Stinelykke

Medlemmer
  • Posts

    1,139
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Stinelykke

  1. Har nu luske-læst i din log i et stykke tid. Jeg må sige, at det er vældig underholdende læsning :-) Og nogle imponerende løft du laver! Held og lykke med jobbet

  2. Hej smukke

    Træning d 18.4
    Yoga
    Hjemme ashtanga 1. Serie tom Navasana + bagoverbøjninger men stod over på afsluttende.

    Pga allergi måtte jeg trække vejret lidt med åben mund men har ellers klart haft haft det bedre i dag.

    Min nabos tobaks tåger trænger ind i min lejlighed og kan slet ikke holde det ud pga min astma but what to do. Måske hun skulle prøve at være med på job en dag. Nå ikke mit job at blande mig men gider ikke røg i min lejlighed.

    Søde drømme og snart weekend til boardet

    :hippy:

    Har fulgt med på sidelinjen længe, men vil nu lige stikke næsen lidt i dine sager :happy:

    Kan se, at du også har problemer med naborøg. Har du prøvet at snakke med hende? Vi har også haft store problemer med det, men jeg har snakket med vores naboer (der alle er storrygere), og de fleste har været supersøde og lufter grundigt ud. Den ene begyndte oven i købet at gå ud hver gang han skulle have en smøg. P.t. er det kun de ene nabo, som ikke viser hensyn, men hun kan slet ikke fatte, at vi synes det er et problem.

    Det er en svær problematik, da man jo ikke kan krænke privatlivets fred (men hvis de nu spillede techno til kl. 3 hver nat kunne man jo godt blande sig i deres privatliv).

    Og så nævner du hoftebøjeren. Nu skal jeg ikke missionere, men jeg er jo begyndt hos en poseinstruktør/fys og har absolut ingen gener fra hoftebøjeren (som belastes meget mindre i pose...). Bare en hurtig strøtanke og sikkert en der kan skabe en masse debat (hehe).

    Håber snart vi får tid til at ses - gerne i kombination med en form for motion/spisning :laugh:

  3. Kære Stine,

    Hvor er det dejligt at høre, at du har det så godt og har fået en skøn og nem baby - for der er sikkert nok at se til alligevel..

    Tak for dit indlæg! Jeg er superglad for at du skriver, beklager meget den lange responstid!

    Ja, jeg prøver at snige lidt træning ind hist og pist - men har haft andre udfordringer på den personlige front, der har gjort det endnu vanskeligere end ellers - og mit initiativ/gejst til at prioritere træning højt er svundet en del - men det går fremad på mange punkter - og lige nu trives jeg heldigvis med lidt svømning, og når søvn med mere bliver bedre, så kommer det træningsmæssige i højsædet igen.

    Hvornår starter du arbejde igen?

    Har du ændret meget indstilling til træning efter at du har fået barn?

    Knus og varme tanker

    Tina

    Hej Tina

    Håber meget, at det går bedre på den personlige front, og at I alle har det godt i jeres lille familie. Ja, tingene går af og til hurtigt i den ene eller anden retning, og så er det bare med at prioritere sig selv og sine højest. Træningen skal jo nok komme op i gear en gang! Det der med nattesøvnen er jo bare den fase, som vi alle skal igennem. "Snyder" selv en del ved at tage Julie over i sengen om natten når jeg ammer, for så sover hun så meget længere... Men, det bliver jo en udfordring den dag hun vokser ud af sin Babybay (seng, der kun har tre sider, og sidder fast på vores egen seng) og skal over i en tremmeseng...

    Har selv fået en anden tilgang til det med at træne - er for det første blevet meget bedre til at få træningen "fra hånden" i det daglige, fordi det bare gælder om at få brændt nogle træningspas af, mens lillepigen bliver passet, sover eller er frisk på en tur i babyjoggeren. Vi har også en masse kvalitetstid på hendes legegulv, hvor hun leger og jeg lave maveøvelser :-)

    Desuden er jeg kommet i gang med at træne ret regelmæssigt, da vi har været nødt til at planlægge meget mere end vi gjorde før vi blev forældre.

    Og så er min træning i højere grad end tidligere blevet en vigtig stund for mig selv, hvor jeg kobler fra og nyder lidt alene-tid. For selv om jeg nyder at være sammen med min datter i fulde drag, er det jo stadig meget intenst og ret udmattende at være så meget på hele tiden.

    Så alt i alt går det super med træningen. Men men men, lad os nu se. Skal begynde på job igen d. 12. april, og jeg har sammenlagt fire timers transport til og fra arbejde, så der skal liiige planlægges endnu mere....

    Rigtig godt og lykkebringende nytår til dig og din lille fine familie. Og jeg håber, at der må blive plads til en masse lækker kvalitetstræning i 2013 :-)

  4. Kan du ikke plage i dit center om af få nogle ordentlige stativer? Det kunne måske endda være med til at lokke flere kunder til?

    I øvigt er du rigtig flot på de billeder, du har postet. Jeg synes det lyder rigtig fornuftigt at give din krop noget ekstra at arbejde med, så du kan få opbygget noget muskelmasse - og så tror jeg ikke du skal lave for meget analysearbejde omkring stofskifte m.m. Prøv dig lidt frem og se, hvad der virker. Det er jo ikke en katastrofe, hvis du skal lave lidt små-justeringer undervejs, og noget tyder jo på, at du er på rette vej.

    Og mht. den flade mave, er mandler jo DA THING (så at du spiste en salat med mandler for nylig) Af en eller anden mystisk årsag virker det monoumættede fedt i mandler på en måde, der "fjerner"/modvirker bugfedt.

    Held og lykke med projektet!

  5. Tak for tips'ene. Jeg vil kigge lidt på de foreslåede øvelser.

    @Rune: ja, det sidder vel i SI-leddet. Og så skaber det ravage rundt i resten af bækkenet. Eller omvendt. Der er efterhånden en del fagfolk, som har været inde over, og ingen rigtig der har fundet ud af, hvad der er galt...

    @Jernhenrik: ja havsvømning er super super dejligt. Men løb er nu heller ikke at kimse ad...

  6. Arh - jeg troede du havde gang i det helt store triatlon :)

    Vend det med fyssen - for jeg ville bare anbefale assisted split squat fremfor (hack squat med bold) og det er sikkert for hårdt for lille bækken.

    Har prøvet den, og ja, den var for hård :(

    Kører ikke tri længere, da jeg egentlig ikke er særlig vild med landevejscykling...

  7. har du haft en trochanter bursit eller er vi ude i noget bækkenløsning?

    Det var ikke bækkenløsning. Fik dog aldrig en helt præcis diagnose, da problemerne først for alvor viste sig tæt på fødslen, og de ikke ville køre det helt store apparat i stilling for at komme til bunds i det. Jeg har på et tidspunkt haft en begyndende t.b., men er nu "bare" ude i noget instabilitet i bækkenet. Det er som om problemerne sidder over alt i bækkenet, både i korsbenet, hoftebøjerne og på ydersiden. Så jeg fokuserer p.t. på stræk, stabiliserende styrketræning og let løb for at blive mere fit for fight.

    Ved godt, at jeg burde vende det med fyssen, men bliver af og til utålmodig og får lyst til at løfte tungere og lave nogle sejere øvelser end squat med en bold i ryggen (dumt, I know :blush: )

  8. Drenge, drenge, drenge.

    Jeg er en gammel kone, der er i gang med at lægge en løbeskade og en graviditet/fødsel, hvor jeg havde bækkenproblemer, bag mig. Er nu for første gang i to år oppe på at kunne løbe fem km uden smerter. Dog fokuserer jeg p.t. på at styrke mine muskler fremfor at løbe en hel masse.

    Derfor er øvelserne del af et genoptræningsprogram med fokus på stabilitet i bækkenet (diagnose: instabilt bækken med risiko for trocanter-bursit). Har prøvet at squatte med lette vægte (og det var simpelthen for hårdt for mine ligamenter og muskler), så jeg er tilbage ved air-squatten med bolden i ryggen.

    Har (uden at sige noget til fyssen) selv lagt DL ind i mit styrkeprogram, da jeg synes det er en voldsomt fed øvelse, og selv med ganske let vægt kan jeg mærke det i bækken/haser.

    Så jeg tror ikke, at det er en god idé at løfte alt for tungt.

    Det skal jo også lige siges, at jeg kører 3 sets af 10 reps i squat. I DL afhænger det lidt af dagsformen og fornemmelsen i muskler/led. Hvis det er en god dag løfter jeg 17 kg, 3x5, evt efter at have kørt et par sæt med lavere vægt og flere gentagelser.

    Grunden til at jeg spørger om råd er, at min tid er lidt knap, og jeg derfor helst vil holde antallet af øvelser på et minimum. Kunne det være en idé at køre DL lidt tungere én gang om ugen, og squat lidt lettere én gang om ugen? (Så kan jeg måske få det bedste fra begge verdener, med stabiliserende/udholdenhedstræning en dag og lidt "tungere" træning en anden dag?)

  9. Du får trænet armene ved dødløft? I så fald har du en interessant teknik. Med mindre du blot mener den statiske træning der et at holde fat i stangen og dermed grebsstyrke.

    Mener den statiske træning af overkroppen. Jeg bruger en del mental energi på at holde skuldre, lænd og nakke pænt på plads.

    [bare rolig - har ikke udviklet en eller anden hybrid mellem dødløft og BOR - endnu :bigsmile:]

  10. Jo, du kan let nøjes med en af dem pr. træningspas. Det kommer dog an på intensitet, volumen, resten af din programmering osv.

    Fedt svar Mads.

    PS:

    Derudover er det næppe skadesforebyggende på nogen måde medmindre du har nogen til at se om du løfter ordentligt.

    Løfter p.t. 12 kg i dødløft og airsquatter med en stor bold i ryggen for at sikre en ordentlig position for bækkenet, så skadesrisikoen er begrænset :blush:

    Syns bare at DL er så fed, fordi jeg får trænet lænden og armene samtidig :blahblah:

  11. Kan det ikke passe, at squat og dødløft overlapper så meget ift hvilke muskelgrupper, at man kan "nøjes" med den ene i et træningspas?

    (Mit mål med træningen er skadesforebyggelse, stabilitet og styrke, og altså ikke at få "kæmpe" muskler)