-Elvirus-

Medlemmer
 • Posts

  3,552
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Reputation Activity

 1. Like
  -Elvirus- got a reaction from don155 in Grøn te ekstrakt.. kan jeg tabe mig af dette?   
  kan godt være nogle bestemte stoffer i givne fødevarer har en minimal effekt på forbrændingen, men i den store hele er dette betydningsløst. En ting er at nogle "ting" har en "sund" profil grundet nogle interessante mikronutrienter, men man bør ikke snyde sig selv og tro at disse ydermere har en vægttabseffekt. I den sammenhæng bør man bruge energi på at fokusere på HELT andre ting.
 2. Like
  -Elvirus- got a reaction from Christian B in Hjemmeside om paleo kost   
  Fremgangsmåde:
  1. Kom lidt kokosolie på panden ved middelvarme
  2. Svits karry i kokosolie (ikke mere end 1 minut)
  3. Slå æggene ud på panden og rør rundt.
  4. Når æggene begynder at få en gylden farve tilsætte spinat og tomat.
  5. Tag det hele af efter et par minutter og server med det samme. Velbekomme.
  OBS: Salt er ikke en del af paleo diæt – (hvor skulle jægerne få det fra?) Men hvis man ikke er så strikt med diæten er det bestemt lækkert med en smule god havsalt.
  Måske den jæger der har været så dygtig at skaffe karry (og kokosolie) også kan opstøve lidt salt!
 3. Like
  -Elvirus- got a reaction from Fame Boy in Ingen historier - Bare træning   
  Misforståelse FB, CBB spiser kun en gang om ugen!
 4. Like
  -Elvirus- got a reaction from MamboMads in Sandra Aamodt om hvorfor det er svært at tabe sig   
  BMI på 30..... Har du prøvet at regne ud hvor mange kg fedmasse du skal gaine for at komme derop? Det giver uomtvisteligt, nedsat insulin følsomhed, øget stress på skelettet, forstyrrelser i blodlipider, øget blodtryk, fedt i leveren, inflammationsmarkører stiger.
  Det er fint nok at man godt KAN være "sund" og tyk, men det betyder ikke at det er sundt at være tyk!!

  Den forskning der antyder at BMI grænsen skal flyttes bygger på data der skævvrides grundet det er usundt at have relativt lavt BMI. Ingen tvivl om at det er sundest at ligge omkring 22-25.
 5. Like
  -Elvirus- got a reaction from Fame Boy in Sandra Aamodt om hvorfor det er svært at tabe sig   
  Jo, det er så forsimplet at det er meget forkert.
  Der er mig bekendt ikke evidens for at motion har en højere betydning end overvægt når det kommer til at opstille en sundhedsligning. Uomtvisteligt er det sundeste at være normalvægtig og aktiv. Så hvorfor ikke sigte derefter. Du taler om spiseforstyrrelser, men det er irrelevant for rigtigheden af hvorvidt det er sundere at være normalvægtig eller ej.
  Der er kæmpe helbredseffekter (for overvægtige) ved at tabe sig 5% (som typisk er første mål for farmakologiske interventioner). Hvis vi taler om et fedme set-point, gælder det selvfølgelig om at undgå at etablere sig som overvægtig, så kroppen forsvarer den ekstra fedtmasse - men det er stadig blot en teori, og adskillige interventioner vidner om at individer kan - kronisk - sænke deres kropsvægt.
  Problemet med overvægtig og sund, er at det for nogen bliver en dårlig undskyldning, "jeg æder og drikker som et svin, men det er okay, fordi jeg er aktiv".
 6. Like
  -Elvirus- reacted to MamboMads in Mad og drikke før og efter træning   
  Og hvis det best case er irrelevant, hvorfor så decideret lade være? Der er stadig ingen fordel ved at vente.
 7. Like
  -Elvirus- reacted to MamboMads in Mad og drikke før og efter træning   
  Det er nærmest præcis hvad jeg har skrevet 10 gange nu.
 8. Like
  -Elvirus- reacted to MMArtin in Mad og drikke før og efter træning   
  Optimalt indtager du inden for et kvarter efter træning et mix af hurtige kulhydrater og protein.
  Men som Retchen skriver, så skal du tænke på din kost hele dagen, ikke kun lige efter træning.
 9. Like
  -Elvirus- reacted to Retchen in Mad og drikke før og efter træning   
  Hvis du gerne vil være større, skal du ikke bare tænke på, hvad du spiser før og efter træning, men hvad du spiser hele døgnet. Det er ikke så afgørende, at du spiser på bestemte tidspunkter, men at du får nok af det rigtige mad, dvs. spiser mere end du forbrænder og får nok protein.
  Prøv at tage et kig på linksene i denne tråd: http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=42685
 10. Like
  -Elvirus- reacted to MamboMads in Mad og drikke før og efter træning   
  Hvad er bedre?
 11. Like
  -Elvirus- reacted to MamboMads in Mad og drikke før og efter træning   
  Selvfølgelig gør det det.
 12. Like
  -Elvirus- reacted to Oksen fra Århus N in Okse-loggen!   
  Nogen har spurgt til, hvad mit handicap er.
  Sådan et spørgsmål er naturligvis rimeligt nok. Jeg har været på MOL i flere år, og der er sket stor udskiftning i klientellet, så der er mange, der ikke kan vide det.
  Jeg er lettere spastiker (medfødt). Det påvirker hovedsageligt mit venstre ben, og lidt min venstre arm. Det i armen er dog kun til marginal gene for mig, og det er et af de steder, hvor styrketræning især har gavnet mig.
  Jeg har min minicrosser at køre på, og så en rollator, til hvis jeg skal gå lidt længere ture. Indendørs går jeg uden hjælpemidler.
  Jeg klarer mig helt og aldeles selv i hverdagen, og har hverken hjælp til rengøring eller andet.
  Som noget lidt atypisk blandt spastikere er min tale-funktion fuldt normal. Ellers var jeg næppe blevet den store sprog-nørd, jeg er.
  Naturligvis var det et stort spring, da jeg, i 1997, flyttede her til Århus. Mine forældre var noget bekymrede, og det blev ikke altid bedre af, at jeg til tider tågede rundt på nogle af de mere tvivlsomme steder i byen (hvor der ofte blev snakket en del i krogene).
  Men som jeg også nævnte i et andet indlæg, så kan jeg næsten blive rørt til tårer over, at mine forældre har turdet lade mig leve mit eget liv.
  Når jeg træner, er det ikke decideret pga. mit handicap, men det er klart, at det er gavnligt at holde sig i gang.
  Jeg har kendskab til en fyr, lidt ældre end mig, med nogle af de samme fysiske udfordringer, som jeg har. Han har et hus, som forældrene ikke tør lade ham bo i, og en bil, som står uden plader, fordi de har snakket ham fra at køre i den. Han bor nu hjemme på forældrenes gård. Der må han ikke være med til noget af arbejdet, selv om han er bomstærk (nok er landbruget en farlig arbejdsplads, men hvis han arbejdede sammen med sin far, kunne han godt være med til mange ting). Resultatet er derfor, at han enten ligger foran flimmeren eller sidder på en bænk på gårdspladsen, og falder mere og mere af på den, fysisk såvel som mentalt.
  Og om natten ligger han gudhjælpemig i dobbeltsengen sammen med forældrene! Ligefrem incestuøst er det vel ikke, men det er sgu heller ikke sundt! En gut på omkring 40 år!
  Naturligvis har jeg både mine vanskeligheder (som bl.a. er af social karakter) og mine personlige fejl, men i lyset af ovenstående føler jeg mig sgu godt nok heldig.
  God weekend, når I kommer så vidt!
 13. Like
  -Elvirus- got a reaction from Ronni Drejer in Hvordan kan jeg blive en hurtigere fodbold spiller ?   
  CB, obs på dato!

  Ronni, spil så meget fodbold som muligt. Hvis du har tid ved siden af kan du løbe nogle 15-30 meter springs med nogle minutters pause imellem.
 14. Like
  -Elvirus- reacted to jsc in LCHF diæt - godt til en aktiv livsstil?   
  Ingen synes at betvivle, at kulhydrater er det bedste energisubstrat for hjerne og muskler, hvis disse skal fungere optimalt.
  Om man skal skære i kulhydraterne i en kort periode, for at komme af med en sukkertrang, kan det måske være en god idé.
  Men hvordan man kan være så forelsket i en idé om, at kulhydrater gør en fed og at frasigelse af disse giver én en "let" kropsændring, at man accepterer at gå rundt i en halv eller hel zombielignende tilstand, med suboptimal mental og fysisk præstationsevne, går over min forstand?
 15. Like
  -Elvirus- reacted to Schroinx in LCHF diæt - godt til en aktiv livsstil?   
  Spis grønt 6 om dagen
  Spis varieret
  Spis groft
  Det er almindelig fornuftig kost. Drop slik, kager, is, sukker etc, pasta, kartofler uden skræl, ris og hvidt brød. Undgå alt med et højt glykæmisk indeks.
  Ind med gryn, rugbrød, og lidt groft hvedebrød og lidt frugt, og mere protein. Lad være med at være være fedtforskrækket. Og husk at man godt må synde indimellem. Spis fisk mindst en gang om ugen. Spis mindst et æg om dagen og du får D-vitaminer gratis sammen proteiner.
  I min verden er det sund fornuft, men det er min personlige holdning.
 16. Like
  -Elvirus- got a reaction from Schroinx in LCHF diæt - godt til en aktiv livsstil?   
  Hansine, hvis du bekymrer dig om det "perfekte" carb-indtag - ud over ren interesse/akademisk undren - så har du allerede et problem. Fordi en dille vinder popularitet i medierne betyder det ikke at det fører noget positivt med sig - nærmere tværtimod kunne man fristes til at påstå. Hvad er problemet med at spise en almindelig varieret kost.
  Har du behov for absolut at have nogle simple må/må ikke regler?

  Arcus, synes den argumentation (rent ud sagt) er elendig. Fordi kroppen tilsyneladende kan overleve uden kulhydrater, så skal man undgå at indtage dem? Du kan nok også klare den rigtig lang tid ved at reducere dit væskeindtag til 500ml/dag, ja kroppen tilpasser sig måske så du kan hænge i kronisk, men det giver jo heller ikke mening.


 17. Like
  -Elvirus- got a reaction from Schroinx in LCHF diæt - godt til en aktiv livsstil?   
  Hvorfor ikke blot supplere normale kulhydratkilder (ad libitum); gryn, rugbrød, grøntsager og frugt - alle med måde, og efter appetit. Der er jo ingen der siger at kulhydrat absolut skal være i form af slik, is, kager.. Det giver ingen mening at følge en "diæt" der reducerer den daglige produktivitet og velvære.

  Hvis en "diæt" lyder crazy så er den det højst sandsynligt også. Spis en varieret sund kost!
 18. Like
  -Elvirus- reacted to venaN in Slettet   
  Jeg kan stort set altid dødløfte 200+ og bænker 140kg. Det er nok ikke nogen dm rekord, men jeg har haft max 2 fullbody om ugen de sidste 4 år ca. og 3-4 ugentlige løbepas. Jeg tør næsten garantere, at jeg vil kunne lave yderligere fremgang, hvis jeg satsede mere på maxløft og tunge singles.
  Man kan komme rigtig langt med 2-3 pas om ugen, hvis man gør det intelligent :-)
 19. Like
  -Elvirus- reacted to Dochylle in Blodprøver - hvad er interessant?   
  I Danmark har vi et sundhedsvæsen der behandler og forebygger når der er rimelig evidens for at forebygge. Sundhedsvæsenet er ikke beregnet til at "lige nappe et par forebyggende blodprøver bare fordi". Det er dyrt og meningsløst fordi det er en formålsløs søgen.
  I Japan hvor jeg bor er det lovpligtigt med udvidede helbredsundersøgelser for alle i arbejde, hvilket er fuldstændig hovedløst. Alle de gange det er undersøgt (i DK i hvert fald) er der fundet endog meget lille evidens for at det rent faktisk redder liv ud fra en samfundsbetragtning.
  Hvis du har en venlig læge, og det har de fleste dog trods alt, tager han vel dit blodtryk, og måske har han en kolesterolmåler baseret på fingerpriktest, og så skal han vistnok nu stille en række spørgsmål om risikofaktorer.
  Medmindre du har en arvelig sygdom i familien eller risikofaktorer, såsom rygning, overvægt osv osv er du ikke "et job" for den praktiserende læge, sålænge du kun er 35. Det er en rigtig god ide at tage din sundhed i egen hånd. Så gør det, sæt dig ind i sagerne, og så gå lige til et af de private firmaer og host op af din egen lomme, istedet for at belaste andre (altså sundhedsvæsenet og lægens tid). Det koster sikkert kun en 2-4000 kr, så får du syn for sagen. Blodprøverne udgår vel en 3-1500kr af det, afhængig af hvad du lige har lyst til.
 20. Like
  -Elvirus- got a reaction from Fame Boy in Blodprøver - hvad er interessant?   
  Hvis du ikke er syg, føler dig syg og samtidig forsøger at leve nogenlunde sundt er det vel netop spild af tid og penge. Medmindre der løber en eller anden arvelig sygdom i din familie.

  Største risiko relaterer sig vel til blodtryk og kolesteroltal, men risikoen for at du skal behandles med medicin derfor er nok forsvindende lille (taget alder og formodet livsstil i betragtning).

  Forstår godt at det, i disse sundhedstider, er interessant at få nogle tal på sin egen krop, men synes samtidig man skal gøre sig selv og samfundet en tjeneste og reflektere en ekstra gang om det er nødvendigt at smide penge efter at få stillet sin nysgerrighed.
 21. Like
  -Elvirus- got a reaction from mr_defecto in Blodprøver - hvad er interessant?   
  Hvis du ikke er syg, føler dig syg og samtidig forsøger at leve nogenlunde sundt er det vel netop spild af tid og penge. Medmindre der løber en eller anden arvelig sygdom i din familie.

  Største risiko relaterer sig vel til blodtryk og kolesteroltal, men risikoen for at du skal behandles med medicin derfor er nok forsvindende lille (taget alder og formodet livsstil i betragtning).

  Forstår godt at det, i disse sundhedstider, er interessant at få nogle tal på sin egen krop, men synes samtidig man skal gøre sig selv og samfundet en tjeneste og reflektere en ekstra gang om det er nødvendigt at smide penge efter at få stillet sin nysgerrighed.
 22. Like
  -Elvirus- got a reaction from steinway in Blodprøver - hvad er interessant?   
  Hvis du ikke er syg, føler dig syg og samtidig forsøger at leve nogenlunde sundt er det vel netop spild af tid og penge. Medmindre der løber en eller anden arvelig sygdom i din familie.

  Største risiko relaterer sig vel til blodtryk og kolesteroltal, men risikoen for at du skal behandles med medicin derfor er nok forsvindende lille (taget alder og formodet livsstil i betragtning).

  Forstår godt at det, i disse sundhedstider, er interessant at få nogle tal på sin egen krop, men synes samtidig man skal gøre sig selv og samfundet en tjeneste og reflektere en ekstra gang om det er nødvendigt at smide penge efter at få stillet sin nysgerrighed.
 23. Like
  -Elvirus- got a reaction from venaN in Blodprøver - hvad er interessant?   
  Hvis du ikke er syg, føler dig syg og samtidig forsøger at leve nogenlunde sundt er det vel netop spild af tid og penge. Medmindre der løber en eller anden arvelig sygdom i din familie.

  Største risiko relaterer sig vel til blodtryk og kolesteroltal, men risikoen for at du skal behandles med medicin derfor er nok forsvindende lille (taget alder og formodet livsstil i betragtning).

  Forstår godt at det, i disse sundhedstider, er interessant at få nogle tal på sin egen krop, men synes samtidig man skal gøre sig selv og samfundet en tjeneste og reflektere en ekstra gang om det er nødvendigt at smide penge efter at få stillet sin nysgerrighed.
 24. Like
  -Elvirus- reacted to salt in Vejen til crossfit?   
  Altså, du skal forberede dig på at kunne CF'e om 3-5 år? Det er jo vildere end AX der skulle bruge 1 års forberedelsestid på at løbe længere end 20 meter.
 25. Like
  -Elvirus- reacted to salt in Vejen til crossfit?   
  Jeg skal bare lige have det på det rene... Denne tråd handler at blive god til crossfit, så man kan begynde til crossfit?