jkc

Medlemmer
 • Content count

  41
 • Joined

 • Last visited

 1. Ædeflip

  Prøv at have ædeflip med noget andet som bare smutter igennem systemet. Øl eller is eller noget uden fibre. Jeg ville sgu også have haft et ædeflip hvis jeg ikke havde fået noget junk i 4 mdr!
 2. Du skal notere dig hvor meget og hvor hårdt du løber lige nu. Øg enten volumen eller intensitet stille og roligt frem til testen. Hvis du giver kroppen nok hvile vil den tilpasse sig. Mange vælger at øge volumen først fordi det er nemmere at holde styr på idet 1% øgning af intensitet er hårdere end 1% øgning af volumen. På et eller andet tidspunkt bliver du nødt til at træne specifikt. Dvs. at løbe så hurtigt du kan på fladt terræn i flere minutter. Tit diskutterer man hvordan man skaber en stor træningsstimulus men ikke hvordan man restituerer. Det er ikke svært at øge stimulus - man løber bare længere eller hurtigere. Løb ma, on, fre og så helt fri i weekenden er en klassiker som man ikke kommer uden når man er på dit niveau. Mht. til løbeteknik så skal du nok lære det hen ad vejen. Og ingen spinning!
 3. Øvelsesanbefalinger til nybegyndere

  Hvorfor diskuterer vi øvelsesvalg når det er tydeligt at pigen ikke ønsker muskelvækst? Hun vil have det her "tonede" look (ikke store muskler) og spiser 1500kcal om dagen... Jeg har endnu ikke mødt en pige som har viljen til at gøre noget ved et styrkeprogram - det er desværre kulturelt bestemt at kvinder skal have så lille en røv som muligt. Og selvfølgelig skal hun lave de klassiske løft med vægtstænger. Det er ikke helt let, men stærk og let hænger bare ikke altid sammen. Jeg tror først man har forstået hvad styrketræning handler om når man er i hullet i en squat og kæmper for at komme op igen. Med vægtstangen har man altid overblik over progressionen. I dag kan man løfte 47,5kg og næste gang prøver man med 48,5kg, og næste gang 50kg. Det er da noget af det simpleste. Og forresten Athlete X. Man skal dødløfte fordi det er ret væsentlig at kunne løfte noget op fra gulvet. Om man skal sigte efter en 400kg dødløft er en helt anden sag, men en eller anden form for løft fra gulvet kommer man ikke uden om. Kun squatten er mere vigtig.
 4. hurtigløb

  Der er mange variable når det kommer til løbetræning (antal ture om ugen, længden af turene og hastigheden). Det nemmeste er i udgangspunktet at holde to af faktorerne konstante og så lige så stille øge den tredje. Et eksempel kunne være at sætte sig fast på 3 ture om ugen á 5km (du siger at du kan løbe 5km uafbrudt). Løb dem i det tempo der gør at det ikke er hårdere end du er frisk til næste løbetur. Du vil stille og roligt kunne løbe turene hurtigere og hurtigere. Det behøver ikke være mere kompliceret når man er nybegynder. Du burde sagtens kunne komme op på 12km/t på denne simple måde. Sørg for at skrive ned hvornår du løb, hvor langt og hvor hurtigt, på denne måde kan du objektivt følge med i udviklingen, men husk at træningsturene ikke er ræs - det er ikke meningen at man skal løbe hurtigere end man kan nå at blive frisk til næste gang. Du nævner at du har været oppe på 12km - hvis ikke det er et mål i sig selv ville jeg holde mig til de 5km. Når din 5km tid kommer længere ned kan du sigte efter at øge længden hvis du vil. Ved at koncentrere sig om én variabel kommer der meget mere fokus i træningen og fremskridt vil være nemmere at måle og desuden er det nok bedre for selvtilliden. Husker selv da jeg i sin tid begik mig ud på 20km og kom hjem med en lortetid og ondt i knæet...
 5. Nogen erfaringer med at spise moderkage?

  Jeg har et glas med 200 vitaminpiller i skabet og der er flere af dem nede i supermarkedet. Jeg tror jeg vil have mere held med at tjene penge til et nyt glas end ved at finde en gravid kvinde som vil give mig hendes moderkage og derefter lave den om til vitaminer...
 6. Dilemma!

  Lige en sidste bemærkning. Den morgenmad, du nævner er ikke så heldig. Sørg for at få proteiner ved alle måltider. Indtil du når omkring de 62kg ville jeg bare sørge for at der er rigeligt med mad og at der er rigeligt med protein, fedt og kulhydrat. Husk at mange af de kostråd der gives rundt omkring er til overvægtige mennesker. Du skal ikke spise det samme som en overvægtig, men sørge for at komme op til et højere BMI. Grunden til at jeg nævner de 62kg er fordi det svarer til et BMI på 18,5 og det er statistisk farligt at være herunder.
 7. Dilemma!

  Det er godt at høre. Jeg vil selvfølgelig anbefale at spise helt almindelig mad for at øge vægten. Men så længde dit BMI er så lavt skal der bare kalorier til. Må man spørge om vægt og højde? Meget høje personer har tit et lavt BMI pga. at formlen er en approksimation.
 8. Squat teknik

  Som de andre skriver afhænger det meget af hvad dit mål er. Desuden er kropsbygning meget væsentligt. Jeg har selv en meget lang overkrop i forhold til mine ben og er stadig meget oprejst selvom jeg vælger low bar. Hvis man bare vil være superstærkt ville man vælge den position der gjorde at alle leddene gik igennem hele deres bevægelsesvinkel med så meget vægt som muligt samtidig med at ryggen holdes ret.
 9. Dilemma!

  Nu ringer du til dit pizzaria og bestiller en dobbelt bacon cheese burger. Eller to. Pres dem ned i svælget så dit BMI kan komme op. Af sted.
 10. Skal det gøre ondt for at gøre godt?

  Jeg tror du er blevet så fikseret på de 12 gentagelser at du glemmer at give den gas. Kan du lave gentagelse nummer 13? For så er det tid til at øge modstanden. Desuden vil det være mælkesyreopbygningen der stopper dig ved 12 gentagelser og ikke din evne til at producere kraft (styrke). Prøv at øge belastningen så du ikke får "the pump" og ikke kan lave hele 12 gentagelser. I mange begynderprogrammer laver man kun 5 gentagelser. Prøv dig frem. Hvis du i lang tid har lavet 12 gentagelser kan du roligt gå ned i gentagelser (dvs. mere belastning og mere kraft). Dermed ikke sagt at høje gentagelser ikke kan gøre dig kæmpe stor. Der er mange der har haft stor success med 20 rep squats - men det er folk der i forvejen har opbygget en masse styrke.
 11. Svært vægtab

  Du har ret i at træningsmængden afhænger af hvor øvet man er. Øvede er så stærke at det kræver 2 træningspas at opnå en effekt men det skal der så tages højde for i den efterfølgende restitution. I princippet skal der konstrueres et unikt træningsprogram for hvor udøver, men man kommer langt med at dele op i begynder, øvet, avanceret og elite. Tricket ligger i at vide hvornår man skal springe til næste niveau. Begyndere er så "svage" at et enkelt træningspas er rigeligt til at skabe en tilpasning og at denne tilpasning sker på 24-72 timer. Det dummeste en begynder kan gøre er at træne som en fra eliten og omvendt. Dette er ikke møntet på dig for du er sikkert øvet, men til alle dem der efterligner profferne selvom de burde træne langt mere simpelt. Nå, men held og lykke med fedt-forbrændingen :)
 12. Svært vægtab

  Jeg er helt enig i turb og nannas kostforslag. Mht. til træningen så pas på med ikke at overarbejde. Hvis du både løber, står i butik og dyrker styrketræning, så er der fare for at du laver for meget. Du siger også at du ikke kan komme igang med interval løb, hvilket er helt naturligt når der er så meget andet. Hvis jeg har forstået rigtigt ser det sådan ud: Mandag: Løb, Stå op i 8 timer, Styrketræning Tirsdag: Løb, Stå op i 8 timer, Styrketræning Ondsdag: Løb, Stå op i 8 timer, Styrketræning Torsdag: Langt løb Fredag: Løb, Stå op i 8 timer, Styrketræning Lørdag: Fri Søndag Fri Prøv at skære ned til 3 løb og 3 styrketræning til at starte med. Det frigør en masse energi som du kan bruge til at restituere i, øge intensiteten på dine træningspas og sørge for at kosten stemmer. Du vil højest sandsynligt opdage at du kan løbe hurtigere og løfte mere selvom du træner mindre.
 13. dødløft

  Du skal have stangen lige så højt op som hvis du havde de store 20kg plader på. Du skriver at du bruger 60kg, men i det tilfælde ville det jo være muligt at sætte to 20'ere på en standard 20kg stang. Det er måske noget af det halløj fra Harald Nyborg ? ;-) Idet stangen kommer højere op bliver løftet også nemmere. Gør det evt. i bare tæer.
 14. Lyst til sukker

  Enig. Faktisk er BMI mellem 18,5 og 25 normalt ifølge WHO.
 15. Beregn dit energiforbrug - Kan det passe?

  Du nævner det selv. Du spiser usunde ting. Kager, slik, cola? Husk at ketchup også er en form for slik - der er masser af sukker i. Drop det og spis dig mæt i noget ordentligt, så ordner kalorie-regnskabet sig selv og din fedtprocent vil komme under 10%.