Zoater

Medlemmer
 • Posts

  1,711
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Posts posted by Zoater

 1. man burde nok lave nogen selv med et rimelig fornuftigt indhold, men det har jeg aldrig fået taget mig sammen til.

  Der er mange opskrifter her hvis du har mod på det:

  www.proteinopskrifter.dk

  Har også lige smidt en god opskrift i OPSKRIFT-tråden :)

  hjemmelavede har ofte en langt bedre makro-sammensætning

  Wt1C5JO.jpg

 2. Rum proteinbar
  http://fodr.me/id-68.php

  Havregryn
  Rom-essens
  Proteinpulver, fx cookie and cream
  mandler
  kokosmel

  Bland det hele sammen og smør en form med lidt olie og drys med kokosmel. Hæld dejen i formen og lad den hvile i fryseren i 2 timer - så er den klar til at skæres.

  Et stykke/bar giver ca. 16 g prot og 180 kcal

  Wt1C5JO.jpg

 3. Super tilgængeligt!

  Jeg har kun lige tastet et par hurtige emner, men du har helt sikkert fat i noget af det rigtige!

  Thumbs up herfra.

  Tak !

  Det ser jo lovende ud og det vil jo være fint, hvis et sådant værktøj er gratis tilgængeligt, men hvad er ideen med det, hvem betaler driften osv?

  Når man kigger under "About", så står der ind til videre ingenting.

  Hej MortenZ. Ideen har været at lave noget vi syntes manglede, en lille niche indenfor kalorietælling. Projektet er blot et hobby-projekt og der er derfor ingen planer om at kommercialisere det (hvis det var dit indirekte spørgsmål).

 4. Hej alle – jeg har gennem de seneste måneder været med til at udvikle www.fodr.me (beta) (edit ændret til http://KalorieOpslag.dk). Målet har været at lave et (gratis) værktøj til hurtigt at få information om kalorie og makronæringsstoffer i sammensatte måltider. Ideen er at man let skal kunne søge og tilføje fødevare med ganske få klik og uden at skulle registrere sig eller lave en bruger.

  Jeg håber i kunne havde lyst at bruge værktøjet - som i øvrigt også kan bruges til ”mobile use/web app” og gerne komme med feedback og ideer til i hvilken retning vi kan bevæge os mod.

  wDiX3yC.png

  e88Ezm5.png

 5. Nu har jeg så igen været på jagt på internettet efter mere info. :blink: Og så fandt jeg en side, der virker til at være en ganske officiel side i EU-regi. Noget med nogle ernæringsmæssige anbefalinger. De er ikke så skarpe i udmeldingerne, men synes alligevel at være enige på nogle punkter. Overdreven indtagelse af fructose kan for inaktive personer give et forhøjet niveau af triglycerider i blodet og andre slemme sager. For særdeles aktive personer og atleter kan fructose i større mængder være til gavn.

  Tager jeg fejl i min forståelse af teksterne, eller er der nogen, der er af anden mening.

  http://www.eufic.org...tion-necessary/

  Although some studies hint towards some potential adverse effects of excessive fructose consumption especially when combined with excess energy intake, the results from clinical trials do not support a significant detrimental effect of fructose on metabolic health when consumed as part of a weight-maintaining diet in amounts consistent with the average-estimated fructose consumption in Western countries. However, definitive studies are missing.

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22617566

 6. Det her, drenge.. ikke? - er rigtig julehygge! - det må vi ikke glemme!

  Muligt, at jeg virker provokerende.. og der er nok mange, som automatisk går i defensiven.. og så bare lukker helt ned for sit ellers åbne sind!

  Vil godt give dig ret, Heikichi.. Det er jo primært derovre kvaliteten er ringest i forhold til Dk.

  Og ja, Jeg mente homogensesring, ja.. Min fejl.

  Til næste gang vil jeg kun tage udgangspunkt i Danske mejeri industri.

  Har læst et sted.. at den høje temperatur går ind og denaturere mælkens (i dette tilfælde) fedtmolekyler som resultere i, at fedtmolekyler bliver for en unaturlig lille størrelse som havner i blodet, (om det er efter fordøjelsen eller før det er fordøjet, ved jeg ikke præcis) men kroppen går derefter ind og tror, at de små molekyler er en virus, og skaber en tilstand af alarmberedskab i kroppen, her menes der vel øget produktion af de hvide blodlegemer . som bekæmper den infektion man får, af og drikke homogeniseret mælk..

  Læs lige den her.. http://ing.dk/artike...koen-for-kraeft

  http://www.cancer.dk...estokkraeft.htm

  "Ifølge Mejeriforeningens egne tal, så tåler 75 procent af jordens befolkning slet ikke komælk. I Danmark har vi vænnet os til komælk, men desto større grund er der til bekymring, da mange af mælkens bestanddele alligevel kan gøre os syge" - tror i det er for sjov, at vi ikke kan tåle mælk? Det er logisk tankegang for mig, at sige.. øhm.. okay. lad os se, vi har drukket mælk i nogle tusinde år.. Siden først gang.. Selvfølgelig er kroppen da ikke vandt til mælk? det kan alle da forhåbentligt regne ud..

  For mig virker det lidt, som om i ikke vil diskutere om hvorvidt mælk er dårligt eller godt..

  Af hvad jeg kan læse og forstå på nettet, er det sparsommeligt med hårdt dokumenterende undersøgelser.. Men det skal nok komme!

  Og hvorfor drikke noget, som der er så meget usikkerhed omkring? .. det virker mig helt ulogisk... at i så naivt stadig holder fast i det?.

  Problemet med at argumentere uden saglig belæg er at vi ikke kommer tættere på en konklusion omkring hvad, for hvem, hvornår og hvorfor mælk skulle være skadeligt i større mængder. I princippet kan alle fødevarer udgøre en risiko og hvor står vi så?

  Hvad der for dig virker intuitivt er bare ikke godt nok, kroppen er uhyre kompleks og ellers veletablerede modeller bliver stadigvæk efterprøvet og nogle gange forkastet. Lad mig give dig et lille sjovt eksempel på hvorfor ting ikke altid er så intuitive som du gerne vil havde dem:

  QUIZZ: du deltager i et game show - du skal nu vælge en af 3 døre bag 2 befinder sig nul og niks og bag den sidste 1 million kroner. Du vælger en tilfældig dør ( lad os sige nr 1) og værten åbner først dør nr 3 for at vise dig den er tom, han spørger nu om du vil skifte dør, til dør nr 2. Vil du gøre det og giver det overhovedet mening ??

  En hver idiot kan da udregne at den posterior probability er 33,333...% for at vinde ved hver dør, ikke? :grindance:

  Værten ved selvfølgelig ikke hvad for en dør ( nr 1 eller 2) der er den rigtige for at vinde 1 million.

 7. Hovsa.. havde helt glemt at svare tilbage!

  Først vil jeg sige, at jeg ikke har noget imod mælkedrankere, drikker det selv når jeg er hos de gamle..

  Og jeg kan gode lidt at diskutere cowtit problemet..

  Har hentet lidt godter fra nettet hist og her.. bare for at holde samtalen kørende, hvis nu folk skulle have lyst til at byde ind med noget andet og alternativt?

  Mælk er postereriseret og dermed ikke "Frisk" som at tage den direkte fra koen af.. som ville være det bedste, helt sikkert!

  Nogle links til de friske..

  http://www.globalhea...s-of-cows-milk/

  http://www.vitaviva-info.com/da/content/view/full/3038

  http://www.naturalnews.com/035039_raw_milk_pasteurized_CDC.html

  http://www.drmcdougall.com/

  http://www.heartattackproof.com/

  http://www.thechinastudy.com/

  http://health101.org/art_milk.htm

  The reason all that milk has to be pasteurized is because it's strongly contaminated with:

  blood

  pus

  bacteria

  fecal matter

  In addition, conventional dairy cows are:

  Pumped full of bovine growth hormones

  Fed masses of antibiotics

  Fed tons of GMOs such as corn and soy

  Heavily contaminated with chemical pesticides

  That's what you get when you buy "Pasteurized" milk. Plus the feces in the milk, of course.

  Mælk indeholder blod og slim ... adder!!!!!

  Learn more: http://www.naturalnews.com/035039_raw_milk_pasteurized_CDC.html#ixzz2BeIkLkw8

  Jeg behøver ikke kilder egentligt... Jeg skal jo bare kigge på den adfærd i viser frem.. så kan jeg se. at i ved godt, at mælk, ikke er godt for mennesker.. i vil bare ikke slippe jeres overbevisning, så i holder vel fast i hvad i end kan holde fast i, har jeg ikke ret? - det er kun et spørgsmål om tid, før at nogle vælger at smide tilstrækkelig med penge i at få undersøgt den mælke myte til bunden.. Men det kunne jeg forestille mig, at Mælke industrien gør sit for at forhindre?

  læs.....! The china study - Det mest dybdegående studie overhovedet lavet - Eller 80/10/10 – den er meget fanatisk – men det hele, det holder..

  Læs Starch solution af Doctor Mcdougall eller

  Doctor Esselstyn's Prevent and Reverse Heart disease.. Så vidt jeg ved, er ikke nogen af dem stor fan af mælken.. de fraråder vist at drikke det....?

  Dr NEAL BARNARD's Program for Reverseing diabetes. ... Jeg kunne blive ved!

  Doctor Douglas Graham siger sågar i hans bog, 80/10/10, at hvis folk stoppede med at æde rødt kød og skar mælken fra deres diæt, ville sygehusene næsten være tomme efter en 2-3 måneder.

  Når mælk koges op, kommer det i vores blod og gør os syge, kroppen tror at den er syg. Fordi at lortet er postereriseret og nemt ender i vores blodbaner, fordi at fedtcellerne er ødelagte og bleven langt mindre.

  Når mælk koges, ødelægges proteinerne og kan dermed slet ikke bruges ordenligt af vores egen krop. Og skaber egentligt bare unødvendig inflammation i vores fordøjelse.. også en af grundene til at folk får uren hud af at drikke den ellers berømte hvide læskedrik.. kroppen vil sq da ikke ha sådan noget ubrugligt cowtits ind?

  Egentligt vil jeg gerne holde mig til emnet, men kan ikke dy mig..

  Majeri og kødindustrien står for 80% af den samlet globale opvarmning eller der omkring... Så kan i nok så længe snakke om, at jeres lille læskedrik er ernærings rig... men det koster jordens dyrbare ressourcer at drikke den i forvejen unødvendige drik. Samtiddigt tager i maden fra de folk i udviklingslandene som dør pga. sult.

  Her er nogle alternativer som er langt sundere til jer, Ris mælk, Mandelmælk, Soy mælk (Anbefales ikke – Men virker)

  *ALL* cow's milk (regular and 'organic') has 59 active hormones, scores of allergens, fat and cholesterol. - nu ved jeg ikke hvordan det helt præcist ser ud i Danmark.. men det ligner vel nok de fleste andre lande.. på trods af Danmarks strenge regler..

  Rank Total Description 1. place 724,859 Heart Disease (think fats/cholesterol: meat/dairy) 2nd. place 541,532 Malignant Neoplasms (cancer: think toxins/milk/dairy) Milk can be thought of as "liquid meat" because of its high protein content which, in concert with other proteins, may actually LEACH calcium from the body. Countries that consume high protein diets (meat, milk and dairy) have the highest rates of osteoporosis.

  Det var dog en skrækkelig post – har du nogensinde overvejet at forholde dig kildekritisk ? Uanset hvilket emne du beskæftiger dig med vil du kunne finde folk (persudo videnskab) der har et horn i siden på noget.

  Hvis du rent faktisk har interesse i emnet vil jeg stærkt anbefale dig at læse videnskabelig reviews og meta-analyser. Her samles viden inden for et område på en objektiv måde efter videnskabeligt princip.

  Det du har gang i er ren ammestuesnak der intet bidrager til om mælk har nogle negative effekter.

 8. Jeg snakker selvfølgelig om salg pr. dag :shades:

  Det er rigtigt at vi ikke aktiveret Back-knappen, men jeg tvivler på at det har indflydelse på det umiddelbare salg.

  Jeg synes bare at det er så markant fordi de to lanceringer er så sammenlignelige.

  Jeg tror ikke du kan sammenligne de to markeder så enkelt - ofte er det små forskelle der gør om du ryger til tops hvilket er ultra vigtigt for at få salg af din app.

  Desuden tror jeg android brugere er mere vant til "Try It Before You Buy" og jeg så vidt jeg ved har i ingen gratis version.

 9. Der er lavet en del meta-analyser, systematiske reviews og store velkontrollerede studier. De to førstnævnte er dog typisk kun på én indikation så her får man kun overblikket på én indikation. Der findes dog også over dødelighed.

  Alle disse 3 rangeres for noget af det højeste evidens. Jeg har dog nogle problemer med meta-analyser, idet de typisk sorterer 4/5 af alle studier fra og samtidig overser vigtige resultater da de skal have det hele til at passe i de forudvalgte kasser.

  Jeg kan lige se hvad jeg har liggende en af dagene, hvis jeg husker det. Jeg kommer næsten aldrig på motion-online mere.

  Må du meget gerne hvis du gider :)

  mht til meta-analyser så er det vel også deres styrke, man får "svar" på nogle meget vel definerede spørgsmål.

 10. Hvis man satte sig ind i emnet ville man finde ud af at der er mange studier som viser positiv effekt efter indtag af vitaminer og mineraler. Der findes bestemt også det modsatte. Det går helt galt når diverse grupper har interesse i at få det ene eller det andet frem og medierne publiserer næsten altid fuldstændig ukritisk og endda nogle gange in vitro eller dyrestudier. Angående multivitamin-mineral så anbefaler over 70% af de amerikanske læger at dette tages, men fokus bør altid tages i evidensen og ikke hvad læger mener. I Danmark og EU har vi en stor lobby virksomhed imod næsten alle kosttilskud (den største i DK er formentlig fødevarestyrelsen). Hvis man vil læse lidt modvægt og man ikke er til videnskabelige artikler så kan man læse på Vitalrådet, de har så den modsatte hat på skal påpeges, men de har blandt andet en interessant fokus på hvordan nogle artikler tolkes og nogle positive artikler frasorteres i meta-analyser og bringer interessante positive artikler frem som ellers ikke kommer frem.

  Jeg har intet imod at fødevarestyrelsen, kræftens bekæmpelse osv. påpeger negative studier ud i offentligheden så længe det er rigtig og god forskning. Jeg har dog meget imod at der manipuleres eller menes noget andet når de samme personer skriver videnskabeligt sammenlignet med udtaler sig direkte i medierne. Formanden for fødevarestyrelsen gjorde bl.a andet dette for en del år siden. Til medierne kom den sædvanlige plade med at ingen havde gavn af kosttilskud, mens han samtidig netop havde publiceret i en videnskabelig artikel at op mod 1/3 af befolkningen burde tage kosttilskud. Kræftens bekæmpelse lavede engang et forsøg hvor folk spiste appelsiner og fandt en øget kræft risiko, deres konklusion var at folk ikke skulle indtage kosttilskud med vitamin C. Kæmpe fejl, som jeg blandt andet påpegede og forskerne gav mig ret og var forfærdede over kræftens bekæmpelse kunne fordreje resultatet så meget. I øvrigt ikke eneste fejl fra kræftens bekæmpelse. Hvordan det står til nu ved jeg ikke da jeg ikke følger så meget med i Danmark mere.

  Jeg arbejder som seniorforsker inden for blandt andet kosttilskudsindustrien, men har ikke den store interesse i Danmark da mit firmas produkter hovedsageligt sigter på udlandet. Men mit indlæg skal dog læses i den kontekst.

  Findes der nogle meta-analyser eller lign. på området? Som du er inde på er det svært at gøre sig klog på enkelte studier der fx har en meget specifik forsøgsgruppe eller setup.

 11. Du bør nok læse artiklen endnu engang. Der er ikke tale om en øget dødelighed blandt vitaminbrugere ( kvinder omkring 60 år, i dette tilfælde).

  Men det er da skræmmende at så mange mennesker bruger penge på tilskud der i så høj grad mangler evidens for des virkning.

 12. I teorien JA i praksis nej - det er stort set umuligt at hamle op med fysiologien. Du kan holde vejret en rum tid, men til sidst må du give efter. Det samme gælder ernæring.

  Det er derfor uhyre vigtig du spiser noget der mætter dvs. protein og langsomme kulhydrater imens du er i underskud.

 13. Det bedste råd til at tabe sig er fokus på kosten. Ekstra motion vil i ringe grad kunne bidrage til et vægttab. Dels fordi din appetit øges i forbindelse med motion og dels fordi basal stofskiftet står for største delen af dit energiforbrug (læs: det kan derfor være svært at rokke meget på dit total energiforbrug)

  Arne Astrup (førende fedmeforsker) har været fortaler for at en god vægttabs strategi er at bide i det sure æble og reducere energiindtag voldsomt så kiloene rasler af - dette er selvfølgelig svært holde i et længere forløb. Men nyere forskning viser at en efterfølgende diæt med højt indhold af protein og langsomme kulhydrater er det "eneste" der kan bibeholde et vægttab. Jeg kan desuden nævne at ses der ingen vægttab de første par uger af en diæt, har forskning vist at det med meget høj sandsynelighed IKKE ender med et mere lean liv. :cool:

  tip: et lille bonus tip, sørg for alt i verden for din energi/kcal ikke kommer fra drikkevarer fx sodavand. Da der er god evidens for disse fødevarer ikke giver mæthed og energien derfor kommer oven i det daglige indtag.

 14. Men når man drikker mælk, som faktisk er syredannede, og hvis kroppen får for meget syre i kroppen, kan bloddets pH-værdi forskubbes, og kroppen forsøger så at kompensere for dette ved at trække kalciummineral ud af knoglerne og over i blodet. Derved svækkes knoglerne og risikoen for knogleskørhed kan øges. Så i følge dette får man jo ikke mere kalk ved at drikke mælk....

  ej come on... du trænger vist til at læse lidt op på kroppens pH homeostase!

  Det du siger er den største gang sludder.

 15. lol kulsyren i sodavand sænker kun pH-værdien ganske marginalt. Danskvand kan drikkes ad libitum uden at der sker ætsningsskader. Fosforsyren i cola er det der sparker røv.

  +1

  Faktsk er cola udemærket til at rense toilet med!

 16. Drik du bare en cola-light engang imellem - som alt andet her i livet så nyd med måde og et par cola om ugen tager værken du eller dine tænder skade af.

  PS: jeg synes det er sjovt at cola-light er stemplet som det unaturlige du med tiden bliver mutant af. HOLD NU KÆFT! :tongue: alm. cola er også proppet med en masse syntetiske stoffer.

 17. Generelt vil jeg fraråde et for stort kcal underskud - du kan b.la risikere at underskudet findes i din muskelmasse og det er vel ikke målet? 1 kg om uge svare til et underskud på 1000 kcal og det er rimelig højt.

  I det lange løb handler et vægttab også i høj grad om at ændre kostvaner og motionsvaner - men det virker til du har den rigtige indstilling med 1 times motion om dagen :4thumbup:

 18. Jeg kan finde på at æde nogle gulerødder med skræl, men ellers ikke.

  Der er vel også en god chance for, hvis man æder konventionelt frugt og grønt, at det er i skrællen mange af pesticiderne sidder.

  Korrekt, men ikke hvis du køber økologisk.

 19. Seriøst.... Jeg har virkelig svært ved at finde ud af, om du er seriøst eller joker?

  Ja det er selvfølgelig 100 % seriøst. Jeg tror endda vi har taget diskussion før :tongue:

  Men start nu endelig endnu en vendetta. Jeg er næsten sikker på din misforståelse omking Jujitsu/JiuJitsu.. kommer fra de youtube klip du har set med Sport Jujitsu som ikke har meget med selvforsvars JuJitsu.

  Men jeg orker ikke på at høre du igen skal fortælle teknikkerne ikke virker for det gør de, og det amerikanske militær lære bla. JUJitsu teknikker via deres eget system MCMAP.

 20. Nu har jeg før fået hug for at sige Ju Jitsu er en fin allaround selvforsvarspakke. Men jeg mener stadigvæk det giver en god grundpakke til at kunne komme fri fra en lang række overfald.

  I bund og grund bygge det på altid at være passiv/neutral og fjerne sig fra konflikten. I pakken får man så teknikker til at komme fri fra liggende, stående eller afvæbne et angreb.