mnvdk

Medlemmer
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mnvdk

  1. Fedt link!

    Jeg kendte godt til kondibanen i Valbyparken, men var ikke klar over at der var en ved Vestvolden. Den ser fed ud!

    Jeg er helt vild med sådanne forhindringsbaner / kondibaner, så det ærger mig lidt at der ikke er flere tættere på København.

    Der ligger jo også en fed én i Hareskoven, men der er lidt langt bare for en almindelig løbe-/træningstur...

  2. Hej

    Jeg er en 22-årig ung mand der gennem de sidste 8 år (ca.) har døjet med smerter foran på knæene, i særdeleshed ved belastning og ved lang tids sidning med bøjede knæ.

    Jeg har været til lægen før, uden egentlig at få et svar, men endelig for 2 år siden var jeg til en ortopædkirurgisk sportslæge, som kunne fortælle mig at jeg har chondromalacia patella.

    Han rådede mig til at træne de støttende muskler op, og ellers håbe på at det går over inden for nogle år.

    Mit problem er dog, at næsten ligemeget hvordan jeg træner, kan jeg ikke undgå at få lidt ondt i knæet. Under træningen er det sjældent slemt (jeg bilder mig selv ind at det er fordi det er varmet op?), men efter træning af knæet er smerterne altid utrolige slemme. Oftest så slemme at der kan gå op imod en uge før jeg egentlig kan træne knæene igen, da belastning på knæene nu gør at de smerter ekstremt meget.

    Da det er tvivlsomt om smerterne forsvinder på noget tidspunkt (1-5% af tilfældene er kronisk), er hvile ikke en mulighed, og jeg vil derfor høre om der var nogen der havde nogen gode idéer til hvordan jeg skal træne knæene (permanent)? Evt. nogle der har erfaring med chondromalacia?

    Kan det hjælpe at træne med støttebind, eller bliver det blot værre (fordi jeg ikke får trænet de støttende muskler)?

    På forhånd tak!

    Mathias

  3. Jeg er for nyligt begyndt at sjippe, og har måske været lidt for ambitiøs. I fem ud af syv dage i sidste uge sjippede jeg i ca. 30-45 minutter (med små pauser undervejs). Jeg sjippede i mine løbesko (og det skal måske lige nævnes at jeg overpronererer, så mine sko har indlæg). Det gik godt de første mange gange, men efter sidste gang var jeg begyndt at få lidt ondt lige under mine knæ, foran på "indersiden". Altså, på højre knæ, er det foran på benet, 1-2 cm under knæskallen, og lidt til venstre. Jeg prøvede dog at sjippe en sidste, men måtte give op, af frygt for større skader. Smerten er på begge knæ, og forhindrer mig i at hoppe og løbe så godt. Det føles IKKE som muskelsmerte, men en form for ledsmerte.

    Nogen der ved hvad det kan skyldes, hvordan jeg "får den væk", og hvad jeg skal tænke over, hvis jeg skal begynde at sjippe igen? Jeg holder, naturligvis, lige nu en pause med både løb og sjipning, indtil smerten er væk.

    På forhånd tak!

    Mathias

  4. Hej alle

    Ved ikke om den egentlig ikke skulle have været i styrketræningsforaet, men whatever... Nu er den her.

    Jeg har adgang til en crosstrainer, som jeg bruger en gang imellem som substitut for løb (da jeg har lidt dårlige knæ, dog ikke meget...) i forbindelse med konditionstræning. Styrketræning har aldrig været noget jeg rigtig har dyrket i længere tid af gangen, selvom jeg burde...

    Men så var det jeg tænkte på om en crosstrainer egentlig kunne bruges til (sikkert meget ineffektivt) styrketræning?

    Der er jo mulighed for at indstille belastningen (målt i Watt), og jeg tænkte at hvis man nu satte den højt nok op, om den så ikke kunne give en lille smule? Selvfølgelig aldrig så meget som fokuseret styrketræning, men alligevel...

    Antag at man sætter belastningen så højt, at man aldrig rigtig kommer igang med at køre, men blot "hiver og tramper" en ti-tolv omgange (hvor man så helst ikke skulle kunne mere) tre-fire gange i træk?

    Ville det give noget nævneværdigt, eller er det blot spild af tid?

  5. Det kan godt være at det øger risikoen for hjertekarsygdomme, men er det virkelig noget som MOL's brugere skal passe på med?

    Man må da formode at de fleste herinde ellers lever et aktivt liv (eller har et ønske om at gøre det), og er hjertekarsygdomme så noget man skal frygte? Eller er det mig der har misforstået noget?

    Jeg har aldrig rigtig gidet sætte mig ind i alt det med kolesterol, hjertekarsygdomme, etc. da jeg altid har haft den (lidt naive, måske?) holdning, at så længe jeg spiser godt og varieret, samt holder mig i nogenlunde form, så er jeg nok ikke i så overhængende fare, uanset om jeg så spiser nul, et eller to æg om dagen!

    Men jeg vil meget gerne høre fra folk der ved mere end jeg gør...

  6. Eduardo: Ja, det har så kun været en gang i denne uge (mine ben ville simpelthen ikke kunne have holdt til mere), men jeg sigter efter 2-3 gange om ugen. I mine lår er det ikke decideret smerte, der er det "blot" muskelømhed (som dog er ret slem). Men det er nok, som du siger, meget normalt her i starten, især da jeg efter operationen i lang tid brugte mine arme meget til hælp til at rejse mig fra stole, osv. (da knæet endnu ikke kunne klare det da).

    I knæet har jeg stadig et enkelt "smertepunkt", som dog ikke påvirker mig meget i hverdagen. Man kunne måske snarere kalde det en smertevinkel, da der, når mit ben er bøjet ca. 90 grader (plus / minus, selvfølgelig) og jeg støtter på det, forekommer smerte (rigtig smerte, ikke ømhed) "inde" i knæet. Denne "vinkel" har dog været meget større lige efter operationen, og er blevet mindre og mindre efterhånden som jeg er begyndt at bruge det mere og mere.

    MrRiber: Nå, ja... Nu ved jeg jo ikke så meget om træning! Da jeg skrev at jeg ønskede at "træne eksplosivt", var det måske også mere bare at træne op til at mine ben blev eksplosive (igen). Det var primært fordi jeg blev meget overrasket både over hvor smadret de kunne blive efter sådan en "lille" halvanden times træning, og så fordi jeg kunne mærke da vi lavede springøvelsen at mine ben var ekstremt "langsomme" om at hæve sig (og kroppen) fra jorden, og jeg mindedes at jeg da jeg i sin tid spillede basket kunne hoppe ret højt, men også ret "hurtigt" (hvis du forstår?). Men det skyldes jo nok igen, selvfølgelig, fysisk inaktivitet, jeg fik bare lyst til at have "eksplosive" ben igen, men det er jo så en længere proces kan jeg se.

    Jeg havde nu heller ikke tænkt mig at starte direkte ud i hård eksplosiv træning, snarere tværtimod! Jeg ville jo netop høre om der var nogle øvelser for benene der kunne udføres UDEN at knæet blev belastet så meget, med henblik på at træne det op til at være eksplosivt igen (nå, ja, helt så eksplosivt som før bliver det nok ikke igen, men derhenad!).

    Men jeg tror bare jeg kører boksetræning og så tager den med ro hvad angår knæet, i hvert fald her i starten!

  7. Hej allesammen

    Mit primære spørgsmål lyder på hvordan man kan træne benstyrke eksplosivt uden at det belaster knæene så meget (som jeg fx finder at squat gør!)?

    Grunden til at jeg spørger er at jeg er blevet opereret i mit venstre knæ (for noget løst brusk der irriterede ved bøjning, jadda jadda...) her for et par måneder siden, og har siden da ikke rigtigt dyrket noget sport.

    Skal lige siges at jeg aldrig rigtig har dyrket sport på højt plan, men har da spillet lidt tennis og basket for noget tid tilbage, og så selvfølgelig fodbold på drengerøvsplan (!). Men altså aldrig noget seriøst...

    Men just nu er jeg begyndt til boksning (som motionist, har ikke planer om at skulle kæmpe), og her efter første gang kunne jeg godt mærke at jeg ikke havde brugt mine ben siden operationen (til andet end at gå, selvf.), da jeg stadig her på 3. dagen (EFTER træningen) har DOMS der kan mærkes!

    Jeg har aldrig prøvet at blive smadret så meget i én muskel før! Det er dog ved at være væk nu, men i går kunne jeg stort set ikke tage et skridt uden at det trak lidt i ansigtsmuskulaturen (pga smerte i låret), det var nærmest slemmere end i forgårs!

    Kan det virkelig være rigtigt at boksetræning giver så meget til benene, eller er det bare mine ben der er ultrasvage for tiden?

    Altså vi lavede en del sprint, samt sandsæktræning med varierede indbyggede øvelser, hvoraf en var at sætte sig helt ned i knæ, og derefter hoppe eksplosivt og trække knæene op til brystet, og en anden var blot at gå halvt ned i knæ og fortsætte slagene.

    Men kan det virkelig have dræbt dem så meget?

    Og det var så det diverse... Men tilbage til det primære spærgsmål... Hvordan skal jeg træne mine ben, hvis jeg gerne vil træne dem lidt udover boksetræningen (her i starten i hvert fald, så jeg kan være lidt med!), men det må helst ikke belaste knæene så meget. Squat finder jeg fx for hård mod knæene. Ovenstående øvelser kunne jeg godt lige klare, da jeg forholdsvis "hurtigt" var forbi "smertepunktet" (der hvor mit knæ ikke kan være med længere), men squat går betydeligt langsommere, og det er nok til at smerten bliver for stor (og så føles det jo desuden heller ikke sundt!).

    Undskyld det lidt lange og kringlede spørgsmå! På forhånd tak!

    -Valentin

  8. Så er vinteren ved at gå på hæld, og foråret står for døren. Foråret betyder for mange at nu begynder træningssæsonen, og man har måske brug for at smide de ekstra kilo man tog på i løbet af vinteren...

    Jeg håber i kan hjælpe mig lidt...

    Jeg er nybegynder, og har derfor hverken en særlig god kondi eller muskelmasse, og især ikke her efter en vinter, hvor jeg nok har slappet lidt for meget af på sofaen, og fået lidt for god mad.

    Mit mål er ikke at blive ekstremt stor, eller at kunne løbe en marathon til sommer, men blot at forbedre min overall kondition, til et niveau godt over middel (men på ingen måde eliteatlets), opbygge moderat muskelmasse (ikke noget eksplosivt, blot harmoniske, markerede og funktionelle muskler), samt bringe min fedtprocent lidt ned, så de muskler jeg har / når at opbygge inden sommer, træder lidt tydeligere frem. Dvs. se lidt godt ud på stranden til sommer, uden på nogen måde at ligne en prof. BB'er, samt være i stand til at deltage i sommerens mange fysiske aktiviteter, uden at hive og pruste efter vejret.

    Jeg ved ikke om det kan lade sig gøre at træne alle tre ting på en gang, men da jeg ikke ønsker at blive ekstrem i nogen af retningerne, men blot at træne moderat, havde jeg håbet at det kunne lade sig gøre. Jeg ved heller ikke hvor meget jeg kan nå inden sommer, hvis jeg starter nu, men det er jo det jeg havde håbet i kunne hjælpe mig lidt med.

    Jeg havde lidt forstillet mig at jeg ville træne ca. hver dag (omtrent 6 dage om ugen), og så skiftevis cardio- og styrketræning.

    Til konditionstræning, havde jeg forestillet mig at løb/cykel kombineret med sjippetov, hver anden træningsdag, ville være tilstrækkeligt, men hvis nogen kunne hjælpe mig ved at give nogle råd til hvordan jeg skal træne, eller evt. hjælpe med at lægge et løbe-/sjippeprogram, ville jeg være meget taknemmelig.

    Til styrketræning har jeg dog brug for lidt mere hjælp, da jeg her er helt på bar bund. Jeg havde som sagt forestillet mig at styrketræne de dage hvor jeg ikke trænede cardio, og havde helst set at jeg kunne undgå centrene, da jeg jo ikke søger "eksplosiv" vækst, men blot moderat, men markeret muskelmasse. Jeg så helst et mere eller mindre full-body program, som var forholdsvis simpelt (dvs. ikke 10 forskellige ryg-øvelser og 20 forskellige bryst-øvelser, men blot en eller to til hver muskelgruppe, osv.), men effektivt (dvs. man må gerne kunne mærke træningen!). Det vigtigste for mig er dog at jeg kommer hele kroppen rundt, så det er nogenlunde harmonisk, og at det kan gøres hjemme, med få redskaber (så det ikke bliver for "omstændigt" til at jeg gider blive ved).

    Så regner jeg med at det burde være nok til samtidig at øge min forbrænding så meget at lidt af vinterens fedt vil komme af, og musklerne helst træder lidt tydeligere frem. Er det nødvendigt også at omlægge kosten lidt? Jeg er temmelig madglad og spiser godt og varieret. Men der skal jo også være lidt energi for at styrketræningen "virker"...

    Er det noget i kan hjælpe mig med?