CoqRouge

Medlemmer
 • Content count

  1,799
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

CoqRouge last won the day on August 20 2017

CoqRouge had the most liked content!

About CoqRouge

 • Rank
  Polyhistor
 • Birthday 03/03/1957

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Sted
  København
 • Interesser
  Løb <br>Cykling <br>Vægttræning <br>Tennis<br>Mensa

Previous Fields

 • Træningsformål:
  P.t. mest sundhed - tidligere konkurrenceidræt

Recent Profile Visitors

2,178 profile views
 1. Tinapigens log!

  Hej TP. Husker stadig dine sygt mange armhævninger til Tactical Strength Challenge... Det er dejligt at læse om dine erfaringer med havkajakken. Jeg har selv købt mig en surfski Epic V8, men jeg kommer for sjældent afsted. Egentlig var den tænkt som en måde at træne på uden at belaste mine problematiske hofter, men rent faktisk gør bare en kort tur på den lavvandede del af Øresund pi...ondt! Måske skulle jeg sælge den igen, men det er bare så fedt at have noget godt udstyr - næsten lige så fedt som den gamle Principia...!
 2. GR20 Korsika 21, Perhaps, perhaps, perhaps....

  Lone, det dér går slet ikke! Du kan da ikke bare forsvinde, netop som jeg kommer tilbage - og tilmed skriver noget pænt om spinning (og dertil hørende sild....!)
 3. Endorfinjunkie på genoptræning

  Ja, så er det snart 2 år siden, at jeg sidst har postet. I morgen fylder jeg 60 - muligvis gør det mig til MOLs ældste levende medlem. Jeg spiller stadig tennis i elitedivisionen 40+, men i år har jeg for første gang nogensinde tabt alle mine kampe som holdets 1. herresingle. For helvede, hvis jeg havde været lidt mindre genert, kunne jeg have været far til de fleste af mine modstandere :-) Jævnfør mit forrige indlæg virker det nogenlunde med rigelige mængder diclophenac. Hofterne holder mig vågen om natten, men jeg kan dog spille. Muligvis er det den manglende nattesøvn, der har gjort mig til blodtrykspatient. Problemet er så, at diclophenac og ARB-blodtryksmedicin kan interagere negativt. Somme tider bliver jeg under fysisk anstrengelse så svimmel, at jeg helt kan undvære alkohol! Fedtprocent under 15, ikke-ryger, sund kost, 10+ timers træning om ugen og så alligevel for højt blodtryk. Det er sgu ikke helt retfærdigt.... Gamle læsere vil vide, at jeg har været lidt kritisk over for spinning. Det er jeg så ikke længere - bare det er en Tomahawk-cykel med wattmåler og farvekode, for hold kæft, hvor er de farver da motiverende.....!
 4. Endorfinjunkie på genoptræning

  Tak til d'damer for de pæne ord. Godt at se. at I stadig er helt på toppen. Var hos lægen i dag. Hans holdning: Der er intet at gøre ved den smertende hofte - ud over operation. Har derfor googlet alt om emnet i dag. Fy for den, det er jo en større sag. Er helt sikker på, at jeg skal have det meeeget værre, inden jeg udsætter mit hårdt prøvede legeme for den omgang. Lægen havde dog en anden løsning: Receptpligtig smertestillende medicin - så det prøver jeg nu. Som han sagde: Bivirkninger kan der være mange af, men de fleste er at foretrække frem for et mellemstort operativt indgreb. I den kommende weekend tager holdkammeraterne og jeg til Fruens Bøge for at spille semifinale om DM i tennis for veteranhold - og forhåbentlig også finale. Det her vil jeg have med, om jeg så skal spise et helt medicinskab!
 5. Endorfinjunkie på genoptræning

  Muligvis har jeg spist noget, som jeg ikke kunne tåle - men efter 5 år fik jeg pludselig lyst til at opdatere min log. Om Hessel stadig er aktiv på MOL aner jeg ikke - men det er fint med knæet! Det er så også det eneste!. Akillessenerne er som altid smertefulde, men langt værre er det, at jeg ikke længere kan spille tennis uden at tage smertestillende midler i store mængder. Det er hoften, som er gået bananas. jeg har tabt næsten alle kampe, som jeg har spillet i år - det er altså ikke let at løbe stopbolde op på ét ben! . Jeg trøster mig med, at nogen skal jo være i den dårligste halvdel af veteran eliteserien - og vi ender nok med at skulle spille om DM-medaljer alligevel :-) Når medaljerne forhåbentlig er i hus (guld bliver det ikke, dertil er HIK for stærke!), planlægger jeg 3 måneders pause. Hvis det ikke hjælper, er der kun operation tilbage. Cykling kan jeg gennemføre uden smerter - og i år har jeg gennemført stigningerne på indtil flere Giro d'Italia - etaper. Jeg har især bidt mærke i temperaturforskellene - 40 C ved starten og 15 C på toppen! Her er jeg glad for, at min indre temperaturregulering altid har fungeret ganske godt. Efter en discusprolaps og et senere grimt styrt på cyklen tør jeg ikke længere dødløfte og bænke tungt - men ellers er styrken nogenlunde intakt.
 6. Kettlecross

  Jeg har i tidligere tider trænet en del Hardcore i FitnessDK, og da jeg så, at den lokale Fitness World havde fået Kettlecross på programmet, meldte jeg mig til en time i den tro, at det var noget lignende. Det var en massiv skuffelse i forhold til mine forventninger. Den største kettlebell var 8 kg, hvilket ikke lovede godt for den styrkeprægede træning. Og ganske rigtigt: Hele timen holdt vi et højt tempo, kørte sindssygt mange gentagelser af alle øvelser, fik et minimum af instruktion i teknikken og lavede i det hele taget kropsvægtøvelser, hvor kedlerne nærmest var med som en eftertanke. Ønsker man konditionstræning og muskeludholdenhed, er Kettlecross et godt bud. Ønsker man fokus på tunge løft og eksplosive high-rep øvelser som f.eks SS snatch-test og tunge swings samt at arbejde med core-stabilitet, er det i det store og hele spild af tid. Jeg kommer ikke igen.
 7. Endorfinjunkie på genoptræning

  Positive vibrationer! Det går stadig fremad. I dag er det 10 dage siden operationen, og jeg har cyklet i alt 25 minutter uden at få ondt i knæet. Faktisk er den eneste gene, at bagsiden af knæleddet føles meget stram, når jeg har siddet stille lidt. Hvis jeg koncentrerer mig om det, kan jeg gå uden synlig halten - tror jeg nok! Fantastisk, så hurtigt en halten kan blive til en vane - en dårlig vane! Jeg er nu officielt formand i den lokale tennisklub. Tid har jeg i forvejen ikke for meget af, og det bliver nok ikke bedre nu, men i al ubeskedenhed mener jeg, at jeg er den rigtige person på det rigtige tidspunkt, og qua mine kontakter har jeg fået samlet en meget stærk bestyrelse omkring mig, så mon ikke det går. I den forbindelse deltog jeg i øvrigt i SLTUs generalforsamling i mandags. Det var stærkt underholdende - formanden blev væltet og store dele af bestyrelsen trak sig. En væsentlig del af diskussionen drejede sig om SLTUs formands handlinger i forbindelse med komplottet mod formanden for Dansk Tennis Forbund Henrik Klitvad, og min personlige oplevelse blev ikke mindre af, at jeg rent tilfældigt sad ved siden af samme Henrik Klitvad.
 8. Endorfinjunkie på genoptræning

  Det har vist sig at være en uventet stor opgave at styrketræne med det nyopererede knæ som blind passager, også selv om det bare er for overkroppen. Pludselig er ting som bare det at få fat på vægtene en udfordring, men noget skal der laves, så det er blevet til: Kettlebell clean&press fra siddende stilling - nogle sjove cleans, må jeg sige.... Mavebøjninger Curls Front raises -og CoC Det opererede ben er stadig tykt som et powerlifterlår, men skvulper ikke så meget mere, og smerter er der næsten ingen af. Jeg bøjer og strækker en masse gange og ligger med ispose fra tid til anden. Jeg har ikke anvendt én eneste af de udleverede morfinpiller og agter heller ikke at gøre det. De er på dopinglisten, for at det ikke skal være løgn!
 9. Endorfinjunkie på genoptræning

  Så er operationen overstået, og hvis en operation kan være en positiv oplevelse, kan denne vel siges at være et eksempel. Anæstesilæge i forbindelse med rygbedøvelse: "Jeg ved ikke, hvad du træner, men det virker, for sjældent har jeg stukket i så hårde rygmuskler!" Kirurg under operationen (som jeg overværede på computerskærm):"Det ser jo meget bedre ud, end jeg troede efter at have set din MR-scanning. Ingen meniskskader, sunde slimhinder, en del bruskskader, men med et sundt brusklag nedenúnder - bare lidt tyndere end ideelt." Nu er det løse brusk så barberet væk og ikke mindst blev der fjernet en Y-formet flap på ca. 1 centimeters længde, som iflg.kirurgen har været skyld i de akutte symptomer. Og så det bedste af det hele: Lægeteamet var af den overbevisning, at jeg kunne regne med at opnå fuld funktionsdygtighed i knæet igen - og ret snart endda. Det sidste kan godt være svært at tro på lige nu, hvor knæet har dobbelt størrelse og skvulper - ja, det er rigtigt! - hver gang jeg bevæger benet. Men mon ikke det forsvinder på et passende tidsspunkt. Jeg er i hvert fald ganske optimistisk lige nu - og i morgen vil jeg hive i et par håndvægte!
 10. Endorfinjunkie på genoptræning

  Mere nyt fra sygesengen: Som enhver anden fitnessnørd har jeg naturligvis mit eget blodtryksmålingsapparat. Siden undersøgelsen har det høje tal svinget mellem 133 og 150, mens det lave har ligget mellem 84 og 91. Det bekræfter 2 ting: At mit blodtryk stiger under pres og at det selv under de bedste omstændigheder ligger i den øvre ende af normalområdet. Det er simpelt hen ikke fair.....! Desværre var der ikke nogen af mine få tilbageværende faste læsere, der kunne komme med gode bud på et egnet hospital under det frie sygehusvalg, så jeg har bare fulgt med strømmen, som har ledt i retning af Kysthospitalet Skodsborg med operation på tirsdag. Må jeg bede jer alle om at krydse alle tænkelige legemsdele for mig?! Da jeg nu alligevel skal opereres, dristede jeg mig til nogle tunge lift-outs i dag. Det blev til 4 x 6 sekunder med 200 kg. Kors, hvor var det rart at have en rigtig vægt i hænderne igen! Det er nu 4 timer siden og knæet har ikke brokket sig - endnu....!
 11. Endorfinjunkie på genoptræning

  Tjah, jeg ved ikke, hvilke ånder der er med mig, men nogle er i hvert fald imod mig. Historien med det pludseligt opståede anfald i knæet har gentaget sig, og denne gang stod jeg stille! Havde jeg ikke haft et møbel at klamre mig til, var jeg endt i græshøjde. Jeg har fået sat en dato for operationen - 31/3. Det giver mig i realiteten frit sygehusvalg. Er der nogen, der har nogle relevante erfaringer at dele ud af? Lægen gav mig 50 %'s chance for en mærkbar forbedring efter operationen. Det er ikke de bedste odds, men det kunne måske også være værre. Mere problematisk er det faktisk, at mit blodtryk var en hel del for højt ved undersøgelsen. Nu var jeg ganske vist ganske stresset, og jeg ved af erfaring, at mit blodtryk er meget påvirkeligt under sådanne omstændigheder, men det var altså ganske enkelt oppe på et bekymrende niveau - 161/116. Det er ikke godt for en ikke-rygende, ikke-alkoholiseret, normalvægtig endorfinjunkie.
 12. Jøgge

  En sportsgren, hvor bolden ligger stille, når man slår til den, kan man ikke tage alvorligt.....! Min karriere inden for såvel kampsport som tennis stoppede ret brat den 28/5 sidste år, hvor jeg fik en knæskade i en tenniskamp. Flere genoptræningsforløb har ikke hjulpet, så der er vist kun kniven tilbage. Jeg skal til en såkaldt forundersøgelse i morgen på Glostrup. Jeg ved ikke, om den kan vise noget, som min MRI-scanning ikke afslørede, men den enkelte læge/behandler vil måske helst konstatere tingene ved selvsyn. Det giver selvfølgelig en smule optimisme, at du er i god vigør efter din knæskade. Der er altså håb derude!
 13. Jøgge

  Godt at se, at du stadig eksisterer, gamle mand. På en måde var du den sidste, som jeg ville gætte på som marathonmaniac, men kilometrene og antal marathons taler jo for sig selv. Interessant med din ændrede grappling-taktik. Kan du være lidt mere specifik?
 14. Endorfinjunkie på genoptræning

  16 dage med fysioterapeutstyret genoptræning og så gik det galt, helt galt. Hen over de sidste 16 dage har jeg squatted og lunged til den store guldmedalje med det skadede ben, altsammen med kontrollerede bevægelser, begrænset ROM og kun med kropsvægt, og efter de første dages ømhed og træthed gik det faktisk rigtig fint - ingen smerter i knæet ved normalt brug og store forhåbninger om snart at kunne begynde med større ROM, en smule belastning og måske et par enkelte forsigtige hop?! Tilligemed fik jeg cyklet, C2-roet og endda forsøgt mig med en af de såkaldte crosstrainere i det lokale center - et apparat, som jeg ellers altid har set som den ultimative ydmygelse af en "rigtig" løber, men under omstændighederne.....! (Og helt ærligt: Det var faktisk sjovere end at ro....!) Nå, men i går kom jeg ganske roligt spadserende hen ad gangen i firmaets tjeneste, da jeg pludselig følte en skarp smerte fra det skadede knæs inderside/bagside. Jeg vred ikke om, jeg hoppede ikke, jeg løb ikke, jeg løftede ikke noget tungere end en A4-blok, men alligevel skete det som et lyn fra en klar himmel. Siden er knæet hævet en smule op, jeg halter og kan ikke gå på trapper og har ikke sovet meget, da smerten vækker mig, når jeg bevæger mig i sengen. Havde jeg været en hest, var jeg nok blevet aflivet. Så galt går det nok ikke, men det synes som om, at der ikke længere er andre alternativer end kniven.
 15. Endorfinjunkie på genoptræning

  Efter ca. 4 uger, hvor bentræning har været begrænset til indendørs cykling og roning, (nul tennis, nul løb) var det i går tid for et nyt besøg hos fysiotereaputen. Knæet blev testet i alle ender og kanter. Konklusionen var nok engang, at det er langt mere funktionsdygtigt, end tidligere nævnte MR-scanning egentlig tilsiger. Styrken er OK, range of motion er OK i forhold til min normale ufleksible standard. Eneste negative var, at knæet wobler lidt, hvis jeg f.eks. laver lunges. Diverse tests kunne nok skabe ubehag i knæet, men ikke egentlig smerte, og jeg fik grønt lys for at gå i gang med diverse kontrollerede benøvelser med kropsvægt. Devisen er kontrol, begrænsede bevægelsesudslag, men masser af gentagelser hver dag. Det sku' han ikke sige 2 gange, så jeg styrtede hjem, gennemførte mit normale "skåneprogram" inklusive intervaltræning på cyklen og rundede af med 100 halve squats med kropsvægt. Resultatet her dagen efter er lidt træthed og spænding i knæet, men ikke smerter. Det føles helt enkelt lidt slidt - men det er det jo sådan set også! Nogelt helt andet er, at jeg oplever en smule doms. Når man nu ikke har gennemført egentlig bentræning siden maj, er 100 halve squats altså pludselig en hel del, også for de raske legemsdele. Badevægten er stadig defekt. Trods hele 2 dage med kalorieunderskud viser den stadig (alt) for meget.......!