Jaaanie

Medlemmer
 • Posts

  2,191
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Posts posted by Jaaanie

 1. Vil massage mellem sættene reelt virke fremmende for ydeevnen i de næste sæt, eller er det indbildning / placebo / mental opladning?

  Gennem den sidste håndfuld træninger har jeg æltet læggene (10 x 10, p 60) med stort held. En enkelt dag prøvede jeg også med quads (8 x 8, p 60) og selvom det ikke er til at gøre det ordentligt, var der alligevel en virkning.

  Jeg synes ikke det er noget jeg har set i andres logs, så jeg lurer lidt på om det er ægte virkning eller ej.

  Hey Gregers,

  spændende spørgsmål. Jeg har på ingen måde svaret men jeg tror der kunne være mange grunde til at det faktisk kunne give en effekt.

  Jeg tænker at det måske også kunne have noget at gøre med mind-to-muscle. Jeg synes ofte jeg kan yde mere, aktivere bedre hvis jeg rør/klapper/prikker til mine muskler under eller mellem sæt. PTPoul har approaved it og siger at det er et normalt fænomen.

  Hvad er din egen oplevelse af det? Bliver det nemmere at aktivere, bliver du mere smidig eller hvordan?

 2. Torsdag d.5/12-13

  Bænkpres: 3*12*100

  Seated rows, discloaded: 3*10*120

  DB inc BP (SS): 3*8*36

  DB conc curl (SS): 3*8*28

  Crunches, plated: 2*15*95

  Legpress, plated: 15*200, 10*200

  Træningstid: cirka 40 min.

  Lørdag d.7/12-13

  Bænkpres: 3*8*110

  Seated rows, discloaded: 2*8*140, 4*140 - fik mast løgene i sidste sæt, så det døde ret asap. De er altid udsatte i den øvelse (;

  Legpress, discloaded: 3*5*200

  DB inc BP (SS): 3*6*38

  DB conc curl (SS): 3*10*26

  Crunches, plated: 3*20*95

  Pulldowns, plated, bisp-greb: 3*8*85

  Træningstid: cirka 1 time

  Haha! :(

 3. Det tvivler jeg på. Som du ved kan du ikke ekskludere bruge af en af de to bryst muskler i presse øvelser , men blot mindske. Så i praksis vil du altid aktivere dem begge. Ved decline er banen oven i købet kortere og skulder stresset mindre. Naturligvis skal man lige lære banen at kende, men ellers tror jeg at alle vil være stærkere der

  Okay, tak for forklaring :)

 4. Well, dine squat og incline db pres er ikke pinlige.

  Tilgengæld burde du seriøst kunne flytte nogle flere kg i decline med de kg du presser i Incline

  Hey, nu bliver jeg lige nysgerrig.

  Jeg har godt hørt at man sådan bio-mekanisk er stærkere i decline og har da også selv erfaret at det er sandt for mit vedkommende. Men jeg kan ikke lade være at spekulere på om det nødvendigvis altid er sandt, for f.eks. et individ som salt, som har trænet så længe som han har. Ville det ikke give fint mening at man kunne vende dette styrkeforhold om hvis man favoritiserede at træne incline, altså ud fra sådan en use-it-or-lose it logik. Eller er der så meget overførbarhed (eller andre faktorer jeg ikke ved så meget om) at selv hvis man kun trænede incline da ville man altid være stærkere i decline?

 5. Hej i loggen

  Så er de ti uger gået og her er så det endelige resultat. Der indtræf et mindre mirakel da jeg stod op på vægten i morges, ikke helt så stort som jeg havde håbet, men større end jeg havde forventet!

  Jeg havde tabt mig 1,2kg, hvilket har bragt min total op på - 9,7kg. Så jeg tror bare at jeg siger close enough, og er glad.

  Omkring min plan fremadrettet, så er jeg stadig lidt i tænkeboks, men det jeg hælder mod er faktisk bare at fortsætte som nu, men at justere min målsætning en lille smule ned. Mit gennemsnit over de sidste otte uger har været på -0.667, så derfor virker en målsætning på 7 kilo på ti uger ikke helt dumt. Men måske giver det også lidt ekstra indsats hvis man sætter baren lidt højere. Eller måske giver det mere stress og dårlige oplevelser. Eller måske mere stress men også et bedre resultat? Måske skulle jeg arbejde med et mål der hed 7-10 kilo, eller måske jeg skulle arbejde med en femugersplan og så se videre derfra?

  jeg ved det ikke helt. Hvis der er nogen der har erfaringer med hvad der har virket godt for dem, og hvorfor, så vil jeg meget gerne høre.

  Jeg har bestilt to nye bluser og er ved at skrive indkøbsliste til min lille fejring i morgen!

  Ud over det, så går det godt med min svømning, hvis jeg svømmer hver anden dag, så kan det lige omtrend holde balleirritationen på døren og mine skuldre bliver også bedre af de bryststræk og det vandtræning jeg laver. I går svømmede jeg to baners bryst uden plade, og det gik okay, men så turde jeg heller ikke presse dem mere. Så det er nok niveauet som det er nu, og det fortsætte jeg med en uges tid, og så kan jeg teste om de kan klare flere baner og om de måske snart er klar til noget regulær genoptræning med vægte. Men måske er det også bare fint at blive i vandet med dem. Det virker som om jeg har lettere ved at mærke efter og sådan når jeg er i vandet. eller måske er det bare lettere at koble egoet fra, fordi der ikke står nogen tal, jeg ved det ikke. I hvert fald så går det frem ad og det er dejligt.

 6. Hej i loggen,

  Fredagen kom og status på uge 9 er at jeg har tabt mig 0,8kg (samlet -8,5kg). Ikke helt det mirakel jeg havde håbet på nu hvor sidste uge var foruden resultat, men det var altså det det kunne blive til.

  Det betyder at jeg skal tabe 1,5kg i næste uge hvis jeg skal nå de 10kg på ti uger. Det er lidt træls. Medmindre jeg render rundt med en masse væske i kroppen så lyder det ikke realistisk. Uanset hvad så sætter jeg punktum for de ti uger på fredag og fejrer hvad end slutresultatet nu engang bliver.

  Jeg har planlagt med min mor og nogle veninder at de kommer og spiser morgenbrød med mig om lørdagen. Vi skal have franskbrød, med syltetøj og ost og nutella, og appelsinjuice, the og kaffe og alt det der. Det var det jeg havde aller mest lyst til. Ja, jeg kan jo godt lide morgenmad :)

 7. Hej I loggen, lige en forsinket opdatering.

  I fredags til vejedag for uge 8 fik jeg et rigtig skod resultat på +/-0gr, jeg noterede det ikke engang ned, tænkte bare at det måtte være en ommer og gik stædigt ud og tissede (igen) og prøvede så igen. Så vidt jeg husker så var resultatet efter dette vist noget nær -200-300gr.

  Jeg har ikke rigtig nogen forklaringer hvilket egentlig var det mest irriterende og demotiverende. Men hvorom alt er, forklaringer eller ej, så er det jo bare at fortsætte anyway. Så det har jeg gjort.

  I morgen sætter jeg punktum for uge 9 og forhåbentlig får jeg et nogenlunde resultat der. Hvis der ikke er sket noget der er der nok ikke nogen chance for jeg når 10 kilo til næste fredag. I hvert fald ikke uden at jeg gør drastiske snyde ting! Jeg har holdt ved mit fortsæt om kun at veje mig en enkelt gang i ugen og jeg har ikke rigtig nogen følelse af hvor jeg ligger. Så det bliver spændende i morgen. Jeg tror jeg vil finde en lille forkælelse til mig selv, hvis jeg når de ti kilo (og det skal jeg), men jeg ved ikke helt hvad. :eh:

  Ellers går det rigtig godt, min krop har det rigtig godt for tiden. Jeg er begyndt at svømme igen og min krop kan vist rigtig godt lide det. Lige for tiden svømmer jeg med plade, da mine skuldre ikke er helt klare til at trække det store, og det går faktisk rigtig godt. Jeg svømmer sådan 4-8 baner og så stiller jeg mig hen til kanten med skuldrene under vandet og laver noget træk, pres, raises, og rotationer med vandmodstanden. Og så forfra igen. Det lader til at virke rigtig fint, det er smart man kan regulere modstanden ved at samle og sprede fingre osv. Bagefter tøffer jeg så i dampbad og under det kolde skyld. Så hver anden dag tøffer jeg derop og rehaber. Min sparsomme tan, er efterhånden ikke eksisterende.

  På mandag starter mit eventyr ud i livet som hårdtarbejdende samfundsborger, på flere måder, faktisk skal jeg både starte i mit løntilskud og starte op som selvstændig ved siden af. Det er spændende! Jeg er i hvert fald selv ved at tilte helt af begejstring. Det skal nok blive godt!

 8. Hej Logs,

  Så er endnu en vejedag oprundet, og resultatet for uge 7 var -0.6kg (Samlet -7,7kg). Lidt i underkanten, men med sidste uges resultat som var lige i overkanten, så er det intet problem.

  Ud over det, er jeg ved at køre lidt død i min kost, hvis jeg skal spise mere tør kylling sammen med hurtigt tilberedte frostgrønsager så ender jeg med at kaste op ud over spisebordet. Nå men heldigvis er det jo lønningsdag, så mon ikke jeg kan gøre det lidt mere spændende for mig selv i det næste stykke tid.

  Oven på min førsøgsmæssige træning har mine skuldre været skudt helt i sænk. På trods af den lave belastning så har jeg alligevel rendt rundt med 2 dages inpingement hvor jeg dårligt har kunne løfte især min venstre arm. Det sucks. Så de er vidst ikke helt klar til den store træningsmæssige indsats. Til gengæld tror jeg at det gik godt da jeg trænede dem i poolen, ved at lave brystsvømningsbevægelser uden sådan decideret at svømme. Så det bliver mit bud til at få dem i gang igen, mens jeg fortsætter med noget rotatorcuff og T3-raises. Mon ikke det kunne blive en god start til at få dem stabiliseret igen.

  Med hensyn til min balle, går det bare virkelig godt. Jeg er virkelig optimistisk. Jeg afsluttede mit forløb med Comedian her for en uges tid siden hvor vi snakkede igennem hvad for nogle hypoteser han havde omkring det og så videre. Her havde han blandt andet nævnt fejlbelastning, hvilket jeg godt kunne huske havde været op og vende før.

  Så den teori som jeg arbejder videre med er at,min glute max ikke bliver ordentligt aktiveret og generelt bare er slap og ugidelig. Det gør så at de små strukturer overtager og bliver fejl-, samt overbelastet. Løsningen på dette er altså at træne aktiveringen i glutemax ved at lave lidt træning til den hver dag, så den kommer op i omdrejninger. Generel styrke af den, og så stille og rolig genoptræning af side-glute-muskulaturerne.

  Indtil videre så laver jeg lidt glutebridges ved starten af hver dag, og jeg laver intet træning til mine side-glute-muskulaturer, de får bare lov til at slappe af og hele. Indtil videre har det medført noget der minder om symptomfrihed. Ingen anspændthed eller opstramning osv. Med tiden tænker jeg at gå i gang med en form for genoptræning af side-glute-muskulaturerne, men ikke på nuværende tidspunkt.

  Det går rigtig godt.

  Så det er altså to af mine indsatsområder, forsigtig stabilisering og styrkning af skuldre og ryg, og styrkning af numse. Mit sidste område er overall kernestyrke, det er sjovt at have en stærk mave, lænd, bækkenbund osv. Så det er bare onwards and upwards.

  Når jeg får lidt mere cash så løber jeg en tur ud forbi PTPoul igen og hører om han har nogle tilføjelser til min plan.

  Det var vidst det.

  ps inspiration til lækre sunde retter modtages med kyshånd.

 9. Ja, jeg træner stadig i Fields. Ikke helt så ofte mere, da meget af min træning er fokuseret mere på stabilitet og mindre på vægte. Så det kan jo være vi ses ved stepmaskinerne på et tidspunkt :))

 10. Hej logs

  Jeg var oppe og træne i dag for første gang i lang tid.

  Det blev primært til en omgang ryg, kerne og lidt baller (altså pige-disko, eller stabilitet om man vil). Alt sammen blev udført med høj volumen og lav intensitet. Skånsomt for at starte op igen og fordi min krop bare er rigtig sølle. Den sidste nyhed er jeg nok har overbelastet noget i ryggen ved at sidde og sy... doh.

  Min træning startede rigtig godt allerede i omklædning hvor jeg opdagede jeg havde glemt min vandflaske og en snakkesaglig kvinde venligt tilbød mig hjælp til at lukke min sports-bh som jeg i glansfuld hypermobilitet stod og kæmpede med at få lukket på ryggen. Jeg tror faktisk hun flirtede med mig. Måske. Det er i hvert fald ikke et tilbud man får ofte.

  facepulls, neutral grip rows i maskine, bækkenløft, bækken-ikke-tilt, liggende anti-rotation, T3-raises, band-pull-a-parts, et enkelt sæt lateral raises, intern og ekstern rotation.

  så gik jeg ind og plaskede lidt i poolen og gik i dampbad og kolde skyl.

  Min far ringede i går. Han ville høre om jeg havde lyst til at komme og spise med onsdag aften da min søster har fødselsdag. Jeg sad lamslået og stirrede ind i væggen mens ordene og deres konsekvenser langsomt registrede.

  Fuck.

  Jeg havde glemt hendes fødselsdag og havde omkring 40kr tilbage på kontoen, og ditto på rejsekortet, hvilket kun ville bringe mig enten frem eller tilbage ud til min familie i udkantsdanmark. Jeg sagde farvel til min far med løftet om at jeg selvfølgelig nok skulle komme og satte mig så og tænkte tingene igennem.

  Og så gik jeg ellers i gang med at sy. jeg brugte hele eftermiddagen og aftenen på at sy en fin toilettaske til hende, og jeg er selv både glad og stolt over resultatet.

  Så ringede min far og spurgte om han skulle tage mig med fra København når han kørte hjem fra arbejde onsdag. Det takkede jeg selvfølgelig ja til og krydsede mentalt det problem af på listen. I dag gjorde jeg så gaven færdig ved at gå en tur i Fields. Jeg gik ind i Matas, Bodyshop, og Sephora og fortalte dem hvor idiotisk jeg havde været. Jeg fortalte dem hvor ked af det jeg var over at svigte min søster og om hvor bange jeg var for at hun ikke ville forstå at det var mig som var fail men ville tro at hun blot ikke fortjente bedre. Jeg viste dem min nysyede kosmetiktaske og spurgte om de kunne hjælpe mig med nogle vareprøver. Det ville de. Og den står nu og venter på at blive pakket ind, proppet med makeup-pensler, parfume-, creme- og andre prøver. I Sephora gik det dog over alt forventning jeg fik ikke blot prøver jeg fik også en fuld størrelses Dolce og Gabbana body lotion.

  High five til verden, fordi alting har løst sig, og til medarbejderne i Matas, Bodyshop og Sephora i Fields, som har reddet en fuldstændig fremmed fra at skulle dukke op uden gave.