don155

Medlemmer
  • Posts

    280
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Posts posted by don155

  1. Enig med Mugge...

    Vil også opfordre dig til at komme ud og opleve "noget" bevægelse. Jeg tror på at man bliver glad af at lære, at mestre og blive dygtigere, at overraske og overvinde sig selv. Skid hul i at svømning ikke var dig...Nb har personlige venner der er startet med meget begrænset svømme kapacitet der i lyst og vilje, har gennemført Ironman distancen.

    Og hvis boksning og rulleskøjter, og fitness og løft af frie vægte ikke duer... så videre. Tænk på bevægelse som en buffet. Og tro mig buffeten med kropslighed og bevægelse er stor og overdådig... Der skal nok være noget du syntes er sjovt og vil glædes. Om det for dig selv, eller med andre, i klub, i friluft i skov, til samarbejde eller kamp... Der skal nok være noget.

    Ud og smag på tingene, afsted med dig, ud og oplev noget.

    Go fornøjelse

  2. Der er mange mennesker, også med en vis indsigt der er kritiske overfor kulhydrat.

    Mest nævneværdigt er Gary Taubes. Tor Nørrtranders skrev også en skøn bog med kritik af kulhydrat.

    Men det er altså også ret begavede mennesker og videnskab der peger i den anden retning. Hvis jeg skal overfladisk opsummere dine links ovenover, så er de på insulin hypotese vognen. Det er en fin vogn, men der altså begavede mennesker der kritiserer den ... F.eks. Morten Elsøe. Mener også Allan Aragon er kritisk overfor Taubes og High Fructose Corn Syrup frygten.

    Jeg vil opfordre folk til at både tjekke lidt af ovenstående links.. og Taubes.. Men også Aragorn og Elsøe... Og danne egen mening.

    Sukker og hvidt brød er nok ikke de vigtigste ting man kan putte i næbbet men hvis man ikke er overvægtig og spiser anden mad, med en respektabel mængde mikronutrienter/mineraler.. Så går det nok altsammen.

    #slapaf

     

  3. Lyt og læs Gode folk som Ander Nedergaard, f.eks. i hans radioprogram og på hans blog. Alternativt læs Morten Elsøe...han har også blog og podcasts...

    Nikola Bach skriver også fine indspark fx https://www.bodylab.dk/shop/sandheden-om-sukker-1671c1.html 

    Sukker er ganske rigtigt ikke jordens fedeste næringsmiddel... Men fordi der er lidt sukker i din bolle, eller i andre fødevarer... det dør du ikke af.

    Det helt fair at gå op i din sundhed.. jeg tillader mig for egen regning, med moderat ekspert kapacitet at give nogle forslag:

    Ha et netværk og nogle gode venner.. det batter

    Se om du kan få en udd. og blive god til noget. Det giver selvværd, du realiserer dig selv og tjener sikkert også nogle penge. Det også godt for dit helbred.

    mere trænign/kost agtige råd:

    undgå at ryge

    se om du kan bevæge dig og være aktiv.. ikke så vigtigt om du bliver god til badminton, dødløft eller svømning... Bare du er aktiv

    se om du kan undgå at blive overvægtig

    spis masser af frugt og grønt.. få dine mikronæringstoffer(kostfibre, mineraler vitaminer etc. )

     

    Resten... sukker lhfc, raffineret, glykermisk indeks , raw, blodtype, polarized træning, sheiko, Training for Warriors, Crossfit, Bangsbo intervaller, hel ølands hvede, urter og oldgamle kornsorter etc... Det er stort set ligegyldigt.

  4. En tanke.. der findes et stykke software der hedder Blur.. det er opretter falske mail adr./navne/kredit etc. Så når man får pop up/skal registrere et stred man ikke gider, kan man blot bede Blur om at sætte en falsk adr... Det holder pop ups stangen nogle uger af gangen. alternativt, ha en junk mailfolder/adresse... Man bruger til chikaner som den før omtalte pop up-

  5. Nu er løb ikke min stærke side.. Men jeg tænker at udgangspunktet må være dig..

    kan du løbe konstant i 45 min på nuværende tidspunkt?

    Hvis du kan det, så er det vel at prøve at jogge ikke alt for hurtigt i et par måneder 3 gange om ugen...

    Det begrænset hvor meget du kan skrue på volumen knappen.. men intensitet kan jo lige så stilles øges..

    Mange af MOL/ Morten Z ting var bygget op af en langsom lang tur, en tempotur og et interval pas... det kan du jo ligeså stille arbejde dig hen imod.

    når det så spiller må det vel slutte med at du bare har tre pas om ugen kun med interval eller dødskrampe opkast fremkaldende tempoture..... 

    NB husk at intensitet har et øget skades potentiale... vær forsigtig.

  6. 300 tingen blev lavet som finale på træningen hos Gym Jones, i forbindelse med filmen. Tror ikke Gym Jones har anbefalet skidtet dagligt.

    Det en dag at fyre en 300 som den du har skitseret ovenfor, kan være fint... Også at køre den af og til.

    Men af og til skal træning varieres. Ligesom at man skal være i ret go form for at tolere at køre en "300"  med fuld skrald ganske hyppigt.

    Det med hvad der giver go træning afhænger ret meget af hvem man er... træningserfaring/form.

     

    Men fulbody en 2-3 gange om ugen+ noget hit er en cocktail med enormt godt potentiale... Også hvis man er i meget go form.

  7. Der er flere gode programmer på nettet... Og hvilket du vælger er i starten ikke det vigtigste i verden.

    Men følgende spørgsmål er værd at overveje:

    Hvad skal vægtøgningen bestå af, hvor mange % fedt vs muskel ?

    Hvad er din træningserfaring?

    Hvilke øvelser mestrer du med godt teknik?

    Men hvor mange dage om ugen har du til rådighed?

    træner du fast, eller når du har lyst?

    Hvilke facilitteter har du adgang til?

  8. Back to basics er et fint program.

    Teenagere må gerne løfte vægte, opvarmning er en go ide, udstrækning er ikke så afgørende, men ikke forkert.

    Hav istedet foklus på at lave øvelserne med god teknik... og så lidt mere fokus på god teknik.. brug de første par måneder på at lære bevægelserne. Og hold igen med fokus på at få knoklet nogle vægte fra a til b

  9. Det er helle ikke fordi jeg forsøger at promovere, eller har taget stilling til om:

     Heckmann/lavintens/volumen

    er bedre end

    intensitet/intervaller.

    Skrev det mest for at du kunne få adgang til nogle af de pålidelige kilder, som promoverer den træningsfilosofi.

    nb Heckmann bruger jo også intervaller.

    I forhold til din egen træning tror jeg bestemt også du får glæde af intervaller. Om jeg forstår der ret så en af de forudsætningerne for at man rigtig for noget ud af polariserettræning og tildels også Heckmann.. det er at man bruger ret meget tid på at træne. Dvs for at den tilgang til træning fungerer, kræver det at man træner meget( gætter på 10timer og opefter om ugen)

    Det er de færreste af os motionister der har så meget tid. Hvorimod hvis man træner 3x1time om ugen, f.eks. man,ons og fredag, så skal man bare træne så hårdt man overhovedet kan, da man nok skal nå at restituere mellem passene. 

  10. Og Et af svarerne kunne være metabolisk Fitness. 

    Multiesta og Ole Stougard, roder af og til også rundt i tanker om at fokus på Interval/vo2max ikke er den hellige gral.. Eller som jeg før nævnte, en stor fortaler for masser af Lav intens træning er Heckmann.

    Med frygt for at jeg ikke præsenterer deres case korrekt, er argumentet vist som følger:

    når du træner hårdt, vil din maksimale iltoptagelse stige... Men den er i høj grad genetisk bestemt... ca. 90% af din performance er givet på forhånd... resten kan man træne sig til... og det ikke så kompliceret at straffe folk gasblå i hovedet og få de 10% der er trænerbart "hentet/realiseret. 

     

    Metabolisk fitness, dvs ens syretærskel.. Ratioen mellem arbejde betalt af fedt.. kulhydrat/sukker og anaerobt... Det er ifølge f.eks Heckman yderst trænerbart og afgørende for performance. f.eks en atlet der kan løbe 1km på 5min 45 sekunder på næsten ren fedt, kan træne sig til at løbe 5min 15sek på næsten ren fedt... 

    denne evne metabolisk fitness trænes oplagt med lave intensiteter.

    Men evt. tjek podcasten på 24/7 ud med Heckmann

     

    Nb emner der kredser om dette har været vendt før: 

     

  11. Der er udemærkede FAQ, ting rundt omkring ang kosttilskud. 

    Dem der er essentielle: ingen.

    Kreatin og beta-allanine(om jeg fik det stavet rigtigt) kan noget.

     protein tilskud etc. er ikke decideret forkert.. og kan i visse tilfælde have noget at byde på...Men inden man overvejer det bør man IMO, have styr på træning, søvn og kost.

  12. lidt mere.. haacker nævner her et studie hvor folk har forskelligt fedttab, i iltkammer, men med samme mængde kalorier, i forskellig makro fordeling

    her er link tilnoget om at søvn ændrer på hvad man taver sigmed, haacker taler også om det i videoen https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2951287/

    og lægen der er chef for Holbæks tilbud til overvægtige bøærn, er interviewet i politikken om at fedme er en sygdom og det at være overvægtigt, ændrer på spillereglerne for hvordan ens krop reagerer http://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/ECE2921573/fedmelaege-overvaegtiges-kroppe-vil-altid-bekaempe-vaegttab/