Bash

Medlemmer
  • Posts

    549
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Bash

  1. Der er mange meninger om, hvad en klassisk progression består af. Jeg mener dog, det er vigtigt at pointere, at hvis man går ned i reps, skal man gå op i sæt antal, for at den samlede volumen øges progressivt

    Det kommer selvfølgelig an på; Er det en hypertroficyklus, så ja, er det en styrke-peaking fase, så nej. Da de første klassiske periodiseringsmodeller kom frem i øst-europa i 50'erne, der var de styrkebaseret, hvor begyndelse af cyklus startede med høj volumen og lav intensitet, og afsluttede med lav volume og høj intensitet. Der skulle dog løftes tungt, ikke noget med submaksimale vægte.

    Men ja, det eksempel jeg skrev gav ikke rigtig mening.

  2. Enig med Salt

    For mange øvelser er skidt, og behøver man mere volumen så tillægger man denne på sine basisøvelser.

    Man fortæller jo kroppen direkte at den skal blive god til rigtig mange ting samtidig, hvilket kroppen ikke altid kan finde ud af. Den har x mængde energi at bruge på det, sørg nu for at den bliver bedst til det som er væsentligt!

    Det næste store problem er at man i HST tilbringer megen stor tid med sub-maximale vægte jf. med ens rm-potentiale. F.eks løfter man bare 75% af ens 15 rm den første træning efter sin dekon. Ja, man responderer bedre på lave vægte efter en uges pause. Men 75%? Det kunne måske argumenteres for, hvis det blot var de første 2 uger pr. påbegyndt cyklus, men denne stil fortsætter gennem hele programmet. Come on. Der skal løftes tungt, 0-3 reps fra fail.

    Der er sku ikke nogen der får stort træningsudbytte af 75% af deres 5 rm, 6 uger inde i en cyklus. 90-95% måske.

    -

    Planlagt progression er nu ikke så svært. Den klassiske liniære progressionsmodel er nu bare at køre 2 uger med 12 reps, 2 x 10, 2x 8 og 2x6 efterfulgt af en uges deload/dekon og begynd forfra.

    Alternativt kan du jo anvende undulating modellen hvor du f.eks mandag kører 3x8, onsdag 3x12 og fredag 3x10.

    Flere studier har vist at undulating er mindst, og ofte bedre end den liniære model.

  3. Som begynder har man ikke specielt meget gavn af variation. Der er tværtimod brug for gentaget success, således at kroppen kan få øvelsernes bevægebane ind med skeer. Det giver mere sikre løft, der tillader tungere og sikre løft.

    Øvelsesrotation har helt sikkert sin plads i et program, men det er til mere avancerede løftere.

    Find dig et program der en god portion volume og frekvens. Godt med basisøvelser og moderat intensitet. Så skal der nok komme en god grundform du kan bygge videre på.

  4. :tongue:

    Du kunne jo også lave en goodmorning variant i stedet. Dødløft er ikke et absolut krav for at opnå en stærk lænd, selv om det hjælper godt på vej.

    Ellers har dit center måske nogle stepbænke? Jeg kører selv rackpulls fra førnævnte med god success - selv om "shitness" world nok vil kigge underligt på dig.

    Hacksquat kan jeg se er blevet nævnt - kunne også være en mulighed.

  5. Protein pulver er et godt supplement til en god kost, hvis man har brug for det.

    Det lyder for mig som om du ikke har helt styr på træningen - hvorfor har du hele tiden 7 faste øvelser? Og hvorfor tager det kun tre kvarter at gennemføre sin træning(note: jeg siger ikke at et program ikke kan vare 45 min hvis det er tilrettelagt til det)?

    Kroppen har regelmæssigt brug for nye udfordringer hvor man ændrer på sine træningsparametre, f.eks intensitet, densitet, frekvens, øvelsesvalg, volume osv osv. Husk at det bedste program er det du ikke har vænnet dig til.

    Hvis jeg var dig ville jeg prøve at læse lidt omkring periodisering og progression generelt.

  6. Som tillæg kan jeg sige at jeg vejer 82 kg og pronerer mere på venstre end på højre. Eller det er ihvertfald hvad jeg går ud fra, Der er væsentligt mere slid på den yderste del af hælen, hvor den venstre er mest udtalt.

    edit: Ja misfud jeg bor i den aller vestligste del af lolland.

  7. Hej MOL.

    Jeg er i min cutte periode, og er efterhånden oppe og runde 15-20 km om ugen. Mine ben er desværre ikke så glade for at løbe så meget, ofte føles de trætte og ømme. Jeg har tidligere haft skinnebens problemer da jeg løb med sko uden støtte. Jeg har siden fået et par nye, som har hjulpet en del, men jeg søger yderligere forbedring.

    Jeg har det man kalder "platfod" og sådan som jeg kan forstå på det, indebærer det at svangen pronerer indad når jeg løber, og derfor skal bruge ekstra støtte der. Jeg har overvejet at tage op i "Marathon" og få kyndig vejledning, desværre har jeg ingen fridage og nærmeste butik er 250 km væk.

    Er der nogen der har et godt bud på en god løbesko med en støtte jeg har brug for, til max 1500,-

  8. Hej

    Dit øvelsesvalg ser fornuftigt nok ud. Dog savner jeg lidt mere til lårbasserne - eller er det meningen at fokus skal på pec/tri/delt?

    Synes umiddelbart at din periodisering ikke er tung nok. Når du nærmer dig slutningen, er den sikkert fin pga den høje volume, men i starten kan det godt knibe. Overvej samme stil med 8 reps i stedet for 10. Dog spændende at se en volume progression.

  9. Startede ud med noget der hed 30/25/40 for 1 rm som 18 årig. Det tog ca et år at løfte 60 i bænk og 100 i død.

    I dag, 3½ år senere (end da jeg startede) vil jeg skyde på at jeg ligger på 165/125/230 raw, og 225/140/245 med udstyr..

  10. Hvis smerten er en bidende form, der ikke gør ondt når du løfter, men først når du slipper, og som er lokaliseret ca. i midten af underarmen - så kan jeg fortælle dig at jeg har det samme.

    Min eneste løsning er at køre med hammer greb. Smerten vender hurtigt tilbage hvis jeg træner med ez-stang.

  11. :blink:

    Pænt søgt bud IMO, men jeg skal da ikke være dommer.

    Laver du øvelsen i samme maskine? Mange maskiner er meget forskellige i deres KG anvisninger. Desuden, ihvertfald ved nogle af technogyms maskiner, kan der være forskel på den samme maskine alt efter om du benytter high pulley eller low pulley (altså sætter du håndtaget i den øverste eller nederste).

  12. I forhold til min død på 225 kg. burde min bænk ligge på 125 og min squat på 165.

    Det er ret interessant, da jeg netop har bænket 2x120, dvs. max. ca. 125.. squatten ligger ca. der også.. præcise tal vil tiden vise om en uges tid, når der skal maxes igen..

    So far: Spot on!

    Indeed interesting!!

    Same here

    statistik:

    dødløft 100% (230 kg)

    Bænk 55,6% (127,5 kg)

    Squat 71,4% (165 kg)

    Mig

    dødløft 100% (230 kg) med bælte

    Bænk 54,8% (126 kg) skal da ikke kunne udelukke at jeg kunne løfte 1,5 kg mere

    Squat 73% (170 kg) med bælte, men pt er formen nok kun til 165

    Det er faktisk skræmmende nøjagtigt hos mig.

    Derimod er db rows og db bench press meget forskellige, jeg skulle løfte 48 kg 1 gang, men jeg vil skyde på at jeg kunne løftedem 3-4 gange. Desuden snupper jeg 8x58 kg i db rows.

  13. pasta og rugbrød etc, indeholder meget lidt protein, og den smule de har er ikke animalske. Animalsk er det vegetabilske klart overlegen jf. protein.

    Hvis du endelig vil have dit behov dækket gennem mad, så skal du spise kød, æg, mælk og andre animalske produkter. Man plejer at sige omkring 2 g / kg kropsvægt så i did tilfælde skal du have ca 130 gram fordelt på 5-6 måltider.

  14. Tak for alle jeres svar.

    forsøger mig med de 4 øvelser beskrevet i artiklen, dvs. 2 mere end jeg har i forvejen. Vil dog stadig beholde udstrækningen, da jeg er overbevist om at den er gavnlig. Regner med at bruge ca 20-30 min dagligt på det hele. Men jeg vender tilbage om 14 dage med en update på mine skuldre!

  15. Er ikke helt sikker på hvordan man skulle kunne rotere skulderledet med armene langs kroppen? Men tak for svaret, kan forstå at jeg ikke gør det helt forkert så.

    Grunden til jeg forespurgte upright rows var at det var med bredt greb(f.eks skulderbredde) frem for den traditionelle som mange (inkl. undertegnede) får ondt i skulderen af. Så var det jeg tænkte at man måske kunne undgå afklemning ved at holde så bredt, uden at fjerne stresset fra side delts. Det er såmænd mest for at variere træningen lidt, frem for altid at lave laterals.

  16. Hej Mol.

    Er pt. i gang med et mindre skulderprojekt som indvolverer sundheden i min rotatormanchet. Har i en periode oplevet at det "klikker" under hver rep når jeg laver presseøvelser over hovedet, og den bryder sig heller ikke om når jeg squatter. Tænkte at det sandsynligvis var rotatoren den var gal med, så derfor er jeg pt. i gang med at styrke den, og gøre den mere smidig.

    Sådan ser min rutine ud pt:

    Internal Rotation 3x12x3 kg (

    External Rotation 3x12x2 kg

    Internal rotation er faktisk nemmere selv om der er flere kg på, tør dog ikke gå op til 4 kg endnu

    External rotation er ikke specielt hård, den syrer bare til helt vildt meget. Jeg plejer at standse når der kommer for meget syre for ikke at musklens træthed skal få de store muskelgrupper til at overtage, er det en god ide?

    Subscapularis stretch 4x30 sek

    Infraspinatus stretch 4x30 sek

    Har kørt denne rutine i ca en uge, og umiddelbart føles det bedre, men om det skyldes den her rutine ved jeg ikke.

    Men jeg forsøger så vidt muligt at køre dem jane fonda style, altså langsomt og kontrolleret med fokus på at rotere skulderledet.

    Overvejer lidt at tilføje denne øvelse til supraspinatus:

    Dumbell front/lateral raise

    og sidst : en øvelse som upright row er mine skuldre ikke glade for, men hvis jeg nu lavede dem med et bredt greb, undgår jeg ikke afklemning? og vil side delts stadig løfte store dele af arbejdet?

    Forslag og konstruktiv kritik modtages gerne.

  17. Har du ikke lige kørt 4x105 eller lignende? for så er dit max i bænk da lidt højere - men hvis det er nogen trøst så er jeg selv en ringe bænker :tongue:

    Begge dele. Har oplevet bedre hypertrofi på sheiko og smolov o.l end almindelig fb/2-splits, og så laver jeg en del hypertrofiarbejde ud over. Har du holdt nogle pauser? Jeg mente da at du var stærkere end det der på et tidspunkt, men det er måske mig?