Frisbee

Medlemmer
  • Posts

    78
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Frisbee

  1. Har kigget lidt på følgende denne her. Nogle der har noget erfaring omkring den!?

    Sky-Styler Freestyle

    Alle med en smule viden er velkommen :P

    Hej White,

    Jeg vil ikke anbefale en Sky-Styler da den er beregnet til Freestyle. Kanten på den er højre end på andre disc's da den er udviklet til at "junglere" med, og den svæver derfor ikke så godt, men til freestyle er den perfekt. Freestyle

    Jeg vil anbefale en Sky-Pro http://www.frisbeebutik.dk/shop/product.php?id=6451

    eller en Ultrastar

    http://www.frisbeebutik.dk/shop/product.php?id=6451

    eller allerbedst en af hver :smile: Sky-Pro'en er bedst hvis der skal være børn med, men har samme gode flyveegenskaber som Ultrastar'en

    God fornøjelse

    Peter Jepsen

    Tjeck for øvrigt min hjemmeside med de Europæiske disc rekorder :bigsmile:Frisbeerecords

    og denne side Frisbee.dk

  2. Den er faktisk rigtig god. Jeg har bare aldrig forstået den med man skal have hue på når man laver øvelserne *GRINER*

    Ja det er ret morsomt.

    Nu er illustrationerne vist nok tegnet i 70´erne eller starten af 80´erne. Det var også dengang man gik rundt med benvarmere, selv i 30 grader midt om sommeren :w00t::w00t::w00t:

  3. Træningen bør også være specifik og det er mere end dybe squats og leg curls.

    I mit tilfælde er styrketræning da også kun en del af den samlede træning - og meget af styrketræningen er specifik i forhold til min sport :wink: . Men det er det da en fordel hvis man kan få så meget ud af de enkelte øvelser som muligt. Hvis der samtidig er undersøgelser der tyder på at at man kan mindske skadesrisikoen ved at træne korrekt, kan jeg da kun se at man har noget at vinde.

  4. JesperT

    Tak for artiklerne :bigsmile:

    Jeg er ihvertfald blevet overbevist om at det er en fordel at træne baglår og samtidig smidighedstræning - det er jeg sikker på har en positiv effekt i mit tilfælde. Om det så er skadesforebyggende at træne det eller skadesfremkaldende ikke at træne det er jo egentligt ligegyldigt hvis skaden kommer :wink: - hvad jeg selvfølgelig for alt i verden vil undgå.

  5. Tak for svarene.

    Nej jeg kan ikke bruge "godkendt dybte" til noget i min træning :bigsmile:

    Og jo, jeg kan godt mærke at det virker i baglår og baller, jeg har haft DOMS de sidste to dage :devil:

    Så det vil måske være en fordel for mig at lave full squat med måske 60-80% af 1rm, så jeg også får baglåret trænet - og så lave alm. squat med 85-95% af 1rm for at træne eksplosiv styrke. Eller måske skulle jeg også prøve med Half-squats med meget tung vægt?

  6. Endelig er det lykkedes for mig at lave en sikker full squat :bigsmile:

    Mit spørgsmål er så hvad der er bedst i forhold til funktionel styrke (eksplosiv styrke) - full squat eller squat til vandret?

    Det virker som om at jeg rammer musklerne meget bedre ved full squat på trods af at jeg har meget mindre vægt på.

  7. Jeg prøver bare at forsvare det jeg skrev i min første post i denne tråd :blush:

    Der er også en anden ting som mange glemmer og det er den elastiske energi som "gemmes" i musklen når den strækkes. Så jo længre man kan strække en muskel, jo mere elastisk energi kan man udnytte i andre sports aktiviteter.

    men jeg kan godt se at det ikke var særligt populært og at der er meget jeg har misforstået omkring strækøvelsers effekt, så jeg har ikke flere argumenter :confused:

  8. Når man ønsker at udnytte elastisk energi, er der selvsagt tale om muskler, der er spændte og ikke afslappede (sådan som det tilstræbes ved passive stræk, hvor der dog er en muskelrefleks osv. osv.) Hvis man skal bruge elasticiteten til noget som helst er det under en bevægelse som et spring eller løb, og her er det vel ligegyldigt, om musklen er smidig eller ej, den er jo spændt alligevel.

    Ved gang, løb og lignende er det jo plyometriske bevægelser og man spænder derfor musklen - ellers skulle man nok stille op i DM for sjove gangarter :laugh:

    Men ved et tilbagesving i tennis strækker man først den afslappede muskel før man spænder, deraf udtrykket stretch-shorten cycle(SSC). Det er der jeg mener at man kan udnytte den elastiske energi i den strakte muskel - og det er der også mange undersøgelser der peger på.

    Så før der er nogen der kan komme med et bevis for at en forringet ROM kan føre til en forøget SSC, vil jeg ihvertfald fortsætte med at strække og forhåbentlig ende med at blive en endnu ældre mand, istedet for en endnu ældre stiv mand :smile:

    Og indtil da vil jeg sige "I rest my case"

  9. frisbee: hvis du tror det er det peters studie viser, tager du fejl. Det du beskriver er passiv elasticitet og det som peter beskriver er dynamisk elasticitet. Studiet viser at man kan strække musklen længere relativt til smertetolerance osv. i subjekter og dette er næsten alene betinget af en hæmmet strækrefleks - ikke fordi de mekaniske egenskaber af vævet ændres.

    Jeg snakker om en general forbedret smidighed, og netop ikke en hæmmet strækrefleks på grund af strækøvelser i opvarmningen. Jeg tror ikke på at en muskel der bliver mere stiv på grund af f.eks. styrketræning eller alder kan indeholde mere elastisk energi. Jeg kan næppe forestille mig at en højdespringer der er stiv som et bræt kan springe højre en en der er smidig.

    Jeg mener dog også at det er den dynamiske elasticitet man udnytter i f.eks. spydkast og ikke en passiv elasticitet?

    Men det er da muligt at jeg tager fejl, der er bare ikke nogle argumenter der foreløbig har overbevist min om det modsatte.

  10. Magnusson skriver:

    Sidst undersøgte Peter Magnusson den langvarige effekt af udspænding. Stivheden var den samme i musklen, men musklen var blevet langt mere smidig! Den kunne strækkes længere ud og tåle en højere belastning, før det blev ubehageligt. Smertetærsklen eller tolerancen over for strækket var øget. Det kan både være psykisk og neuro-fysiologisk betinget.

    Det svarer til at man har 2 elastikker med den samme stivhed og længde - den ene trækker man 10 cm ud og den anden trækker man 12 cm ud. Resultatet bliver at den man strækker 12 cm vil indeholde mere energi.

  11. Det konkluderes, at udspænding øger ROM, og at der er en tendens til, at udspænding øger styrken og nedsætter udholdenheden, men der er behov for yderligere undersøgelser på området.

    Her konkluderes det også at udstrækning måske øger styrken, men nedsætter udholdenheden, så man kan jo afgøre med sig selv hvad man har brug for - og tror på :smile:

  12. Jeg har altså ikke fundet en artikel som lige præcis viser den ønskede sammenhæng. Dog synes der at være en tendens, i retning af at det ikke anbefales at øge sin ROM i specielt udholdenhedsidræt.

    Ok vi snakker nok lidt forbi hinanden - det jeg henviser til er den elastiske energi man kan udnytte ved eksplosive bevægelser, og det får man nok ikke så meget glæde ud af ved udholdensidræt.

    De forsøg der har været angående nedsættelse af skader ved udstrækning, har alle været forsøg hvor man har lavet udstrækning før og efter motion. Jeg mener stadig at man vil få meget ud af at forbedre sin smidighed - men det skal gøres på andre tidspunkter end i forbindelse med anden motion/sport.

  13. Jeg er ikke helt sikker på hvad du mener her? Den elastiske energi vil være større i en muskel som ikke tillader så stort ROM (jfr. teorien om udholdenhedsatleterne)

    Her et citat fra "Applied anatomy and biomechanics in sport"

    Wilson et al. (1992) have demonstrated that flexibility training increases the elasticity af the muscle and tendons, witch serves to enhange the preformance of SSC movements by increasing the contribution of elastic energy to the movement. These reserches reported that 8 weeks of flexibility training resulted in a 5% increase in the maximum waight lifted by experienced weight trainers in a bench press exercise

  14. Det er sikkert muligt at udstrækning før og efter træning ikke har nogen effekt, måske kan det ligefrem gøre ondt værre.

    Men jeg syntes at der er en tendens til at man så helt undgår udstrækning, måske fordi at det for mange er kedeligt og gør ondt (hvis man udføre det forkert).

    Jeg er på ingen måder i tvivl om at udstrækning har en effekt og man får mere "smidige" muskler - det er måske nok strækrefleksens grænser man flytter - men virker, det gør det.

    Dengang jeg dyrkede Frisbee freestyle lavede jeg meget ofte udstrækning, og jeg var MEGET smidig. Da jeg stoppede med det forsvandt smidigheden hurtigt og da jeg startede med styrketræning blev jeg endnu mere stiv.

    Jeg laver aldrig udstrækning før og efter træning, men foran fjernsynet gør jeg det tit - og jo, jeg bliver mere smidig.

    Der er også en anden ting som mange glemmer og det er den elastiske energi som "gemmes" i musklen når den strækkes. Så jo længre man kan strække en muskel, jo mere elastisk energi kan man udnytte i andre sports aktiviteter.

  15. Men det kan da godt være at udstrækning på andre tidspunkter end ved opvarmning eller efter styrketræning, alligevel har en effekt.

    Sidst undersøgte Peter Magnusson den langvarige effekt af udspænding. Stivheden var den samme i musklen, men musklen var blevet langt mere smidig! Den kunne strækkes længere ud og tåle en højere belastning, før det blev ubehageligt. Smertetærsklen eller tolerancen over for strækket var øget. Det kan både være psykisk og neuro-fysiologisk betinget.
  16. Man skal virkeligt passe på med at lave det for tit, for så kører man sur i det. Men en gang imellem er det en dejlig måde at nå lidt træning på. At det virker diabolsk godt er en dejlig bivirkning devil.gif

    Men det er vel ikke ensbetydende med at det er farligt, rent fysisk at lave det ofte - eller hvad?

    Jeg er da af den opfattelse at det er sundt at presse sin puls op ofte.

  17. Frisbee>> 5-6 gange om ugen? Tror du ikke at du er ved at overreache, hvis du kører max. eksplosivt så tit? Den kære Jsc brænder sig selv af med Tabata-træning, og han kører det hver 2-3 dag....

    Forløbig føler jeg ikke at det giver problemer. Nu er, og har de sportsgrene jeg dyrker altid været anaerobe, så det er nok derfor at denne træningsform tiltaler mig. I forhold til dengang jeg var på landsholdet i Ultimate, er træningsmængden med tabata meget mindre.

    Men det er klart at jeg holder meget øje med min tilstand, og vil selvfølgelig holde de nødvendige pauser.

    Men selv efter at havde lavet tabata træning på romaskine i aftes, var min hvilepuls faldet til det laveste jeg nogensinde har målt i morges. Indtil nu har min hvilepuls faldet i en linear kurve, siden jeg startede med denne træning.

    Men nu skal det jo også siges at jeg jo ikke er styrkeløfter, og jeg iøjeblikket ikke laver tung styrketræning, da jeg er inde i en fase hvor jeg træner for hurtighed. Så hvis man samtidig køre tungt ved siden af, vil man nok hurtigere brænde af.

  18. Frisbee: Træner du så kun Tabatametoden eller laver du dit sædvanlige sport på siden?
    Jeg laver min almindelige træning/sport ved siden af, og det er det fede ved tabata træningen at der er overskud og tid til at lave andet :4thumbup:
    Og hvad med din styrke nede i 1-5RM området¸ har du hentet noget der? Evt. som følge af en forkortet restitutionstid.

    Det ved jeg ikke, da jeg har holdt pause et stykke tid fra tung styrketræning på grund af overanstrengelse i min underarm, men jeg føler helt klart at min eksplosive styrke er steget. Og det er helt klart at jeg trods nogle dage med doms i starten, meget hurtigere føler mig restitueret :bigsmile: