Athlete X

Medlemmer
 • Posts

  2,814
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Posts posted by Athlete X

 1. Mit nye træningsforløb startede forleden. Jeg er godt på vej mod 95 kilo i kropsvægt. Jeg kan love jer for at jeg over sommerperioden vil fremvise latterlige hurtige tider på track banen og imponerende vertikale spring.

  Selvom jeg cutter ned til 95 er jeg fortsat muskuløs. Jeg er bygget ret spinkelt fra naturens side så render åbenbart ikke rundt med så meget knoglevægt. Der er folk herinde der er omkring min højde og min vægt med langt lavere fedtprocent men som dog alligevel ikke har nær så meget muskelmasse eller styrke som jeg har. Som sagt er jeg ret spinkel over ankler, livet, håndled osv.

  Faldt tilfældigvis over denne her: http://www.defrancostraining.com/ask-joe.html

  Hvis folk læser ovenstående link vil jeg gerne gøre opmærksom på at Joe Defranco's metoder repræsenterer ALT hvad Charlie Francis hadede. Ham og Charlie Francis er absolutte modpoler.

  Det er derfor en hån mod Charlie's arv når han skriver således:

  I am definitely a "disciple" of most of Charlie Francis' methods regarding speed development

  Mike Guadango lancerer snart en ny side hvor ham og jeg vil skrive Q&A omkring sports træning (og også ernæring i Mikes tilfælde). Målet er at kunne præsentere et alternativ til alle de misinformerede trænere og atleter.

 2. Skulle jeg have løbet kortere? Jeg synes ikke 4 km. er så slemt. Det kan jeg sagtens holde til. Tempoet skyldes mere, at det er lang tid siden jeg har løbet end min kropsvægt. Jeg skal nok komme op på 12 km/t på den distance indenfor en overskuelig periode. For min målsætning er både at øge styrke, men også at blive bedre til at løbe og dermed mere udholdende. En distance på 10 - 15 km. med et gennemsnit omkring de 12 km/t synes jeg ikke er urealistisk, og det vil jeg gerne prøve.

  Angående kost, så skal jeg have skåret de tomme kulhydrater fra. Indkøbsvanerne er dumme når der ryger hvidt brød, kage, slik osv. ned oftere end der er weekend. Derudover vil jeg regulere aftensmåltidet, og i stedet spise større måltider midt på dagen. Udskifte nogle af kulhydraterne som kartofler, spaghetti og ris med rå grøntsager osv. Jeg har ikke tænkt mig at fjerne kartofler, ris, spaghetti osv. fuldstændig, bare regulere forholdet mellem de ting og grøntsagerne til det grønnes fordel.

  Hvis det er fuldstændig åndssvagt, så send meget gerne PM. For jeg er ikke kostuddannet og ved kun det, som jeg har snuset mig til via MOL. Al hjælp er derfor yderst velkomment. Så skal jeg nok forsøge efter bedste evne at efterleve det.

  At skære slik, hvidt brød, kage osv. fra er det helt rigtige sted at starte.

  Med din kropsvægt i betragtning og såvidt jeg husker en historie med halvdårlige knæ samt din ringe fysiske form ville jeg ikke råde dig til at løbe 4 km.

  Min krop er tung og træt.

  Sådan skal du aldrig have det når du træner. Aldrig.

  Start ud med steady state aktiviteter og korte tempoløb på GRÆS.

 3. Igennem de sidste mange måneder har jeg modtaget et utal af henvendelser fra folk der er interesseret i min korrespondance service - imidlertid har samtlige af disse henvendelser haft dét til fælles at interessen er smuldret så snart jeg har opgivet prisniveauet. Da jeg egentlig bruger ret meget tid på at besvare disse henvendelser vil jeg kort adressere en række fakta vedr. min service således jeg undgår at spilde unødvendig tid på dette i fremtiden.

  Min service kostede indtil for et par uger siden 1000,- per måned. Denne pris inkluderede følgende.

  • Ernæringsvejledning
  • Programmering af samtlige træningskomponenter.
  • Jævnlig in-real-life coaching ved fremmøde i Helsingør atletikklub.
  • Mulighed for at kontakte mig alle døgnets lyse timer og med et forventet tilbagesvar på oftest under 1 time.

  I min verden er 1000,- for ovenstående ekstremt billigt.

  Omend andet, da dette ud af de nok 50 henvendelser jeg modtog kun resulterede i én klient besluttede jeg mig for at øge prislejet til 1500,-. Dette på baggrund af at det nok alligevel ikke betyder noget om min service koster 1000 eller 1500 for den person der oprigtig er interesseret i min service. Så på sin vis assisterer prisøgningen samtidig i en frasortering af folk jeg egentlig ikke ønsker at træne. Sagen er nemlig den at en evt. klients træningsafkast under mig som træner helt og aldeles reflekterer tilbage på mig. Derfor er jeg selvsagt nu kun interesseret i at arbejde med dedikerede folk (omend der i en træningsplan altid gøres plads til arbejde, skole, fritid osv.)

  I min verden er 1500 fortsat ekstremt billigt. Ja faktisk vil jeg sige det sådan at jeg undersælger mig selv på fuldstændig grotesk vis.

  Ikke desto mindre er prisen 1500,- per måned for ovenstående service. Er du ikke villig til at betale så lad være med at kontakte mig.

  Jeg er fortsat kun interesseret i at arbejde med folk indenfor team-sportsgrenene såsom håndbold, amr. fodbold, fodbold, basketball osv.

  Et andet spørgsmål jeg gang på gang på gang på gang på gang modtager er hvilke bøger jeg kan anbefale. Nu smider jeg én gang for alle en liste ud (dog ikke begrænset til forfattere), som folk kan benytte.

  Abadjiev, Ivan Andonov, Svetoslav Bondarchuk, Anatoly Dasheva, Daniela Drabik, Josef Dvorkin, L.S. Francis, Charlie Hartmann, Jurgan Homenkova, L.S. Issurin, Vladimir Komi, Paavo Kurz, Thomas Laputin, N.P. Medvedyev, Alexei Mozzhukhin, A.S. Nurmekivi, Ants Oleshko, V.G. Ozolin, N Pfaff, D Popov, V Ritzdorf, Wolfgang Roman, Robert Schmidtbleicher, Dietmar Schmolinsky, Gerhardt Seluyanov, V.N. Smith, John Solodkov, A Sozanski, Henryk Starzynski, Tadeusz Tidow, Guntor Tihanyi, Jozef Tunnemann, Harold Verkhoshansky, Yuri Viru, Atko Zaitchouk, Boris Zatsiorsky, Vladimir

  Zhelyaskov, Tsvetan

 4. Det gjorde vi. Jeg var lige ude og hilse på ganske kort. Vedlagt er et stk billede som dokumentation :smile:

  n696238330_1427615_5084095.jpg

  Super.

  Der var ret mange nye ansigter og navne dén aften. Jeg kan dog sagtens genkende dig. smile.gif

 5. Prøv at se tilbage i din log Nicolai. Følgende angiver den intensitet du har haft i bænkpres de sidste mange sessioner taget udgangpunkt i estimeret 145 1RM bænkpres med pause.

  83 %, 90 %, 76 %, 90 %, 95 %, 87 %, 79 %, 90 %, 95 %, 88 %, 92 %, 85 %, 99 %, 92 %, 79 %, 90 %

  Og går vi længere tilbage er tendensen den samme.

  Overstående er endda blot et udsnit af din bænkprestræning. Din resterende træning lader til at være mindst lige så intensiv.

  Man rammer hurtigt et plateu når man arbejder med så tunge vægte relativ til ens 1RM. Men det har du sikkert allerede fundet ud af.

 6. Mindre velovervejet at starte ud med at løbe 4 km. i din tilstand og ikke mindst din kropsvægt. Det kan gøres meget bedre, Kent.

  Dernæst, hvad har du gjort dig af overvejelser mht. din kostsammensætning ifh. til vægttab som målsætning? Hvordan så din kost ud indtil i går?

  Er du interesseret er der masser af hjælp at hente.

 7. Kan du anbefale noget specifik litteratur?

  Egentlig ikke lige noget på stående fod. Beklager.

  En anden ting, Ivan. Som jeg kan forstå er du engageret i mange forskellige typer af træning der alle differentierer sig fra hinanden biologisk og motorisk set - enten mere eller mindre.

  Det vil derfor være i din interesse at kigge på enten kompleks-parallel programmering, blok sekvensering eller Charlie Francis' vertikale integrationsmodel afhængig af hvilken problemstilling du helt præcist sidder med mht. din træning.

  Træning er ikke nogen simpel proces som mange gerne vil gøre den til.

 8. A-X(og til dels Dixen): Det der undrer mig er at det kun er mit squat der er påvirket. Jeg oplever ingen systemisk træt-/svaghed og mit DL spiller fint. Hvis det var CNS eller kostrelateret, burde det så ikke påvirke den generelle styrke? Både pres og DL er gået op...

  Tak for inputs forresten.

  Nej, i mit eksempel er jeg ikke ude i noget afbrænding af ens CNS.

  Prøv at dykke ned i hvorledes musklerne adapterer på henholdvis akkumulation versus intensive løft.

 9. Hej Marianne og tak, som du kan se nedenfor ved jeg det ikke helt selv. Jeg sider stadig pænt i squattet osv, men det der var et virkelig godt Oh pænt squat (ifølge bl.a. Bertel) i vinters er nu en ok bevægelse, der mangler pop fra bunden, og som ikke rigtig hænger sammen.

  Min egen umiddelbare teori et at 1x squat/ugen i Wendler ikke er nok for mig lige nu. At jeg simpelthen har "aflært" mig selv noget af timingen i bevægelsen ved ikke at lave den nok.

  Faktisk ikke rigtig... Eller måske? Jeg er som Bertel så fint sagde det i går typen der går løfter fordi jeg elsker det af hele mit hjerte en den teoretisk velfunderede type. Jeg træner meget pr instinkt og selvom jeg stadig bliver bedre til at stoppe op og reflektere, så er det min passion der er det dominerende.

  Jeg lavede 175 til TSK i oktober og har ligget stabilt omkring og over det niveau indtil for en måneds tid siden hvor jeg lavede 170, som var ret tunge.

  Det kan selvfølgelig godt være at AX har ret, men det føles som om det er timing i vendet, der ikke rigtig spiller.

  Det underlige i forhold til evt CNS-burnout er at mit dødløft og andet kører helt fint.

  Gode idéer/ råd/ tanker modtages naturligvis med glæde.

  Til dem det ikke lige ved hvem Bertel er, er det han der ejer The Gym/CPLs coach/ dansk landstræner i styrkeløft.

  Jesus det blev en mindre roman jeg fik skrevet på min telefon. Længe leve SlideIT.

  Nu har jeg desværre ikke fulgt din træning så kan ikke udtale mig specifikt med henblik på din struktur.

  Det er dog værd at bemærke at afkastet fra høj intensitets CNS træning kan bevares i op til flere uger (sågar et par måneder) før peaket begynder at aftage.

 10. Hvad er det, der er sket med din squat? Er det "bare" fordi du ikke har fokuseret på tung squat længe, at formen skal bygges op igen?

  Ellers gode træninger du får fyret af!

  At form peake med høj CNS vægttræning kan give et imponerende afkast af styrke, desværre mister man disse gains ret så hurtigt. Jeg formoder det er hvad Ivan-Igor oplever nu.

 11. :smile:

  Nu tager jeg til bodybuilding - vågnede alligevel med alt tøjet på, så det er så nemt..

  Hedder du Morten? Jeg bemærkede lige jeg var tagget med en hvis Morten Bach i Fredags. I så fald, hilste vi på hinanden?

 12. Tak for uddybning for du har ret. Med nakke mener jeg traps ikke cervic. Med Shrugs referede jeg bare til en skulderblads-bevægelse. Hvis du spø'r Kelso er shrugs meget andet end bare BB-shrugs :smile:

  Jeg kender kun en Kelso og det er overlægen i Scrubs. Er det ham du refererer til?

 13. EDIT: Jeg er så heller ikke den hurtigste kniv i skuffen

  Haha.

  Hvad angår din kritik til CHs opspænd i bænkpres så tror jeg at du mener det rigtige men skriver det forkert.

  Man vil selvfølgelig ikke lægge trykket på nakken men på øvre ryg og man ønsker ej heller at "shrugge" i skulderbladende men derimod at RETRACTE dem.

 14. Hej igen MOL

  Squat: God forbedring, CH. Bækkentilt lades til at være elimineret, dit stance er blevet meget bedre og du får ydermere aktiveret og involveret hofter og knæ i en pæn sekvens. Dit squat er med andre ord nu indenfor sikkerhedens rammer.

  Hvad du dog mangler er en smule hårdhed. Arbejd på dette. Sørg desuden også for ikke at tilte bækkenet for meget i din udgangsposition. Klem ballerne sammen og pres hoften fremad. Ellers ser det godt ud.

  Bænkpres: Tag et smallere greb. Sørg også for at sænke stangen længere nede på brystet. Sænk den hvor brystbenet slutter. Dette løser muligvis også dit problem med at dine albuer peger alt for meget ud til siderne fremfor indtil kroppen. Sørg også for at klemme HÅRDT om stangen så dine håndled er rette.

  Dødløft: Sørg for at holde stangen tæt ind til benene under HELE løftet. Stil dig desuden smallere (skulderbredde). Spændt MEGET mere i hele kroppen og se om du kan skyde brystet en smule mere opad... film igen og vi tager den derfra!

 15. Jeg har ingen anelse om hvad min puls er på. Jeg ved bare at det er freakkin' hårdt og jeg sveder som et svin bagefter. Jeg går som sagt ikke særligt meget op i det, så længe maskinen giver mig noget jeg kan forholde mig til fra gang til gang.

  Alright. Det var mere det at du skrev at du gerne ville forbrænde 200 kcal per gang at jeg forholdte mig til.

  Jeg tror næppe du kommer over 100 kcal.

  Med det du beskriver ville du jo forbrænde godt 1300kcal på en time... Det er utopi med lav intensiv steady state cardio.

 16. Det er en standard Cybex rotex jeg bruger. Jeg ligger ca. på 160 rpm og med 250 watt.

  CYBEX%20Cybex%20630A.jpg

  Ok så må de være ret forskellige maskinerne. På den jeg bruger er 85-90 noget nær den hurtigeste RPM man kan benytte.

  200 kcal på 9 minutter lyder stadig skævt. Hvad ligger din puls på?

 17. Cardio crosstrainer 200 kcal 9 minutter.

  Det lyder vanvittigt højt sat, Salt.

  Det er trodsalt begrænset hvor meget man får pulsen op på en cross trailer.

  Den cross trainer/elliptical jeg gør brug af skriver at jeg ligger omkring 50 kcal @ 10 minutter med omkring 85-90 omdrejninger i minuttet

 18. Fandme surt!!!

  Men uanset hvad skulle der jo gøres noget på ét eller andet tidspunkt. Og siden du valgte at tage på skadestuen måtte du jo selv have ment at det var ved at være tid.

  Men du skal ihvertfald have held og lykke!

  Begge mine skuldre gik af led i løbet af denne og forrige uge men var dog "kommet" sig inden kampstart i dag. Tænkte dog det sædvanlige "Jeg begynder fandeme at tude hvis lortet ikke holder".

  Efter 1 spil gik den ene skulder af led. Efter 10 spil hvor jeg spillede meget passivt gik den anden skulder af led under et Kick-off return.

  Toy-Story-3-Mr-and-Mrs.-Potato-Head-7-6-10-kc.jpg

  Jeg tror ikke folk har nogen som helst idé om hvor meget jeg skammer mig. Hvor sølle og svag jeg føler at jeg er.

  Spørgsmålet er så bare hvorfor jeg ikke gjorde noget ved problemet forr 5-6 år siden?

  Ved nærmere omtanke, så gjorde jeg også dette. Det var dagen efter skaden var sket (igen) hos min praktiserende læge. Han fandt det ikke nødvendigt at henvise mig. Dengang gav han mig nogle rotator cuff øvelser til at udbedre problemet.

  Well. Jeg burde nok have fulgt op på det siden hen.

  Tak for din besked 321. Som du selv siger er det jo uundgåeligt.

 19. Intet spil i år.

  Jeg skal opereres i begge skuldre.

  I 6 år er skulderene med hyppighed gået af led. Indenfor det sidste to års tid er det sket med nærmest 1 uges mellemrum under fodboldsæsonen hvorfor jeg også sidste skiftede position fra d-end til dawg sidste sæson.

  Det har dog været intet andet end symptombehandling og i dag (for første gang) fik jeg besøgt skadestuen og set en læge. MR scanning i næste uge og efter hans udsagn operation med det samme.

  Der skal efterhånden stort set intet andet end den mindste umotiverede bevægelse til at rive skulderene ud af led. Dog undtaget vægttræning, sprint og lignende kontrollerede bevægelser

  Jeg har ingen idé om hvad dette har af betydning for fremtiden men lige nu kan jeg ihf. ikke spille fodbold. Jeg ved heller ikke hvor lang tid rehab tager post-surgery.

  Jeg gider ikke at sidde og bitche som en kælling. Tager processen lang tid tror jeg at jeg vil søge ind på Medicin studiet når jeg er færdig her om en 2 måneders tid. Min karakterer er heldigvis gode.