Gregers TF

Medlemmer
 • Posts

  12,949
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  193

Reputation Activity

 1. Like
  Gregers TF got a reaction from vestjyden in Langt pokker i MOL   
  DEN ER PÅ PLADS……. OK, den er godt nok VIRKELIG øm i venstre kæbeled (tangerende til at det gør decideret ondt) men tænderne passer (næsten) sammen 

  Højre side har de sidste 1-2 dage kunnet “voldes” sammen og der var her til aften et par tænder mere der kunne røre hinanden i venstre. Jeg kunne ikke sove for larmen at tordenvejret som er rendt lige henover Avedøre, så jeg lå og “legede med tænderne i venstre side” og pludselig, så passede de sammen.
  Jeg har en lille snert underbid tilbage men det skal nok forsvinde, også.
  Nu er det store spørgsmål og man skal holde mig vågen i nat? Ej, men jeg kan jo frygte at det er noget hø igen i morgen.
  Men ellers glæder jeg mig til at spise og tygge normalt. Det skal da næsten fejres med varm mad hvis jeg lige sparede 5-14000 kroner. En dejligt snasket burger eller måske en bananpizza?
   
 2. Like
  Gregers TF reacted to Bjergtrold in Training for Mera Peak 6461 m.a.s.l. Himalaya, October 2022   
  Tak kære Gregers og ja det blev til mere yoga søndag og igen i går lørdag = helt og aldeles magisk. Kan også se, hvordan min søvnblok på apple watch bliver helt massiv. Sover simpelthen så godt uden afbrydelser ovenpå yoga og har en fantastisk følelse i kroppen + også mentalt. I det hele taget så er min livskvalitet, siden jeg droppede de massive mængder slik for 3 uger siden, steget markant
  Altså har spist chokolade og fik også et par enkelte stykker slik på sengeafsnittet en eftermiddag, eller et bolsje hos sekretærerne. Men slet ikke i det systematiske omfang som tidligere med en pose Haribo + det løse hver aften. Og meget tankevækkende som den stærke trang forsvinder hurtigere end jeg havde troet. Kan stadig mærke, at det nemt ville kunne reaktiveres, hvis jeg kom ind i vanen igen. Well men det vil jeg gøre alt for at undgå. Hjælper så meget, at jeg har haft foodpreppet, bagt bananbrød og de små muffins. Og det er dejligt at kunne spise mig mæt og stadig tabe mig. Fedt procenten ryger ikke med ned som den gjorde i starten, faktisk lidt tværtimod, men min mobilitet, letheden når jeg bevæger mig og den gode følelse af at kunne passe tøj, som jeg havde forlagt, ja det gør, at jeg fortsætter. Har kunnet være i yoga stillinger, som jeg ikke havde troet mulige på det her tidspunkt, simpelthen fordi, at jeg føler mig bedre tilpas. Vi har en del COVID syge, så har også haft nuldage i ugens løb nemlig mandag, onsdag, fredag men tilgengæld også massivt træt ovenpå søndagens Hechmann løb + PT og yoga, tirsdag + torsdag PT og torsdag eftermiddag skøn + rekord svøm med skønne miss Spinderella. I går dejligt Hechmann pas med 4 x 3 min i AT-An1 og klart en fornemmelse af, at min kondition er blevet bedre. De færre kg spiller helt sikkert også en rolle der. Men kan også mærke, at jeg bliver udtrættet, hvis jeg fx presser tempoet for meget. Når der skal være overskud til 4 intervaller, så skal jeg ikke give for meget gas. Og igen tænker jeg, at Hechmann programmet er super godt til at genoptræne med. Senere i dag mere Hechmann, PT og så ville jeg virkelig virkelig gerne have noget aften yoga på programmet. Er tilbage med Becoming Balance app og følger et 7 dages forløb Hatha Primary dag 1-7, hvor det er udvalgte øvelser fra Ashtanga yogaens første serie men ikke alle. Det giver en god oplevelse af solhilsner, stående + siddende stillinger og så de afsluttende med bagudbøjning, skulder og hovedstand + afslapning. Men ikke sådan, at det er lige så krævende, som hvis det var størstedelen af første serie. Det gør det også mere tilgængeligt. Og ja bare det at finde tilbage til vejrtrækningen igen, ja det kræver noget, men er meget belønnende når det så faktisk lykkes. 
  Koffein rehab dag 118 = sjovt at tænke på, at jeg havde dage omkring dag 30, hvor jeg overvejede at stoppe og syntes, at der var utrolig langt til tidligere tiders rekord omkring 120-130 dage.  Well og nu er jeg her.
  Netflix rehab har ikke haft været helt så vellykket men nogle gange føles det også dejligt at slappe af på den måde. Fik set "Ozark" færdig, sidste sæson af "Peaky Blinders" og så senest sæson 4 af "Stranger Things". Virkelig virkelig svært at sige, hvorfor at det er så sindssygt godt men det er det altså. Bliver ved med at få associationer til "De 5 på eventyr", "The Breakfast club" og "ET" men det er vel også det som The Duffer Brothers kan med alle deres 80'r referencer. Samtidigt så mange fine budskaber inkl til nutidens unge om, hvordan fællesskabet kan noget på godt og ondt. 
  Lige nu genset lidt af "Outlander" = fantastiske første afsnit men ved jo godt, at det udvander med tiden og vil på sigt hellere videre med hverdags yoga, så håber, at jeg kunne holde lidt stand når abonnement udløber d 9.7. Kunne jo starte med at præparere mig selv de næste dage og ikke se noget. Har efterhånden lært, at noget af det vigtige ved vaneommøblering,  ja at det er det med at kunne sætte noget andet i stedet. Min dejlige Earl Grey i stedet for kaffe, bananbrød i stedet for slik, måske yoga i stedet for Netflix...? Nå we'll see. 
  Fortsat dejlig sommer og evt ferie til Jer derude  
 3. Like
  Gregers TF got a reaction from Bjergtrold in Training for Mera Peak 6461 m.a.s.l. Himalaya, October 2022   
  Se nu der 
 4. Sad
  Gregers TF got a reaction from Bjergtrold in Langt pokker i MOL   
  Kære Dagbog - som i at der kommer langt et OT-indlæg.

  Vi starter dog med at jeg ville have været oppe og cykle med kollegaen. Men jeg sov næsten 10!!! timer, så det nåede jeg ikke før han skulle på arbejde. 
  Men jeg så også lige, at jeg har trænet 8 dage i træk, så jeg holder en nuldag. Dog nok lidt at det vanlige sjat-styrketræning men ikke noget stort opsat.

  Kæben. Jeg har fundet en (og kun en på Sjælland) tandlæge der umiddelbart laver det jeg har brug for. Priserne er horrible men det er tandlægepriser jo ofte.
  De holder tidligt weekend og der var lukket allerede da jeg ringede 11:35
  Arbejde: Husker I at der blev fyret 50 lokoførere for halvandet år siden? Siden er der ikke anset en eneste. På S-tog forstår man hvorfor. Med det nye signalsystem skal man ikke længere være lokofører men kun bybanefører. De kommer til at tjene ca 150.000 mindre end os andre. Vi gamle er blevet lovet at vi hverken bliver fyret eller går ned i løn men tør man stole på det? Da Arriva tidligere var i samme situation, løste de problemet ved at give de dyre ansatte kaotiske arbejdstider, så de selv sagde op. 

  Det gør så også at vi mangler folk i vildskab. Efter tour-festen i Tivoli, var der f. Eks. to aflyste linie C i træk, så en time mellem to tog i stedet for 20 minutter. I deres visdom, kørte vi tillige med korte tog. Det gjorde vi nu også sidste der var folkefest. De prøver at rette op på det ved at forlænge vores tjenester og gøre dem længere end aftalt i lokalaftalen og annullere nogle af vores pauser men det er jo ikke nok. Der er stadig ikke nye folk under oplæring (den nye minimalistiske uddannelse er endnu ikke godkendt) og folk siger op i hobetal, så det bliver kun værre. Heldigvis gavner det stemningen intern.
  Mor. Jeg har været lidt “øv” over at vi ikke har set hinanden siden nytår og hun ikke har bidt på krogen, når jeg har prøvet at invertere mig selv.
  Men…. Hun har ikke ligget ned for at sove i et halvt år (vi forærede hende ellers en rigtig seng, så hun ikke skulle sove i plejehjemmets “døds-seng”) og har ikke spist i en måned. Efter sigende også stærkt medvirkende til to stress-sygemeldinger på plejehjemmet pga hendes opførsel. Nu er hun indlagt på sygehus. Stakkels ansatte, for det har jeg overværet. Gaaal, det var pinligt. Sådan generelt har hun igen fået kuk på samme måde som for 3-4 år siden.

  NL. Om det er fordi der igen er Corona i omløb og det er mere tvivlsomt med ferier, koncerter mm ved jeg ikke men lysten til at genoptage den aktive læring af sproget er ved at komme tilbage. 
  Det er fint, nu jeg har en dag uden arbejde og træning.
 5. Like
  Gregers TF got a reaction from Bjergtrold in Training for Mera Peak 6461 m.a.s.l. Himalaya, October 2022   
  Jeg håber ikke at du har fået -19. 
  Men med den nye variant kan jeg godt dele din bekymring om, at vi har et pænt mørketal - også selvom den mestendels kun sætter sig som “influenzalignende symptomer eller måske “bare” træthed”, uden de store omkostninger for hverken sygehusvæsen eller for de enkelte individer. Men det kan jo komme og jeg kan da godt frygte lidt igen at se ind i en “lukket” vintersæson og især mere pres på et i forvejen presset hospitalsvæsen.

  I første omgang god bedring
   
 6. Like
  Gregers TF got a reaction from vestjyden in Langt pokker i MOL   
  Jeg nyder alt jeg kan - tiden flyver desværre…. Efter cykelturen kørte jeg en lille tur i bilen og gik en “tur ad Barndommens Gade” på campingpladsen og omegn. Det var jo samme campingplads mormor og morfar tog mig med til, de sidste tre uger af skoleferien fra jeg var 8-ish år og indtil de ikke kunne mere. Sikkert kraftigt medvirkende til at jeg føler mig hjemme, når jeg er i området.

  Vejret var tilbage på tørvejr og korte rør - dog langt på armene.
  Fra jeg var lille og vi kørte “kildebakketure” på Vrads Hede (hedder Sande), har jeg haft lyst til at køre der på cykel. Ude i totalt ingenting. Med det samme jeg kørte ind på heden og så lyngen var der gåsehud og det var også lige det lille øjeblik solen skinnede. Klart turens højdepunkt.

  Ruten i cykelcomputeren drillede (ville have mig til at U-vende konstant de første 10km). Jeg måtte fravige ruten midtvejs, da jeg havde lagt en grusvej ind og så for jeg vild. Men så fik jeg spurgt om vej to gange og den ene gang tog det 10-15 minutter, fordi vi kom til at stå og hyggesnakke. Som jeg vist skrev da jeg var her forrige år: Folks mentalitet klinger bare bedre med min herovre end i Kbh.

  Men… Jeg kan stadigvæk ikke lide bakker i størrelse XXL. Ude ved Gjæssø sad jeg i panikgearet med 14km/t og 400-450 watt og det havde ikke hjulpet at køre langsommere. Der var jeg sgu ikke kæk og det kostede også et par tændstikker at få flæskebunken helt op over. Det var så første gang jeg har set cykelcomputeren advare om en stigning - jeg anede slet ikke at den kunne den slags.

  Det var en grim mere som jeg har glemt men igen ufedt at sidde i første gear og ikke have flere, så den sad jeg også og bandede over mens tændstikkerne brændte.
  Efter ca 70km er det slut - alle tændstikker er futtet af på bakkerne: Når jeg skal koncentrere mig om at holde over 90RPM, så er æsken tom. Og så kommer der igen en lortelang bakke ude ved Them. Igen i panikgearet men heldigvis ikke mere stejl end jeg kan tempostyre den mellem 300 og 330 watt. Men arrrg.
  De sidste 10km sad jeg og blev bange for den sidste stigning op til campingpladsen. Heldigvis var jeg ved at indhente tre gutter og jeg gad BARE ikke overhale dem for så at eksplodere på bakken til sidst, så holdt mig bagved. Det gav lige overskuddet til at den ikke var farlig alligevel.

  Fed tur - men jeg kører den nok ikke igen. De der lange bakker, dem kan jeg sgu ikke lide. Jeg synes det er fedt at brænde tændstikker af men det er ikke så sjovt når det ikke er frivilligt men nødvendigt for bare at komme op. Det er lidt for stressende ikke at vide om man eksploderer eller kan køre nogenlunde værdigt op. Og så er det altså lidt pinligt når det går så langsomt
  92 kg og en 23´er bagpå som krybegear er nok heller ikke optimalt i terrænet herovre - trods alt.
  Til gengæld er det absurd så stor positiv forskel der er på bilisternes adfærd. Alle i Storkøbenhavn burde til psykolog og få noget stresshåndtering, for det behøver åbenbart ikke være så hadsk.

 7. Like
  Gregers TF reacted to Bjergtrold in Training for Mera Peak 6461 m.a.s.l. Himalaya, October 2022   
  Tak kære Gregers x flere og ja det er rart, at vide at vi ikke kæmper alene. Nogle gange tænker jeg dog, at mange mennesker ikke har den form for spekulationer. Nogle, fordi de bare er meget nøgterne/rationelle og andre, fordi de slet ikke har intentionen om at lave noget om.  Nogle mennesker/familier er formentlig ikke særligt tilbøjelige til at have problemer med "misbrug" i bredeste forstand. Særligt min mors gren af familien er præget af eventyrere med rejselængsel, fest og farver, god mad og vin. Min far har nogle gange antydet, at min farfar indimellem også kunne tage sig nogle ture med lidt rigeligt alkohol men det har aldrig præget, hverken min far eller hans søskende. De er tilgengæld alle meget hårdt arbejdende og mere eller mindre nørdede i allermest positive forstand. 
  Ja og lige præcis halvmarathon tanken er også indbegrebet af eventyr lyst, cirkushesten der lugter savsmuld og der er mange gode ting ved at stille op med nr på maven. Fokus som led i forberedelser, de mentale og fysiske kampe undervejs. Well lige nu vil det bare være dumt at kaste mig ud i noget, hvor jeg risikerer at smadre den fine fremgang. Undervejs på dagens pas lå jeg generelt højt i zonerne men med 20 minutter tilbage, så følte jeg mig alligevel lidt træt. Og hvis det havde været på søndagens tur, så havde der stadig været rigtig langt igen. Og jeg ville formentlig også være kommet til at løbe hurtigere = mere udmattende endnu. Har desuden, både i den kommende uge og næste uge igen, tilrettelagt rigtig mange gode PT pas og har perfekte muligheder for samtidigt at få puttet nogle gode Hechmann ture ind + endda aftalt løb med god kollega og veninde T på vej hjem fra job fredag. Vil være rigtig ked at at skulle skære ned på det, for at være frisk søndag og vil også være ked af ikke at kunne give max gas i næste uge igen. Desuden nødt til at være lidt fornuftig økonomisk set i de her måneder, da jeg har betalt turen til Nepal og der skal jo også være lidt til at købe uldundertøj, nye sokker og gear  når jeg nærmer mig oktober. I år vil jeg have min egen klatresele og mine egne steigeisen med. 
  Træning d 5.6
  Løb
  Hechmann grundtræning uge 2, dag 7
  20 jog
  20 Ae1
  10 Ae2
  15 jog
  15 Ae1
  10 Ae2
  Well that was that... Tror at jeg de sidste uger har haft været lidt for dårlig til at få nok at drikke og at jeg måske nogle gange har haft forvekslet tørst med sult. Der skal selvfølgelig også meget mere væske til end bare lidt urthethe, når jeg træner og sveder så meget mere. Apropos rehab, så opdagede jeg i øvrigt, at jeg var løbet næsten tør for yndlings Earl Grey, som i øjeblikket udgør morgen ritual  Givetvis så er der også lidt koffein i men jo ikke noget der sætter mave eller søvn over styr. Anyhow så dejligt at opdage, at Nemlig.com kan levere det til mig natten til i morgen mens jeg sover, så at det er klart når jeg vågner fra morgenstunden  
  Well fortsat dejlig pinse derude 
 8. Like
  Gregers TF got a reaction from Bjergtrold in Training for Mera Peak 6461 m.a.s.l. Himalaya, October 2022   
  Som jeg læste omtalen af kaffestudiet (og der er jo nok gået en masse fakta tabt), så var det kun et … kaldte man det et erfaringsstudie. Så det var ikke påvist at det var kaffen der var årsagen men at kaffedrikkerne oplevede en ændring som kunne skyldes alt muligt andet. Spændende om du får det samme ud af det.

  “Sjovt” at læse dine overvejelser om kaffe. Det er samme tankemylder jeg har, bare med andre ting f eks søvn, hvor jeg er plaget af Instagram og TikToks sene fristelser. På en spøjs måde befriende at vide at andre har samme “dumme” indre dialoger, hvor løsningen jo egentlig ligger lige for.

  Og fin gulerod med halvmarathon.
 9. Like
  Gregers TF got a reaction from kahlua-kalv in Langt pokker i MOL   
  Jeg nyder alt jeg kan - tiden flyver desværre…. Efter cykelturen kørte jeg en lille tur i bilen og gik en “tur ad Barndommens Gade” på campingpladsen og omegn. Det var jo samme campingplads mormor og morfar tog mig med til, de sidste tre uger af skoleferien fra jeg var 8-ish år og indtil de ikke kunne mere. Sikkert kraftigt medvirkende til at jeg føler mig hjemme, når jeg er i området.

  Vejret var tilbage på tørvejr og korte rør - dog langt på armene.
  Fra jeg var lille og vi kørte “kildebakketure” på Vrads Hede (hedder Sande), har jeg haft lyst til at køre der på cykel. Ude i totalt ingenting. Med det samme jeg kørte ind på heden og så lyngen var der gåsehud og det var også lige det lille øjeblik solen skinnede. Klart turens højdepunkt.

  Ruten i cykelcomputeren drillede (ville have mig til at U-vende konstant de første 10km). Jeg måtte fravige ruten midtvejs, da jeg havde lagt en grusvej ind og så for jeg vild. Men så fik jeg spurgt om vej to gange og den ene gang tog det 10-15 minutter, fordi vi kom til at stå og hyggesnakke. Som jeg vist skrev da jeg var her forrige år: Folks mentalitet klinger bare bedre med min herovre end i Kbh.

  Men… Jeg kan stadigvæk ikke lide bakker i størrelse XXL. Ude ved Gjæssø sad jeg i panikgearet med 14km/t og 400-450 watt og det havde ikke hjulpet at køre langsommere. Der var jeg sgu ikke kæk og det kostede også et par tændstikker at få flæskebunken helt op over. Det var så første gang jeg har set cykelcomputeren advare om en stigning - jeg anede slet ikke at den kunne den slags.

  Det var en grim mere som jeg har glemt men igen ufedt at sidde i første gear og ikke have flere, så den sad jeg også og bandede over mens tændstikkerne brændte.
  Efter ca 70km er det slut - alle tændstikker er futtet af på bakkerne: Når jeg skal koncentrere mig om at holde over 90RPM, så er æsken tom. Og så kommer der igen en lortelang bakke ude ved Them. Igen i panikgearet men heldigvis ikke mere stejl end jeg kan tempostyre den mellem 300 og 330 watt. Men arrrg.
  De sidste 10km sad jeg og blev bange for den sidste stigning op til campingpladsen. Heldigvis var jeg ved at indhente tre gutter og jeg gad BARE ikke overhale dem for så at eksplodere på bakken til sidst, så holdt mig bagved. Det gav lige overskuddet til at den ikke var farlig alligevel.

  Fed tur - men jeg kører den nok ikke igen. De der lange bakker, dem kan jeg sgu ikke lide. Jeg synes det er fedt at brænde tændstikker af men det er ikke så sjovt når det ikke er frivilligt men nødvendigt for bare at komme op. Det er lidt for stressende ikke at vide om man eksploderer eller kan køre nogenlunde værdigt op. Og så er det altså lidt pinligt når det går så langsomt
  92 kg og en 23´er bagpå som krybegear er nok heller ikke optimalt i terrænet herovre - trods alt.
  Til gengæld er det absurd så stor positiv forskel der er på bilisternes adfærd. Alle i Storkøbenhavn burde til psykolog og få noget stresshåndtering, for det behøver åbenbart ikke være så hadsk.

 10. Like
  Gregers TF reacted to BLACKICE in Langt pokker i MOL   
  Du skal være velkommen her ude ved Frederikssund, Ølstykke, Stenløse, Ganløse, Slagslunde, Slangerup kanten. Her er heller ikke larm og støj, og folk er generelt flinke. Just saying 
 11. Thanks
  Gregers TF got a reaction from Henrik S. in Langt pokker i MOL   
  Jeg nyder alt jeg kan - tiden flyver desværre…. Efter cykelturen kørte jeg en lille tur i bilen og gik en “tur ad Barndommens Gade” på campingpladsen og omegn. Det var jo samme campingplads mormor og morfar tog mig med til, de sidste tre uger af skoleferien fra jeg var 8-ish år og indtil de ikke kunne mere. Sikkert kraftigt medvirkende til at jeg føler mig hjemme, når jeg er i området.

  Vejret var tilbage på tørvejr og korte rør - dog langt på armene.
  Fra jeg var lille og vi kørte “kildebakketure” på Vrads Hede (hedder Sande), har jeg haft lyst til at køre der på cykel. Ude i totalt ingenting. Med det samme jeg kørte ind på heden og så lyngen var der gåsehud og det var også lige det lille øjeblik solen skinnede. Klart turens højdepunkt.

  Ruten i cykelcomputeren drillede (ville have mig til at U-vende konstant de første 10km). Jeg måtte fravige ruten midtvejs, da jeg havde lagt en grusvej ind og så for jeg vild. Men så fik jeg spurgt om vej to gange og den ene gang tog det 10-15 minutter, fordi vi kom til at stå og hyggesnakke. Som jeg vist skrev da jeg var her forrige år: Folks mentalitet klinger bare bedre med min herovre end i Kbh.

  Men… Jeg kan stadigvæk ikke lide bakker i størrelse XXL. Ude ved Gjæssø sad jeg i panikgearet med 14km/t og 400-450 watt og det havde ikke hjulpet at køre langsommere. Der var jeg sgu ikke kæk og det kostede også et par tændstikker at få flæskebunken helt op over. Det var så første gang jeg har set cykelcomputeren advare om en stigning - jeg anede slet ikke at den kunne den slags.

  Det var en grim mere som jeg har glemt men igen ufedt at sidde i første gear og ikke have flere, så den sad jeg også og bandede over mens tændstikkerne brændte.
  Efter ca 70km er det slut - alle tændstikker er futtet af på bakkerne: Når jeg skal koncentrere mig om at holde over 90RPM, så er æsken tom. Og så kommer der igen en lortelang bakke ude ved Them. Igen i panikgearet men heldigvis ikke mere stejl end jeg kan tempostyre den mellem 300 og 330 watt. Men arrrg.
  De sidste 10km sad jeg og blev bange for den sidste stigning op til campingpladsen. Heldigvis var jeg ved at indhente tre gutter og jeg gad BARE ikke overhale dem for så at eksplodere på bakken til sidst, så holdt mig bagved. Det gav lige overskuddet til at den ikke var farlig alligevel.

  Fed tur - men jeg kører den nok ikke igen. De der lange bakker, dem kan jeg sgu ikke lide. Jeg synes det er fedt at brænde tændstikker af men det er ikke så sjovt når det ikke er frivilligt men nødvendigt for bare at komme op. Det er lidt for stressende ikke at vide om man eksploderer eller kan køre nogenlunde værdigt op. Og så er det altså lidt pinligt når det går så langsomt
  92 kg og en 23´er bagpå som krybegear er nok heller ikke optimalt i terrænet herovre - trods alt.
  Til gengæld er det absurd så stor positiv forskel der er på bilisternes adfærd. Alle i Storkøbenhavn burde til psykolog og få noget stresshåndtering, for det behøver åbenbart ikke være så hadsk.

 12. Thanks
  Gregers TF got a reaction from kahlua-kalv in Langt pokker i MOL   
  Pladsen er næsten fyldt med campingvogne men der er kun biler ved ganske få af dem og jeg er vist den eneste der er i hytte. Her er ufatteligt dejligt stille. Hverken nabolarm, tog, biler eller den konstante summen fra motorvejen. Til gengæld er der varme på badeværelset , fuglefløjt og lyden af regn, da det eneste regnvejr over Jylland er lige her. Så ingen gåtur i aften.

  Til gengæld en suuuuper dejligt cykeltur fra Laven til Himmelbjerget. På returrejsen også en afstikker til en mega led bakke i udkanten af Ry. Ca 1,8km lang 10% i bunden uden tilløb (sidevej). 

  Jeg kørte ikke SÅ længe og sprang også flere lokale sjove bakker over, da det blev sent og jeg også gerne skulle kunne lidt i morgen. Hvis…. Lige nu “er vejrudsigten” ikke varm nok til kort/kort som den hele tiden har lagt op til, så nu er det ikke sikkert jeg har tørt tøj at have på. Men så må jeg køre torsdag efter jeg har checket ud.

  Jeg har hollandsk læsestof med men i aften “slukker jeg hjernen”  og rå-nyder at her er stille. Det lyder sikkert åndssvagt men det er bare SÅ fedt ikke at være udsat for konstant baggrundsstøj.

 13. Like
  Gregers TF reacted to Bjergtrold in Training for Mera Peak 6461 m.a.s.l. Himalaya, October 2022   
  Well mandag var jeg faktisk vågen ca 3.30 men kunne mærke, at jeg ikke rigtig var udhvilet, så kylede i stedet udendørs løbetøjet i rygsækken i håb om Gødstrup-Herning st løb. Havde været en kæmpe fordel, hvis jeg havde fået gjort det, da det endte med, at tog efter tog ikke kom til vores trinbræt og til sidst var jeg simpelthen blå af kulde, træt og sulten, så mandag blev nul dag.
  Heldigvis i går mulighed for først dejligt Hechmann pas og så styrke med PT.
  Træning d 31.5
  Løb
  Hechmann opstartsuge 2, dag 2
  15 min jog
  10 min Ae2-Ae3
  5 jog
  3 min AT
  15 jog
  Kan mærke, at det går lettere og lettere med løbet og er begyndt at nyde det. Meget dejligt.
  Derefter
  Styrke 
  Startede med split squat, så sumo dødløft, pull dows og så barbell brystpres + lidt mave til sidst.
  Tungt og godt. 
  Var overmodig i brystpres og failede efter 4 gentagelser med 18 kg. Ovenpå nogle sæt med 16 kg lykkedes det så alligevel til sidst at få taget 6 gentagelser med 18 kg  Well vil jo heller ikke risikere at brænde inde med noget 
  Igen i morges vågen, så at jeg i princippet kunne have været afsted til Hechmann dag 3 = dejligt aerobt pas, der primært består af jog og korte ophold i Ae2. Men ligesom mandag, så trængte jeg til at sove noget mere. Vel vidende, at jeg med en vis risiko ikke lykkes, så har jeg alligevel pakket tasken til indendørs løb når jeg kommer hjem i eftermiddag. 
  Hvo intet vover eller noget. I morgen tidligt funktionelt PT pas og så i morgen eftermiddag svøm med miss Spinderella. Har ikke haft svømmet i 100 år men glæder mig til hygge. 
  Dejlig dag til boardet  
  NB evt læsere har måske også bemærket flystyrtet med et lille fly i Nepal fra Tara Air. Ja og det er jo frygteligt at tænke på mht ofrene og deres pårørende. Og desværre en velkendt risiko, at flyve forholdene i bjergene er farlige pga pludselige vejrskift men også, at flyene er dårligt vedligeholdte og landingsbanerne meget korte, som fx Lukla, hvor vi skal lande. Jeg betragter på ingen måde mig selv som havende dødsdrift eller med trang til at opsøge farlige eventyr. En af årsagerne til, at jeg ikke har et kørekort er jo fx også, at jeg tænker, at jeg ville være en frygtelig ængstelig pg distræt billist med svært ved at overskue kompleks trafik. Men vi skal jo leve. Og få noget ud af livet. Jeg tilbringer en stor del af mit professionelle liv med at se folk dø, være på vej til at skulle dø og på en eller anden måde har jeg brug for at opleve verden. Ved ikke om det giver mening. 
  Mine nuværende forberedelser har i hvert fald gjort mig godt og gladere end længe + tænker jeg forhindrer mig fra at brænde ud lig velkendt risiko i min branche. Nå det var bare nogle strøtanker men håber selvfølgelig, at vores fly i Nepal ikke skal lande crashet på en bjergside. 

 14. Like
  Gregers TF got a reaction from vestjyden in Langt pokker i MOL   
  Forbannada svenskjævlar 
  De bliver ved at sende deres skånske lortebyger ind over Vestegnen. Det blev således kun til 20 minutter på Skrumlet i zone 2 med 4 x 1 minut i sweet spot.

  Det var og er ellers tørvejr det midtjyske. Jeg ringede i morges og hørte om jeg kunne leje en hytte fra i eftermiddag men det kunne man ikke. Den skal bestilles dagen i forvejen
  Men nu har jeg lejet den fra i morgen kl 15 til torsdag kl 11. Torsdag ligner en hel regnvejrsdag. Det er noget af et sats for DMI og YR skiftes til også at melde om regn tirs og onsdag og det gider jeg altså bare ikke cykle i. Men så må bilen tage mig på udflugt i stedet.

  Vasketøjet er fikset. Jeg har handlet proviant og har sat nyt dæk bag på cyklen, da det var godt slidt ned.
  Turen ødelægger så at jeg ellers snart ville kunne “prale” af ikke at have været på ferie i 20 år og så er det kun 2-3 dage der ødelægger statistikken.
 15. Like
  Gregers TF got a reaction from kahlua-kalv in Langt pokker i MOL   
  Forbannada svenskjævlar 
  De bliver ved at sende deres skånske lortebyger ind over Vestegnen. Det blev således kun til 20 minutter på Skrumlet i zone 2 med 4 x 1 minut i sweet spot.

  Det var og er ellers tørvejr det midtjyske. Jeg ringede i morges og hørte om jeg kunne leje en hytte fra i eftermiddag men det kunne man ikke. Den skal bestilles dagen i forvejen
  Men nu har jeg lejet den fra i morgen kl 15 til torsdag kl 11. Torsdag ligner en hel regnvejrsdag. Det er noget af et sats for DMI og YR skiftes til også at melde om regn tirs og onsdag og det gider jeg altså bare ikke cykle i. Men så må bilen tage mig på udflugt i stedet.

  Vasketøjet er fikset. Jeg har handlet proviant og har sat nyt dæk bag på cyklen, da det var godt slidt ned.
  Turen ødelægger så at jeg ellers snart ville kunne “prale” af ikke at have været på ferie i 20 år og så er det kun 2-3 dage der ødelægger statistikken.
 16. Like
  Gregers TF reacted to Henrik S. in Langt pokker i MOL   
  X2
  Bare det var mig. Danmarks dejligste terræn.
 17. Like
  Gregers TF reacted to kahlua-kalv in Langt pokker i MOL   
  Du skal da afsted! Kæft jeg gad godt på miniferie der og rulle rundt og nyde de grønne dale mm i området!
   
  Bilister - de fleste er ok, men der er godt nok nogle båtnakker som har svært ved at acceptere det skal være plads til andre på vejene...
 18. Like
  Gregers TF reacted to Bjergtrold in Langt pokker i MOL   
  Der er simpelthen så smukt i det område og særligt i øjeblikket  forleden havde jeg en af mine kolleger med på togturen og hun var så imponeret over min daglige udsigt. Og fantastisk cykelterræn. 
 19. Like
  Gregers TF got a reaction from Bjergtrold in Langt pokker i MOL   
  Der er blevet trænet lidt lægge og jeg var 20 minutter på skrumlet i dag - i zone 2 med en lille spurt i midten. Så er benene forhåbentlig klar til morgen, hvor det underligt nok ser ud til at blive godt vejr. Overvejer lidt om jeg skulle køre det første stykke i bil, for at komme lidt væk… 


  Jeg fik den geniale ide i går, at leje en hytte på Terrassen Camping i Laven ved Silkeborg, tage cyklen med og trille nogle ture i det midtjyske  Det er dér jeg et par gange har været på endagstur og er min barndoms ferieområde, så mentalt har jeg ingen udfordringer.

  Jeg har ferie til og med torsdag, så det er tirs-tors hvis det er. Mandagen ser ret våd ud men derefter er der en lille tendens til at regnmængderne bliver mindre og mindre i vejrudsigten som tiden går, så… jeg vasker tøj i morgen, så jeg kan rykke med kort varsel.

  Sidder i skrivende stund på altanen med plaider for at dække for solen. Hører vinden få træerne til at rasle og suse i bygningen. Fuglefløjt. Lidt legede børn. Ja, lidt lyden af campingplads, faktisk og ikke den vanlige Avedøre-støj. Jeg udelukker ikke at jeg falder i søvn om lidt 
   
 20. Like
  Gregers TF got a reaction from Henrik S. in Motion i balance™   
  Det lyder super dejligt. Tillykke - lidt på forhånd.

  Sjælland har flere fine områder. Omkring Kbh er der ikke så meget at byde på men kommer man lidt væk….
 21. Like
  Gregers TF got a reaction from kahlua-kalv in Langt pokker i MOL   
  Miin udfordring med ukendt terræn er at jeg aldrig når derud. Jeg har svært ved at holde wattene nede, så jeg er holdbar nok. Også lidt derfor jeg kører så mange korte intervaller - det falder mig mere naturligt. De gange jeg har villet køre sweet spot på turboen, er jeg oftest endt med stram kæde lige over FTP.

  Men ja, jeg må lige fordele det bedre. Lange bakker har vi intet af men modvind kan jo også bruges.

  Det gode er dog, at min kollega ikke længere er fredet i klasse A. Jeg har mange gange skrevet at jeg gerne ville noget mere men ikke ville gøre det, når han ikke kunne følge med. Men hvorfor sidde og fedte i modvinden med x watt når jeg nu ved, at han let kan holde 50 mere? Hvis han så ikke gider, må det være hans sag og er han velkommen til at gå på hjul. Små cykelløb til nærmeste T-kryds eller lign må også kunne lade sig gøre nu.
  Men han gider sikkert slet ikke - heller ikke når han burde kunne vinde (det ved jeg så godt at man ikke kan kæde sammen med en bedre FPT men….). Jeg kan godt savne klubtræningen og at blive presset lidt. Uformelt og bare for sjov, altså. De planlagte “løb” på cykelbanen onsdag aften, har jeg slet ikke savnet.

  i øvrigt fedt input, det med 6x3 og 3x5. Sådan noget har jeg altid tænkt som vo2max og endt med sidde med tungen ud af munden - dårlig vane når jeg har, når jeg er helt ude og skide. Det er også lettere at styre end at finde strækning på 15-20 minutter.
  Men jeg ville jo nok kunne køre noget mere, hvis jeg ikke gik i hegnet så tit. Lige nu kan jeg ikke restituere mig ud af mere end det jeg laver.

  100% nuldag i dag - selv læggene får ro.
  Vinden er hidsig og stængerne slidte. Det er jo oplagt at koble sammen.
 22. Like
  Gregers TF reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
  Du tænker, jeg skal bruge det gode, gamle argument: Livet er kort, og jeg vil fortryde det, hvis jeg ikke gør det? 
 23. Haha
  Gregers TF got a reaction from Bjergtrold in Training for Mera Peak 6461 m.a.s.l. Himalaya, October 2022   
  Det kan være at der er penge i squat-muffins? Folk køber mange underlige tilskud, så med lidt fancy reklamer på FB og insta 
   
 24. Like
  Gregers TF got a reaction from Bjergtrold in Langt pokker i MOL   
  Det blev det - for mig. Især når rygerene var ude og pulse, så vi var 2-4 sammen - om jeg blev inde eller gik med ud.

  I de flestes øjne var det nu FOR stille, da der ikke var andet alkohol end hvad der følger til mad, dessert og kaffe. Så alle var ædru og det passer ikke ind i dansk drukkultur, så mange tog hjem næsten med det samme efter maden.

  Det havde ikke generet mig at blive længere men da dem jeg havde lånt pænt tøj af kørte hjem, smuttede jeg også og lavede en omklædning på P-pladsen, så de kunne få tøjet med hjem.

  Desuden var det første gang i langt, langt over et år, jeg har kørt bil i andet end nærområdet eller på motorvej.  Det var VIRKELIG hyggeligt at være “på tur”. Trods min gamle blikspand, holder jeg stadig meget af at køre. 
 25. Like
  Gregers TF reacted to Tinapigen in Tinapigens log!   
  Mandag d. 9. maj 2022
  Cykling 28 km
  Syg kollega, så dagen blev fyldt op.
  Nåede core-bold-øvelser, da havde let irritation i lænderegion - og for længe siden siden lavet øvelser...var dog for træt til hele programmet.
  Tirsdag d. 10. maj 2022
  Stadig sygdom på arbejdet, så vi har måttet flytte lidt rundt på enkelte aftaler, men det kom en stakkels springhalt kat til gode.
  Cykling 18 km
  Skole-hjem-samtale.
  Erfa-møde - godt møde, men var lidt ærgelig over, at det gik ud over min bjj-træning..
  Er blevet en lille smule forkølet i løbet af dagen..
  Onsdag d. 11. maj 2022
  Cykling ca 28 km
  Havde en lidt usædvanlig dag på arbejdet, da jeg først måtte hjælpe en 5 måneders hundehvalp, der havde slugt en sok, dagen før - og nu vist det sig, at den lå og stoppede i mavesækken.
  Heldigvis havde ejer set, at han havde båret  sokken forsigtigt i munden, men så var den lige pludselig forsvundet - og nu var blevet bekymret for om, den kunne passere tarmsystemet. 
  Heldigvis kunne det klares med noget opkastfremkaldende. Det viste sig, at han foruden den blå sok med gule striber også havde gnasket en læderlap samt al sin morgenmad.
   
  Lidt efter kom der en unge høne ved navn Tina Turner, der havde (haft) en imponerende fjerpragt på hovedet - og nu var blevet nærmest "skalperet". Det så lidt vildt ud til at starte med, da hun havde en skaldet, blodig isse og så mange fjer over øjnene, at man næsten ikke kunne se dem - så det lignede fra visse vinkler en hovedløs høne.
  Hun var en meget sød høne, så jeg håber at hun kommer sig hurtigt.
   
  Efter frokost kom en "semi-kendis" (i hvertfald hvis man er min alder) med sin hund til undersøgelse. Det var heldigvis mindre kompliceret.
   
  Jeg føler mig af og til som en del af /parallel til "Folk og Fæ" ;-)
  Kedeligt er det i hvertfald ikke!
   
  Torsdag d. 12. maj 2022
  Cykling 28 km
  Aahh, kort dag på jobbet. Det blev en mega social dag. Min "barslende kollega" var forbi klinikken og bl.a. visse baby frem. Efter arbejde havde jeg tid til at svinge forbi en ven på vej hjem inden træning. Telefonsamtaler med et par stykker.
  BJJ no-gi: en times teknik træning  (kimura) -samt prøvede en enkelt rullerunde med "udvalgt" makker. Det gik fint.
  Herefter hjem og lyn-spise aftensmad - så kunne jeg lige nå til aften-saunagus i Avedøre svømmehal. Opdagede lige i går aftes, at der var ledige pladser og jeg havde tid. Perfekt måde at indlede Bededagsferien på... Ahh
  Er alene hjemme i aften og i morgen - det er efterhånden blevet helt uvant.
  Tørnede tidligt til ro, da ikke kunne holde mig vågen.
   
  St. Bededag - Fredag d. 13. maj 2022
  BJJ no-gi: En times blandede teknikker inkl lidt "wrestling-teknikker".
  Vi var ikke så mange. Endte med at sparre en del runder (med lidt forsigtighed...lidt...). Det var sjovt, at rulle igen!
  Kajak-tur: 12,5 km - meget "forårsagtig" tur med blandet vejr.
  Fik lige gumlet nogle hjemmebagte knækbrød - inden turen gik direkte videre til kajakkluben... vejrudsigten havde lovet mere blæst og mere regn til aften + meget blæsende i morgen, så det var om at udnytte "vejr-hullet"
  Vandtemperaturen skulle efter sigende være over 10 grader, ro-sæsonen er officielt startet - så besluttede at nuværende varme tenmperaturer kan neoprendragten blive inde (den bliver hurtig varm og er lidt strammere at ro i). Beklædning blev derfor et sæt langt undertøj - samt i sidste øjeblik tog jeg også ro-jakken på, da jeg godt kunne skimte nogle mørke skyer på himlen  - plus en redningsvest.
  Det blev en fantastisk sjov tur. Jeg roede alene og havde tænkt bare at tage Kalveboderne rundt (8 km). Roede i medbølger ned til Valbyparken og derfra sidebølger hen langs parken og igen kraftige med bølger og medvind ind til Sjællandsbroen. Ved Valbyparken kom lige kanten af en byge forbi, men det stoppede hurtigt. Roede i læ og solskin inde i de små havne ved Sjællandsbroen og kigge på de mange forskellige både med skægge navne, der ligger.
  Var godt roende, ingen tidspres - så tog den langs Amager ud til motorvejsbroen i stiv modvind ca 4 km. Der kom sørme også en regnbyge forbi, med et enkelt tordenbrag. Lidt efter tog blæst og nedbør til, så jeg nåede lige at tænke, at jeg nok burde havde haft en hue med, for da der kom lidt hagl kunne det godt mærkes på min følsomme hud ved arret i venstre side af panden. Selvom der kom hvide skumtoppe på enkelte bølger og et par "mave-plaskerbølger" var der godt humor, "styr på balancen" og jeg kunne synge for mig selv og fuglene uden at ret mange hørte mig ;-)
  Så kom solen og den blå himmel igen og jeg havde bare moderate til små sidebølger tilbage til havnen.
  Havde varmen og var ikke specielt våd, da cockpit-overtrækketog ro-jakken havde beskyttet mod det værste. Måtte dog hælde nogle liter vand ud af kajakken, inden den blev båret på plads.