Angel_Spice

Medlemmer
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Angel_Spice

  1. Jeg kan så lige tilføje at jeg IKKE selv er vægtvogter eller konsulent.

    Og jeg har ikke brug for at tabe mig, er normal slank og har lav fedt procent.

    I skal tænke på, at hvis man vejer f.eks. 25 kg for meget, så er det en stor hjælp at man kan møde op og møde andre mennesker, og SE at hvis man spiser sådan her, så taber man sig.

    Men sådan er det ofte med normalvægtige mennesker; de kan slet ikke fatte at tykke mennesker ikke bare taber sig. Det er jo så nemt.

    Ja, der er kun 83 kcal. i kartofler pr. 100 gram. Men er der så ikke forskel på at spise f.eks. 400 gram grøntsager af ialt 75 kcal, fremfor 400 gram kartofler af 332kcal? Det tror jeg nok på der er.

    Og jeg ved en del om mad, bl.a. er noget af det vigtigste ved vægttab at holde blodsukkeret stabilt. Og få en masse proteiner, da det sætter skub i fedtforbrændingen.

    Det er muligt at I mener at konsulenterne og vogterne er det samme, men det er ikke min opfattelse.

    Hos konsulenterne får man indarbejdet nogle meget sunde vaner (og man vejer maden hvis I skulle være i tvivl), man er sikret at man får alt hvad kroppen har behov for.

    Hos vogterne tæller man point (en forenklet måde at tælle kcal. på), og her kan man risikere at man ikke får tilstrækkeligt med kød, vitaminer, proteiner osv.

    Så for mig er der stor forskel.

    Desuden så er det ikke alt for sundt at hele ens dag skal gå op i at tælle kalorier/point, og jeg taler af egen erfaring. Det tager overhånd, og man ender i et madhelvede. For mig også et træningshelvede.

    Heldigvis slap jeg ud af det uden at det udviklede sig til bulimi/anoreksi.

    Jeg ved, at grunden til at dette virker for min kæreste er, at han får nogle simple rammer at holde sig indenfor. Herved er han sikker på han får det han skal have, og garanteret succes.

    Mvh

    Angel_Spice

    *kan heldigvis spise som det passer hende*

  2. Angel_Spice: hvorfor ikke bare sætte sig på sin flade og LÆRE hvordan fornuftig mad sammensættes, i stedet for at kaste penge efter vægtkonsulenterne.

    Start her og læs HELE serien "You Are What You Eat" by Rosemary Vernon

    Det giver en LANGT mere holdbar løsning, ift bare at få stukket en kostprogram i hånden.

    10kg på 5 uger lyder dælme ikke sundt. Hvad vejede han da han gik igang?

    Når man vil tabe sig er det altid fedtet man går efter (det vil jeg da håbe), så hvis vi siger at hele hans vægttab er fedt ser regnestykket således ud:

    2kg fedt om ugen, 7000kcal pr kg fedt = 14000kcal skal tabes i alt PR UGE.

    Personer med "normal" størrelse og "normalt" energiforbrug indtager måske 2000-3500 kcal om dagen for at holde et ligevægtsindtag, altså 14000-24500kcal om ugen, så hvis vi regner med din mand lå i den høje ende af skalaen har han altså skulle indtage under halvdelen af hans daglige behov. Dette er IKKE sundt - kroppen vil opfatte det som hungersnød og sænke stofskiftet, så der ikke bruges unødig energi. Og der vil helt sikkert forsvinde muskelmasse, når man ikke samtidig styrketræner, hvilket igen giver en lavere hvileforbrænding efterfølgende. En del af den tabte vægt kan også være væske.

    Hvad er der i øvrigt galt med kartofler? Hvis jeg husker korrekt indeholder de ca 1/4 så mange kalorier pr 100g som f.eks. ris og pasta, så de mætter langt bedre ift antallet af kalorier.

    Dine forslag med rigeligt kød og grønsager er dog fornuftige nok.

    Er der nogen bestemt grund til du er glad for vægtkonsulenterne?  ;)

    Jamen jeg vil da glædeligt remse en dags mad op, når du mener det er så usundt for min kæreste.

    Lidt om ham:

    Højde 183

    Vægt før livsstilsændring: 109.9

    Vægttab første uge: 3.2

    Anden uge: 2.3

    Tredje uge: 1.5

    Fjerde uge: 1.8

    Femte uge 1.6

    Man kan helt klart se, at det er væske der er røget meget af de første uger.

    Vægtkonsulenternes plan er lavet i samråd med læger, så man ikke kommer til at mangle noget. det er en videreudbygning på vægtvogterne, men tilpasset den danske madstil)

    Eksempel på mad på en dag:

    30 gr. havregryn

    1 æg (kan byttes ud med 60gram 20+ ost eller 25gram fed ost)

    1/2 liter skummetmælk (kan byttes ud med græsk youghurt, ylette, ymer eller andet)

    5 stk. frugt pr dag.

    ialt min. 600 gram grøntsager (fordelt på frokost og aften)

    ialt 90 gram rugbrød (kan udskiftes med 100 gram kartofler, eller 75 gr. kogt ris eller pasta)

    frokost 80-120gram kød (fisk, fjerkræ, oksekød, svinekød)

    Aften 170-220 gram kød (det samme som ovenstående)

    15 gram minarine, margarine, plante olie, mayonaise eller 30 gram letmayonaise.

    Derudover er der ugentlige "regler":

    4 æg pr. uge

    5 gange fisk pr. uge (kan være både frokost og aften, og det er også - helst- fede fisk)

    3 gange oksekød eller svinekød

    1 gang lever

    Fjerkræ for resten (gider ik lige regne ud hvor mange måltider hehe)

    Det var vist det.. og hvorfor jeg synes det er godt? Jeg kender mange som har fulgt vægtkonsulenterne, som har tabt sig, og de holder vægten!

    Og det er faktisk lige præcis det man lærer, som du nævner, at sammensætte fornuftig mad!

    Når man så har nået sit mål, så skal man sætte kødrationen ned til den mindste angivelse, og så kan man hver dag spise lidt af det man synes man manglede mens man tabte sig (en is, en marsbar, god sovs, rødvin til maden, en pastaret osv osv).

    Der er skam intet galt med kartofler; men man skal bare ikke sidde og spise sig mæt i dem hver dag hvis man gerne vil tabe sig. Hertil indeholder de for mange kalorier i forhold til mætheden man får af dem.

    Jeg ved godt at man også taber muskelmasse. Men nogle gange kan det være vigtigt at prioritere; skal man tabe sige xx kg, så kan det være svært at overskue både at træne og lægge sin kost helt om. Så kan man, efter min mening, begynde at træne når vægttabet er nået, både for at bygge muskelmasse op, men også for bedre at kunne holde vægten.

    64 % af et vægttab kommer an på det man spiser sååå...

    Mvh

    Angel_Spice

    P.S: Jeg kan også informere om, at vægtkonsulenterne ikke er så dyrt. Man giver 200 i startgebyr (for at få madplan, og små bøger med råd og vejledning), herefter koster det 45 pr. uge når man skal til vejning, hvor der også vil være et cirka 30min langt foredrag om maden og sammensætningen. Emnet kan f.eks. være fisk eller fedtstoffer.

    Jeg ved, som sammenligning, at man ved vægtvogterne køber disse møder som en pakke, som koster cirka 1200 kr for tre måneder. Her har man altså ikke mulighed for at sige, "nej det var ikke noget for mig". man er tvunget til at fortsætte (eller se sine penge flyve ud af vinduet).

  3. Opklaringsspørgsmål:

    Så vidt jeg husker, så vejer vægtkonsulenterne ikke maden, men opererer efter et patenteret :blink: pointsystem, hvor en portion af hver fødevare repræsenterer en mængde point... er det korrekt?

    nej det er vægtvogterne der går efter point.

    konsulenterne har en fast madplan, hvor man skal have visse tign hver dag/uge.

  4. Jeg VEJER mit mad, jeg har planer fra vægtkonsulenter og point skema. Jeg drikker ikke alkohol længere og meget sjældent sodavand, udelukkende til fester osv. Jeg tager vitaminer for at jeg får hvad jeg skal

    Hvis du bruger point, så må det vel være vægtvogterne?

    Der er stor forskel fra dem og så til vægtkonsulenterne! Dem synes jeg du skal kontakte. www.vaegtkonsulenterne.dk

    Her får du en plan over mad som du bare skal spise hver dag, og du skal spise så meget så du næsten brækker dig.

    min kæreste (han er mand) har tabt sig 10,4 kg på 5 uger ved at følge deres plan, og han får rigtig meget mad. Han har ikke dyrket motion ved siden af.

    Hvad med om du både lavede pasta, kartofler el.lign til kæresten og en 500grams grøntsager (i frosten i netto, de er billige) til dig selv?

    Hold dig væk fra kartofler, ris, pasta og lyst brød. Spis max 2 skiver rugbrød pr. dag.

    Og så er græsk youghurt fantastisk godt til mange ting. det smager slet ikke surt, så det kan du lige tage lidt af med lidt honning/frugt eller andet, når du har lyst til sødt.

    Sørg for at få min. 200 gram. kød hver dag. Få 5 gange fisk om ugen, 3 gange okse/svinekød, 1 gang lever og resten fjerkræ.

    Jeg vil helt klart anbefale dig at kontakte konsulenterne, følger du deres plan vil du med garanti tabe dig.

    Mvh

    Angel_Spice