troels KI

Medlemmer
 • Content count

  353
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by troels KI


 1. Det afhænger af, hvorledes løbetræningen er struktureret. Hvis træningen er takserende, så udfør den efter håndboldtræningen, for at sikre at spillerne kan yde optimalt til håndbold (hvilket selvfølgelig har første prioritet). Er træningen derimod ekstensiv, så kan den sagtens placeres inden håndboldtræningen. Undgå i øvrigt at spillerne indtræder et laktisk miljø.


 2. As you know, you’re taller when you wake up in the morning than when you go to bed at night. This is because the discs are hydrophilic, that means they suck up water while you sleep and when there are no stresses present.

  After rising, hydrostatic stresses of just walking around and using the muscles during the day compress your spine and the fluid is squeezed out, decreasing the anular tensions in the disc. So, when you wake up the extra height in the discs are analogous to a full water balloon ready to burst and if you bend, you build up much higher stresses in the disc. In fact, the stresses are three times higher than when you perform the same bend two or three hours later.

  Now I’m not talking about getting up and going for a walk or perhaps a boxer going for a jog first thing in the morning. I’m talking about heavy bending exercises, like for example the good-morning exercise or doing sit-ups. Somehow people thought that this would be a good thing to do in the morning. It’s the worst possible thing you could do for the back first thing in the morning.

  Der er altså belæg for at morgenen ikke lige er det bedste tidspunkt at lave sit-ups på. Det sagt, er jeg enig med Mads og Athlete X.


 3. har du mulighed for at uddybe lidt på hvordan det skulle gøre den store forskel fysiologisk? Eller tænker du mere i l

  øbeøkonomi mm? Ellers vill et link være fint:-)

  Der er flere forskellige aspekter af konditionen der skal trænes. 1000 meter intervaller er primært egnet til at øge den maksimale iltoptagelse, men det er også vigtigt at træne ting som mælkesyretærkslen og løbeøkonomien, hvilket kan gøres mere effektivt end ved 1000 meter intervaller. Desuden er det bare monotomt og kedeligt hele tiden at skulle lave de samme intervaller.


 4. Variationen er ikke særlig stor hvis du laver 1000 meter intervaller uge efter uge. Det gælder om hele tiden at ændrer på variablerne som distance, antal repetitioner, pause og fart. Det er ikke optimalt at lave de samme intervaller hele tiden, både for motivationens skyld, men også fordi det ikke giver de bedst mulige resultater.


 5. TV3+ viser aldrig en af de tidlige kampe, men tilgengæld to senere. TV2sport viser altid en kamp kl. 19, og det er netop Steelers - Ravens på søndag.

  Ok, tak. Jeg mener desværre ikke at jeg har TV2Sport, men det må jeg lige tjekke op på i løbet af ugen. Damn hvor vil jeg gerne se den kamp :devil:


 6. Hej Bobby

  Det lyder godt nok rigtig surt! Jeg har fulgt en del med i din gamle log, og er meget imponeret både over din træningsindsats, men også de tider du fyrer af på forskellige distancer. Vi er næsten lige gamle, så din log har også fungeret som rigtig god inspiration :4thumbup:

  Men jeg vil bare sige held og lykke med din træning og dine nye mål, jeg håber for dig at du snarest muligt kan genoptage atletikken.

  Forresten, har du nogensinde overvejet at dyrke militær femkamp? Isåfald kunne du vel give kastetræningen en skalle nu, hvis du ellers må det. Samt skydetræningen og svømmetræningen, men du ser jo ud til at være godt igang med sidstnævnte :devil:


 7. Igår, 10. juli, lykkedes det David Rudisha fra Kenya at forbedre sin 800 meter rekord med et halvt sekund! Før var den på 1:42.01, så nu brød han for første gang 1:42 barrieren, med et flot løb på 1:41.51, der placerer ham som #2 på verdensrangslisten, foran Sebastian Coe, der har PR på 1:41.73. Den danske verdensrekord (1:41.11 af Wilson Kipketer) står for fald, da Rudisha kun er 21 år, og derfor skulle have rigeligt med tid til at blive første mand under 1:41. Stort tillykke!

  Så blev Kipketers verdensrekord slået! Først løb David Rudisha 1:41.09 d. 22. august, og en uge senere, d. 29, forbedrede han den til 1:41.01!, så Kipketers tid er nu kun verdens 3. bedste tid.

  Ærgeligt for Danmark, men Kenya fortjente den rekord.

  Bliver spændende at se hvornår den kommer under 101 sekunder.


 8. Er det da bestemt lige efter et træningspas? Pas nu på med at blande slankeråd og træningsoptimering sammen.

  God pointe. Kritik modtaget.

  Jeg tror jeg er blevet misforstået lidt. Jeg mente ikke at man ville få bedre resultater af at bruge mælk istedet for kakao (samme protein indhold, samme protein fodeling), men at mælk generelt er den smule sundere end kakao, og derfor et "bedre" alternativ. Men som sagt så er jeg nok kommet til at blande to ting lidt sammen, så jeg trækker mit udsagn tilbage.


 9. Siger hvem?

  Hvad ville du så anbefale i stedet?

  Der er efterhånden lavet et par gode undersøgelser på kakaomælks effekt efter træning og de er slet ikke så dårlige endda. :smile:

  Hvad er der blevet testet i de forsøg? Kakao vs. ingenting, eller kakao vs. mælk? Der er ikke noget galt i kakao efter træning, og det er helt sikkert bedre end ingenting, men mener nu at mælk er bedre.


 10. Det var godt nok ikke meget mad. Jeg vejer 15 kg mindre end dig og er ikke ligeså aktiv, men spiser stadig meget mere. Hvis du vil tage på skal du spise langt mere, det kunne se ud som om du skal spise over det dobbelte af hvad du gør nu.

  Hvis du træner fodbold 4-5 gange om ugen, må det da være på rimelig højt niveau. Har i ikke en kompetent træner tilknyttet der kan hjælpe dig.

  Skal dit indlæg forståes som om at du ikke træner med vægte? Du kan selvfølgelig godt klare dig uden, men armstrækkere, rygbøjninger, sit-ups osv., er ikke noget der gør dig specielt stærk og eksplosiv, hvis du ikke kan tilføje ekstra vægt.


 11. jeg synes jeg roder lidt rundt. Godt du spørge så præcist.

  starting strenght er for meget volume pågrund af frekvensen (3 gang per uge)

  udover det er intensiteten for høj når du begynder at nærme dig maks. Altå 5 rm træning dur nok ikke. Man kan programlægge sig udaf det så man kan tillade sig at kom i nærheden af maks i perioder.. Så små progressioner. Hellere noget mere volume på træningen, end 5 RM. Jeg er klar over det er modsat den mere normal tilgang til eksplosiv styrketræning, men jeg går udfra du har brug for noget muskelmasse i forbindelse med håndbolden??? Optimalt set en klassisk periodisering, volume, styrke, power. Prøve selv at komme med et eksempel så retter jeg til.

  Jeg må indrømme at jeg er lidt forvirret med hensyn til det med mere volume på, så jeg kommer længere væk fra 5 RM. Betyder det at du vil have mig til at lave en klassisk bodybuilding træning med fx. 3x8? Jeg ville da umiddelbart mene, at det i starten er ret vigtigt at opbygge en fundamentstyrke, sådan at du kan holde progression i længere tid. Kort sagt, så er spørgsmålet, hvilket sæt*rep struktur, synes du jeg bør bruge?

  Forresten, så er det muligt at håndbolden herefter sommerferien bliver sat ned til 3 gange om ugen (2 gange træning + 1 gange kamp). Er 3 gange vægttræning pr. uge isåfald optimalt?

  ja styrke sprint og spring i samme pas. lav volume. evt. bare nøjes med spring og vægt. Senere kan du tillægge spring. det vil nok være smartest.

  Jeg går udfra der skulle stå sprint på en af de markerede ord? Hvilken en af dem?


 12. Husk på, at hvis du rammer en muskel med flere øvelser, så vil din volumen øges!

  Grunden til at volume er så vigtigt, er fordi at du skal lave den samme øvelse gentagne gange, for at udmatte lige præcis den gruppe af motoriske endheder der kræves til den øvelse. En anden øvelse vil ikke stimulere de samme motoriske enheder, så derfor er flere øvelser ikke en særlig hensigtsmæssig måde at øge volumen på.

  Indtil du kan squatte og dødløfte 2* din kropsvægt og bænke 1* din kropsvægt bør du træne efter styrke.

  Er det ikke 1,5* din kropsvægtm i squat og dødløft? Man bør nu sådan set træne efter ens mål, men jeg vil give dig ret i at en god grundstyrke er vigtigt, for at kunne have progression.


 13. starting strenght synes jeg er et vægttræning only program. med alt det andet træning bliver det for meget.

  Altså det bliver for intenst? Volumen er da ellers ret lille, men bliver intensiteten for høj?

  4 håndbold

  2 gange, moderat styrketræning (ingen max forsøg, lille volume, post evt, programmet)

  2 gange spring + sprint

  Altså styrke og sprint i samme pas?

  sprint 1 (2 * 80, 2 *100, 2* 120) 3 min pauser, i kurve, 90% af maks hastighed

  sprint 2 (4 * 15m stående start + 4 * 30 flyvende start)

  spring (hvad har du tidligere lavet???)

  Hvad er det helt præcis flyvende start er? Som jeg har forstået det er det at man skal op i fart før man "begynder" intervallet, altså ligesom det ses med staffetter. Er det korrekt?

  Jeg har absolut ingen erfaring med springtræning.

  så mangler du noget længere intervaltræning, måske er håndbolden nok?

  Der er tilhørende intervaltræning, så det er ikke noget problem.


 14. Er du virkelig 47 år? :crazy:

  :4nope: , men 47 måneder er nok ikke helt ved siden af.

  http://ageless-athletes.com/concurrent_training.php

  Her er en gammel gut der interesserer sig for fænomenet. Er ikke 100% enig med ræsonnementet, men vi er mange der bemærker at styrketræning hæmmes i en eller anden grad af konditionstræning. En af artiklerne der henvises til, prøver at opstille en ret simpel model til forklaring af problemet!

  Mvh Andreas

  Tror nu MagnumIs bare stiller sine spørgsmål som et forsøg på irritere folk.


 15. Nutrienter lyder bare ikke særlig dansk :cool:

  Mener du måske Nutrients som på engelsk. Du kan være lidt svær at forstå, hvis du opfinder dine egne ord. Måske det er derfor du ikke forstår, hvad jeg skriver. :4thumbup:

  Eller også kan du ikke forstå hvad han skriver fordi du sidder i børnehaven og læser det? Har du virkelig ikke bedre ting at bruge din sommerferie på, end at støve Wopper's indlæg frem for at komme med en eller anden latterlig kommentar, der tydeligt afspejler din mangel på sund fornuft?

  Nå ja, og forresten så er nutrienter et dansk ord.

  Hils pædagogerne fra mig.