Modstrid

Medlemmer
 • Content count

  7
 • Joined

 • Last visited

 1. Kvinder og vægt...aaarrrrrgggghhh

  Nu er du jo nærmest barnagtig at høre på. Men hey, jeg kan da godt forstå at du er lidt mopset, når nu trådens formål var, at du og dine kolleger i MOL's selvbestaltede ekspertpanel skulle hygge jer med at håne den uvidende pøbel og gratulere hinanden med jeres umådelige overlegenhed. Måske skulle i bare mødes på en cafe næste gang?
 2. Kvinder og vægt...aaarrrrrgggghhh

  Nej. Du opretter en tråd med titlen "Kvinder og vægt...aaarrrrrgggghhh" - og benægter derefter at værre irriteret over kvinders forhold til deres vægt. Du skriver "at vi mænd for vores del i hvert fald er bedøvende ligeglade med vægten" - og benægter derefter at have udtalt dig på vegne af alle mænd. Etc. etc. Dermed er dit debatniveau så lavt, at jeg ikke vurderer at det kan betale sig at gå ind i en detaljeret diskussion med dig. Hvad jeg har skrevet er således primært henvendt til andre læsere, så dine udgydelse i det mindste ikke står uimodsagt.
 3. Kvinder og vægt...aaarrrrrgggghhh

  Jeg kommer med nogle forslag til mulige grunde, jeg har ikke sagt at jeg synes det bør være sådan, kun at jeg tror at det er sådan - for nogen. Oplæg til debat, som du selv siger. Der er en del af det du skriver, jeg er uenig i, en del ubegrundede påstande der fremstilles som fakta, og også en del faktuelle fejl. De ting vil jeg ikke gå ind i. Men jeg vil gerne prøve en sidste gang at skære ud i pap hvad jeg mener: Personlig kan jeg godt lide at træne, og så må min krop se ud og veje derefter. Men hvis andre har det anderledes, må de være deres egen sag. Hvis en eller anden pige synes hun har mere brug for at kunne krybe i et par bukser fra miss sixty end at squatte 100 kg, så vil jeg ikke sætte mig til doms over det. Man kan ærgre sig over, at så mange piger ureflekteret søger at leve op til nogle idealer der kan være usunde. Men debatindlæg med underteksten "Nej, nej, nej, i har stadig ikke forstået hvordan vi vil have at i skal være" befordrer ikke ligefrem at piger begynder at tage magten over deres kroppe tilbage. Du skriver i et af dine tidligere indlæg: "Men når nu rigtig mange kvinder har rigtig travlt med at snakke om deres vægt, også inde i et café-lokale, så er det vel - selv efter din noget strenge vurdering - i orden at have en holdning til det." Her tror jeg at problemets kerne skal findes. Det starter ikke ved vægten eller spejlet, men der hvor pigers udseende bliver et offentligt anliggende. Grunden til at de fokuserer så meget på det, er at der er så mange der har en holdning til det - ikke omvendt. Du mener selv at du er med til at fjerne de mange krav og forventninger, kvinder bliver mødt med i forbindelse med deres udseende, men i virkeligheden er du med til at opstille endnu et krav: Kvinder skal ikke alene være slanke og veltrænede, de skal være det på en ubesværet og "sund" måde, så du ikke får dårlig samvittighed over hvad de gør mod sig selv for at være tilpas. Det skal se ud som om det slet ikke er noget problem for dem at leve op til idealerne. De må ikke tale offentligt med deres veninder om hvor svært det er, for det ødelægger illusionen om at det ikke har nogen omkostninger.
 4. Kvinder og vægt...aaarrrrrgggghhh

  KåreS: Jeg vil nu fastholde, at præmissen for dit indlæg er temmelig nedladende. Lad mig eksemplificere: Her dikterer du, hvordan piger skal vurdere deres udseende. Det kan godt være, at det ikke er det gængse krav om at være tynd og have en lav vægt, men det er ikke desto mindre et krav. Jeg er klar over, at du mener det godt, men dybest set er forskellen på at vurdere sig selv ud fra sin vægt og ud fra sit spejl jo marginal. I begge tilfælde ligger der jo den antagelse bag, at udseendet er af stor vigtighed. Du mener så bare at spejlet er en bedre indikator for, om man ser godt nok ud, end vægten er. Hvor jeg så mener at det bedste måske ville være at fokusere knapt så meget på udseendet i det hele taget, hvis man gerne vil have et sundt forhold til sig selv. Igen: Udseendet er af stor vigtighed, og skal vurderes af spejlet og ikke af vægten. Hvis man ikke ser godt nok ud, er man forpligtet til at træne. Det er helt op til kvinder selv - undtagen hvis de er besatte af deres vægt, så bliver de hængt ud på MOL. Og mit ærinde er at sætte fokus på hvor ufatteligt mange mænd, der er utroligt fokuserede på, hvordan kvinder forvalter deres kroppe. Du kan vel dårligt tale på vegne af alle mænd. Men det mest påfaldende er, at du åbenbart mener, at informationen omkring mænds holdning til vægt er utroligt relevant og må komme som en stor lettelse for alle kvinder. Samtidig med at du forsikrer "at det er helt op til kvinder selv at vurdere". Du er slet ikke alene om denne sexisme, der er så indgroet, at den er ubevidst. Her på MOL er standardsvaret til piger, der gerne vil være mindre, at det er slet ikke nødvendigt, for det bryder mænd sig alligevel ikke om. Hvorimod enhver knægt, der beder om hjælp til at få større overarme, modtager side op og side ned med tips til programmer og kostplaner og alle hånde livsstilsomlægninger så han kan opnå dette glorværdige mål. Endelig: hvis du virkelig ikke kan komme i tanke om andre formål med at gå ned i vægt end at virke seksuelt tiltrækkende på dig og dine ligesindede, så vil jeg nævne dem, jeg umiddelbart kan komme i tanke om: - At positionere sig i forhold til andre piger. Skønheds- og modeindustrien i uhellig alliance med damebladene og visse tv-kanaler har betemt, at den, der vejer mindst, vinder. - At fremstå i kontrol med sig selv og sine drifter, f.eks. i en jobsammenhæng. Det er svært nok at være kvindelig chef, der er ingen grund til at give sine underordnede mulighed for at tænke "fede kælling" - At forbedre sig i forbindelse med sport. F.eks. løb, gymnastik, dans. - Opnå social værdi - Modeller og trophy-wives er hverken trænede eller tynd-fede - der er tynd-tynde. - At føle sig bedre tilpas. Nogen synes måske det er rart ikke at være for tung, eller pænt endda.
 5. Kvinder og vægt...aaarrrrrgggghhh

  Alle her er tilsyneladende enige om, at piger skal forsøge at leve op til hvad mænd tænder på. Det falder så trådstarteren for brystet, at en del uvidende piger ikke har forstået, at det ikke er nok at de taber i vægt - det er vigtigere at de er trænede og faste i kødet, hvis de skal falde i hans smag. Og det er åbenbart deres pligt. Yderligere har han også nogle gode råd til hvad de bør undgå at tale om når de er på cafe, for ikke at virke irriterende på ham. Hvor prisværdigt sådan at hjælpe de vildfarne pigebørn på rette vej, når de nu så nemt med et par små justeringer kan blive lige som han gerne vil have dem.
 6. Mindske BMI

  Han skriver jo, at han har Aspergers. Og det forklarer faktisk de bizarre indlæg ret godt: Forstår ikke ironi og sarkasme, hentydninger, vink med vognstænger. Detaljerytter, kan ikke skelne mellem vigtige og irrelevante detaljer. Ingen fingerspidsfornemmelse. Ser ikke nuancer. Kan ikke forestille sig andre føle anderledes end ham selv, antager at det, der virker for ham vil virke for alle andre. Kan ikke læse mellem linierne. Tager alting bogstaveligt. Vil gerne prædike, gentager de samme vendinger. Ender med at tale om sig selv hver gang han skal forsøge at sætte sig ind i andres situation. Det kan være ekstremt irriterende at have med at gøre, men i virkeligheden er det synd. Man må minde sig selv om, at han faktisk ikke kan gøre for det. Det er som at mangle en sans; der er et helt lag i kommunikationen, der går hen over hovedet på ham.
 7. Forslag til pulsur til spinning

  Når man tager spinningtimer lægger man jo ikke programmet selv. Det gør instruktøren, og man kender det ikke i forvejen når man møder op. De fleste instruktører vil nok blive irriterede hvis man møder op med sin egen dagsorden og slet ikke følger hans instruktioner. Samtidig bruger instruktøren som regel procent af maxpuls til at beskrive intensitet, derfor er det meget relevant at uret viser dette.