MissIndividual

Medlemmer
  • Posts

    89
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by MissIndividual

  1. Hey!

    Jeg har løbet i flere år, og det er min store passion. :)

    Da det er ferie, betyder det for mig mere tid til at løbe, så det kan hurtigt blive til perioder med hver dag, eller mindst 5 gange i ugen..

    Jeg satser på at blive en mere udholdende og stærk løber, og kan godt lide at sætte nye mål og udfordringer:)

    Så når jeg løber, bliver det de her 10 km pr gang. På det sidste, har jeg så øget til 13-14 km, og følelsen af "rush" og udholdenhed er virkelig fed!!

    Så jeg er fristet til at hoppe i løbeskoene næsten hver dag, og løbe derudaf...

    Kan jeg løbe det samme antal km hver dag, hvis jeg føler at jeg har lyst og er frisk? Eller vil det overbelaste kroppen, selvom jeg har løbet flere år?

    En hviledag ville nok være godt.. Men kommer hurtigt til at kede mig, hvis jeg ikke er fysisk aktiv:P

  2. De der proteinboller.... JEG ER TOTALLY vild med dem!! :bowdown: Skulle lige prøve dem engang, og siden da, har de fået fast plads på hylden i mit køkken til daglig. Guffer sådan en med philadelphia (gerne sweet chilli varianten) efter min træning, og det er mums!!

    Ellers kører jeg stadig indimellem proteinbarer. Særligt Quest (Oreo.)

  3. For mit eget vedkommende (som absolut ikke gælder alle) kan jeg sige så meget, at jeg holder min træning/løb på mellem 3-4 gange om ugen. Nemlig fordi, at når jeg går til den, så går jeg til den! Jeg ELSKER at fyre energi af. Vil helst samle energi sammen til at få så meget ud af min træning som muligt. Men hvis jeg gør det hver dag, med samme intensitet, bliver jeg for fanatisk omkring det. Så har jeg tendens til at overdrive, får smerter i mit knæ osv. (Been there, done that.) Nu har jeg fundet balancen, der passer til mig og min hverdag:)

    Løb er i øvrigt en belastende træningsform for leddene. Så måske en god idé at variere træningen, hvis det skal gøres hver dag?

  4. Tusind tak for alle jeres inputs!

    Jeg har fået stof til eftertanke:)

    Tak for linket, ThomasDK. Spændende med de proteinbrød fra Kohberg. Det kunne være, jeg skulle lade det komme an på en prøve.

    Ellers synes jeg nemlig også, det er meget praktisk og lækkert at snuppe en proteinbar som mellemmåltid, eksempelvis om eftermiddagen, så jeg ikke går helt sukkerkold. Der er jo mange forskellige slags at vælge mellem. Det hænder også, at jeg engang imellem erstatter et måltid med en måltidserstatningsbar. MEN, ikke så ofte, og KUN hvis det ikke er andre praktiske alternativer.

    De er jo alligevel vold lækre:) Tror dog alligevel ikke, at jeg bestiller dem fra nettet. Så længe der er tilbud i butikkerne her og der, køber jeg ind imellem nogle stykker.

  5. Hey all!

    Jeg tænker på at bestille proteinbarer over nettet, da det nok er billigere i længden, end at gå og købe dem hist og pist. Synes i øvrigt de smager meeeega godt, og vil meget hellere ha sådan en snack end en mars bar feks:)

    Mine spørgsmål er så: kan det betale sig, ernæringsmæssigt, at indtage sådan en lille hapser som mellemmåltid? Eller er det spild af penge? Nogle sværger jo til den slags.. Andre siger, at man ligeså godt kan spise et stk brød m pålæg.

    Så nu vil jeg lige høre jeres mening:)

    God (trænings) dag!

  6. Måske fordi du spiser så lidt, at kroppen holder stædigt fast...? Eller også overvurderer du dit kalorieindtag ;) det gør mange nemlig. Tæller du kalorier? Prøv at veje al din mad (og jeg mener ALT), og hold justits med det på feks madital. Det hjælper mig, og jeg har tabt mig stille og roligt løbende hele tiden..

  7. Godt så..:)

    Hvad nu hvis en person (aka mig selv) i en periode af ca 3 uger cutter ned på kosten, under bmr, og spiser ca 900-1300 kcal om dagen... Vil det have nogen stor effekt på forbrænding og vægt? Hvis jeg så feks ind imellem spiser 1500-1600 kcal, vil det resultere i vægtøgning? Hvor lang tid vil der gå, før kroppen sænker sit bmr?

    Grunden til jeg spørger, er fordi, at jeg af forskellige grunde ikke har magtet at spise det store på det sidste. Jeg løber ca 3 gange om ugen, og går en del ved siden af studiet. Så jeg er ikke decideret stillesiddende, men heller ikke så fysisk aktiv, som jeg gerne ville;)

    Min vægt faldt selvfølgelig 2-3 kgs, pga ovenstående.

    Det er bare ik særlig fedt at spise så lidt, for at holde vægten, eller hvis jeg gerne vil et par kgs ned!

  8. Tak for jeres replies! :)

    Det er lidt svært at sige præcist hvor smerten befinder sig. Men det er lokaliseret omkring knæet. Som sagt både i hvile, og med udstrakt + bøjet ben. Dog, mærker jeg ikke altid så meget til symptomerne hver dag, sjovt nok. Det kommer pludseligt..

    Jeg har ikke testet mine løbesko. De er ganske almindelige, købt på udsalg i et supermarked.

    Tror jeg vil smutte ned til lægen på et tidspunkt, og få en ordentlig afklaring + løsning!

  9. Jeg er så uheldig at få ret ondt i mit venstre knæ. Det er ikke galt når jeg er ude at løbe. Men jeg mærker det i løbet af dagen, i hvile, både med bøjet og udstrakt ben.

    Det er så hamrende irriterende, da løb er min passion! elsker det, og ville nødigt stoppe, bare pga knæsmerter. :(

    Nu er det sådan, at jeg løber både lidt sprint og interval, samt en del på asfalt. Jeg løber ind imellem også i skoven, og bakket terræn, for at træne alle musklerne.

    Er der nogen der har erfaringer med løberknæ, samt hvordan dette problem kan afhjælpes? kan det evt hjælpe at investere i et knæbind, så knæet ikke overbelastes yderligere?

    Det skulle nødigt blive værre. Men som sagt ville jeg være utroligt ked af stoppe med at løbe. Alt andet skal prøves inden jeg gir op!

  10. Men prøv at læs lidt på Kaspers side, der står en del om det: http://personlig-traener-koebenhavn.dk/personlig-traening-tips-og-tricks/

    Virkelig interessant link! Åh, hvor ville jeg dog gerne have en personlig træner, som kunne hjælpe mig med at udføre de øvelser korrekt, så at jeg ikke gør dem forkert. Jeg har ikke brugt så meget tid på styrketræning, fordi jeg ikke syntes, at jeg har set resultater. Men måske skal man bare være tålmodig?

  11. Hejsa :)

    Jeg spiser bl.v. en dåse tun i vand til frokost hver dag, og kylling til aftensmad. Sådan har jeg faktisk gjort i nogle år.

    Synes, at det er en velsmagende, hurtig og nem måde at få proteiner på.

    Mit spørgsmål er bare... skader det, at spise tun hver dag? Jeg tænker på skadelige tungmetaller og hvad der ellers måtte være..? Eller kan jeg spise det med god samvittighed?

    Min kost består generelt af havregryn, grøntsager, frugt, skyr, kylling, tun og lidt nødder. :)

  12. Madital.dk eller madlog.dk kan anbefales. Vær ærlig overfor dig selv, og indtast ALT hvad du putter i munden i løbet af en dag. Disse onlineprogrammer er en excellent hjælp til at vide, nøjagtig hvad man spiser.. ingen gætværk. Man kan nogle gange blive overrasket over, hvor meget selv små "sidespring" fylder i kalorieregnskabet, når man tæller det hele med. Jeg har brugt onlineprogrammer før, og det har været super godt til vægttab.

    Pøj pøj med det!

  13. Okay

    Jeg vejede mig i morges, efter slet ikke at have vejet mig i ca 3 uger. Og vægten er faldet med ca 2 kgs siden :D Så noget sker der alligevel. Mangler ca 5 til mit mål :cheer:

    Dr. Durden.. Den forskel, jeg gerne ville mærke, var, at jeg hurtigst muligt kan passe mine bukser igen. Er blevet klar over, at jeg har været alt for urealistisk, hvad angår tempoet af mit vægttab. Jeg er jo langt fra overvægtig, og dermed ikke behov for at skynde mig ned i vægt. Jeg så bare helst, en masse kgs fald på no-time.. Men sådan går det jo ikke. Og slet ikke, hvis det skal være sundt og holdbart i længden. Så nu tager jeg det i et fornuftigt tempo, og forstsætter mit program.

    Tak for råddet omkring mere kød, skyr, valnødder osv. i min kost. Jeg spiser i forvejen en del skyr, og hytteost. Mangler bare lige at skrue op på det sunde fedt også.

    Mht kadencen, så er jeg stadig ik heeelt klar over hvad det betyder ;) hvis ikke det betyder modstand..?

    Men altså, det jeg gør, ser ud til at virke, og det er vel hovedsagen :)

  14. Tak for jeres replies:)

    Ja, jeg er blevet klar over, at kosten udgør det meste når det drejer sig om vægttab. Helt enig. Der er bare sket det, at jeg nok har skubbet fokus for meget over på al den træning jeg gør, og måske liiidt for meget væk fra det, jeg putter i munden.. Jeg spiser virkelig sundt, og rører aldrig noget usundt, så længe jeg er i vægttabs-mode.

    Det eneste jeg kan sige, at jeg har syndet med, er et par små stk mørk chokolade engang imellem og et par kopper kaffe latte (som jeg selv blander med vand.) Men det burde ikke vælte læsset..

    Nu er jeg som sagt lige begyndt at tælle kalorier på madital, for at få alt med, selv de små ting.

    En typisk dag har indtil videre set sådan her ud:

    morgenmad: 45 gram havregryn lavet til havregrød med lidt mælk, 10 g nødder, 10 gram rosiner og 3 gram smør. + kaffe.

    formiddag: 1 stk frugt.

    frokost: 1 stk rugbrød, 1 dåse tun i vand/eller 100 gram kylling med 200-300 gram gulerødder/grøntsager. + 1 kaffe latte, som jeg selv blander.

    eftermiddag: 1 stk rugbrød med fedtfattigt pålæg ELLER 1 stk frugt + 200-300 g gulerødder + a krus kaffe

    aftensmad: 100-150 gram fedtfattig kød med 4 små halve kartofler, + 200 gram grøntsager/gulerødder

    sen aften: 1 portion havregrød som om morgenen, bare lidt mindre portion.

    Nogle gange har jeg måske ændret kostplanen lidt, men det samlede kalorieantal er næppe højere end 1600.

    Måske skal jeg være mere realistisk omkring mine mål.. Jeg har faktisk ikke vejet mig længe, så jeg ved ikke om der er sket noget på vægten. Jeg er bare helt desperat efter at kunne passe mit tøj ordentligt igen! og det er min målestok for vægttab. Bruger ikke rigtigt målebånd, men det er nok en god ide at gøre.. for ja, muskler kan jo godt sløre et vægttab, som der nævnes. :)

    Stivelse eller ej.. det er vel det samlede kalorieindtag der styrer et vægttab eller øgning, ikk? oder was?

    mht crosstraining.. Jeg vil tro, at skridtfrekvensen ligger på omkring 160 eller noget. Jeg ser mere på belastningen, som jeg faktisk har øget til 9-10. Det blir jeg moderat til en del forpustet af, og sveder som sagt super meget af dette.

    Skal jeg holde mig fra styrketræning, og istedet bruge mere tid på konditionstræning?

    Bortset fra min træning, er jeg mere eller mindre stillesidende i løbet af dagen.

  15. Hejsa :)

    Gennem vinteren, er der desværre lige røget nogle kgs på, som jeg meget gerne vil have væk igen - helst til sommer.

    Jeg vil gerne tabe ca 6-7 kgs. Men denne gang er jeg for en måneds tid siden startet i et træningscenter, hvor jeg indtil videre er 3-4 gange om ugen, ca 1 time hver gang. Plejer at konditionstræne på crosstraineren (som er en af mine foretrukne motionsformer), ca 40 minutter, (hvor jeg får pulsen op og sveder meget.) kadencen ligger på mellem 8-10 hvergang. Derefter bruger jeg 15-20 min på styrketræning, hvor jeg træner de store muskelgrupper. Jeg kan mærke, at jeg bruger meget energi hvergang. det er ikke bare hyggetræning..

    Men synes bare ikke, at jeg kan mærke den store forskel indtil videre :( mit kalorie indtag er fornuftigt, mellem 1400-1600. Er lige begyndt at tælle dem på madital.dk. Gør jeg noget galt?? Er det crosstræningen, den er gal med? eller skal jeg bare væbne mig med tålmodighed? Hjælp!!

  16. Ja! Jeg synes også at jeg lægger mere mærke til blodårerne, hvis jeg feks. har det varmt.. Ved ik hvad det kan skyldes?

    De er sådan set begyndt at blive synlige sådan pænt over det hele. Som sagt, dog mest på armene og lige over brystet. Min mave er helt flad med tydelige markeringer i siderne, og man begynder at skimte de der ben, der sidder nederst ved trussekanten (for at være direkte her) :) Der er blodårerne dog ik så tydelige endnu. Men det vælter nok ik min verden.. :)

    Alt i alt tyder det på, at jeg har opnået en lav fedtprocent. Gad godt at få det målt på et tidspunkt.

  17. Er ret sikker på at det skyldes lav fedtprocent. Men at sige synlige blodårer er grundet lav fedtprocent er alt andet lige et gæt.

    Det kunne teoretisk også skyldes højresidigt hjertesvigt eller levercirrose omend det er ganske usandsynligt hos spørgeren.

    Lyder sandelig ik godt med hjertesvigt og levercirrose :(

    Men anyway, jeg ville bare lige spørge herinde først, inden jeg mod forventning skulle kontakte en læge.

    Ku jo godt være, at nogen havde erfaringer med synlige blodårer.

  18. Hey hey folkens!

    Jeg ligger stadig stabilt med vægten, som ligger mellem 47-48 kgs (til en 155 cm høj pige.) :)

    Efter at jeg er gået en del ned i fedtprocent her på det sidste, har jeg lagt mærke til, at der pludselig er dukket synlige blodårer op under huden. Specielt opad hænder (lidt op ad arme og lår.) Men det er særligt tydeligt lige over brysterne. Opdagede det i prøverummet, da jeg stod og skulle prøve tøj. Det har vel ikke noget at gøre med hjertet eller noget? Eller at blodårene måske er blevet tydeligere fordi kroppen er stresset? Sådan noget kan virkelig freake mig ud!

    Jeg er begyndt at løbe 3 gange om ugen, med en times varighed hver gang, og så svømmer jeg 1 gang om ugen. Jeg er blevet rigtigt glad for at løbe, da jeg synes at det giver bedre resultater end svømningen. Min krop er virkelig blevet stram!! Det hjælper selvfølgelig på humør, energi og overskud. Men det der med årerne ikk..? Det gør mig liiiiidt urolig.. :/

    Anyone?