Nat

Medlemmer
  • Posts

    237
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Nat

  1. Når Nat er er bekendt med at punktslankning ikke er praktisk muligt, så kan jeg kun læse det som om hun ønsker at vel nærmest træne musklerne i stykker, så de bliver mindre.

    Jeg tvivler stærkt på det lader sig gøre, selvom jeg ikke er nok inde i teorien til helt at kunne afvise muligheden, men jeg er sikkert på at det er en umådelig dårlig idé at forsøge og trænerens forklaring lyder som ren nonsens.

    Hvis du reelt vil have mindre muskler, hvilket jeg stærkt tvivler på vil gøre at du rent faktisk når det mål du har planer om, hvis det ikke allerede klart fremgår, så er inaktivitet nu engang en uhyre effektiv måde at opnå atrofi (tab af muskelmasse). Se på folk der har haft en arm eller et ben i gips i en måneds tid.

    Lige præcis. Jeg ville træne musklen så tilstrækkeligt meget, at den "faldt sammen". Jeg løber flere gange om ugen, og bruger crosstrainer som opvarmning til styrketræningen, så jeg kan ikke være inaktiv. Så ville jeg tage på, og det var ikke meningen jo hehe. Men har tænkt lidt over det i løbet af dagen, og som det er nu, så taber jeg mig mellem 0,5 og 1 kilo om ugen, og ca 0,5 cm om benet om ugen. Så så længe det går fremad, så vil jeg ikke forsøge det, da jeg nødigt vil ricikere skader eller være for bustet til at kunne opretholde min cardiotræning.

    Men takker for jeres synspunkter til det....havde brug for lidt andre øjne på sagen. For handler nok mest om at jeg er utålmodig i sidste ende.

  2. Nat: Hvis jeg beregner mit bmi, på fx. enletterebarndom.dk så siger den at jeg er overvægtig. Og det andet var, jeg føler selv at jeg er færdig med at vokse, hvorfor mener du at jeg ikke er? (: - Bare lige et spørgsmål.

    Og det trejde er, med hensyn til det med morgenmad, spiste jeg guldkorn til morgenmad idag. - ups!

    Man er først færdigudviklet i starten af 20'erne. Så der er rigtig mange ting som din krop slet ikke er færdig med at "lave færdigt" :)

    Der udover så skal du kun til at igang med dine teenangeår. Der sker rigtig meget med kroppen når man er teenager, derfor er det også vigtigt at du ikke begynder på alle mulige slankekure eller lignende. Jeg må indrømme at jeg ikke troede at der var forskel på bmi for børn og voksne. Det der er vigtigst, det er at du spiser sundt. Sørger for at få masser af frugt og grønt, og ikke så meget pizza og slik og den slags. Og så sørger for at røre dig. Går du til noget sport, eller er der noget du kunne tænke dig at gå til. Snak eventuelt med dine forældre om din og jeres kost, hvis det er. Så de sørger for at have sunde ting i huset. Hvis de ikke allerede har det :)

    Med hensyn til morgenmaden, så prøv at finde noget du kan lide, som ikke er meget sukerholdigt :)

  3. Læs denne artikel af Morten Z Virker punktslankning?

    Som jeg nævnte så ved jeg godt at man ikke kan punktforbrænde/slanke! Jeg tænkte mere på hvordan musklen reagerer på det, og hvordan den efterfølgende vil se ud. Hvis den bliver overtrænet vil den jo blive mindre i sidste ende. Det var det der var tanken :)

    Jeg laver jo stadig cardio og spiser sundt. Men har altid haft store ben, også da jeg var teenanger og ikke vejede spor. Har også kraftige lægge, men det er grundet meget muskelmasse lige der.

  4. Dav'dav. (:

    - Jeg er en 11 årig pige, som ønsker vægttab, vejer 62, er 1,69 høj. Jeg har så fundet ud af at det er vigtigt at man spiser morgenmad, men jeg plejer normalt ikke at spise morgenmad, da jeg ikke har den helt store appetit. Men jeg vil så prøve at spise morgenmad alligevel, og se om det kan lade sig gøre. Og så er det jeg tænker, hvad skal jeg spise til morgenmad? Hvad er godt at spise til morgenmad, hvis man ønsker vægttab? Du må meget gerne skrive det her, hvis du ved, noget der ville være godt for mig. (:

    Hvis det ikke er et hoax....så skal du ikke tabe dig. Du er langt fra færdig med at vokse, og vejer bestemt ikke for meget!!! Når det så er sagt, så er morgenmaden dagens vigtigste måltid, uanset om man skal tabe sig eller ej. Havregryn eller yoghurt er gode bud. bare det ikke er sukkerbomber som guldkorn osv.

  5. Hey herinde :smile:

    Søger lidt vejledning, så jeg håber der er nogle kloge hoveder der kan hjælpe :bigsmile:

    Jeg har siden midt januar tabt 9 kilo, kører meget træning (styrke (tung) og løb primært) og logger alt hvad jeg spiser. Søgte så igår vejledening i mit fitnesscenter, til træning af balder og lår, da det trænger til en opstrammer. Jeg har efterhånden markeringer på maven, men alt mellem knæ og mave, tager det hele med ophøjet ro :sneaky2:

    Han foreslog så at jeg i en periode på en måned overtrænede ben/balder. Altså 40-50 gentagelser hver dag af nogle øvelser han ville sætte sammen til mig. Han har vist tidligere trænet nogle bodybuildere, tror jeg nok. Han sagde at det ville få musklerne til at kollapse i benene og dermed reducere i cm. Han havde lavet samme program for en anden pige, som fik gode resultater. Jeg er godt med på at man ikke kan punktforbrænde, og det var det heller ikke ment som. Han sammenlignede det med cykkelrytternes små, men seje muskler.

    Håber I forstår.

    Mit spørgsmål er om nogle her har lavet noget lignende eller hørt om det. Om det er okay at give sig i kast med eller ej. Ville nødigt miste min cardiotræning, eftersom det er den der nok primært udover kosten holder gang i mit vægttab. (Er 158 og vejer 57,2kg)

  6. Nu skriver du ikke hvor ofte du løber, men gætter på at det ikke er alt for tit, nu hvor du er lidt smadret af en enkelt lang tur. Hold dog lige to dages pause, så du minimere skadesrisikoen

    Jeg løber 2-3 gange om ugen. Enten 8-12 km eller kortere ture hvor jeg har fart på i stedet.

    Valgte dog også at holde løbefri igår...ville ærgre mig endnu mere, hvis jeg måtte kvitte pga. manglende tålmodighed! Giver det et forsøg enten idag eller imorgen.

  7. Et lille spørgsmål af ren nysgerrighed...og nok også fordi jeg gerne vil bekræftes i at det er en super idé :smile:

    Har gennem lang tid løbet og løber typisk 8-12 km i øjeblikket. Har enkelte gange løbet 14-15 km. Igår løb jeg så 15,7 km og ville gerne have løbet en halvmarathon, men måtte stoppe pga vabler og trætte ben.

    Har ikke tænkt på andet siden, og vil rigtig gerne gennemføre. Har planer om at ville løbe den idag...kan godt mærke benene efter igår, de er trætte og har også et enkelt slidmærke på inderlåret efter tøjet.

    Men om benene er trætte eller ej, det er vel bare at gøre det....er det ik? Vilje mener jeg. Nu er ½ marathon måske ikke den vildeste distance, men det er alligevel 5-6 km længere end mit længste løb.

    Løber en 10 km på 55 minutter, og vil meget gerne løbe den her på højst 2 timer!!!

    Kærsten mener jeg bør vente lidt, men kan ikke få ro,før jeg har gjort det. Nogle erfaringer med at give sig ikast med personlige rekordlængder dagen efter et langt løb. Har planer om at løbe en rute hvor jeg vender om på halvvejen (altså efter 10,5 km) for der er ikke muligheder for at dreje hjem før eller noget (det er bare landevej)....og 10,5 kan jeg sagtens løbe...menn så er der jo ikke rigtig nogen vej udenom :smile:

  8. 26.01.2010

    Har holdt et par fridage, men var oppe og lave en gang styrke igår. Har kørt på mit kalorietællingsprojekt i en uge nu, og i lørdags havde sagde vægten 63,9 kg, altså minu 1,9 kg. Spiser lige nu 1500 kcal på en dag. Indtil videre ser det ud til at virke.

    Lyder det realistisk, eller har jeg bare været heldig?

    Motionerer typisk 5-6 dage om uge, løb og styrke primært.

  9. 20.01.2010

    *19.01.2010*

    En omgang styre blev det til, men en sølle en af slagsen...ikke værd at snakke mere om :unhappy:

    *20.01.2010*

    Tog en spinningtime idag, er længe siden jeg har spinnet...

    Havde pulsuret på og toppede dag på 198 bpm. Gennemsnittet var på 158, men det er ford den også talte mens vi varmede op og ned. Under selve træningen lå den ca på 180 +/-

    Tror jeg skal til at spinne noget mere, det virker som rigtig god cardio...svedte som en gal og er helt ødelagt i benene... :smile: så alt er vel som dt skal være hehe.

  10. Hey herinde.

    Er der nogen der bruger Polar pulsur (evt RS300x) Har lige fået mit Flowlink hjem, så jeg kan uploade træningen til computeren.

    Jeg kan godt få taldata op på polars træningsside, men jeg kan ikke se en graf osv over hele træningspasset.

    Er der nogen der ved hvor og hvordan jeg gør det?

    på forhånd tak :smile:

    * Nat

  11. *18.01.2010*

    Fik taget mig sammen til en svømmertur, selvom det ikke hjælpr på motivationen at falde i søvn en lille times tid i toget. Det blev til 1250 m...fik ret ondt i hænderne til sidst...de er ike vandt til at svømme og flytte så mget vand :smile:

    Er forresten på min første dag med at veje mad og tælle kalorier. Håber jeg ikke kører sur i det, og håber at det er det værd!!!

  12. 16.01.2010

    *15.01.2010*

    Styrke.

    Pul-ups

    3 x 6 BW (med hjælp fra makker på de sidste) Er sgu stadig for tung i gumpen.

    Træk til bryst liggende skråt på maven

    3 x 6 á 25 kg.

    Bænkpres med vægt i hver hånd (kg angivet er pr. vægt)

    3 x 6 á 20 kg (fik hælp på den 6. rep i 3. sæt. Ellers pokkers tæt på at fuldføre.

    Brystøvelse i kabel

    3 x 8 á 2,5 kg

    Biceps curl fri

    3 x 8 á 10 kg med hver arm.

    Skulderpres med vægt i hver hånd(kg angivet er pr. vægt)

    3 x 8 á 12,5 kg.

    Dips

    3 x 6 BW

    Triceps i kabel med reb.

    3 x 8 á 22,5 kg.

    Lændeøvelse på skrå bænk.

    3 x 10 BW + 15 kg vægtskive på bryst.

    Div. maveøvelser for øvre, nedre og skrå mave.

    (plejer at have en skulder og bicepsøvelse mere, men havde ikke så meget tid, og kører som regel også et par benøvelser, men ville spare lidt kræfter til en løbetur dagen efter).

    *16.01.2010*

    Løb 8,4 km.

    Har fået byttet mit pulsur til et der kan uploade til nettet, og venter på et Flowlink til det skal komme hjm. Glæder mig til at komme igang med det :smile:

    Og har her til aften meldt mig ind på en hjemmeside hvor jeg kan indtaste mit madindtag og følge med i kcal-indtag. Er spændt på om det kan hjælpe at blive lidt mere bevidst om det; sådan set i tal.

    Kender andre der bruger den, som er godt tilfredse med deres resultater.

  13. Velkommen (tilbage) :smile:

    Jeg er ikke sikker på, hvad den bedste fremgangsmåde er, men jeg ville nok selv tage de reps kunne med 20 kg, uden at gå til failure. Få evt. en til at spotte dig, så han/hun lige kan assistere dig på sidste rep. Gør det et par sæt og tag så et par sæt med de 17.5 kg, så du mener du har passende volumen på øvelsen. Efterhånden vil du kunne tage flere og flere reps med de 20 kg. Det er faktisk en rigtig flot vægt du har fat på allerede :4thumbup:

    Har du ikke lyst til at skrive dine øvelser, sæt og reps på hele programmet? :smile:

    edit: smiley optimering :smile:

    Takker for velkomsten :smile:

    Vil prøve din foreslåede fremgangsmåde næste gang jeg skal ned i centret, og se over tid om ikke det skulle give pote.

    Jo, vil gerne prøve at skrive mit program ind, efter næste træning.

    Det varierer en lille smule fra gang til gang, hvad mine øvelser er, både for forandrings skyld, men også for at variere det for kroppen. Men basis er det de samme muskler der bliver trænet.

    By the way, var lige omkring din log og kigge lidt. Du har været her noget tid hva :smile:

    Så i nogle af dine tidlige opslag, at du havde billeder fra dit pulsur (grafen tænker jeg på). Købte selv et pulsur den anden dag, er Polar RS100...og sagde i sportsforretningen at det skulle være til løb, og at jeg skulle kunne uploade mine træninger til computeren. Og det kunne det sagtens sagde han, men det ser det ikke ud til....føler mig temmelig snydt. Havde dog ikke råd til at købe et af de "dyre" til flere tusinde kroner. Så ved godt det ikke er det mest fancy af slagsen. Men ærgeligt alligevel.

  14. 14.01.2010

    Kom afsted på en løbetur tirsdag...7,11 km blev det til, med en gennemsnitsfat på lidt over 10 km/t. Det skal kunne gøres bedre, men skal også lige igang. Bliver godt når det bliver lunere i vejret, og solen kommer mere frem :smile: skal nok hjælpe lidt mere på løbelysten!

    Onsdag var jeg nede og træne et full body. Ømme stænger efter løb.

    Er sært, kæmper med bystøvelsen i øjeblikket. Laver bænkpres, bare med frie vægte. Kan tage 3 x 12 med 17,5 kg i hver hånd. Men jeg kan ik tage 6 gentagelser med 20 kg i hver hånd. Ville gerne kunne køre 3 x 6 med 20 kg. Og senere mere self. Men first things first.

    Nogen der ved hvad den bedste fremgangsmåde til det er? At tage flere og flwere gentagelser med de 17,5 og så senere prøve med de 20 kg. Eller bare tage de 20 kg til failure i hvert sæt, og så håbe at jeg får flere og flere gentagelser på?!

  15. 2010 wohoo...!

    Nyt år, mere træning.

    Køn: Pige.

    Alder: 25.

    Højde: 158 cm.

    Vægt: 65,8 kg.

    Mål: 58 kg.

    Er begyndt at føre mere målrettet log med min træning på et site hvor jeg kan uploade mine løbeture fra en gps. Håber det kan være et spark i den rigtige retning for at holde motivationen oppe!

    Har lige været 5 dage på ski/snowboard i Østrig, så har startet året meget godt.

    Kom hjem søndag aften og var nede at træne en gang styrke. Kører Full body program hver gang.

    Så igang igen....go gogo!

  16. Jeg er 158 høj og kan sagtens mærke forskel når jeg løber med en der en over 180. Jeg tager flere skridt, for at følge tempoet.

    Jeg løber gennemsnitligt 11 km/t og turene svinger fra 5 til 10 km.

    Jeg startede også ud med en distance på 2 km, og havde aldrig drømt om at jeg skulle løbe 10 km en dag, men uden man tænker over det, kommer formen langsomt, og man bliver mere udholdende, og så kommer kilometerne også på. Og derfor vil dit tempo helt sikkert også stige, når formen og overskudet er der til det.

  17. Løb og cykling er en god ting ja. Det gælder om at få pulsen op.....sådan virkelig op.

    Intervaltræning er rigtig godt.

    Og så sørg for at få noget styrketræning med også, så du får strammet kroppen op, efterhånden som det overskydende fedt forsvinder ved konditionstræningen.

    Spar på kulhydraterne, og sørg for at få en masse frugt og grønt. Spis en masse protein, eks. kylling, kalkun, tun.

  18. 16.08.2009

    12 km mountainbiketur på det Hvide Spor i Bidstrup ved Hvalsø. Super fedt trail, med masser af rødder og stejle....stejle skråninger og stigninger. Er et par år siden jeg har kørt der sidst....havde helt glemt hvor hårdt men sjovt det er :smile:

  19. 15.08.2009

    Wauw....længe siden jeg har logget herinde.

    Kører på det aller aller sidste af min fire ugers ferie. Starter igen mandag...piv.

    Har fået trænet ok i min feire....tog på en kajaktur med kæresten.

    Tog fra Holbæk og stævnede mod Rørvig. Men med to turkajakker er det ik helt nemt. Vi havde kun èt lastrum...(og det var i min kajak) så der kunne være telt og to soveposer samt lidt fodder og diverse andet. Tøjet måtte vi have i rygsække på ryggen.

    Ik helt optimalt når man skal ro....det giver dårligere bevægelsesfrihed og balance, og så gnaver remmene i skuldrene.

    Men hva, det skulle prøves. På andendagen måtte vi sande at turkajakker ik duer i store bølger, og måtte stikke snuden ind i lammefjorden, hvor vandet er noget roligere. Så vi kom aldrig til Rørvig desværre.

    Han har nu invisteret i en havkajak, og jeg satser på at gøre det samme til sommer, så bliver turen forhåbentlig mere en fornøjelse rent romæssigt end det var denne gang.

    Men 51 km blev det til på tre dage i alt...ganske ok, med en 7 kg rygsæk på ryggen syns jeg og en kajak der uden oppakning vejer 23 kg.

    I dagene efter turen er det blevet til lidt forskelligt styrke og løb og skal en tur i Bidstrup skovene imorgen på mountainbike.

    Yaiks :crazy:

    Håber alle har haft en god sommer so far, og nyder de sidste varme stråler. :smile:

  20. Nu er jeg selv pige, og aner ik hva fyrene vil ha og ikke ha.'

    Jeg syns en mild sixpack til en pige ser godt ud, for som nogle herinde siger, så viser det at hun gør noget ud af sin krop.

    Jeg havde det selv da jeg var yngre og roede rigtig meget kajak.

    Så stoppede jeg al træning og tog 20 kilo på....ik min fineste bedrift so far. Nu er jeg ved at have smidt de 20 igen (mangler ca 4 ) og vil rigtig gerne have min tilbage.

    Der er begyndt at dukke noget op på den øverste del af musklen, men mangler stadig den nederste del.

    Så jeg syns helt sikkert du skal få det hvis du syns godt om det ;o)

    Desuden syns jeg ik man skal tilpasse sin krop efter hva man tror fyrene vil have. Hvis de kan lide én som man ser ud, så er det vel de rigtige. (nu siger jeg ikke at man bare skal lade stå til, og forvente at de skal falde for en totalt utæmmet krop).

    Så giv den gas.....du finder nok ud af hvis det ligefrem skræmmer folk, og det er ik noget issue at komme af med igen....use it or loose it (desværre) :tongue: