sunek

Medlemmer
 • Posts

  119
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by sunek

 1. Hej

  Jeg har efterhånden længe gerne ville kaste mig ud i HST, men hver gang det kommer til at lægge et program går jeg i stå. Jeg har trænet traditionel styrketræning i en del år, men de sidste 3 år har jeg trænet crossfit, som jeg synes er super sjovt. Derfor vil jeg gerne tage udgangspunkt i de store flerledsøvelser.

  Jeg vil gerne have dips, pull-ups, push-ups (og hspu) og andre funktionelle øvelser som en del af programmet – men måske er det for vanskeligt at håndterer 5 % progressioner i den type øvelser?

  Det vil være ideelt at få skruet et program sammen som kan afvikles inden for max 60 minutter.

  Øvrige øvelser jeg gerne vil have som del af et program:

  Backsquat (el. frontsquat) og dødløft (evt. skiftevis hver anden træningsgang)

  Thrusters

  Clean

  Bænkpres

  Vil det give mening at træne HST og smide et wod ind, fra tid til anden? Eller er jeg nødt til at vælge retning? Når jeg gerne vil træne crossfit jævnligt skyldes det at der er et super kammeratskab i den box hvor jeg træner – det vil jeg nødigt undvære.

  Som en sidste kommentar skal nævnes at jeg altid har haft problemer med at bygge brystmuskler så kan man tage højde for det i et HST program vil det være cool.

  Håber du kan hjælpe mig med at skrue et program sammen eller pege mig i retning af en måde at få det gjort på – for jeg er på det sted, hvor jeg plejer at gå i stå (med HST).

  Tak for hjælpen

  Sune

 2. Hey alle sammen

  Tak for jeres gode og konstruktive råd. Der bliver påpeget rigtig mange gode pointer som har givet noget stof til eftertanke.

  Personligt er jeg lidt ked af at skulle undvære løbebånd så jeg er ved at undersøge priser på lejer og leasing. Det samme gælder cross-traineren.

  Til nøds kan løbebånd udskiftes med en cykel. Det vigtigste er klart vægtene og en god bænk.

  Status er at jeg i denne uge indkalder firmaets sportsudvalg til et møde, hvor vi snakker mulighederne igennem. Jeres argumenter vil jeg have med. Bliver vi enige fremlægger vi et budget for vores direktør som forhåbentligt godkender vores plan og derefter er det bare at få købt/lejet udstyret og få indrettet lokalet.

  Mvh

  Sunek

 3. Hej

  Jeg har fået ansvaret for at indrette et motionsrum (hvis det er muligt inden for de givne rammer) for firmaet jeg arbejder i (ca 80 ansatte).

  De fysiske rammer er et meget højloftet rum på omkring 27 m2. Budgettet er max 30K.

  Der skal være mulighed for både kredsløbs- og styrketræning.

  Der har været ønsker om cross trainer og løbebånd samt bænkpres. Alle tre ting bør forefindes i rummet. Men hvad skal der til for at resten af kroppen kan komme med?

  Der findes nogle ret kompakte racks til håndvægte udformet som tårne. Håndvægte åbner for en lang række øvelser.

  Hvad ellers?

  Ribbe, bolde, maskiner og i så fald hvilke?

  Vil det kunne betale sig at leje eller lease frem for at købe selv?

  Alle former for input er velkomment.

  Tak for hjælpen

  sunek

 4. Findes et gratis program der hedder Audacity. Måske kan det bruges.

  Mvh Andreas

  Hej Andreas

  Tak for det. Det vil jeg checke ud.

  MixMesiter Express fås til 70USD. Mit bud er, at du kommer til at bruge mere tid på at lede efter SW og fedte rundt.

  Måske du kan køre et par timer "gratis" for centeret og få dem til at købe det hjem til dig. Så er det 400 ikke skatteplagede kr = et par timers arbejde. Det er vel OK, selv over for skattefar?

  Hvis ovennævnte stykke software ikke kan det jeg forventer lyder din ide som en god løsning. Et par cykeltimer vil jeg gerne ofre på sagen.

  Mvh

  Sune

 5. Hvis du mener Mix Meister så kan du suge det via rapidshare (sikkert også torrent) hvis du da er ligeglad med om det skal være lovligt

  Tak for det. Jeg har før været ude for at fange en virus når jeg har benyttet software der var hentet på torrent sites. Det var derfor jeg håbede at der fandtes en shareware version af et eller andet jeg kunne benytte.

  Sune

 6. Hej

  Jeg er cykelinstruktør og har brug for et brænderprogram til når jeg skal lave lave nye cykelprogrammer. Jeg har haft en prøveudgave af MixMeister som kan alt men desværre også er ret dyrt - over 200 $ så vidt jeg husker. Da min løn er 200 kr i timen skal jeg bruge uforholdsmæssigt mange arbejdstimer for at dække udgifterne til programmet (når jeg oven i hatten også har udgift til musik).

  Er der nogen af jer der kender til gratis eller billig software der kan benyttes til at lave cykling/fitness cd'er. Vigtige features er:

  * Mulighed for at fjerne pauser mellem numrene (og gerne i starten og slutningen af numrene, hvis der er noget)

  * Analyse af BPM

  * Mulighed for at eksportere playlists i tekstformat (så man let kan oprette et dokument med programmet)

  Andet der vil være rart:

  * Mulighed for glidende overgang mellem numrene.

  * Mulighed for at redigere i numrene.

  Tak for hjælpen

  Sune

 7. Hej Sunek. :wink:

  Hvis du dyrker meget træning, er du udenfor min målgruppe. I sådan et tilfælde må du selv vurdere, om du kan bruge mit svar til noget.

  ...

  Jeg har svært ved at vurdere, hvor meget E-vitamin, du får, når du spiser meget frugt og grønt. Nogle folk i fag/interesse-kredse vil nok mene, at et tilskud af E-vitamin er godt. Andre vil mene, at det er unødvendigt.

  I andre tråde gør jeg opmærksom på min "vej"; nemlig den gyldne middelvej. Her taler jeg om "Livol Multi Total 50 +". Dagsdosis er 2 tabletter. Dette indeholder kun 7 mg jern og hele 400 % ADT E-vitamin. (ADT er Anbefalet Daglig Tilførsel).

  Hej Jan

  Tak for din post. Jeg har læst din artikel om den gyldne middelvej inden jeg oprettede denne post og den fik bestemt nogle tanker igang.

  Om jeg træner meget? Tja det er vel et definitionsspørgsmål. Jeg træner dagligt, fordelt på 3 gange styrke, 3-4 timers cykling (eller spinning om du vil) og en løbetur eller to på 7-10 km. En slat over gennemsnittet vil jeg mene ;)

  Uanset hvad lader det til at et vitamiltilskud er en god ide - hvor stor mængder der er brug for må jeg se at blive klog på.

  sunek

 8. Hejsa

  Har netop haft en diskussion med en kammerat omkring vitaminer og træning. Vi var nogenlunde enige om at det er vigtigt at få vitaminer nok. Men vi var lidt uenige i mængderne.

  Hans argument var at man kunne lige så godt tage et tilskud oven i den naturlige kost - kroppen skal nok skille sig af med det den ikke skal bruge.

  Mit argument var at, hvis man som jeg spiser 1-1½ kg frugt og grønt om dagen (bl.a. broccoli, gulerødder, tomater, rød- og hvidkål, knold- og blegselleri og rødbeder. Frugt er typisk æble, pære, banan, sharon og kiwi), så behøver man ikke noget ekstra tilskud.

  Kroppen er designet til at kunne klare sig uden ekstra tilskud. Desuden synes jeg at have hørt at for store mængder af visse vitaminer er direkte skadeligt.

  Men hvem har (mest) ret?

  Tak for hjælpen.

  sunek

 9. Hej OnTheRun og Morten Z

  Tak for jeres input. Jeg vil smutte ned i en butik og teste de to ure (FR310XT-HR ser ud til at kunne alt hvad man kan ønske sig - og lidt til). Så kan man jo købe det på nettet efterfølgende :)

  sunek

 10. Hej

  Jeg skal til at anskaffe mig et nyt pulsur, der skal benyttes til både løb og spinning. Jeg kunne godt tænke mig et ur med GPS og har derfor Garmin Forerunner 305 lidt i kikkerten da prisen er nogenlunde overkommelig. Hovedårsagen til at jeg gerne vil have GPS er for at kunne afgøre min hastighed (både undervejs og i forbindelse med efterfølgende analyse).

  Men jeg vil også gerne have et ur der er brugervenligt. Jeg ved at hvis funktionerne ikke er nogenlunde intuitive så kommer jeg ikke til at bruge dem.

  Mit gamle pulsur som døde for et par måneder siden var et billigt ur der var fint nok til at vise puls, men alt andet som fx gemme og sammenligne data, forbrænding målt i kcal osv var noget bøvl at bruge så det kom jeg aldrig til.

  Er Garmin Forerunner 305 brugervenligt. Er der evt. nogle pulsure uden GPS der kunne dække mit behov bedre?

  Tak for hjælpen.

  sunek

 11. Hej Dr. Durden

  Tak for dit input :4thumbup:

  Ja, jeg er stadig misundelig på dine guns...

  Tak - det luner :smile:

  Hvordan har din progression gået? 95 i max er ikke synderligt meget for en der har trænet i 2-3 år. Har du prøvet at følge nogle programmer eller bænkcyklusser? Hvordan er din teknik og dit greb?

  Personligt har jeg fået meget ud af denne video (i bunden af siden): http://www.tmuscle.com/free_online_article...ench_press_cure

  (den er måske nok mest om styrke og ikke så meget masse, tho)

  Umiddelbart ville jeg i hvert fald droppe de mange reps, men starte på med 4x6 e. lign. Eller find dig nogle bænkpress programmer... Jeg er selv blevet godt udfordret i Gillinghams Peaking Cycle, men det er igen mest styrke..., men det afholder selvfølgelig ikke dine pecs fra at vokse...

  Og til øvelsesforslag: Butterfly på maskine? (flyes med bukkede arme)

  Det kan godt være at jeg skal forsøge mig med noge mere struktureret træning i forhold til brystet. Min progression er gik godt i starten med pæne stigninger i starten så fladede stigningen ud. Jeg forsøgte mig med noget kreatin og bulk i slutningen af næste år. Det betød dels at mit max i bænk blev øget lidt (det samme gjorde sig gældende for andre muskel grupper. Samtidigt steg min vægt fra 86 til 98 kg på 2-3 måneder - halvdelen var fedt :unhappy:

  Teknik og greb er måske noget jeg skal arbejde mere på.

  sunek

 12. Jeg har nogle problemr med min ondt i lænden, som følger af at jeg går og "falder sammen" i overkroppen.

  Hej Andersen80

  Som Vastus siger er core træning en rigtig god ting. Men du er nødt til at rette ryggen og skyde brystet frem når du går (og evt spænde let i maven). Det vil muligvis føles unaturligt i starten (specielt hvis du er høj) men det bliver en vane, er godt for ryggen og ser bedre ud.

  Held og lykke med det.

  sunek

 13. Prøv evt. at kører dem DB, incline BB eller incline DB, du kan også hvis du vil prøve en øvelse som pullover.

  Hvis ingen af tingene her fungerer, så prøv at tage hænderne endnu længere ud til siderne, så du på den måde læger mere af belastningen over i pecs og ikke så meget triceps og deltoideus.

  Hej Scars. Tak for det. Vil du foreslå 8-10 reps som mange benytter i forbindelse med hypertrofi træning.

  Jeg er i den grad triceps og delts bænker, så selvom bænken langsomt stiger syntes min brystmuskulatur ikke at følge med, slet ikke i forhold til delts og triceps.

  Hvad jeg har fundet til at virke er DB pres i forskellige afskygninger (som scars er inde på), stående kabel-pres, samt flyes øvelser i forskellige afskygninger. Det skal dog også siges, at jeg bænker med forholdsvis smalt greb, men har også haft prioritet på styrke i længere tid. Et bredt greb har for mig personligt givet smerte i skuldrene hvis jeg kører det i længere tid.

  Jeg er ikke enig i, at bænkpres er nr. 1 pec øvelse for alle. For nogle, ja, men ikke alle. Vi er allesammen forskelligt bygget. Men der er selvfølgeligt noget om det, da du nok ikke ser en person med en kæmpe bænk, med små pecs.

  Og det tager tid, at få store pecs, så tålmodighed.

  Hej Eruption. Lyder som om du har (haft?) samme udfordring som mig. Har du fået bygget nogle nogenlunde brystmuskler?

  Tak for jeres input.

  sunek

 14. Hej

  Siden jeg startede med at styrketræne for 2-3 år siden har brystmusklerne voldt mig problemer. Problemer i den forstand at de ikke vokser i modsætning til mine biceps, triceps, skuldre og min ryg. Jeg har hele vejen igennem trænet bryst 2-3 gange om ugen med bænkpress (mellem 3 og 7 sæt, antallet af reps har varieret 6-8, 8-10 og 8-12) sammen med andre brystøvelser - specielt flying med frie vægte eller wire.

  Jeg kan løfte mere i bænkpress end da jeg startede men jeg synes ikke at brystmusklen ændre sig. Samtidigt oplever jeg ingen muskelømhed i forbindelse med træning - skyldes det at kun få muskelfibre rives over og dermed at jeg ikke for glæde af superkompensationseffekten?

  Årsagen til at jeg stædigt har fastholdt at træne bænkpress er at alle jeg kender (og de fleste herinde) er eninge om at det er brystøvelse nr. 1. Sidst jeg trænede prøvede jeg et eksperiment. Jeg kørte med ca 55% af max vægt og kørte mange reps. (20-30). Formålet var at få de muskler jeg bruger når jeg kører bænk til at syre til - for på den måde kan jeg sikre mig at det er den rigtige muskel der bliver brugt i øvelsen. Og trætheden meldte sig først i skulder og triceps og enkelte gange lidt i brystet.

  Hvad kan det skyldes? Jeg får jævnligt trænere eller andre der træner i centeret til at kigge på min teknik og den er umiddelbart udemærket.

  Det hører måske med til historien at jeg i dag, to dage efter sidste træning oplever en let ømhed i brystmusklerne - så de må være blevet ramt :)

  Kan man forestille sig at jeg kan opnå en effekt ved at kører flere reps med lavere vægt? Skal jeg evt træne nogle helt andre brystøvelser?

  Jeg håber at der er nogen der kan hjælpe for jeg bliver snart tosset over de brystmuskler.

  Tak for hjælpen.

  sunek

 15. Hej igen

  Jeg ville lige følge op på tråden ved at fortælle at min første spinningtime gik godt. Der var enkelte småkiks (fx glemte jeg ved en af intervallerne at sige på forhånd, hvor mange gentagelser vi skulle have - men det var der en fra holdet der spurgte om). Jeg havde heller ikke indlagt nogle pauser ud over ½ min før, hvert pas hvor jeg introducere passet. Men bortset fra det gik det godt - ikke mindst pga. jeres input.

  Tak for det.

  Og Blackwizard tak for dit program - det var rigtig godt med en eksempel at læne sig op ad.

  sunek

 16. Hejsa

  Når det nu er dine led du får ondt i er styrketræning af dine benmuskler en god ide. Så styrker du musklerne omkring knæet. Prøv noget squat agtigt noget - og som ved alt andet træning start forsigtigt og byg langsomt op.

  Min egen vægt er pt. 92 men jeg har vejet 98 og jeg har ikke noget problem med at løbe. Men mine løbesko bliver udtrådt inden 1000 km som ellers er den gængse tommelfingerregel for løbeskos løbetid. Og som nævnt ovenfor så få dig et par løbesko i en butik, hvor de kigger på din fod og kigger på din løbestil på et løbebånd.

  Held og lykke med det.

  sunek

 17. Nå, men mit program på dagens time er:

  A:

  10 mins tempoarbejde, steady state

  3 x (2 min siddende, 1 stående) FS7-7½

  B:

  20 mins stigning/tærskeltræning, FS7½ , FS8+ i pres

  5 stående enkelttakt, / 1 siddende pres

  4 stående enkelt/ 1 siddende pres

  3/1

  2/1

  1/1

  C:

  2 siddende recover

  2 stående enkelt FS7

  2 stående angreb all out

  Tak for det - rart at se et helt konkret program. Kan du løfte sløret for din playlist?

  Man kan sagtens køre udeholdenheds pas - det gøres ganske meget. Der hvor jeg arbejder har vi timer der hedder "udholdenhed" - 50 min uden pauser og op til lige under syregrænsen. Lange jævne serier - ofte med brug af meditativ musik...

  Det lyder fornuftigt - jeg har også selv kørt nogle udholdenhedstimer og synes at det fungerede fint.

  I øvrigt en god ide at tage udgangspunkt i en forholdsvist tung enkelttakt og arbejde ud fra det.

  ... de længste bakker i Danmark er i spinningsalen...

  lol - det kan der være noget om :)

  sunek

 18. Hej med jer

  Tak for de gode råd. Det var lige hvad jeg håbede på. Jeg er lige kommet i tanke om et ekstra spørgsmål omkring at være spinningtræner - hvor hårdt presser man sig selv? Man skal selvfølgelig ikke køre totalt på frihjul men man skal vel heller ikke presse sig selv så hårdt som man skal hvis man er en del af holdet (man jo have luft til at præsentere serierne og heppe lidt på cykelholdet)?

  En almindelig fælde er at man er bange for at kede sit publikum og øser for meget forskelligt ind på en time -og/eller at der mangler en klar ide og stringent opbygning af timen - det var næsten det der kunne genere mig da jeg primært sad i salen og ikke ved anlægget som nu.

  I mine logs har jeg ofte gengivet nogle af branchens bedstes programmer efter at havet kørt med dem - samt på det seneste en del af mine egne. Spock har også undertiden gengivet de programmer han køre som instruktør. Måske kan du finde lidt inspiration :bigsmile:

  Jeg må indrømme at det er en fejl jeg var tæt på at begå selv :)

  Jeg vil kigge igennem din log for at finde inspiration - må nok hellere bruge søgefunktionen (79 siders log er meget :))

  Takker for linket - der ser ud til at være mange gode ideer til både programmer og musik:

  Udholdenhed er nok tvivlsomt i en spinningtime. Kør hellere pulstræning.

  Find musik med godt tempo. Megen spinning køres med for højt eller for lavt tempo. Under 70 bpm er efter min mening for langsomt. og over 130 er for hurtigt.

  ...

  I mine timer er de længste intervaller 4 min lange. de korteste er 5 sekunder.

  Jeg bruger musikken meget på den måde at intervaller f.eks kan være de tre omkvæd i et stykke musik. Altså tre gange fuld skrald eks. 15,30 og 45 sek.

  New orders Blue monday varer omkring 7 minutter - der kan man lige nå 21 stående accelerationer (alpe D`huez)

  Der findes et hav af muligheder. Som Arne rigtigt siger kan der nemt proppes for meget ind i en time. Derfor er 4 gange 4 minutter også en god ting. efterfulgt af f.eks 8 gange 1 minut.

  Jeg havde faktisk gjort mig nogle overvejlser omkring antal bpm men fik ikke spurgt om det - kanon at få et svar på det alligevel. Også tak for tippene omkring struktur.

  Men lige et ekstra spørgsmål; hvorfor er udholdenhed tvivlsomt i en spinningtime? Er der ikke tid nok?

  Jeg får trækninger i hele kroppen hvis der ikke cykles ti musikken.. i TAKT til musikken... :bigsmile:

  takt og tone tak....

  4*4*5 sek sprint - 10 sek pauser - 1 min pause mellem sæt. Benhård spinning..mam mam

  Jeg skal gøre mit bedste for at finde musik hvor jeg selv kan holde takten så jeg ikke giver andre trækninger :)

  Endnu en gang tak for jeres indput.

  sunek

 19. Hej

  Jeg er ved at sammensætte nogle spinningprogrammer til let øvede spinnere. Men på trods af at jeg selv har været gennem 50+ spinningtimer synes jeg at det er lidt svært. Jeg har forestillet mig noget i retning af:

  5-10 min opvarmning

  ca 20 min pulstræning (5-6 øvelser med høj intensitet og moderat belastning)

  ca. 20 min udholdenhedstræning (3-4 øvelser med lavere belastning og hård belastning)

  5-10 min nedvarmning og udstrækning.

  Er det en god ide at blande pulstræning og udholdenhed? Er rækkefølgen i orden?

  Når jeg skal detaljere programmet synes jeg det bliver sværere. Er der nogle steder, hvor der findes en oversigt over gode øvelser (og evt. også ideer til musik).

  Alle bidrag vil blive modtaget med kyshånd :)

  sunek

  EDIT: skulle nok have været postet i 'træningsprogrammer'. Må gerne flyttes, hvis en mod skulle have tid :)