrive: "Nicolai, se, tjek pouls log. der snakker de om dig".

    :cool: Jeg får automatisk en mail hver gang der er nogen der skriver mit navn i æteren via GravityInc.com

  3. Nicolai Holstings sidste tilsvining af mig fik mig igang med styrkeløft igen, så jeg burde sende ham en frugtkurv eller noget :wub:

    :cool: Lad være med at fordreje tingene, fordi jeg kaldte dig en teoretiker. Jeg svinede dig ikke til. Det er ikke en dårlig ting at være teoretiker....

    jeg selv er praktiker,det var sgu kærligt ment, :wub: . Frugtkurven må du gerne sende til OBBC så vi alle i hulen kan få gavn af den (frugten).

  4. Jeg mener, at alene erfaringen i at være styrkeløfter ikke nødvendigvis betyder noget, nu du ikke kommer med argumenter for hvorfor sumo skulle være den bedste overall rygøvelse. Jeg synes nu at erfaring betyder meget, du mangler bare at uddybe og argumentere for din mening :smile:

    :cool: Den væsentligeste grund til , at jeg synes sumo dødløft er den bedste rygøvelse er focus på denn rette ryg. Tit og ofte i /på film/billeder eller til stævner, ses den krumme ryg i konventionel dødløftstil. Årsagen til den krumme ryg er efter min vurdering og egne erfaringer at under selve løftet er kroppen under pres på grund af at benene er mellem hænderne i udgangspositionen. Kroppen er mere sammenpresset og giver mindre mulighed for større luftindtag, hvor man efterfølgende har sværere ved at opretholde spændet i ryggen (den rette ryg). Deraf kommer der et større pres på ryggen, ikke kun i bunden , men op til midten af ryggen.Udgangspositionen i bunden i den konventinelle dødløft gør at der er længere ned til stangen, og derfor indretter ryggen sig efter dybden i mange tilfælde. Oftest ses ryggen som krum allerede i udgangsposition før vægten er lettet fra gulvet.Med den krumme ryg under kortere eller længere tids træning opstår større slidtage på ryggen end højest nødvendig. Med den kortere vandring og mere fri udgangsposition i sumodødløft gør det nemmere at holde den rette ryg (holde spændet). Det har så en side effekt at der tillades større/højere vægt at der er flere kg på stangen end ved konventionel dødløft. Side effekten (de tungere kg i sumodødløft) vil variere afhængig af styrken i ben og hofte.Så for mig er sumodødløft en sundere måde (også på længere sigt) at lave dødløft på, hovedsagligt pga den rette ryg og derfor mener jeg at sumo er den bedste rygøvelse. Men alt kan være individuelt, det afhænger hvad man skal bruge sin rygtræning til. :smile:

  5. BS. Du kunne i det mindste være mand nok til at indrømme, når du sviner nogen til. Tror ikke der kan være nogen tvivl om hvad du mener, uanset hvor mange smilies du kommer med.

    Var din fejl ikke nærmere at du insisterede på at køre præcis samme dødsvolumen, som du blev skadet af til at starte med?

    Når du selv skriver det, må du også forvente at få dit indlæg kommenteret...

    Ps. Var der andre end dig, der så dig på 200 kg i squat til godkendt dybde?

    Som sagt så flytter sumo'en noget af stresset fra nedre og midterste ryg over på hofterne og øvre ryg. Hvis det er ens mål med rygtræningen, er den sikkert fin. Overall går en konventionel mere i ryggen grundet rent biomekaniske faktorer.

    Jeg kan ikke rigtigt se at din erfaring som styrkeløfter har voldsomt meget at skulle sige? Har sumo givet dig en flot ryg? Har det givet dig en bred eller stærk ryg? Jeg kan bare ikke se sammenhængen.

    :cool: Har ikke svinet nogen til her. Men moos du har misforstået noget, selv om man kan være uenig om noget kan man alligevel have respektkfor den samme person for noget andet .og jeg Har ikke noget imod at blive kommeteret. Og nu sagde jeg på vej til de 200kg. Der var 190 på med 2 rep og den ene var ikke godkendt til den rigtige dybde. Og der var flere end mig selv tilstede. Om du mener min erfaring intet har at sige er okay, det udsagn siger mig intet, man vælger jo selv. :smile:

  6. Du kalder mig for teoretiker og siger jeg ikke er styrkeløfter = at være personlig. jeg ved ikke hvordan det ellers skal fostås, med mindre du taler om en anden?

    Altså, sidst du trænede op imod en Raw dyst med Henning Friis trak du dig pga knæproblemer selv ved moderate kg i squatten.

    Du kan jo prøve at stille op og bevise det modsatte.

    :cool: Du hænger dig i ting, om hvad/hvordan folk ser dig. Jeg ville ikke selv være ked af at blive kaldt teoretiker hvis jeg var det. Om hvor vidt folk ser dig, som person, kan du ikke ændre på. Jeg har også rost dig for din viden :smile: .... så der er ikke noget at komme efter der. MHT fnidder om at være personlig, så ville det klæde tråden at undgå dette emne (fnidder). Det er ikke det, det handler om.

    MHT min raw dyst mod Henning , så var der en klokkeklar aftale om, at hvis skader indtraf (for begges vedkommende),så blev dysten aflyst. Og det blev den. Og mine trænings kg Var ikke moderate. Min squat var ved at runde 200kg uden udstyr, Min dødløft ved jeg nogenlunde hvor befinder sig, og min bænk var ved at nærme sig 165 - 167½ uden trøje. Min fejl var at jeg speedede træningen for meget op i sq og dødløft samtidig i forhold til jeg var/er pensionist. Derfor skade + et par andre mindre væsentlige faktorer. Men find en pensioneret styrkeløfter på 40 år eller derover uden skader, det tror jeg ikke kan lade sig gøre.

    De 6 ovenstående linier hører heller ikke til i tråden så derfor forventer jeg heller ikke at dette bliver Debatteret yderligere.

    Men som sagt Poul, som jeg tidligere har skrevet i en anden tråd engang, så ville jeg ikke stille op, for det første fordi jeg ikke har noget at bevise, for det andet kunne det aldrig falde mig ind at stille op i SL i 90kg klassen uden at lave 700kg. Alt andet ville være en faliterklæring for mit vedkommende. Og som jeg skriver længere oppe i tråden vil jeg ikke kunne holde til det tempo som i stenalderen. Og for mig er det alt eller intet i SL. På klubplan er det anderledes. Der kan jeg deltage for sjov med det jeg kan løfte for tiden. Men som sagt tidligere i dette indlæg hører de ovenstående 5 linier i dette indlæg heller ikke til i denne tråd, men så er der svaret .

    :cool: Sumodødløft er ifølge mig den bedste rygøvelse :smile:

  7. Ingen grund til at blive personlig bare fordi jeg ikke er enig. Det klæder dig ikke :wink:

    Det eneste jeg stiller spørgsmålstegn ved er om Sumo er den bedste rygøvelse der er. Jeg kan også se du har modereret din udtalelse til at du syntes det er en rigtigt god øvelse, frem for den bedste. Så måske er vi ikke uenige alligevel?

    Jeg har ikke stillet op i styrkeløft længe pga skader, på det punkt er vi vist ens.

    :cool: Jeg er ikke personlig, det er hvordan du selv tolker det, jeg har jo sat en glad smiley til dig. Så vil jeg gentage at sumodødløft stadig er den bedste rygøvelse, ifølge mig selv... så meget vil jeg moderere det.

    Om vores situation er ens mht skader kan jeg ikke give dig ret i. Jeg skal ikke sige at jeg har undgået skader i min tid. Alle har skader, nogen flere end andre. Mine er jeg kommet over, men skaderne ville med tid dukke op hvis jeg trænede med samme tempo som i stenalderen. Evnen til at stille op i SL i dag er der ,men lysten mangler. Der er andre ting der er vigtigere end SL. :smile:

  8. At sige sumo dødløft er den bedste rygøvelse er lidt underligt.

    Hvis man skifter fra alm dødløft til sumo i en periode og så tilbage igen vil man typisk ikke kunne holde spændet i den øvre ryg på samme måde.

    Sumo tillader dig at løfte med overkroppen mere oprejst = mindre stress på ryggen og mere på ben.

    Sumo er til gengæld mere sikker for ryggen, dog stresser den hofte området mere.

    Latissimus og hele skulderblads/nakke muskulaturen arbejder stabiliserende i de forskellige dødløft variationer. Det er nok til at bygge meget masse. Se f.eks linnéas fremgang i hendes log efter en fase med fokus på dødløft via sheiko.

    Hvis jeg ikke havde en lorteryg ville jeg træne konventionel dødløft for at bygge øvre ryg op, og anvende sumo som variation for at bygge baller og inderlår op.

    :cool: Det kan godt være poul at du synes det er underligt, men du er jo heller ikke styrkeløfter. Personligt er det min mening som pensioneret styrkeløfter om denne øvelse, men det er da altid rart med en teoretikers mening. Om hvorvidt min"latissimus og hele skulderblads/nakkemuskulatur arbejder stabiliserende" , har manglet i mit tilfælde skal jeg lade være usagt,men efter min mening har min egen dødløft været stabil, også som pensionist. Min fremgang fra konventionel til sumo har været exeptionel og fremgangen efter at jeg i stenalderen kun kørte sumo + andre rygøvelser (dog ikke konventionel dødløft), Har været lige så god. Kroppen er en helhed og ingen krop er perfekt hvis noget mangler, og hvis man ikke spænder op i sumo (også under træning), så får man ikke det hele med, så for mig har stabiliteten ikke manglet, men selfølgelig er alt individuelt. Sumo er stadig er rigtig god rygøvelse. :smile:

  9. Jeg har spørgsmål til Sumo dødløft, jeg tænker bla på benstilling og handgrip? Guidelines?? Wise words fra vægtløftere. :smile:

    :cool: Sørg for at dine arme er i skulderbredde når du trykker op. Sumodødløft er den bedste rygøvelse der findes. Bred benstilling,smalt greb med hænderne (hænderne mellem benene), kortere vandring og mere ret ryg. Og 20-30kg mere på stangen.

    For max løft er det en god ide at låse stangen med omvendt greb på den ene hånd,medmindre du ikke skal til stævne og istedet bruger stropper. Det væsentlige er når du begynder på sumo, at du arbejder dig ud i benstilling hvis det kniber med smidigheden. Arbejd dig langsomt ud til skiverne (med fødderne) over en periode, indtil du finder den position som passer DIG bedst. :smile:

  10. Mandag den 25. februar 2008 - DM program uge 5, dag 1:

    1+6@bw kun med højre hånd om barren (video nederst - tog en, før jeg opdagede, at MC ikke havde fået tændt for kameraet endnu, og derefter seks mere, som han fik fanget på film)

    7@bw kun med venstre hånd om barren

    8@bw

    :cool: Du er sgu en sej tøs....... med et godt fast greb. :shades:

  11. Hej jeg har browset dette foran og har fundet udtrykket pyramide træning, har hørt det er helt hen i vejret at træne.

    Sagen er den at jeg er i tvivl om mit er efter dette, jeg træner f.eks Bænk.

    10reps opvarming

    og så starter jeg med vægt jeg sagtens kan klare

    10xreps 52kg

    10x reps 62kg

    10xreps 72kg

    og så til failure eller 10 reps på 82kg

    det skal lige siges at jeg er gået op i vægt i alle øvelser siden jeg startede med at træne hvilket er ca 7 uger siden.

    sådan foregår stort set alle øvelserne, altså at vægten øges per sæt og det sidste sæt er med vægt der LIGE, eller ikke kan fuldføres 10 reps på.

    Så mit spørgsmål er, er dette pyramide træning og helt hen i vejret ?+ er det ikke en god ide at gå til failure i det sidste sæt i bænk ?, synes bare det er progression hehe

    :cool: Pyramide træning fejler intet. Den måde at træne på er lige så god som andre måder at træne på. Men pyramide træning fungerer fint for en periode (egne praktiske erfaringer), men ville fungere bedre i kombination med andre programmer ,da kroppen/bænken på et tidspunkt ikke reagerer på den slags træning, du brænder simpelthen ud. Derfor kan det være en god ide, at ride på bølgen med pyramide træning så længe det går godt,for så at stoppe inden du brænder ud. I mit tilfælde så brænder jeg ud efter ca 3 - 4 uger.

    Der er halv pyramide træning,pyramide træning, træning med stigende vægt,træning med stigende antal sæt som nogle af mulighederne. En brugbar kombination af trænings programmer kan være et træningsprogram med øgede antal sæt pr træningsdag (tunge dage),som køres skiftevis med lette dage, eller øgede antal trænings sæt pr træningsdag uden restitutions dage (lette dage). Derefter kan der køres /trænes pyramidetræning eller f.eks. 5sætx5rep med stigende kg indtil du når max kg på 5 rep. Pyramide træning fungerer ikke i længden hvis det er det eneste du kører. Du brænder simpelthen ud i mullerne.

    Angående dit spørgsmål om at køre til failure: Det kan godt være at din måde at køre til failure i pyramide fungerer fint på 7. uge , men det hænger måske sammen med at du lige er begyndt at træne, så fungerer alt slags træning i en længere periode. Men har du trænet og er i form vil pyramide træning til failure brænde dig af. At køre til failure under træning er efter min erfaring dårligt i bænken da det kan give skader hyppigere, end hvis du træner sådan at du kan mærke mullerne bliver arbejdet godt igennem og så stoppe lige før failure.

    Men hvad er dit mål med din træning ?

    Hvad er din kropsvægt ?

    Hvor gammel er du ?

    Hvor er din bentræning henne ? :crazy:

    :smile::cool:

  12. Fredag d. 8/2-08

    Hold da fast der blev snakket idag :laugh: men efter de sidste par dage, havde jeg også mest brug for at hygge mig med snak og træning, så jeg lod træningen tage den tid det nu skulle tage :laugh:

    Tiden: 2 timer :blahblah:

    //Anita

    :cool: Ja, det er altid hyggeligt at sludre...... det er jo det fredagen er til.

    Dagens læresætning for at du ikke skal glemme, " Først til mølle", kan have flere betydninger. :4whistling: :laugh:

  13. :cool: Dødløft har bedst af at hvile på lave kg før stævne (jeg ved godt at der er lang tid til dit stævne), men

    skån dog ryggen, og brænd ud i squatten på 2 rep for derefter (senere) at maxe. Du ved du kan løfte 260,270,

    280 eller 290, så hvofor udfordre vægten før stævne. Kør speed dødløft i stedet. Fart = kg.

    Du havde ellers indtil i dag kørt alt rigtigt. Grundtræning (marathon/kapgang) for derefter at ræse noget Bill starr

    og dernæst tungere træning med færre rep. Du ved du kan dødløfte det du kan. Undgå at udfordre vægten for at

    bekræfte du kan, men gem power til stævne om lang tid. :4ranting: :smile:

  14. Dagens træning i OSK:

    Sumo Dødløft - , 1x260kg (De 260kg var for tunge til at jeg ville prøve mere. Også lidt svært at gå vikinge amok når man er helt alene i hulen uden musik eller skyggen af koffein i blodet)

    :cool: SKANDALE Trollerolle, den dødløft kan du risikere sætter sig i et halvt år og desuden slider den unødigt.

    Speed dødløft med max 220 should do the trick. Så kan du sætte de 260(eller mere) på til stævnet og få skader

    bagefter. :crazy: Håber din SUMO STYLE efterhånden kører. :smile:

  15. Pas på trådstarter. Efter dette tilbud vil du KUN løfte sumodødløf herefter og intet andet :tongue:

    Nej, pjat. Synes du skal tage imod tilbuddet, da Nicolai er yderst kompetent til at kunne rådgive omkring dødløft :smile: Og hvis du har lyst til at komme i OSK istedet så træner jeg også imorgen og lørdag. Det siges at jeg har Odenses flotteste dødløftstil, så mon ikke jeg også godt godt kan give dig nogle pointers :bigsmile:

    :cool: Ja, det kunne du tro Trolle-rolle.......nej spøg til side.....Brunsvigeren skal nok

    få samtlige finesser at vide, også den "rigtige" dødløft :4nope: og at man rykker

    mest i SUMO - STYLE. :4ranting:

    Tark for ros Onkel Troels..... og jeg tror på din smukke dødløftstil. :crazy:

    Og jeg tror også på at du ville kunne få rettet dine muskelfibre ud så de

    er rette............ også med 280 bob på.

    Brunsvigeren>> Du sender bare en PM hvis det bliver aktuelt med instruktion. :smile::cool:

  16. I forbindelse med min træning, som udover konditionstræning også gerne skulle indeholde styrketræning, er jeg nysgerrig efter erfaringer og gode råd til hjemmetræning.

    Hvilket udstyr vil i anbefale derhjemme.

    /Henrik

    :cool: Hvis det er styrketræning med vægte kan det være:

    2 sæt justerbare håndvægte (helst så du kan komme lidt op i kg afhængig af din styrke)

    Et reb bundet i ring

    En solid træningsbænk.

    Et vandrør anbragt mellem 2 dørkarme i solide beslag. Skal kunne holde til noget (beslagene).

    Af praktiske årsager kan det være en fordel at vandrør kan afmonteres da du kan risikere at få hovedpine. :4sport: :smile:

    Fordelen ved dette udstyr er at det ikke fylder mere end der kan være i en kasse under

    sengen , og så selvfølgelig bænken.

  17. med mindre der er en herfra som er god til dødløft teknikken, og vil mødes med trådstarter, så er mit bud dem har været på kursus i det.

    :cool: Ja, det er så et tilbud fra MIG til Brunsvigeren om undervisning i dødløft. Jeg træner i OBBC i morgen fredag klokken 1430,så skal jeg nok vise dig dødløftkunsten. Jeg kan se du kommer fra Odense , så duk op. Det koster desværre at træne der en dag, men bare kom.......... iført træningstøj. :crazy::smile:

  18. Hejsa!!

    Har set lidt logbøger osv herinde, og kan se der er en del forskel på hvor mange reps der tages af øvelserne.

    Hvad er bedst??

    Pt. kører jeg med 10 reps pr øvelse, og har jeg lige smidt ekstra vægt på har jeg en aftale med mig selv om, at det "bare" skal ligge imellem 8 og 10 reps.

    Men hvad er optimalt?

    Har set at nogen kører flere reps ved f.eks triceps træning? Er det bedre eller?

    fortæl fortæl - vil lære!! :w00t:

    :cool: Gentagelser behøver nødvendigvis ikke ligge mellem 8 til 10 stk. For at øge styrke kan du træne på tungere kg med færre gentagelser. For at øge din muskel kondition kan du køre med flere gentagelser med færre kg. Hvis du har skader kan det være en fordel at køre med mange gentagelser (op til 50), for at blive dine skader kvit. Som det nu er med 50 gentagelser drejer det sig om at lave bevægelsen (øvelsen) med kg på så du ikke mærker smerte i skaden. kg belastning skal (med 50 rep), være på det der hedder dagsform (hvad du kan den pågældende dag), med 50 gentagelser eller 40,30,20,10 eller færre gentagelser.

    Det er så vigtigt at finde ud af hvad dit mål er med din øvelse/træning, for at finde ud af hvor mange rep/gentagelser og hvilke øvelser du skal træne. :smile:

    Jeg selv kører for tiden 40 rep i triceps pushdown på minimum kg pga skader i begge hæftninger i tricepser. :4crutches:

    :smile:

  19. :cool: Der er flere væsentlige ting der skal til for at få et succesfuldt dødløft. Den vigtigste ting er en ret ryg. Det er også vigtigt at lungerne er fyldt op med luft, da lungerne hjælper ryg og mavemuskulatur med at holde ryggen ret. Derfor er det vigtigt at trække vejret med maven også.

    Om hvorvidt røven er højt eller lavt placeret i hugstilling før der trykkes op i benene er underordnet hvis det er styrkeløft du går efter. Hvis øvelsen skal udføres korrekt (100%) skal røven selvfølgelig være lavt placeret, men om løftet skal være succesfyldt har det ikke nogen betydning hvor højt røven er placeret.

    Anden væsentlig faktor er det øjeblik man trækker vægten fra gulvet. Det er vigtigt ikke at hægte/hanke vægten fra gulvet. Da bliver vægten tungere(ryggen giver efter pga at der trykkes for hårdt i benene), og har det en tendens til at give en krum ryg. Det er vigtigt når man løfter stangen fra gulvet med strakte arme først at trykke igennem det øjeblik som stangen forlader gulvet, for derefter at speede bevægelsen op og locke ud næsten samtidig i knæ, hofte og skulder.

    For tunge træningsvægte kan have (min vurdering) en kedelig tendens til de berømte "triumfbuer". :superman::smile:

  20. :cool: Programmet som du henviser til er et ganske udemærket program. Squat danner

    som altid basis for styrke i dødløft, så at overføre denne træning til dødløft er lidt voldsom

    (med dødløft 3 gange om ugen). Programmet har jeg selv brugt i tidernes morgen fra jeg

    var 16 til mit 18-19 år. (kan også bruges senere). Jeg opnåede selv olbenbøj på 180 kg (uden udstyr)

    da jeg trænede med dette program. Ved oftere brug af dette program kræves der brug af andre

    programmer, da kroppen vænner sig til programmet (stagnation). Grundtræningsprogrammer

    kan da være ganske brugbare før du genbruger RSR. Dødløft trænes fra hver 4-5 dag op til

    kun en gang om ugen. jeg Har altid selv kørt andre programmer (andre reps og sæt) for

    variationens skyld, men begrænset mig til 5´ere,3´ere og 2´ere når grundtræningen i

    dødløft var overstået. Kan nævne at programmet blev brugt af Henning Friis (i squat)for et

    par år siden hvor han sluttede af med 285kg i fuldt gear. :smile:

    Men du kunne prøve og se om programmet trikkede dig (virker på dig) i dødløft. Har selv

    gjort det dengang i stenalderen hvor træningsprogrammerne hang på opslagstavlen i

    Roskilde AK.

    Og selv godt nytår deroppe.

  21. Hej MOL,

    Jeg træner for at forbedre mine atletiske evner; altså hurtighed, eksplosivitet, hoppestyrke og evne til at skifte retning såfremt det har nogen indflydelse på hvordan box squattet skal udføres.

    På forhånd tak for hjælpen,

    Jonzy

    :cool: Må man spørge om hvilken sportsgren du træner hvor du har brug for at opnå disse evner?

    Onkel Troels >> Der burde ikke være forskelligt syn på boxsquat om det er en

    vægtløfter eller en styrkeløfter, om hvad de lægger vægt på. Det kunne være

    en vægtløfter der både vidste noget om box - olbenbøj og boxsquat eller en

    styrkeløfter der ved noget om box - squat og box - olbenbøj. Eller en vægtløfter

    med styrkeløfbaggrund eller måske en styrkeløfter med vægtløfter bagrund. :smile: