Rasmussen

Medlemmer
 • Content count

  20
 • Joined

 • Last visited

 1. Er der nogen, der stadig kan huske denne her debat

  Hvordan spiser du nu? Og hvordan er det helt, helt anderledes end før? (Bare i grove træk...) Iøvrigt: Stort Tillykke! Det er rigtigt flot klaret, og jeg håber, at din nye livsstil holder. :) Hov, jeg glemte lige at svare på "anderledes end før"-delen: Jeg har aldrig spist decideret usundt, altså levet af junkfood, men jeg har haft et sygeligt forhold til mad. Som de fleste andre, så elsker jeg mad, og helst noget med masser af fedt i, tyk, brun sovs, kager, chips og slik. Det ville i sig selv ikke have været et problem, hvis jeg kunne nøjes med bare at smage på det, men jeg har lidt af "spis-til-posen-eller-gryden-er-tom" ;). Tak for opmuntringen!
 2. Er der nogen, der stadig kan huske denne her debat

  Tak skal du have! Jeg kan også se, at du stadig hænger i - godt gået!
 3. Er der nogen, der stadig kan huske denne her debat

  Hvordan spiser du nu? Og hvordan er det helt, helt anderledes end før? (Bare i grove træk...) Iøvrigt: Stort Tillykke! Det er rigtigt flot klaret, og jeg håber, at din nye livsstil holder. :) Først og fremmest har jeg koncentreret mig om at få styr på mit forhold til mad. At være overspiser betyder, at man bruger mad til at dulme alle de følelser, som roder rundt inde i hovedet - præcis på samme måde som en anoretiker, bare med omvendt fortegn. Jeg har skullet lære at mærke, hvornår jeg var sulten og så spise efter det, og det er der gået en del måneder med. Af samme grund er jeg gået langt uden om DDV og WW og andre "slankekure" af den grund, at de ikke ville lære mig at få et helt normalt og afslappet forhold til mad. Jeg har selv skullet lære helt forfra, hvad jeg kan lide, hvad der er sundt for mig, og hvor meget, jeg har brug for at indtage, for at kunne holde vægten og senere at tabe mig. I mit vægttab kan jeg aldrig "falde i", og der er ikke noget mad, der er forbudt. Min "kur" går ikke i spåner, hvis jeg spiser et stykke chokolade: øvelsen går ud på IKKE at tømme hele pladen ;) . Når jeg siger "kur", så mener jeg ikke slankekur, for det skal jeg aldrig mere på. Jeg har indset, at jeg ikke bliver lykkelig af at veje mindre, men at det kommer indefra, og jo bedre jeg har det med mig selv, jo nemmere er det at smide de overflødige kilo. Ja, det lyder mærkeligt, men jo mindre jeg presser mig selv til at spise "rigtigt", jo nemmere er det at gøre det. Jeg er for et stykke tid siden begyndt at spise meget sundt, dvs. masser af grøntsager, helst ingen sukker eller hvede, da jeg har fundet ud af, at jeg er overfølsom overfor begge dele, og så en masse magert kød og ris eller kartofler. I den rækkefølge! Nogen vil sige "drop kartoflerne" andre "spis masser af tang" eller hvad ved jeg, men jeg gør bare det, der virker for mig. Efter vægten i lang tid har stået stille, så er der pludselig begyndt at ske noget igen, og det er rart. Jeg fortsætter med at tage et kilo af gangen, og jeg har ikke travlt.
 4. http://www.motion-online.dk/fora/index.php...wtopic=4311&hl= Jeg så lige det fantastiske program "Forelsket i fitness" i går og fik sådan lyst til at fortælle om, hvordan det er gået med mig, siden jeg skrev mit første indlæg herinde. Kort fortalt, hvis du ikke orker at læse hele den gamle tråd, så handlede det om, at jeg havde fundet ud af, at jeg led af en spiseforstyrrelse og ville prøve at tabe mig. Jeg startede i en motionscenter, og der skete ikke så meget andet fra 2002-2003, end jeg kom i god form. Ikke at det ikke var godt, men lige så snart jeg stoppede i motionscenteret, så tog jeg det hele på igen + lidt ekstra. I sommerferien 2003 vejede jeg således 87 kg., og jeg er 1.64 høj!!! Mit humør blev rigtig dårligt, og jeg orkede ikke at gøre noget ved det eller min vægt, og træningen blev lagt helt på hylden. I februar i år startede jeg så hos Marianne Clausen, www.marianneclausen.dk, der er psykoterapeut med speciale i spiseforstyrrelser. Jeg kan kun sige, at det har været godt! Jeg ved godt, at jeg ikke er en typisk MOL-bruger, men jeg skriver dette indlæg til de, der ikke kan forstå, at de aldrig taber sig, eller taber sig og så tager det hele på igen. Jeg ville gerne selv have læst dette indlæg her i 2002... I dag vejer jeg 74 kg., og jeg håber på at være kommet ned på 65 kg. til næste år. Jeg tager det stille og roligt, for det her skal vare resten af livet. Jeg er kommet i gang med at træne igen, og jeg nyder det noget mere end før, og så er jeg begyndt at spise helt, helt anderledes. jeg sørger for at dyrke minimum en times motion hver dag, og det kan være alt fra styrketræning til en gåtur i hurtigt tempo eller en cykeltur. Ja, sådan kan det gå... Tak fordi du læste indlægget.
 5. Sådan starter man med at tabe 20 kilo

  Hej Litopsi Jeg syntes nok, jage havde set dit nick et andet sted, nemlig på woman-debatten. Derinde hedder jeg computernørdinde og har faktisk for lang tid siden lavet et indlæg om overspisning. Tak for dine gode kommentarer - det er meget rart at vide, at når man endelig finder den rigtige motionsform, så holder man også ved. At du har tabt 15 kilo er rigtig, rigtig flot, men at du også skriver, at du er glad, er dejligt at høre, for uanset hvor meget man så taber sig, er det vigtigste jo den glæde, der følger med...synes jeg i hvert fald! Jeg skrev mit indlæg, fordi jeg fandt en meget gammel tråd fra marts, hvor en pige efterlyste hjælp til netop at tabe sig 20 kilo. Jeg tænkte, at hun forhåbentlig var kommet i gang, men at det kunne være, at der var andre, der kunne få glæde af mit indlæg. Men du har lidt ret: jeg ville også gerne dele min egen succesoplevelse med andre, for jeg er bare SÅ stolt af mig selv over endelig at være kommet i gang. Ang. min egen opfattelse (diagnose?) af mig selv som overspiser, så kom den faktisk af at læse på Sylfidernes hjemmeside. Jeg har ikke fået stillet en egentlig diagnose hos min egen læge, for han er den type, der siger goddag og farvel på samme tid, og jeg synes lidt mit problem er for vigtigt til at blive taget så lidt alvorligt. Til gængæld har jeg læst de fleste bøger, som Københavns Kommunes Biblioteker ligger inde med om emnet, og det har været spændende og meget hård læsning. Rasmussen
 6. To overflødige træningsmaskiner som findes overalt

  Hej mbyms. Tak for svaret... Jeg kan fortælle, at jeg har al den vægt på, jeg overhovedet kan trække: 25 kilo på både ad og ab - men med mange gentagelser. Der er i mit træningscenter et stativ, så jeg skal vist lige have vist, hvordan man squatter ordenligt næste gang :-) Rasmussen.
 7. Sådan starter man med at tabe 20 kilo

  Hej igen. Jeg blev meget overrasket, da jeg læste frederikkes svar, så det bliver jeg vist lige nødt til at kommentere: Der er ikke nogen "god" måde at tabe sig på!
 8. To overflødige træningsmaskiner som findes overalt

  Hej Voravong. Det er fordi, jeg som sagt er startet for to måneder siden og endnu ikke føler, at jeg har nok kontrol over mine bevægelser til at undvære en maskine. Men jeg skal nok! Det lyder som om, at folk at meget begejstede for at squatte. Rasmussen
 9. Sådan starter man med at tabe 20 kilo

  Tak! Ja, sommetider kan man ikke se skoven...
 10. Sådan starter man med at tabe 20 kilo

  Hej igen. Jeg har forgæves forsøgt at finde frem til log-bøgerne; hvor er de? Rasmussen.
 11. Sådan starter man med at tabe 20 kilo

  Hej Claus. Tak for de søde ord - jeg synes også selv, at jeg er kommet rigtigt fra start. Jeg skrev indlægget, fordi det nok var noget i den stil, der ville have hjulpet mig til at komme i gang noget før... Rasmussen.
 12. To overflødige træningsmaskiner som findes overalt

  God tur ;-) Rasmussen P.S. Jeg vidste godt, at det var bækkenbundsmuskulaturen, men jeg gik ud fra, at min formulering ville gøre det lidt mere interessant...
 13. Efter en lang og temmelig kalorieholdig sommerferie opdagede jeg, at jeg vejede ca. 20 kilo for meget. Jeg kan godt lide at være kvinde med alt hvad det indebærer at stor barm og buttede hofter, men nu var jeg altså blevet direkte fed - og det var ikke så sjovt i en alder af 26 :-(. En dag, da jeg surfede på nettet faldt jeg tilfældigvis over en side, der handlede om overspisning, nemlig Sylfidernes side: http://users.cybercity.dk/~bbt1485/ . Efter megen læsning og en ordenlig tudetur, indså jeg, at jeg vist havde en problem: jeg er ikke overvægtig, fordi jeg har en svag karakter, men min overvægt er et symptom på et helt andet problem: jeg spiser med følelserne. Jeg blev klar over, at der var to sider af denne sag: den ene var, at jeg skulle tage motion og sund kost helt alvorligt, og den anden var, at jeg skulle til at bearbejde de følelser, der fik mig til at spise. Jeg skal ikke trætte de af Jer, der ikke kender til det problem med en længere udredning af mit indre liv, men tvært imod skynde mig videre med at fortælle, hvordan man taber sigpå en god måde, og de til de af Jer, der nikker genkendende kan jeg kun anbefale ovennævnte side. Jeg gik længe og tænkte over det med motionen: jeg har altid afskyet motion, især efter folkeskolen med dens psykopatiske idrætslærere, der ofte er fallerede sportsstjerner. Jeg skulle finde noget, der passede til mit temperament, og til alt held var min veninde et par måneder før startet i Form og Fitness. Efter en hel del overtalelse, indvilligede jeg i, at tage imod hendes- og motionscenterets - tilbud om en uges gratis træning. Jeg havde virkelig ikke forventet, at sådan et sted kunne være noget for mig: min fordom var, at her kom kun små anoreksi-nips og store, svulmende mænd. Jeg blev pænt overrasket...her var glade folk i alle størrelser, alle faconer og i alle aldre. Der var endda nogle, som var meget tykkere end mig! Jeg fik ene rundvisning af den flinkeste og dygtigste mand på min egen alder og gik straks i gang med at følge min venindes program. Hun havde som sagt et par måneders forsping, og jeg var lige ved at miste håbet: det var altså lige en tand for hårdt. Ugen efter fik jeg så meldt mig ind og skulle så have lagt mit eget program. Denne gang var det en anden instruktør, der skulle hjælpe mig: hun var lige så høj (lav!) som mig, men vejede 52 kilo mod mine 85... Jeg startede med at forklare hende, at jeg var ude efter et varigt vægttab, og at det derfor ikke gjorde noget, hvis det ikke gik alt for stærkt; det vigtigste var bare, at jeg kom i gang. Efter en rundvisning i de maskiner, som hun kunne anbefale til konditions- og styrketræning, sluttede hun af med at sige, at hvis jeg ville se hurtige resultater, så skulle jeg holde igen med styrketræningen og bruge minimum 45 minutter på konditionstræning. Som hun sagde: "Ja, der er jo ingen grund til at træne muskler, hvis de alligevel ikke kan ses igennem fedtet..." Jeg var chokeret efter den omgang, men jeg har siden tænkt over, hvordan jeg kunne forvente, at sådan et lille nips overhovdet kunne have den mindste forståelse for, hvordan det var at skulle tabe sig 20 kilo. Til Jer, der også gerne vil i gang med at motionere i et motionscenter kan jeg kun sige, at I ikke skal bruge en dårlig instruktørvejledening som en undskylding for ikke at komme i gang. Jeg har i de seneste to måneder lagt mit helt eget program, dels ved at finde vejledning herinde og dels ved at iagttage de andre i motionscenteret. Samtidig er flere af mine veninder også begyndt at træne, og det giver en ganske god motivation at have andre at træne sammen med: så hank op i manden, datteren eller veninden og tag dem med! Mit eget program ser nu sådan ud: Jeg træner to timer tre gange om ugen og starter med 12 minutter på cykel og 500 meter på romaskine. Så er jeg blevet varmet op og er klar til styrketræningen af arme, ben og ryg, hvilket jeg bruger al den tid på, som jeg har lyst til, for det er nemlig den sjoveste del. Bagefter cykler og ror alt det, jeg overhovedet orker og slutter af med at strække ordenligt ud. Jeg tabte mig tre kilo de første tre uger, men min vægt har ikke rokket sig siden. Det er der to forklaringer på: jeg er ved at opbygge muskelmasse, og jeg kan se, at min krop er blevet mere "stram" i det. Samtidig har jeg stadig mange problemer med min kost, men det går i den rigtige retning - med syvmileskridt! Jeg kan også tilføje, at mit tøj begynder at sidde løsere på mig, og at jeg ikke har haft ondt i ryggen eller hovedpine, siden jeg startede. Ud over det så er jeg blevet gladere, og jeg sover som en sten om natten. Jeg ved godt, at der er lang vej endnu, men som der også står flere steder på sitet: der er mere usundt ikke at være i form end det er at være overvægtig, og nu er jeg i hvert fald kommet i gang! Jeg håber, at nogen derude kan bruge min lille historie til at komme i gang. Rasmussen.
 14. Sådan starter man med at tabe 20 kilo

  Hov, det kom vist i det forkerte forum... - jeg flytter det lige til "Vægtttab" Rasmussen.