qubet

Medlemmer
 • Content count

  76
 • Joined

 • Last visited

About qubet

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 01/10/1987

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Køn
  Mand
 • Sted
  Kbh
 1. Ryster under træning

  Hvis du laver din cardiotræning inden, vil du højst sandsynligt også ha brændt det meste af dine energidepoter af. Dvs. at du ikke vil kunne yde det samme mht styrketræningen. Derudover producerer kroppen forskellige hormoner under styrketræning som virker fedtforbrændende. Derfor ville det være ærgeligt at tømme glykogendepoterne inden styrketræning fordi 1) du brænder energidepoterne af og 2) når du så ikke kan løfte ligeså mange kg bagefter vil du ikke stimulere kroppens produktion af hormoner i ligeså høj grad.
 2. Alli...den nye "slankepille"

  Så er jeg hjemme Artiklen jeg refererer til (eller ville have refereret til) er: Overuse Injuries in Children and Adolescents. Artiklen er skrevet af Dr. Ajai Singh & Dr. R. N. Srivastava, og er fra 2007. ABSTRACT: Overuse injuries have become common as more and more children participate in sports. A careful history can identify risk factors; targeted patient education can lead to successful rehabilitation and prevent injuries. Thanks to the growing number of young people participating in sports at an early age, training year-round, and competing at specialized or elite levels, the incidence of overuse injuries has risen in the past decade. Recent studies estimate that 30% to 50% of pediatric sports injuries are caused by overuse, with the frequency of injury equal among boys and girls. For older patients, the proportion of injuries that are due to overuse is even higher
 3. Alli...den nye "slankepille"

  At artiklen er fra '97 og der på det tidspunbkt var en tendens til at dem der lavede noget var ret intense er vel et udtryk for en ændring i mentalitet, hvor man grundet det generelt stigende fokus på subjektive behov, er blevet mere optaget af at være "den bedste". Denne individualiseringstendens mener jeg klart er fortsat, også taget til i styrke, siden. Tag eksempelvis den konkurrencementalitet der ofte præger unge fodboldspillere, som du selv omtaler. Jeg er dog af den opfattelse (som jeg tror de fleste der har oplevet juniorer til fodboldtræning er), at alle ønsker at være Zidane, men forsvindende få gider yde hvad der kræves. Tværtimod er fodbolden snarere et socialt samlingspunkt. Siden '97 har der været stigende fokus generelt i befolkningen på sundhed, både hvad angår kost og motion osv. Denne udvikling er ikke mindst et resultat af oplysningskampagner fra organisationer som Kræftens Bekæmpelse og andre ngo'er, men også Sundhedsstyrelsen og forskellige kommuners stigende fokus på problemer tilknyttet usund livsstil (som eksempel kan nævnes de nylige tiltag omkring kantinemad på skolerne osv, kampagnen "6 om dagen", og forskellige kommuners forsøg på at gøre fritidstilbud mere attraktive og differentierede). Yep, du har ret i at jeg er kommet til at skrive forkert årstal og forfattere på nævnte artikel, det er jeg ked af. Den jeg ønskede at henvise til kan jeg oplyse titel og forfattere på i aften når jeg kommer hjem.
 4. Aminosyre?

  Proteiner består af aminosyrer, så at købe "rene" aminosyrer svarer bare til at betale overpris for et proteinindtag der sagtens kan skaffes gennem normal mad, eller proteinpulver hvis man er til den slags. Præcis som Oksen siger
 5. Alli...den nye "slankepille"

  1. Der er intet i det du citerer der siger det modsatte. 2. Sports injuries in children: should we be concerned?: Over the past two decades it has been noted that the age of athletes taking part in competition and regular training in sports such as tennis, swimming, and gymnastics has been reducing Overuse Injuries in Children and Adolescents: Overuse injuries have become common as more and more children participate in sports.
 6. Alli...den nye "slankepille"

  Nope, desværre. Men kulturelle ligheder taget i betragtning kan man, i mine øjne, godt overføre studier fra UK og USA til DK, selvfølgelig med visse mindre forbehold. Eksemplet var fra min omgangskreds ja, men var bare ment som netop eksemplificering af hvad jeg snakkede om. Jeg gentager igen og igen at jeg godt er klar over der ikke er nogen videnskabelig endegyldig evidens for at der skulle være et problem i brugen af aspartam? Det jeg siger ifm. aspartam er blot at det var et eksempel på brugen af kemikalier i hverdagen - en påstand jeg blev belært om var forkert af flere brugere, og som derfor ikke nødvendigvis er det bedste eksempel Skelnen mellem naturlig/ikke-naturlig er i bagklogskabens lys en for radikal opdeling i denne diskussion, og jeg undskylder valget af formulering. Det eneste der var mit mål med indlægget på denne tråd var en diskussion af den udvikling der har præget vores samfund de seneste årtier - gift på marker, gensplejsning af fødevare, brug af kunstige sødestoffer, plastblødgørere, belægning på pander m.v. og hvilke konsekvenser det har for vores helbred
 7. Alli...den nye "slankepille"

  Prøv at læse bare abstractet før du udtaler dig om hvad samtlige artikler indeholder... Der er flere klokkeklare konklusioner om at børn/unges aktivitetsgrad på eliteplan er stigende. Jeg har ikke mulighed for at finde de eksakte passager frem nu, da jeg er på job.
 8. Mælk

  Har hørt (er ikke overbevist, og har også et ret stort indtag af mælk personligt) at der skulle være nogle analyser der tyder på et vist hormonniveau i mælk fra køer. Hvilket hormon der er snakke om mv. ved jeg ikke, men der har vidst være nogen diskussioner om hvorvidt det kan medfører hormonforstyrrelser i den menneskelige organisme?
 9. Alli...den nye "slankepille"

  ja 48 timer på en uge med en blocked opkobling er virkelig ikke sjoiv og spas. Heldigvis er ugen ovre nu Alun hehe, sød kilde For at vende tilbage til problemet med børn og unges stigende udøvelse af sport og anden idræt på højt plan: John P. DiFiori, MD, Overuse Injuries in Children and Adolescents,THE PHYSICIAN AND SPORTSMEDICINE - VOL 27 - NO. 1 - JANUARY 1999 D Caine, J DiFiori and N Maffulli, Physeal injuries in children’s and youth sports: reasons for concern?,British Journal of Sports Medicine 2006;40:749-760 P J Helms, Sports injuries in children: should we be concerned? ,Archives of Disease in Childhood 1997;77:161-163 Ryan Hedstrom & Daniel Gould, Research in Youth Sports: Critical Issues Status,Institute for the Study of Youth Sports, College of Education, Department of Kinesiology, Michigan State University, 2004 Jorunn Sundgot-Borgen, Risk and trigger factors for the development of eating disorders in female elite athletes., Medicine & Science in Sports & Exercise. 26(4):414-419, April 1994. Jones AD Baxter, N. Maffuli, Parental influence on sport participation in elite young athletes., College of Kinesiology, University of Saskatchewan, Saskatoon, Canada, 2003 Børn og unge deltager i stigende grad i idræt/sport på eliteplan. Skader i tidlig alder har potentiale til at hæmme fysisk udvikling, og kan således give problemer senere i livet. I flere tilfælde spiller forældre en vigtig rolle for denne gruppes involvering i elitesport. Hvad med eksempelvis bromerede flammehæmmere? Er det også et manipuleret naturligt produkt? Lad mig omformulere hvad jeg anser som naturligt.. Ja - organiske produkter fremstillet af moder jord selv + produkter som den menneskelige organisme er designet til at kunne tåle (det er f.eks. i mine øjne ikke naturligt at bade i Phytoestrogens, da det netop er et stof der kun findes i meget lave koncentrationer i nogle planter)
 10. Alli...den nye "slankepille"

  Cool, så lærte jeg også noget idag) hvor kan man risikere kontakt med Phytoestrogens i naturen? Helt med på problemet med fisk og tungmetaller, hvis man følger diverse myndigheders anbefalinger burde mængderne dog være ret begrænsede. Selvfølgelig er det stadig et aspekt der skal drages med i overvejelser om cocktaileffekt. Der sparede du mig lige for en omgang research, glæder mig til at læse det nærmere.
 11. Alli...den nye "slankepille"

  Det er heller ikke dét der er spørgsmålet. Læs evt tråden
 12. Alli...den nye "slankepille"

  Hormonforstyrrende stoffer som ptalater er ikke naturligt forekommende, men fremstillet industrielt. Jeg kender ikke folk der spiser kviksølv, bly m.v., eller omgiver sig med det. Hvis det er korrekt at aspartam er et naturligt protein, hvordan kan det så være det kaldes for kunstigt sødemiddel, i modsætning til f.eks. forskellige naturligt forekommende midler som eksempelvis Danisco producerer, og som de netop kan sælge grundet folks generelle mistro til kemi som aspartam? Men jeg skal da gerne indrømme jeg ikke yderligere hr undersøgt din påstand, igen grundet itfiltret, men skal jeg da gøre ved førstkommende lejlighed. At koble proteiner på en bakterie er vel stadig at forstå som naturligt forekommende biologi, jeg kan ikke se der nogen steder er indblandet kemi? Summa summarum: Jeg er imponeret over din viden (jeg tvivler dog på at aspartam er naturligt), men i endnu højere grad imponeret over dine evner som synsk.
 13. Pause, hvornår og hvor længe.

  Der findes tonsvis af tråde og artikler om emnet. Kig lidt rundt.
 14. Alli...den nye "slankepille"

  Ved ikke om du kun er ude efter en ligegyldig diskussion, flere gang ovenfor skriver jeg at jeg GODT er klar over der ikke er videnskabelig evidens på at f.eks. aspartam skulle være kræftfremkaldende. Den råde tråd i mine indlæg i denne tråd har NETOP været den MANGLENDE videnskabelige forskning inden for COCKTAILEFFEKTEN af at blande diverse kemikalier i vores krop. Derfor er dette ikke den diskussion igen. Jeg kan ikke finde et link nu, da jeg er på arbejde og min arbejdsgiver har valgt at implementere et halvfacistisk itfilter, men raten af børn og helt unge med muskel-, led- og knogleproblemer er steget kraftigt indenfor de sidste 15-20 år. Personligt har jeg flere venner og bekendte som har været igennem lignende. Værste eksempel er en veninde der som 12 årig kom på ungdomslandsholdet i svømning, og som i dag (alder 22) har problemer med slidgigt og ledbånd i specielt skuldrende. Hvilke naturlige produkter som mennesker generelt indtager er unedbrydelige?
 15. Du har helt klart en pointe Men så er det jo bare den gamle klassiske diskussion, om bb'ere kun gider træne overkroppen og det de kan se i spejlet Jeg begyndte først at bruge leg curls for et års tid siden, efter en strandtur hvor nogle venner pludselig påpegede at mine hamstrings så absurd små ud i forhold til qauds og overkrop God weekend