teddy

Medlemmer
 • Posts

  4,716
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Reputation Activity

 1. Haha
  teddy reacted to Blackmoore in Butcherslab eller crossfit copenhagen?   
  Sejt at svare 7 år efter spørgsmålet :)
 2. Like
  teddy reacted to Gregers TF in Prikken / stikken over hele overkrop   
  Tarzan har ikke været herinde på siden siden 29/8 2011, så jeg tror ikke du skal forvente han svarer.
 3. Like
  teddy reacted to venaN in Vo2max   
  Der findes en del forskellige "beregnere" online. Men de er selvsagt ikke nær så præcise, som at få lavet en faktisk måling på løbebånd med maske.
  Tror det koster ca. 1500 kr. Men så får man også nogle helt præcise tal.
 4. Like
  teddy reacted to Gregers TF in Kondicykel til hjemmebrug   
  Det kommer vel også an på hvor længe og hvor tit du vil sidde på den? I min verden skal den ikke bruges alt for tit, før du bør undgå brede sadler der sidder alt for langt fremme over krankboksen og en spinningcykel kunne let blive interessant pga indstillingsmulighederne.
  Jeg har dog ikke for en bøjet nikkel styr på markedet og udvalget af den slags, så specifikke råd kan jeg desværre ikke give dig.
 5. Like
  teddy got a reaction from don155 in Begrænset tid til løb   
  Er ret overbevidst om at det er fra Morten, kan jeg se på diverse debatter der har været om det. 
 6. Like
  teddy reacted to don155 in Begrænset tid til løb   
  Nu er løb ikke min stærke side.. Men jeg tænker at udgangspunktet må være dig..
  kan du løbe konstant i 45 min på nuværende tidspunkt?
  Hvis du kan det, så er det vel at prøve at jogge ikke alt for hurtigt i et par måneder 3 gange om ugen...
  Det begrænset hvor meget du kan skrue på volumen knappen.. men intensitet kan jo lige så stilles øges..
  Mange af MOL/ Morten Z ting var bygget op af en langsom lang tur, en tempotur og et interval pas... det kan du jo ligeså stille arbejde dig hen imod.
  når det så spiller må det vel slutte med at du bare har tre pas om ugen kun med interval eller dødskrampe opkast fremkaldende tempoture..... 
  NB husk at intensitet har et øget skades potentiale... vær forsigtig.
 7. Like
  teddy reacted to Gregers TF in sundhedsprofil virker ikke   
  Det er nok et "levn" fra den gamle ejer af MOL som den nye ikke har fået slettet. Den nye ejer går vist mere op i visninger og reklamer.
  Vi gamle medlemmer har tidligere forgæves forsøgt at råbe ham op, med de forringelser der fulgte med, så du skal nok ikke regne med at der bliver ændret på noget.
   
 8. Like
  teddy got a reaction from Løberen1990 in Fysioterapeut til barfodsløber (KBH)   
  https://www.casparf.dk/
 9. Like
  teddy reacted to venaN in Achilles problemer   
  Ja, netop. Bare vær sikker på at al inflammation, ømhed osv. er væk inden du starter op igen.
  Som sagt, er der tusind holdninger til det ene og det andet. Har man massive knæproblemer, kan jeg dog godt se logikken i at skifte til forfodsløb og modsat. Men ellers ville jeg da bare anbefale, det man selv syntes bedst for. Passer skoen godt til dine mærkelige fødder, så har du jo svaret der
 10. Like
  teddy got a reaction from venaN in Konditionstræning   
  Det er også planen, har bare ikke valgt at skrive det på. Men jo alle dage skal være 45-60 min og det er rolig roning som opv/nedkøling + hvor meget tid der evt måtte være i over.
 11. Like
  teddy reacted to Eventyren in Konditionstræning   
  Bogen er skrevet af både Ebbensen og Lars Nybo, som begge er cand.scient i human fysiologi, hvor Nybo må betegnes som en af landet førende forsker inden for sit felt. 
  Nu fik jeg læst bogen ret hurtigt på en flytur til Barcelona, og den er klart primært skrevet til "motionisten", men prøve at ramme bedre uden at tabe folk med videnskablige diskussion. Kort fortal er bogen bygget på træningsfilosofien 80/20 princippet (http://home.trainingpeaks.com/blog/article/using-the-80-20-rule-to-balance-triathlon-training-intensity) og arbejder overordet med 3 zoner  
  zone 1: Lavintenst aerob kapacitet træning, som dækker: restitutionstræning, opvarmning/nedvarmning, grundtræning/fedtforbrænding/udholdenhedtræning. Typisk betegnet som Z0-Z2
  zone 2: Højintenst aerob kapacitet træning, som dækker: Tempo træning, sub AT/sweet spot samt AT/FTP træning. Typisk betegnet som Z3-Z4
  zone 3: Aerob effekt og anaerob kapacitet/effekt, som dækker: iltoptagelse/VO2max samt alle typer anaerob træning inkl. styrketræning. Typisk betegnet som Z5-Z6a/b/c
  "Det største problem for hovedparten af alle motionister er, at de træner for hårdt når de skal træne let, og for let når de skal træne hårdt" Citat tidligere landstræner i cykelcross. 
  Så hvis du kun har 3-8 timer til rådighed om ugen fordelt på 3-4 pas, giver det størst effekt at holde sig til zone 1 og zone 3, da zone 2 ikke forbedre den aerobe effekt særligt effektivt i forhold til zone 3 træning. Typisk 2-3 høj intense pas og et langt pas. 
  Kort fortalt er det overordnet mål med både zone 1 og zone 2 trænet at forbedre den aerob kapacitet, mens zone 2 er mere udtrættede men mere tidseffektivt. 
  Hvis man kigge på hvordan verdenseliten inden for udholdenhedssport træner, er det næste udelukkende zone 1 og lidt zone 3. hvis man skal træne 25-35 timer om ugen er zone 2 for hårdt, og vil ikke træne den aerobe effekt for en med et kondital på 75+. Hvis man til gengæld kigger på hvordan en dansker normalt træner, er det typisk zone 2. 
  Har zone 2 så ikke sin berettelse? jo for supermotionistene (5-7 træningsdage om ugen og 10-20 timer træning om ugen) samt specielt for dem der kører konkurrencer af 1-3 timers varighed, da det er konkurrence specifik træning. Hvor kan supermotinister vælge at træne zone 2? Fordi de ikke har muligheden for at ligge nok timer til at få det maksimale ud af zone 1 træning, selvom det ville være optimalt. Så for at opnår nok træthed og dermed mulighed for fremgang kan zone 2 anvendes. 
  Tidsmæssigt vil et zone 1 pas kunne være hvad som helst, men en cykeltur der skal forbedre udholdenheden skal helst være 2.5 time+ mens løbe kan klares med 1 time+. 
  Zone 2 træning har typisk en varighed på 30-60 minutter effektivt zone 2 arbejde. 
  Zone 3 træning har typisk en varighed på 10-20 minutter effektivt zone 3 arbejde. Dog vil et anaerob effekt pas (f.eks. 10x8sek sprint) være noget kortere. 
  For alle aerobe sportgerne (80 sek+ konkurrencetid) spiller den aerobe kapacitet en stor rolle, det er derfor ikke for sjov at banelandsholdet i 4000 holdforfølelsesløb cykler 6-8 timers zone 1 træninger. Det samme kan man sige om roer eller for den sags skyld mellem distanceløber. Det der kendetegner alle disse atleter er, at de primært arbejde i det aerobe effekt område (4-8 minutter), men også er afhængige er en meget høj aerob kapacitet. Derfor man skal både træne langt og langsomt og kort og hårdt, ligemeget hvilket form for udholdenhedsport man dykker.
  Normalt vil man fokusser på et type energi system per træning, men man kan godt blande det, dog skal man træne det hårdeste målt i intensitet først. Dog kan man godt have konkurrence specifikke pas, hvor man træner hårdt mod slutning og evt. afslutter med spurter. Tænkt f.eks. på cykelløbsintervaller eller fartleg.  
 12. Like
  teddy got a reaction from venaN in Konditionstræning   
  Kan jeg helelr ikke nødvendigvis, så jeg vælger bare at fortsætte med mine 15-20min højintensiv pr træning og så fylde op med rolig træning, alt efter hvor lang tid jeg har til træning. Hvis det er godt nok til Eskild, er det godt nok til mig ;-)
 13. Like
  teddy reacted to venaN in Konditionstræning   
  Nu skal jeg nok lade være med at starte en ny diskussion omkring begreberne aerob og anaerob træning. Så jeg tænker du mener høj intens kredsløbstræning kombineret med roligt tempo efterfølgende?
  Hvad er det her præcis, der skulle modvirke hinanden? Du skal selvfølgelig altid holde den samlede volumen under, hvad din krop generelt er konditioneret til, for at undgå skader. Men jeg kan ikke lige se, hvordan det skulle have en fysiologisk negativ effekt at træne f.eks. intervaller først og så løbe en længere tur efterfølgende. 
 14. Like
  teddy reacted to don155 in Polar v800 eller garmin fønix 3   
  Hvis alt fejler kan du vel tjekke DC rainmaker... Han har så vidt jeg kan se anmeldt begge ure..
 15. Like
  teddy got a reaction from D.B.F in Ergometerroning   
  Har fulgt ovenstående i lidt over en måned og igår trænede jeg 4 x 2000m, sidste interval blev kørt i samme tempo som mit pr på 2k, som jeg tog for ca 2mdr siden, så indtil nu er jeg godt tilfreds :-)
 16. Like
  teddy got a reaction from don155 in HIIT - Skal i form NU!   
  Er ik fordi der er meget bildæk, så er sekundært. Men formen skal forbedres.
 17. Like
  teddy reacted to Morten Z in BodyAge-testen har intet med alder at gøre   
  Et eller andet sted skal man jo kunne læse hvordan det faktisk hænger sammen:
  BodyAge-testen har intet med alder at gøre
 18. Like
  teddy reacted to Thorhauge in Om romaskiner..   
  Jeg kunne aldrig finde på at købe en romaskine der ikke var fra Concept2, se om du kan finde en brugt på DBA eller et andet sted.
 19. Like
  teddy reacted to casparf.dk in Igang med løbetræning   
  Hej Danni.
  Noget af det vigtigste for at undgå skinnebensbetændelse er at få hoftens muskler til at blive stærke så man undgår "udfald" i hoften. Dette kan være med til at belaste foden/underben så meget, at der kommer en overbelastning.
  Prøv at stå foran et spejl, stil dig på et ben så modsatte lår kommer op til vandret. Kig på hoften på standbenet, hvis denne har tendens til at falde ud til siden er din gluteus medius ikke stærk nok og skal trænes kraftigt op :-)
  Håber du kan bruge svaret.
  Vh Fysioterapeut Caspar Frausing
 20. Like
  teddy reacted to jsc in Ømme led, fiskeolie, glucosamin etc?   
  Det usexede svar er, at du har optrappet for hurtigt. Tag nogle dage fri, og træd et skridt eller to tilbage og start derfra igen :)
 21. Like
  teddy reacted to Fame Boy in træning efter kiropraktor besøg   
  For at gøre det helt klart:
  Hvis ikke du kan rejse dig fra en stol uden smerte, er du ikke klar til at træne.
  Ekstra blod, adrenalin, vægt der distraherer og skaber diskomfort andetsteds er alle faktorer der kan snyde dig til at tro at det ikke gør ondt.
  Men tænk over det - hvis du ikke kan rejse dig fra en stol uden smerte - tror du så ikke en hviledag ville være en god investering?
 22. Like
  teddy got a reaction from Retchen in 5-2 kuren - nogen der gider forklare?   
  Jeg hæfter mig mest ved at du skriver "Men selv steder som "iform" gør god reklame for det"
  Hvornår pokker der det blevet et kvalitetsstempel???
 23. Like
  teddy reacted to Fame Boy in Emil Thorup - Fims til Tit   
  Måske fokuserer du og andre bare på de forkerte ting.
  Anne Bech ved næppe reelt set særlig meget om træning, men det lader til at hun ved en del om hvordan man får folk motiveret. Jeg vil skyde på at hvis man kan få folk til at følge et dårligt træningsprogram, så er der en pæn sjat bedre end ikke at kunne få dem til at følge et godt.
  Folk er så fokuserede på at hade på disse trænere (har jeg også selv været) - hvad med i stedet at fokusere på de ting de gør virkelig godt, og prøve at lære af det?
 24. Like
  teddy reacted to Schroinx in Rygtræningsprogram - kender du et godt ét?   
  Rune, jeg tidligere ryger. Jeg kan sagtens sætte mig ind i at det ikke lige er i dag at du starter, det er ikke lige i dag at du får det gjort. Sagen er at det ikke handler om hvor lang tid det tager. Det handler om at du ikke er motiveret til at gøre det, og i stedet for at erkende det, så har du en masse dårlige undskyldninger. Du er derfor nød til at træffe et valg, for du kommer ikke sovende til en smertefri ryg. Enten lever du med smerten, eller også indser du at det kræver hårdt arbejde at ændre på det, og indstiller dig på at sådan vil det være i en periode indtil det bliver en vane. Sagen er at vi her på mol, din læge, din kæreste eller fyssen ikke kan finde viljen for dig, det skal du gøre inde i dig selv. Og når du gør det, skal resten nok komme. Alternativer et at du resten af dit liv affinder dig med at have ondt i ryggen, fordi du ikke ville gøre noget ved det. Det er dit valg.
  Hvis du virkeligt vil gøre noget ved det, så vil jeg for det første anbefale at du begynder med at snakke med din kæreste om det. Hun vil garanteret gerne hjælpe dig med at finde tiden. Evt kan du se om du kan finde et rygtræningshold hold en fys eller i et center, og du kan træne i et center hvis du vil og tror at det er nemmere. Det kan gøre det nemmere med at lave en fast rutine: tage forbi på vejen hjem fx. Du skal gøre det til en vane. Før en logbog så du kan se dine fremskridt.
  Men først skal du finde viljen i dig selv. Jeg håber at du gør det. Jeg var selv der hvor du er i slutningen af maj, og jeg valgte til. Det har betydet at mine knæ er bedre end de har været i årevis, og hver gang at jeg går op at trappen uden ømhed tænker jeg på det. Jeg tror at hvis jeg vil blive ved med det, så er jeg nød til at træne resten af mit liv, for at holde dem i form. Og det er okay.
  Crossfitterne har et motto som lyder: Alting er svært - indtil det er let.
 25. Like
  teddy reacted to LeCerveau in Squat program til kvinder   
  Hvis man lige skal fluekneppe lidt, (og jeg har ikke noget bedre at lave pt) så kan man altså ikke træne sig til FLERE muskler.